Προς το περιεχόμενο

ASUS Zenfone 10 Review - Το καλύτερο «μικρό» smartphone της αγοράς


timk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην εποχή που οι κατασκευαστές smartphones κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μεγεθύνουν όσο είναι δυνατόν τις συσκευές τους, υπάρχει ακόμα μία διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα χρηστών που προτιμά τις πιο συμπαγείς προτάσεις.

Τα πιο συμμαζεμένα ως προς τις διαστάσεις τους smartphones αποτελούν επί του παρόντος τη μειοψηφία στην αγορά, ενώ όσοι αναζητούν μία συσκευή που μοιάζει να ‘χει έρθει από μια άλλη εποχή, δεν έχουν στη διάθεσή τους premium προτάσεις. Η ASUS είναι από τους λίγους κατασκευαστές που ασχολούνται με την κατασκευή ναυαρχίδων σε μικρό μέγεθος μέσω της σειράς Zenfone και όσα μοντέλα δοκιμάσαμε κατά το παρελθόν, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη διάθεσή μας είχαμε το Zenfone 10, την τελευταία πρόταση της εταιρείας στα μικρά αλλά δυνατά smartphones. Με την ASUS να παραμένει πιστή στο πλάνο που έχει χαράξει για τη σειρά τα τελευταία χρόνια -παρά κάποια πρόσφατη φημολογία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά- το εν λόγω smartphone συνιστά μία high-end (σε χαρακτηριστικά και τιμή) πρόταση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων ψάχνουν κινητό που να μπορούν να χειριστούν άνετα με το ένα χέρι.

Πάμε να δούμε τι προσφέρει.

Όπως προαναφέραμε, το Zenfone 10 δεν διαφέρει ως προς τη σχεδιαστική του φιλοσοφία από τον προκάτοχό του. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η ASUS έδωσε έμφαση στη φορητότητα της συσκευής. Με διαστάσεις 146,5 x 68,1 x 9,4 χιλ. και βάρος 172 γραμμαρίων με σωστή κατανομή, πρόκειται για μία συσκευή που προσφέρει εύκολο και σταθερό κράτημα, καθώς επίσης και άνετο χειρισμό με το ένα χέρι δίχως να απαιτούνται γι’ αυτό παλάμη και δάχτυλα μεγέθους… Αντετοκούνμπο! Το Zenfone 10 είναι αδιάβροχο βάσει πιστοποιητικού IP68 ενώ διατίθεται στη χώρα μας σε μαύρο και πράσινο χρώμα. Είχαμε στα χέρια μας τη μαύρη έκδοση αλλά σίγουρα η πράσινη έκδοση είναι αυτή που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και το κολακεύει κατά τη γνώμη μας ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν παίζει μόνο του στην κατηγορία του γιατί και το S23 έχει τις ίδιες διαστάσεις συν ότι έχεις και τέσσερις μεγάλες αναβαθμίσεις λογισμικού και τ χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Θα μου πεις πόσοι κρατούν 5 χρόνια την συσκευή. Αρκετοί πλέον. Από κάποιο σημείο και μετά βλέπεις πως όταν έχεις το τηλέφωνο για τα βασικά δεν χρειάζεσαι κάθε χρόνο τον τελευταίο επεξεργαστή. Έτσι κι αλλιώς οι επεξεργαστές, ειδικά στις ναυαρχίδες είναι πανίσχυροι και θα κάνουν παπάδες για αρκετά χρόνια. Οι ενημερώσεις ασφαλείας μάλιστα είναι πιο σημαντικές από το να έχεις την τελευταία έκδοση android. Τα πέντε χρόνια είναι πολύ μεγάλο ατού.

  • Like 13
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι από τις ελάχιστες επιλογές, σε αυτό το μέγεθος, σε Android. Πολύ καλό κινητό. Γρήηγορο, ποιοτικό και με καλές καμερες. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ αρνητικό είναι οι αναβαθμίσεις: 2 χρόνια μόνο για τέτοιο κινητό; Ειδικά τώρα που ο αναταγωνισμός δίνει 3-5 χρόνια το θεωρώ πολύ λάθος επιλογή. Μία περίεργη επιλογή είναι το να κυκλοφορήσει τώρα κινητό με SD 8 gen 2, όταν σε λίγες μέρες αναμένεται ο 8 gen 3. Πιθανόν θέμα κόστους.

Σε αυτά τα χρήματα και σε αυτό το μέγεθος πήγαινα σε Samsung S23. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Γίνονται αρκετές αναφορές στην τιμή αλλά μόνο εγώ δεν βλέπω την τιμή πώλησης του κινητού;

Δεν υπάρχει το μικρότερο μοντέλο.

image.png.78e5a18dc447452d01ec0df20ef22a68.png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Δεν υπάρχει το μικρότερο μοντέλο.

image.png.78e5a18dc447452d01ec0df20ef22a68.png

Νόμιζα ότι δεν έχει κυκλοφορίσει ακόμα αλλά βλέπω στο Skroutz ότι παίζει κανονικά.

Είναι κάπως τσιμπιμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω στα παραπάνω για το S23

+εχει καλύτερη διαθεσιμότητα, τιμές

+εχεις κανονικά εδώ service/αντιπροσωπεία/ άπειρα αξεσουάρ

+Samsung Dex/οικοσύστημα(για όσους τα χρησιμοποιούν).

+telephoto φακό

+αισθητά πιο φωτεινή οθόνη(καλύτερα κάτω από τον ήλιο).

image.png.67734acb29280d2837b90df53ce5387e.png

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικα πως «παιζει μονο του»; Το Galaxy S23 δεν  ειναι ιδιο και ελάχιστα μικροτερο; Και εχεις Samsung με ότι αυτό συνεπάγεται. 

καλα το iphone 13 mini ειναι και αισθητά μικρότερο αλλα περσινο οκ. 
 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο μεγάλος ανταγωνιστής είναι το Samsung S23 (το σκέτο) το οποιο εχει κοντινές διαστάσεις με μικρή διαφορά στο πλάτος αλλά και λιγο λεπτότερο. Αυτή τη στιμγή (που το asus είναι ολοκαίνουριο) βγαίνει σε αρκετά ΚΑΛΥΤΕΡΗ τιμή το s23 στην ίδια έκδοση αν και πιστεύω θα πέσει το Asus μεσα στου μήνες που έρχονται οπότε ας μην το κοιτάμε αυτό τόσο αλλά να το έχουμε στο μοιαλό μας.

Κατά τα άλλα στο μόνο που βλέπω να υπερτερεί το ASUS είναι ότι διατηρεί την 3.5mm που εγώ θα την ήθελα να υπάρχει. Κατά τα άλλα το S23 είναι αυτό που υπερτερεί τουλάχιστον στα χαρτιά αλλά και σε τεστ.

Εχει καλύτερη κάμερα (το s23) που είναι samsung isocell που την μερα είναι με συγκρίσιμες και θέμα γούστου αλλά το βράδυ (εσωτερικοί χώροι κτλ) η διαφορά με τον imx του ASUS είναι αρκετά πιο έντονη υπέρ του Samsung.  

Εδώ τεστ που τις βαζουν δίπλα δίπλα. 

- καλό φως

- λιγότερο φως

δείτε πάνω στο χαρτονόμισα και αλλού να καταλάβετε

Και οι δύο έχουν μαλλον υπερβολικό sharpening αλλά το samsung κάπως καλύτερα και πιο φυσικά 

Επιπλέον το Samsung έχει ένα Χ3 (75mm ισοδύναμο) ψευτο-τηλεφακό που αν και είναι μικρός αισθητήρα (λογικό για κάμερα "τηλεφακού" να κρατηθεί το πάχος μικρό) υπάρχει ενώ στο ASUS δεν υπάρχει. Και θα χρειαστεί αρκετές φορές ακόμα και αυτός ο όχι τόσο καλός (βγάζει καλύτερες από το να κάνεις crop από τον ευρυγώνιο)

Για το βίντεο είναι καλύτερο το s23 με τον αισθητήρα του ειδικά σε χαμηλό φωτισμό πάλι να υπερτερεί

- εδώ βιντεο καρέ από καλό φως

- εδώ βίντεο καρέ από χαμηλό φως.

Αυτό με τις αναβαθμίσεις επίσης μέγα λάθος από την ASUS που δημιουργεί δυσαρέσκεια από τα αποδυτήρια ακόμα και αν δεν εγινε και τιποτα για 2-3 χρονια να έχεις την πιο παλιά έκδοση android (τι 13 ή 15). Ο αντίλογος είναι γιατί όχι; (αρκεί η "αναβάθμιση" να μη το σκοτώνει από επιδώσεις) 

 

Εκτός αν η τιμή πέσει του ZEN αρκετά (ας γίνει πρώτα φτηνότερο του ανταγωνιστή του) εγώ δεν βλέπω λόγο να το προτιμήσεις έναντι του S23 (του απλού). 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

800 με 1000 ευρώ για κινητό; Καθαρός παραλογισμός εκτός αν αντιπροσωπεύει το 1/5 περίπου του μηνιάτικού σου.

Επεξ/σία από getty
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως ιδανικό μέγεθος αν και παραδοσιακά έχεις  Galaxy s23, Iphone 15, στα 6.1 που είναι η χρυσή τομή. Μετά επίσης το Sony mark 5 ίσως φέρνει πιο πολύ στα Asus  και από άποψη λογισμικού.μ

Άντε να προστεθεί τώρα και το pixel 8 (σχεδόν δηλαδή με 6.2 οθόνη..χμχμ)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...