Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την συμβουλή σας.

Διαμένω στο πατρικό σπίτι μαζί με τους γονείς και δηλώνω φιλοξενούμενος. Όλα καλά ως εδώ.

Το θέμα είναι το εξής: Όλοι οι λογαριασμοί (ρεύμα / τηλέφωνο) ήταν από πάντα στο όνομα του πατέρα μου.

Ο πατέρας μου πριν μερικούς μήνες έπαθε ένα μίνι-εγκεφαλικό που τον επηρέασε στην λειτουργία του. Γενικώς αυτοεξυπηρετείται και δεν μας είναι εμπόδιο, επίσης καταλαβαίνει καλά τι του λέμε όταν του λέμε να κάνει κάτι, αλλά τον έχει επηρεάσει στην ομιλία του.

Δεν μπορεί όμως να μιλήσει καθαρά, δεν μπορεί να αρθρωθεί λέξεις, και εκτός του ότι δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά δεν μπορεί να σκεφτεί και καθαρά, στο μυαλό του ξέρει τι να πει αλλά δεν μπορεί να σκεφτεί τις λέξεις, μάλιστα ξεχνάει πολύ κοινές λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Αυτό τον εμποδίζει στο να μπορεί να συνεννοηθεί ο ίδιος αν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Το εγκεφαλικό έχει επηρεάσει την ομιλία του.

Και το θέμα είναι το εξής. Έχω εδώ και έναν μήνα που μας παιδεύει ένα πρόβλημα στο ίντερνετ, έχω καλέσει στην τεχνική υποστήριξη του παρόχου, έχω δηλώσει βλάβη, και ο τηλεφωνητής μου λέει ότι ο τεχνικός θα καλέσει στο τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού. Το θέμα είναι ότι το τηλέφωνο είναι στο όνομα του πατέρα μου και καλούν αυτόν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεννοηθεί, και το τεχνικός δηλώνει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία για ορισμό ραντεβού και το κλείνει.

Αναγκάζομαι και καλώ εκ νέου την τηλεφωνική υποστήριξη ώστε να δηλώσω πάλι βλάβη και να μας ξανακαλέσει ο τεχνικός για να κλείσουμε εκ νέου ραντεβού, και κάθε φορά ο τεχνικός δεν καλεί στο σταθερό αλλά στο κινητό του πατέρα μου γιατί αυτό είχε δηλώσει σαν τηλέφωνο ανάγκης. Το θέμα είναι ότι την ώρα που θα καλέσει εγώ μπορεί να μην είμαι εκεί για να συνεννοηθώ εγώ με τον τεχνικό, με αποτέλεσμα να έχουμε επί ένα μήνα αυτό το πρόβλημα.

Σκεφτόμουν λοιπόν αν αξίζει κάποιους λογαριασμούς να τους γυρίσω στο δικό μου όνομα. Έχετε υπόψη αν υπάρχουν τυχόν πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αν γίνει κάτι τέτοιο; Σκεφτόμουν αρχικά να αλλάξω το όνομα στο δικό μου, στον λογαριασμό του τηλεφώνου, και ίσως και στον λογαριασμό του ρεύματος. Το σκέφτομαι με την λογική να μπορώ να συνεννοούμαι εγώ ο ίδιος και να μην μπλέκω τον πατέρα μου.

Να σημειώσω ότι εγώ αυτή την περίοδο είμαι άνεργος (το διευκρινίζω διότι μπορεί να με ρωτήσουν που θα βρίσκω τα λεφτά για να πληρώνω) και από την άλλη ο πατέρας θεωρείται "αρχηγός" του σπιτιού, και το σπίτι που διαμένουμε είναι εξολοκλήρου δικό του. Επίσης σε διάφορα επιδόματα (πχ στο επίδομα πετρελαίου) ζητάνε τον αριθμό της ηλεκτρικής παροχής του σπιτιού, αν γυρίσω το ρεύμα στο δικό μου όνομα και δουν όμως ότι το σπίτι είναι δηλωμένο στην εφορία στο όνομα του πατέρα μου ενδέχεται να μας ακυρώσουν το επίδομα;

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία έχετε για το αν επηρεάζει κάπου η αλλαγή ονόματος, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Μπορείς να απαντάς εσύ και να δίνεις τα στοιχεία του πατέρα σου.Σαν να είσαι αυτός.

Ακόμα και για την μεταφορά λογαριασμών στο όνομα σου  θα χρειαστείς υπογραφή κλπ απο τον πατέρα σου.

Ισως πρέπει να μιλήσετε και να σου φτιάξει κάποιο πληρεξούσιο.

• Like 2
Δημοσ.

Αν γυρίσεις ρεύμα και αέριο στο όνομα σου, όπως ακριβώς το ανέφερες θα έχετε πρόβλημα με τα επιδόματα.

Η πιο απλή λύση είναι να παριστάνεις τον πατέρα σου. Κανένας υπάλληλος δε δίνει σημασία. Φρόντισε όμως να είναι γραμμένος στο GOV και να έχει ebanking, γιατί μερικές φορές οι πάροχοι ζητάνε υπεύθυνη δήλωση ή ψηφιακή υπογραφή απ'το GOV.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, gokuthelegend said:

Χαιρετώ την παρέα

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την συμβουλή σας.

Διαμένω στο πατρικό σπίτι μαζί με τους γονείς και δηλώνω φιλοξενούμενος. Όλα καλά ως εδώ.

Το θέμα είναι το εξής: Όλοι οι λογαριασμοί (ρεύμα / τηλέφωνο) ήταν από πάντα στο όνομα του πατέρα μου.

Ο πατέρας μου πριν μερικούς μήνες έπαθε ένα μίνι-εγκεφαλικό που τον επηρέασε στην λειτουργία του. Γενικώς αυτοεξυπηρετείται και δεν μας είναι εμπόδιο, επίσης καταλαβαίνει καλά τι του λέμε όταν του λέμε να κάνει κάτι, αλλά τον έχει επηρεάσει στην ομιλία του.

Δεν μπορεί όμως να μιλήσει καθαρά, δεν μπορεί να αρθρωθεί λέξεις, και εκτός του ότι δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά δεν μπορεί να σκεφτεί και καθαρά, στο μυαλό του ξέρει τι να πει αλλά δεν μπορεί να σκεφτεί τις λέξεις, μάλιστα ξεχνάει πολύ κοινές λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Αυτό τον εμποδίζει στο να μπορεί να συνεννοηθεί ο ίδιος αν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Το εγκεφαλικό έχει επηρεάσει την ομιλία του.

Και το θέμα είναι το εξής. Έχω εδώ και έναν μήνα που μας παιδεύει ένα πρόβλημα στο ίντερνετ, έχω καλέσει στην τεχνική υποστήριξη του παρόχου, έχω δηλώσει βλάβη, και ο τηλεφωνητής μου λέει ότι ο τεχνικός θα καλέσει στο τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού. Το θέμα είναι ότι το τηλέφωνο είναι στο όνομα του πατέρα μου και καλούν αυτόν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεννοηθεί, και το τεχνικός δηλώνει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία για ορισμό ραντεβού και το κλείνει.

Αναγκάζομαι και καλώ εκ νέου την τηλεφωνική υποστήριξη ώστε να δηλώσω πάλι βλάβη και να μας ξανακαλέσει ο τεχνικός για να κλείσουμε εκ νέου ραντεβού, και κάθε φορά ο τεχνικός δεν καλεί στο σταθερό αλλά στο κινητό του πατέρα μου γιατί αυτό είχε δηλώσει σαν τηλέφωνο ανάγκης. Το θέμα είναι ότι την ώρα που θα καλέσει εγώ μπορεί να μην είμαι εκεί για να συνεννοηθώ εγώ με τον τεχνικό, με αποτέλεσμα να έχουμε επί ένα μήνα αυτό το πρόβλημα.

Σκεφτόμουν λοιπόν αν αξίζει κάποιους λογαριασμούς να τους γυρίσω στο δικό μου όνομα. Έχετε υπόψη αν υπάρχουν τυχόν πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αν γίνει κάτι τέτοιο; Σκεφτόμουν αρχικά να αλλάξω το όνομα στο δικό μου, στον λογαριασμό του τηλεφώνου, και ίσως και στον λογαριασμό του ρεύματος. Το σκέφτομαι με την λογική να μπορώ να συνεννοούμαι εγώ ο ίδιος και να μην μπλέκω τον πατέρα μου.

Να σημειώσω ότι εγώ αυτή την περίοδο είμαι άνεργος (το διευκρινίζω διότι μπορεί να με ρωτήσουν που θα βρίσκω τα λεφτά για να πληρώνω) και από την άλλη ο πατέρας θεωρείται "αρχηγός" του σπιτιού, και το σπίτι που διαμένουμε είναι εξολοκλήρου δικό του. Επίσης σε διάφορα επιδόματα (πχ στο επίδομα πετρελαίου) ζητάνε τον αριθμό της ηλεκτρικής παροχής του σπιτιού, αν γυρίσω το ρεύμα στο δικό μου όνομα και δουν όμως ότι το σπίτι είναι δηλωμένο στην εφορία στο όνομα του πατέρα μου ενδέχεται να μας ακυρώσουν το επίδομα;

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία έχετε για το αν επηρεάζει κάπου η αλλαγή ονόματος, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο θέμα του ίντερνετ μια χαρά μπορείς να αλλάξεις το δηλωμένο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας με το δικό σου, έτσι έχω κάνει και εγώ με τη μάνα μου που ζει σε άλλο σπίτι, εμένα παίρνουν τηλέφωνο για ότι μλκία τους κατέβει (προσφορές για TV, αναβαθμίσεις κτλ), ακόμα και τις ανανεώσεις συμβολαίου εγώ τις κάνω αντί για αυτήν.

Όσο για το ρεύμα εννοείται πως θα πρέπει να είναι στο όνομα αυτού που δηλώνει το σπίτι ως κατοικία, αν δεν είναι δεν θα μπορεί να παίρνει τα όποια επιδόματα.

Όσο για την ανεργία σου, εφόσον τα χρήματα των λογαριασμών που θα πληρώνεις δεν είναι τπτ τρελά ποσά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, και να το ψάξει κάποιος θα πρέπει τα ποσά αυτά μαζί με τα τεκμήρια σου να υπερβαίνουν το αφορολόγητο για να πληρώσεις φόρο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Κατ αρχας, αν πατερας σου εχει παθει εγκεφαλικο  ισως θα ηταν η καταλληλη στιγμη να ξεκινησετε τις διαδικασιες για γονικη παροχη του ακινητου. Επικαρπια, ψιλη κυριοτητα κλπ. Χωρις να θελω να φανω μακαβριος, ο φορος κληρονομιας ειναι κατα κανονα αρκετα υψηλος και υπαρχη η συγκεκριμενη επιλογη να αποφευχθει. Βεβαια αυτο θα σου δημιουργησει φορολογικες υποχρεωσεις (τεκμηριο)

Απο κει και περα, οπως σου ειπαν, υπαρχει παντα η επιλογη να προσποιεισαι οτι εισαι ο πατερας σου στις συναλλαγες με τους παροχους, σου ζητηανε αφμ η/και αδτ οπως θα σου ζητουσαν αν ησουν εσυ ο ιδιοκτητης της παροχης και σπανια ασχολουνται παραπανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορείς να απαντάς εσύ και να δίνεις τα στοιχεία του πατέρα σου.Σαν να είσαι αυτός.

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Η πιο απλή λύση είναι να παριστάνεις τον πατέρα σου. Κανένας υπάλληλος δε δίνει σημασία.

Προς το παρόν το κάνω έτσι, λέω ότι είμαι ο πατέρας μου, και γενικώς δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να τηλεφωνήσουν εκ των υστέρων και τον καλούν στο προσωπικό του κινητό με αποτέλεσμα να απαντάει αυτός και να μην μπορεί να συνεννοηθεί.

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στο θέμα του ίντερνετ μια χαρά μπορείς να αλλάξεις το δηλωμένο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας με το δικό σου, έτσι έχω κάνει και εγώ με τη μάνα μου που ζει σε άλλο σπίτι, εμένα παίρνουν τηλέφωνο για ότι μλκία τους κατέβει (προσφορές για TV, αναβαθμίσεις κτλ), ακόμα και τις ανανεώσεις συμβολαίου εγώ τις κάνω αντί για αυτήν.

Για αρχή θα δω αν μπορώ να το κάνω έτσι. Αν μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω άλλο αριθμό επικοινωνίας. Αν δεν γίνεται θα δω αν μπορέσω να αλλάξω εξολοκλήρου τα στοιχεία στο όνομά μου, με κάποια υπεύθυνη δήλωση ίσως.

3 ώρες πριν, fredd0 είπε

Κατ αρχας, αν πατερας σου εχει παθει εγκεφαλικο  ισως θα ηταν η καταλληλη στιγμη να ξεκινησετε τις διαδικασιες για γονικη παροχη του ακινητου. Επικαρπια, ψιλη κυριοτητα κλπ. Χωρις να θελω να φανω μακαβριος, ο φορος κληρονομιας ειναι κατα κανονα αρκετα υψηλος και υπαρχη η συγκεκριμενη επιλογη να αποφευχθει. Βεβαια αυτο θα σου δημιουργησει φορολογικες υποχρεωσεις (τεκμηριο)

Τον πηγαίνουμε τακτικά για παρακολούθηση στους γιατρούς του και μας έχουν πει ότι προς το παρόν εξελίζεται αρκετά καλά και δεν υπάρχουν επιπλοκές, για ποιο μετά θα το δούμε.

Δημοσ.

Αν το τηλέφωνο (κινητό) του πατέρα δεν έχει μεγάλη δραστηριότητα εισερχομένων που να τον αφορά (πχ παίρνουν για promotion ή είναι μόνο δηλωμένο στις διάφορες υπηρεσίες αλλά δεν τον παίρνετε εσείς ή συγγενείς σε αυτό) θα μπορούσε να γίνει εκτροπή των εισερχομένων στο κινητό του γιου προκειμένου να μην χάνονται οι κλήσεις που ενδιαφέρουν.

Πάντως σε εμένα, όταν πήγα να δω για αλλαγή προγράμματος στο σταθερό της μητέρας μου (Nova), μου έβγαλαν την ψυχή για το ότι πρέπει να πάει εκείνη (κατάκοιτη) να το κάνει. Τελικά το άφησα γιατί διαφορετικά θα με βλέπατε στις ειδήσεις :mad:. Όταν τελικά "έφυγε" πήγα για την ακύρωση και είχα μαζί μου και το πιστοποιητικό θανάτου (έτσι κι αλλιώς εκείνη την περίοδο γύριζα με το σχετικό χαρτί για διάφορες δουλειές) και δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το σταθερό / ADSL στο σπίτι, το οποίο με ενδιαφέρει αρχικώς να κάνω μεταβίβαση στο όνομά μου, να σημειώσω ότι είναι στον πάροχο Vodafone και βρήκα αυτό. Δεν αναφέρει κάπου αν χρειάζεται να μεταβούμε στο κατάστημα, οπότε ίσως να γίνεται και από το σπίτι.

Δημοσ.
Spoiler

επίσης ένα μικρό αλλά απαραίτητο έξοδο είναι πληρεξούσιο για κάθε νόμιμη χρήση

(υπόψιν δε μετρούσε για μεταβίβαση αυτοκινήτου , δεν ξέρω αν έπρεπε να γράφεται και ξεχωριστά στο πληρεξούσιο)

βέβαια αν έχεις κωδικούς , μπορείς να μπαίνεις να κάνεις ψηφιακά υπεύθυνες δηλώσεις αλλά καλό είναι να υπάρχει χαρτί

περαστικά και καλή ανάρρωση 

ΥΓ. καλό είναι να τον αφήνετε να ολοκληρώνει τις λέξεις , ακόμα και αν καταλαβαίνετε το τι θα πει ακόμα και αν νευριάζει

Δημοσ.

@gokuthelegend μιας που αναφέρθηκαν πληρεξούσια, υπόψιν σε περίπτωση αλλαγής ταυτότητας ή δικής σου ή του πατέρα σου, θα πρέπει να ξανατρέχετε σε συμβολαιογράφο. Καλύτερα δηλαδή να πάτε πρώτα να αλλάξετε ταυτότητες.

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, gokuthelegend said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το σταθερό / ADSL στο σπίτι, το οποίο με ενδιαφέρει αρχικώς να κάνω μεταβίβαση στο όνομά μου, να σημειώσω ότι είναι στον πάροχο Vodafone και βρήκα αυτό. Δεν αναφέρει κάπου αν χρειάζεται να μεταβούμε στο κατάστημα, οπότε ίσως να γίνεται και από το σπίτι.

Επίσης έχε υπόψιν πως αν κάνετε αλλαγή ονόματος η διετή δέσμευση του συμβολαίου θα ξεκινήσει από την αρχή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Επίσης έχε υπόψιν πως αν κάνετε αλλαγή ονόματος η διετή δέσμευση του συμβολαίου θα ξεκινήσει από την αρχή.

Εκτός απροόπτου σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς να κάνουμε ανανέωση, αλλά θα το ρωτήσω και από πριν για να είμαι σίγουρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...