Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, definitio είπε

Εγώ έχω Αλφα 156, 1.6 120 ίππων, με αναρτήσεις Koni Sport και σαφώς μού προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση...
...η σαφήνεια του τιμονιού, το κράτημα σε στροφές και σε υψηλές ταχύτητες (με τα όρια να μην τα έχω αγγίξει ακόμη κι αν έχω προσπαθήσει με το αυτοκίνητο να μην μου έχει δείξει καν ότι πάει να παρεκλίνει της τροχιάς του), τα αποδοτικά φρένα...

Τουλάχιστον για τους κοινούς θνητούς οδηγική ευχαρίστηση είναι ανώτερη οδηγική συμπεριφορά, η αίσθηση της καλής σύνδεσης δρόμου/ελαστικών/τιμονιού κοκ.

Είσαι σε λάθος site  αυτό το αμάξι αν βάλεις  κάποιους από αυτους που γράφουν μόλις πιασουν το τιμόνι μς τις 2,2 στροφές από τέρμα σε τέρμα θα νομίζουν ότι χάλασε, το ότι κατεβάζει σχετικά άνετα 220 η περνα σε στροφές τραίνο παλι δε... εδώ yaris και yaris

• Like 4
  • Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, definitio είπε

Εγώ έχω Αλφα 156, 1.6 120 ίππων, με αναρτήσεις Koni Sport και σαφώς μού προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση...
...η σαφήνεια του τιμονιού, το κράτημα σε στροφές και σε υψηλές ταχύτητες (με τα όρια να μην τα έχω αγγίξει ακόμη κι αν έχω προσπαθήσει με το αυτοκίνητο να μην μου έχει δείξει καν ότι πάει να παρεκλίνει της τροχιάς του), τα αποδοτικά φρένα...

Τουλάχιστον για τους κοινούς θνητούς οδηγική ευχαρίστηση είναι ανώτερη οδηγική συμπεριφορά, η αίσθηση της καλής σύνδεσης δρόμου/ελαστικών/τιμονιού κοκ.

Συμφωνώ γιατί είχα alfa. Τώρα έχω περάσει σε suv γιατί απλά άλλαξαν οι ανάγκες μου. 

Γιατί κάποιος θα πρέπει να με κρίνει όπως μπορείς να διαβάσεις πιο πάνω με χαρακτηρισμους απαξιωτικους; 

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, @pnea1973 said:

Γιατί κάποιος θα πρέπει να με κρίνει όπως μπορείς να διαβάσεις πιο πάνω με χαρακτηρισμους απαξιωτικους; 

Γιατι βρισκεσαι στο μπλα μπλα του ινσομνια😉

Γιατι οι μισοι απο εδω δεν εχουν αμαξι δικο τους και απλα αναμασουν τσιτατα που ακουσαν απο τον μπαμπα

Γιατι οι αλλοι μισοι οδηγουν Κορολα 20ετιας (αμαξαρα) που "ειναι πολυ καλυτερη" απο τα καινουργια μοντελα που ειναι μονο οθονες και κακως εχουν τοσα ηλεκτρικα γιατι χαλανε και παιρνει και υγραεριο

Γιατι οι αλλοι μισοι ειναι χεραδες που μετα απο μια απαιτητητικη (που φυσικα ξεπερασαν με το απαραμιλλο οδηγικο τους ταλεντο) αλλα απολυτα ικανοιποιητικη ντριφτοαναβαση Ριτσωνας χαλαρωνουν με Arran ξερνωντας "γνωση" - ενιοτε και ρατσισμο 😉

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πιστεύω τα SUV ήρθαν για να μείνουν. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα το Aygo της Toyota αν και δεν υπάρχει αυτή η λέξη suvοποιήθηκε. Τα SUV τα κάνουν όλα μέτρια για αυτό και υπερέχουν έναντι των sedan, που μπορεί να έχουν καλή οδική συμπεριφορά αλλά είσαι χαμηλά στο έδαφος.

Με τα παλιά αμάξια και προ suv αυτοκινήτων είχαμε αποκλειστικά περιορισμούς. Ταξιδεύαμε και βάζαμε στον συνοδηγό 3-4 βαλίτσες επάνω του, στους από πίσω 6-7 βαλίτσες γιατί στην πραγματικότητα το πορτμπαγκάζ ήταν μικρό για να μεταφέρουμε τα προικιά μας. Αργότερα μάθαμε ότι δεν είναι ασφαλές οπότε σταματήσαμε τα δε βαριέσαι και ξεκίνησε να μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα η ασφαλής μετακίνηση. Συνεπώς και όλα τα μπαγκάζια πάνε πλέον στο πορτμπαγκάζ. Κανένας επιβάτης δεν στριμώχνεται με αντικείμενα. Αυξηθήκανε ταυτόχρονα και οι απαιτήσεις. Παλιότερα τα παιδικά καθίσματα ήταν μικρά, λίγα έδεναν με ζώνες, τώρα ζητάνε isofix έχουν και αερόσακο, παλαιότερα τα καρότσια ήταν από τσίγκο. Αν στράβωνε και λίγο κατά την τοποθέτηση στο πορτμπαγκάζ το κοπανούσες και ερχόταν στα ίσα του, τώρα πλέον τα καρότσια καταλαμβάνουν το μισό και πορτμπαγκάζ φέρουν αναρτήσεις. 

Όλα τροποποιούνται για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών. Πρώτη και μοναδική προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της επιβίωσης της ανθρώπινης ζωής σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν δεν είναι μπλοκαρισμένος ο επιβάτης από αντικείμενα. Οπότε ναι από μένα το μέλλον είναι SUV. Από εκεί και πέρα σε μετακίνηση εντός αστικού ιστού και σε μεγάλη πόλη επειδή κατά μέσο όρο πάνω από. 50 δεν θα πας, ελέω της κίνησης μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα αυτοκίνητο πόλης, πχ citigo, mii, polo κτλ.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Γιατι οι μισοι απο εδω δεν εχουν αμαξι δικο τους και απλα αναμασουν τσιτατα που ακουσαν απο τον μπαμπα

Γιατι οι αλλοι μισοι οδηγουν Κορολα 20ετιας (αμαξαρα) που "ειναι πολυ καλυτερη" απο τα καινουργια μοντελα που ειναι μονο οθονες και κακως εχουν τοσα ηλεκτρικα γιατι χαλανε και παιρνει και υγραεριο

Γιατι οι αλλοι μισοι ειναι χεραδες που μετα απο μια απαιτητητικη (που φυσικα ξεπερασαν με το απαραμιλλο οδηγικο τους ταλεντο) αλλα απολυτα ικανοιποιητικη ντριφτοαναβαση Ριτσωνας χαλαρωνουν με Arran ξερνωντας "γνωση" - ενιοτε και ρατσισμο 😉

Αυτό νομίζω γενικεύεται και στον συνολικό πληθυσμό. Και σε διαφορετικά αντικείμενα συζήτησης. 

Νομίζω είναι το Ελληνικό (2.0) dna που μας κάνει έτσι!

• Like 3
Δημοσ.

Βλέπω να αναφέρεται συνέχεια η πανέμορφη Giulietta, και σας ερωτω, έχετε βάλει ποτέ άνθρωπο πίσω; 

Έκατσα πίσω σε φίλου για 40 λεπτά και έπαθα αυχενικό, στην επιστροφή λέω θα βάλω το κορίτσι στην άκρη και θα κάτσω εγώ στη μέση για να μη βρίσκει το κεφάλι όντας ψηλός. Τα ίδια και το κορίτσι. Αν θες να βάλεις πάνω από έναν άνθρωπο πίσω πρέπει να είναι 1.40 για να μην στραβωσει το είναι του. 

Καλή η ομορφιά, αλλά μη βγάλουμε και αναπηρία. Την επόμενη φορά πήραμε το atos του πεθερού και ήμασταν μια χαρά. 

Στα υπόλοιπα, αν μπορούσα να είχα station wagon θα το επέλεγα. Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο για την χρήση που θέλω. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αν θες να βάλεις πάνω από έναν άνθρωπο πίσω πρέπει να είναι 1.40 για να μην στραβωσει το είναι του. 

Καλή η ομορφιά, αλλά μη βγάλουμε και αναπηρία. Την επόμενη φορά πήραμε το atos του πεθερού και ήμασταν μια χαρά. 

Υπερβαλεις. Μέχρι 1. 80 μια χαρά κάθεσαι πίσω. 

Με το ατος στην πρώτη κλειστή στροφή μείνατε στο δρόμο? 

Πραγματική ιστορία πηγαίναμε βόλτα και πίσω μου ατος εγώ έστριψα κανονικά το ατος πήρε τούμπες στα χωράφια 

Δημοσ.
2 hours ago, tutuyo said:

Ετσι ακριβως, μπαινοντας εδω ειναι σαν να τηλεμεταφερεσαι στο καφενειο του χωριου.

Ειναι η νοοτροπια "Εγω ξερω και ειμαι αλανθαστος"

Μολις αλλαξουν το carina η το starlet θα ερθει κατι καινουργιο να δωσουν την γνωση τους και να μας πεισουν οτι μονο αυτοι εχουν δικιο με βαση τα 2 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια τους

1 minute ago, adi32 said:

Πραγματική ιστορία πηγαίναμε βόλτα και πίσω μου ατος εγώ έστριψα κανονικά το ατος πήρε τούμπες στα χωράφια 

Η γυναικα μου παντως που ειναι 1.60 με το ζορι χωραγε καθοταν πισω 

Ουτε συζητηση για καποιον ψηλοτερο, εγω ουτε μπροστα δεν χωραγα καλα καλα. Αν βαλεις ογκωδες παιδικο καθισμα θα γεμιζει μελανιες το παιδι μεχρι να το βαλεις/βγαλεις.

Καλο αυτοκινητο σε ολα τα υπολοιπα, αλλα σε πρακτικοτητα ειναι πολυ πισω απο ολα τα c segment hatch. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, imr είπε

Μολις αλλαξουν το carina η το starlet θα ερθει κατι καινουργιο να δωσουν την γνωση τους και να μας πεισουν οτι μονο αυτοι εχουν δικιο με βαση τα 2 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια τους

Έχει γίνει αυτό. Έχουμε "αγοράσει" με 12 μήνες αναμονή που όπως λένε οι πωλητές δεν θα είναι 12 αλλά τελικά είναι 14 yaris cross για την οικογένεια και πιάνουμε κατανάλωση 4 λίτρα. <<Πήγαμε ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη και πίσω με 3.7939 λίτρα στα 100! Δεν τρέχω πολύ με τα όρια και λίγο πολύ χαμηλότερα για ασφάλεια και οικονομία. Μέση ταχύτητα 100χλμ.>>

Αυτό ζούμε πλέον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, imr είπε

Ετσι ακριβως, μπαινοντας εδω ειναι σαν να τηλεμεταφερεσαι στο καφενειο του χωριου.

Ουτε συζητηση για καποιον ψηλοτερο, εγω ουτε μπροστα δεν χωραγα καλα καλα. Αν βαλεις ογκωδες παιδικο καθισμα θα γεμιζει μελανιες το παιδι μεχρι να το βαλεις/βγαλεις.

Καλο αυτοκινητο σε ολα τα υπολοιπα, αλλα σε πρακτικοτητα ειναι πολυ πισω απο ολα τα c segment hatch. 

Τι καθίσματα έχεις? Εγώ έχω τα δερμάτινα του sport πακέτου και είμαι 1.80 και περισσεύουν 3 δάχτυλα πίσω και πάνω από μια παλάμη μπροστά 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.
20 minutes ago, adi32 said:

Δεν υπερβάλλω ρε συ για το κάθισμα της Τζουλιέτα. Στην μπροστινή θέση που μπορείς να βυθιστείς παλεύεται (όχι ωραία για εμάς τους ψηλούς, αλλά την κάνεις την δουλειά σου). Στις πίσω θέσεις που δεν υπάρχει χώρος να συρθείς, δεν κάνει ούτε για 1.60. 

Δεν μείναμε με το Atos αλλά το έχω οδηγήσει σε ανηφόρες της Ικαρίας και φτερούγιζε η καρδιά μου

19 minutes ago, imr said:

Ε και η δικιά μου 1.65  είναι, έγερνε το κεφάλι για να κάτσει στην άκρη. Για να πάμε για ένα καφέ αφήναμε την Τζουλιέτα λέμε και παίρναμε το Ατος, 4 άτομα... Τα λέει όλα αυτό...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αν θες να βάλεις πάνω από έναν άνθρωπο πίσω πρέπει να είναι 1.40 για να μην στραβωσει το είναι του. 

52 λεπτά πριν, imr είπε

Aυτός εδώ πάντως είναι πιο ψηλός και απ' ότι βλέπω μια χαρά χωράει πίσω

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν υπερβάλλω ρε συ για το κάθισμα της Τζουλιέτα. Στην μπροστινή θέση που μπορείς να βυθιστείς παλεύεται (όχι ωραία για εμάς τους ψηλούς, αλλά την κάνεις την δουλειά σου). Στις πίσω θέσεις που δεν υπάρχει χώρος να συρθείς, δεν κάνει ούτε για 1.60. 

Δεν μείναμε με το Atos αλλά το έχω οδηγήσει σε ανηφόρες της Ικαρίας και φτερούγιζε η καρδιά μου

Ε και η δικιά μου 1.65  είναι, έγερνε το κεφάλι για να κάτσει στην άκρη. Για να πάμε για ένα καφέ αφήναμε την Τζουλιέτα λέμε και παίρναμε το Ατος, 4 άτομα... Τα λέει όλα αυτό...

Σε άλλο αυτοκίνητο πρέπει να μπήκατε 

20231228_115334_1.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imr είπε

Aυτό βέβαια ισχύει και για τους κατόχους SUV με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα.....για να τα λέμε όλα.

Εγώ είμαι κατά των SUV γιατί έχουν επικρατήσει σε μία αγορά που όλα έχουν γίνει γίνει wannabe "τζιπ" δηλ 2κίνητα και είμαστε μία ισχυρή μειοψηφία με πολύ λίγες επιλογές πλέον σε "χαμηλά" μοντέλα. Τα θέλω του άλλου δηλ να κάθομαι ψηλά (για γέλια) και να χωράω το μισό σπίτι 2-3 φορές το χρόνο που θα πάω χωριό (ενώ τον υπόλοιπο χρόνο κουβαλάω περίπτερο μαζί μου (για γέλια²) μειώνουν δραστικά τις επιλογές των υπολοίπων πελατών. 

Ούτε με νοιάζει τι θέλετε να οδηγείτε ή αν έχετε κάνει εσείς ή εγώ την σωστή επιλογή. Αυτό που με νοιάζει είναι έχω κι εγώ επιλογές. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Ούτε με νοιάζει τι θέλετε να οδηγείτε ή αν έχετε κάνει εσείς ή εγώ την σωστή επιλογή. Αυτό που με νοιάζει είναι έχω κι εγώ επιλογές. 

Ναι ναι, ολόκληρη η βιομηχανία αυτό θα κάνει, θα ακολουθήσει τα θέλω μιας συντριπτικής μειοψηφίας που τείνει προς εξαφάνιση και ασχολείται με οδηγική ευχαρίστηση, κρατήματα και στροφές, λες και δεν μας έχει δώσει ο θεός τίποτα καλύτερο να ασχοληθούμε 🤣

Επεξ/σία από EuphangeL
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...