Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω για sedan, suv ή ότι άλλη ορολογία-μόδα έχουν βγάλει αλλά για μένα ισχύει αυτό με τεράστια έμφαση στο 1 και μετά στο 2.

Στις 7/8/2025 στις 7:22 ΜΜ, QuantumWanderer είπε

Υπάρχουν 3 λόγοι που δεν θα χαθούν τα SUV και γι' αυτό άλλωστε πηγαίνουν τάπα.

(α) Ηλικία (δεν μπορείς να λυγίσεις για να μπεις, όσο λύγιζες στα 20-30),
(β) Ύψος (δεν χωράς σε αυτοκίνητα που είναι διαστασιολογημένα για Hobbit).
(γ) Ευρύτερη άνεση σε σειρά θεμάτων, ακόμα και χωρίς πρόβλημα ηλικίας ή ύψους.

Μπαίνω σε αυτοκίνητα συγγενών πρώτου βαθμού που έχουν clio, ibiza, cupra και έχω πρόβλημα παρά το γεγονός ότι είμαι δεν είμαι 1.70 και 60 κιλά. Ο λόγος είναι ότι είχα συνηθίσει σε εταιρικό vitara επί δεκαετία και η ευκολία του ύψους μετράει.

Για οδηγική συμπεριφορά, γκάζια κλπ δεν ξέρω - δεν με ενδιαφέρει. Άνετος να είμαι και ας έχει τελική τα 120.

• Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν είσαι ανίκανος να φτιάξεις ένα Suv το οποίο θα το προτιμήσει ο κόσμος από τον ανταγωνισμό, πας στο γελοίο σου plan b: Να "μειώσεις" και να "αποδομησεις' την αγορά στην οποία Nissan κλπ εταιριες σε πάνε κωλοφεραντζα. Αυτό είναι γεγονός. Αυτό που δεν είναι γεγονός αλλά η είναι η γνώμη μου -η οποία- προκύπτει από το τι παρατηρώ κ συζητώ με κόσμο είναι ότι το Sedan είναι αυτό που πεθαίνει και όχι τα Suv τα οποία εδώ και 15 χρόνια κυριαρχούν στην αγορά. 

Όπως επίσης ότι ο κόσμος ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. 

Τέλος για όσους από εσάς τους λεβέντες της ασφάλτου που κράζετε τα Suv για οποίο απίθανο λόγο κατεβάζει η emptoκούτρα σας. Κάντε ένα test drive και... Welcome to the club. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mike15 είπε

σωστο και αυτο..εγω βεβαια παιρνω iphone γιατι εχω και μακ,με βολευει περισοτερο το περιβαλον του OS,IOS ,εχοντας δοκιμασει τα αλλα λογισμικα.δεν το κανω για την μουρη καθως δεν μαρεσουν γενικα τα κινητα.με βολευει ομως και λογω εργασιας.δεν προκειτα ποτε ομως να δωσω 1000 για iphone να παρω το πιο μουρικο,οτι πιο φθηνο εχει παιρνω και παντα στις εκπτωσεις.και φυσικα ενα στην 5ετια-6ετια οποτε χανει ενημερωσεις.

αυτοκινητο δε ,εχω σαπακι 15 ετιας αλλα δεν το αλλαζω με τιποτα..και φυσικα οχι σουβ..το χατσμπακ αληθεια ανηκει στην κατηγορια των σενταν που μιλαμε η' οχι?

αν ποτε αγοραζα διπορτο θα ηταν πραγματικο διπορτο,roadster..αυτα μητσο ειναι τα πραγματικα  αμαξια με χαρακτηρα.

Δεν είμαι ο Μητσος, απολογούμαι για το highjack, αλλά συμφωνώ ….

δίπορτο, roadster …..Αυτά είναι αμάξια με χαρακτήρα …..

IMG_8504.jpeg

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Jiakometi είπε

δίπορτο, roadster …..Αυτά είναι αμάξια με χαρακτήρα

Έτσι μπράβο. 

Την spider την, κοπέλα σου (ή σύζυγο) και βόλτες στην ιταλική Ριβιέρα (ή στα λιμανάκια αν μιλάς για εγχώρια) 

Άσε τους άλλους με τα σουβ... Τα σουβ κύριοι, είναι αμάξια για fast life τυπικά καταναλωτικά αγαθά. Commodities... 

9 ώρες πριν, lector είπε

Δε νομιζω οτι καποιος που παιρνει οτιδηποτε για μουρη, απο iphone μεχρι suv, το παραδεχεται ανοιχτα... ολοι καποια προφαση βρισκουν...

Την μούρη καλέ μου φίλε την πουλάς αλλιώς και όχι με το αιφον ή το σουβ. Αυτό που λες είναι η ψευτοαστικη αντίληψη του κοιτάτε μας γειτονοι. 

7 ώρες πριν, mike15 είπε

και αυτο..εγω βεβαια παιρνω iphone γιατι εχω και μακ,με βολευει περισοτερο το περιβαλον του OS,IOS ,εχοντας δοκιμασει τα αλλα λογισμικα.δεν το κανω για την μουρη καθως δεν μαρεσουν γενικα τα κινητα.με βολευει ομως και λογω εργασιας.δεν προκειτα ποτε ομως να δωσω 1000 για iphone να παρω το πιο μουρικο,οτι πιο φθηνο εχει παιρνω και παντα στις εκπτωσεις.και φυσικα ενα στην 5ετια-6ετια οποτε χανει ενημερωσεις.

αυτοκινητο δε ,εχω σαπακι 15 ετιας αλλα δεν το αλλαζω με τιποτα..και φυσικα οχι σουβ..το χατσμπακ αληθεια ανηκει στην κατηγορια των σενταν που μιλαμε η' οχι?

φίλε Mike έχεις πέσει θύμα του καταναλωτισμου δυστυχώς. Στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών τουλάχιστον. Εγώ προσωπικά αρνούμαι να δω ένα κινητό των 600+ ευρώ (όσο έκανε το p20 pro το 18) ως commodity. Δεν είναι καταναλωτικό αγαθό. Είναι μηχάνημα το οποίο απαιτώ μα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ήδη είμαι στην 7ετια και δεν του έχω αλλάξει ούτε μπαταρία και ούτε πρόκειται. Μόλις εκραγεί θα το αλλάξω με κάτι range topping με σκοπό άλλη μια 10ετια. 

Ομοίως και με τα pc. 

Αντικατεστησα το παλιό μου pc (I7 5820k, ναι ήμουν X99ακιας, r9 390x ) το 2023 με αυτό που έχω τώρα και δεν έχω σκοπό να τον αλλάξω πριν το 2030. Τέτοια μηχανήματα δεν είναι σοβρακα να τα αλλάζεις κάθε μέρα. Ακόμα κρατάω σε λειτουργία λοιπά μηχανήματα με phenom και athlon x4 καθώς και fx. Σιγά μην προβώ σε αντικατάσταση επειδή έτσι προστάζει η μόδα. Οπότε αν ένα pc μπορεί να λειτουργεί για 18 και 20 χρόνια ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να λειτουργεί για 40 και 50. Αλλά δυστυχώς έχουμε γίνει μια υπερκαταναλωτικη εφήμερη κοινωνία.... 😥 

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 3
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

φίλε Mike έχεις πέσει θύμα του καταναλωτισμου δυστυχώς. Στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών τουλάχιστον. Εγώ προσωπικά αρνούμαι να δω ένα κινητό των 600+ ευρώ (όσο έκανε το p20 pro το 18) ως commodity. Δεν είναι καταναλωτικό αγαθό. Είναι μηχάνημα το οποίο απαιτώ μα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ήδη είμαι στην 7ετια και δεν του έχω αλλάξει ούτε μπαταρία και ούτε πρόκειται. Μόλις εκραγεί θα το αλλάξω με κάτι range topping με σκοπό άλλη μια 10ετια. 

Ομοίως και με τα pc. 

Αντικατεστησα το παλιό μου pc (I7 5820k, ναι ήμουν X99ακιας, r9 390x ) το 2023 με αυτό που έχω τώρα και δεν έχω σκοπό να τον αλλάξω πριν το 2030. Τέτοια μηχανήματα δεν είναι σοβρακα να τα αλλάζεις κάθε μέρα. Ακόμα κρατάω σε λειτουργία λοιπά μηχανήματα με phenom και athlon x4 καθώς και fx. Σιγά μην προβώ σε αντικατάσταση επειδή έτσι προστάζει η μόδα. Οπότε αν ένα pc μπορεί να λειτουργεί για 18 και 20 χρόνια ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να λειτουργεί για 40 και 50. Αλλά δυστυχώς έχουμε γίνει μια υπερκαταναλωτικη εφήμερη κοινωνία.... 😥 

το πρωτο μου κινητο ηταν  nokia 6600,το ειχα 14 χρονια..ειχα καλη επιδοτηση τοτε λογω οτι μιλουσα πολυ και το πηρα σε χαμηλη τιμη...ενα samsung s4 μεταχειρισμενο απο ανιψιο 10 χρονια.sony vaio 10 χρονια ,τα πρωτα λαπτοπ και ηταν ακριβα δεν ειχα επιλογη,μεχρι που τα εφτυσε η μητρικη.

imac διανυω 8 χρονια. μονο το iphone εχει 3 χρονια και θα το κρατησω οσο ζει η' οσο παιρνει ενημερωσεις.εξηγησα γιατι αγοραζω το συγκεκριμενο,δεν ειναι commodity,αυτος ο λογος.

που ακριβως εχω πεσει θυμα καταναλωτισμου? εαν ειναι ετσι οι υπερκαταναλωτικοι  σαν εμενα θα εμπαιναν μεσα οι εταιρειες.

δεν υπερβαινει ποτε τα 600 ευρω μην πω τα 500,ειπα οτι αγοραζω ενα παλιοτερο μοντελλο και με εκπτωση ,στις εκπτωσεις.αλλα τοσο εχει ,τοσο θα το αγορασω επειδη με βολευει.εαν δεν με βολευε για τους λογους που ειπα ,θα αγοραζα ενα των 250,ειπα δεν μαρεσουν τα κινητα ιδιαιτερα σαν gadtzet

αρα δεν παιζει ο χαρακτηρισμος αυτο που λες για μενα,το εξηγησε ο lector.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κινητό 5ετίας, λάπτοπ 10ετίας, αμάξι 20ετίας εγώ τα θεωρώ αρκετά σύγχρονα. 

Edit, επειδή το αρκετά σύγχρονα μπορεί να ακούγεται κάπως. Τα θεωρώ αξιοπρεπή και ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες πολλών (για να μη πω της πλειοψηφίας).

Επεξ/σία από zio10
  • Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.

Μια χαρα πας και διακοπες ακομα και με κουπε 

Εχω παει με 4 ατομα και μωρο με καροτσι 

Ολοι αυτοι που τα εχουν για διακοπες τα παιρνουν επειδη δε χωρανε?

Εχω ακουσει γυναικες να λενε μου το πηρε ο αντρας μου επειδη ειναι ψηλο να μη σκοτωθω οταν το στουκαρω

Για μενα ειναι επικιδυνα να τα εχεις μπροστα γιατι δε βλεπεις οπως και σε στροφες λογω υψους και ογκου 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, adi32 είπε

Μια χαρα πας και διακοπες ακομα και με κουπε 

Εχω παει με 4 ατομα και μωρο με καροτσι 

Ολοι αυτοι που τα εχουν για διακοπες τα παιρνουν επειδη δε χωρανε?

Τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά. Έχω δει τεράστιες αποκλίσεις.

Ξέρω 4μελή οικογένεια που μπορεί να πάει διακοπές με 2 μικρά παιδιά (που συνήθως θέλουν 3-4 αλλαξιές την ημέρα για την πλάκα τους σε παιχνίδι) μόνο με 1 μεσαία βαλίτσα για όλους για 20 μέρες.

Πώς; Φορώντας τα ίδια ρούχα άπλυτα και για τις 20 μέρες. Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε τέτοια θέματα, αλλά η λίγδα και η ιδρωτίλα πάει σύννεφο. Αυτό είναι θέμα προσωπικών στάνταρντς.

Οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Αν αξιολογούσαν οι «άπλυτοι» πόσο χώρο αποσκευών θέλουμε στα αυτοκίνητα, πήγαιναν άνετα και με Autobianchi, και όλοι οι άλλοι είναι περίεργοι που θέλουν τόσους χώρους στο αυτοκίνητο.

Αν επεκτείνουμε τη συζήτηση, στατιστικά επίσης, μια σημερινή οικογένεια - σε σχέση με πριν από δεκαετίες - κατέχει και περισσότερα πράγματα στο lifecycle κάποιων ετών και κουβαλάει και περισσότερα, π.χ. προσωπικά αξεσουάρ, χομπίστικα, κλπ, κλπ, κλπ.

Ο χώρος αποσκευών ως σημερινή συζήτηση είναι στην ίδια δεξαμενή συζήτησης, για το πόσα πράγματα κατέχει ο σημερινός άνθρωπος. Μιας και μιλάμε και για παιδιά, ποιός είναι ο μέσος αριθμός παιχνιδιών των σημερινών παιδιών και των παιδιών πριν από δεκαετίες.

Γενικά είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.

Τα SUV, όμως, δεν αγοράζονται γιατί το πρόβλημα ήταν αυτές καθεαυτές οι διακοπές.

Έχουν μεγάλη άνεση σε καθημερινή φόρτωση και επιβίβαση.

Έχετε ρωτήσει ανθρώπους ύψους 1.85+ αν στα περισσότερα μη SUV νιώθουν σαν να τους στρίμωξαν στις λαμαρίνες όταν οδηγούν;

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Έχετε ρωτήσει ανθρώπους ύψους 1.85+

Είμαι 1.88 96 κιλά με μεγάλες πλάτες. Σε σχεδόν όλα τα αμάξια συμπεριλαμβανομένου και των 2 δικών μου οδηγώ ΤΈΡΜΑ ΠΊΣΩ τέρμα κάτω, τιμόνι τέρμα πάνω και λίγο έξω και κάθισμα γύρω στις 20 μοίρες. Ε στο coupe το κεφάλι μου φιλεταρει την οροφή με 1-2 cm κενό. Αλλά ποτέ δεν έχω νοιώσει ότι με στριμωξαν οι λαμαρινες. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον σχεδιασμό του εσωτερικού και το leg room. Θελω να πω είναι ζήτημα ψυχικό και όχι αντικειμενικο

6 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Αν επεκτείνουμε τη συζήτηση, στατιστικά επίσης, μια σημερινή οικογένεια

Ένα αμάξι 2+2 έχει σχεδιαστεί για 2 άτομα να πάνε ταξίδι. - οι άλλες δύο θέσεις είναι βοηθητικές για μικρές μετακινήσεις. Το πορτμπαγκάζ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να χωράει 5 μεγαλα duffle bags. 3 της γυναίκας 2 του άντρα. Το αμάξι λοιπόν σου δηλώνει τον λόγο ύπαρξης του με κάθε τρόπο και αυτό είναι ο ορισμός της σωστής μελέτης 

Δημοσ.

Στην Ελλάδα έχουν 1,5 παιδί και αγοράζουν περίπτερα γιατί δεν χωράνε. Λες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα χωράνε 1 βαλίτσα μόνο. 😆

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ξαφνικά οι περισσότεροι γίναμε πάνω από 1.85.

Περίεργο, σε άλλη χώρα ζω εγώ μάλλον.

εγω γιατι βλεπω μπασκετμπολιστες με σπορ σουπερκαρ?

8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Στην Ελλάδα έχουν 1,5 παιδί και αγοράζουν περίπτερα γιατί δεν χωράνε. Λες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα χωράνε 1 βαλίτσα μόνο. 😆

ποιο 1.5?

πολλοι ειναι μπακουρια

• Haha 5
Δημοσ.

Μερικά γρήγορα στατιστικά (Google AI).

~~

In Europe, SUVs have reached a record market share, accounting for 54% of all new vehicle registrations in 2024. This represents 6.92 million units sold, a 4% increase compared to the previous year. 

Here's a more detailed breakdown: 

Record Market Share:
SUVs have solidified their position as the leading passenger vehicle segment in Europe, reaching a 54% market share.

Sales Volume:
A total of 6.92 million SUVs were sold in Europe in 2024, marking a 4% increase from the previous year.

Dominance:
SUVs have become the dominant vehicle type in Europe, surpassing other segments like compact cars and hatchbacks.

Growth:
The SUV market continues to grow, with a 4% increase in sales volume in 2024.

Popularity:
Consumers across Europe continue to embrace SUVs, driving the overall growth of the automotive market.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...