Προς το περιεχόμενο

Απότομα και επίμονα stutters σε παιχνίδια.


DeathStalkerGR
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jgeorgiou,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά στην ομάδα του Insomnia!

Θα είμαι λιτός και περιεκτικός, όσο μπορώ δηλαδή.

Που λέτε στα τέλη Δεκέμβρη που έγιναν μερικες δυνατές προσφορές αγόρασα το Dead Space Remake και λεω θα γυρίσω στο σπιτι από τις διακοπές μου στην πρωτεύουσα και θα καω. Γνωρίζω ότι δεν είναι και το καλύτερο port στο θέμα των stutters αλλα λεω, ντάξει περασε το διαστημα του refund το πηρα και φθηνα, τι να γινει.
Το παιζω, και νταξει , μέχρι να "ζεσταθεί" το μηχάνημα τα stutters είναι οικτρά, οριακά του ενός δευτερολευτου. Δηλαδή παγώνει ενα καρέ. Ξέρω οτι έχει να κάνει με τον τρόπο που φορτώνει και ξεφορτώνει τα assets και τα "maps" και οτι ανεξαρτήτως μηχανήματος τα τρώει αυτα τα κολλήματα. 
Έλα ντε ομως που βάζω και το Read Dead Redemption 2 γιατι μετά το 1 στο switch είπα να ξανα παιξω το 2 λιγο να θυμηθώ τα παλιά.
Και φτάνω Armadillo (ενα χωριο είναι με 5 κατοίκους) και τρώει το ίδιο stutter (ενός δευτερολέπτου) και τα frames μου για ενα πάρα πολυ μικρό διαστημα πεφτουν σε μονοψήφια σημεία.

Λέω κατι δεν πάει καλα. 
Είναι φρέσκια εγκατσταση windows 11 (2 Νοεμβρίου 2023 και 15/11 έφυγα και γυρισα προχθές)  με την εκδοση GPU 23.11.1 της RX 5700XT (ολο το PC στην υπογραφή  μου).

Εχω προσπαθήσει να κανω debloat με τα εργαλεία του ChrisTitusTech αλλά και να κλεινω ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παρασκήνιο οσο παιζω και δεν κανει μεγάλη διαφορά.
Πριν λιγο ήμουν discord με τους κολλητους μου και βλεπαμε στριμάκια και το συστημα μου μπετώνει ασχημα και ανοιγω τον task manager και βλέπω οτι ο δευτερεύων SSD που δεν εχει OS τα έχει πιει και εχει κλειδώσει στο 100% της χρησης για καμια 10 δευτερόλεπτα μεχρι να ξεκινήσει να πεφτει. Λεω κατι δεν παει καλα. Ντάξει μούφα ειναι ο Patriot και λεω να κατεβάσω το HDD Sentinel και βλεπω την παρακάτω φώτο. 

Και λέω εγώ. 
Είναι εφικτό να έχω το OS αλλά και τα παιχνίδια στον C : δίσκο μαζί με Dead Space και RDR 2 αλλα λογω του ότι πεθαίνει ο B : ο Patriot να τρώω αυτά τα τρελά stutters?
Γενικά στον ελλατωματικό δισκο εχω μονο το Diablo 4 που δεν εχω παρατηρήσει προβλήματα... αλλά όταν κολλαει ολο το PC οπως στο παραπάνω παραδειγμα με το DISCORD με προβληματίζει.

Συνεπώς αύριο θα παω να κανω τσάρκα στα καταστήματα και να παρω εναν SSD , Nvme Λογικά για να λήξει αυτό.

Παρακαλώ τα φώτα σας. 
(ΥΣ. Α ναι , και τώρα ήμουν ετοιμος να κανω ξανα φορματ για windows 10 γιατι το εχω κόλλημα. 
Κατά την αποψη σας πλέον αξίζει να βάλω 11 και να τελειώνω ή να επιλέξω 10άρια ;  Ειδικά που τα 10 πλέον έχουν ενα χρονο support απο την MS.
 

Ευχαριστώ και συγνώμη για την έκθεση.

image.png.b882c93e1f4537576a7aa308ce8437ce.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Καλημέρα φυσικά φταίει ο δευτερεον SSD για τα stutters. Πρώτα αντικαθιστάς τον απαράδεκτο ssd και μετά αν επιμένει το πρόβλημα ψάχνεις να δεις τι άλλο συμβάινει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με το φορμάτ που το'χετε όλοι ψωμοτύρι, ακόμα να το χωνέψω!

Η απλούστερη δοκιμή που μπορείς να κάνεις, χωρίς να ταλαιπωρείσαι με τις ώρες, είναι να ξεκουμπώσεις το SATA του patriot. Γενικά, λόγω retries και timeouts, το σύστημα τρώει τέτοια σκαλώματα από προβληματικούς δίσκους.

Εγώ δεν έχω θέμα με τα 11άρια, που τα έχω περάσει στο ένα PC (βέβαια τα 4/5 της μέρας είμαι Linux, αλλά και πάλι...)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την εικόνα που παραθέτεις πάντως φαίνεται να έχει πρόβλημα ο Patriot P200 512GB, ο οποίος έχει το διαμέρισμα των Windows (C:). Το διαμέρισμα B: (232,8GB) που αναφέρεις πρέπει να είναι στον Samsung 850 EVO 250GB.

Όπως είπες είναι ευκαιρία να βάλεις nvme SSD. Πρόσεξε μην είναι πάλι Patriot! :P

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Και λέω εγώ. 
Είναι εφικτό να έχω το OS αλλά και τα παιχνίδια στον C : δίσκο μαζί με Dead Space και RDR 2 αλλα λογω του ότι πεθαίνει ο B : ο Patriot να τρώω αυτά τα τρελά stutters?

Αν δεις το screenshot ο C που λες ότι έχει το λειτουργικό πεθαίνει. και ναι αυτό φταίει. Αν δεν τον αντικαταστήσεις και χειροτερέψει ούτε στα Win δεν θα μπαίνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...