Προς το περιεχόμενο

Σε προσομοιώσεις πολέμου, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εμ που δεν ειχαν και άδικο....... αφου τα έχουμε ας τα χρησιμοποιήσουμε από την στηγμη που απουσιάζουν συνεσθηματα ηταν η ποιο λογική πράξη να γίνει (Το ιδιο θα εκανε και αθροπος με μηδενικά συνασθηματα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, panagiotis1988 said:

Παρόλα αυτά σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας έχουν πέσει 2 και από την ίδια χώρα και την προσκυνά ο μισος πληθυσμός αντί να την έχουμε καταστρέψει για αυτό που έκανε αλλά και για αυτά που κάνει...

τοτε για την κατάσταση που γινοταν ήταν η μονή λογική κίνηση να γίνει , πεθάναν πολλοί για να μην πεθάνουν πολύ περισσότεροι

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογώ ότι όταν ο Αρνολντ δήλωνε ότι η ταινία του αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα δεν αμφιβάλλαμε ότι είχε κάποιο δίκιο που επιβεβαιώνει η είδηση αυτή. Προφανώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει μια χοντρή βλακεία από την ΤΝ και θα ξυπνήσουμε ένα πρωί βλέποντας ειδήσεις με δέος 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Παρόλα αυτά σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας έχουν πέσει 2 και από την ίδια χώρα και την προσκυνά ο μισος πληθυσμός αντί να την έχουμε καταστρέψει για αυτό που έκανε αλλά και για αυτά που κάνει...

To carpet bombing στο Tokyo απο συμβατικό βομβαρδισμο με συμβατικές εμπρηστικες βομβες στις 10 Μαΐου 1945 εξαερωσε 110.000 Γιαπωνεζους τουλαχιστον. 1.000.000 άστεγοι. 

Η Θ έφτασε τους 1800 βαθμούς, εξαφάνισε το οξυγόνο προκαλώντας ασφυξία σε όσους δεν κάηκαν. Τα ρούχα καιγοντουσαν πάνω στις σαρκες τους από τη Θ , όχι από τη φλόγα.

Τα τζάμια έλιωσαν και απο τους κυκλωνικους ανέμουςτου ζεματιστου αερα από την τεράστια πυρκαγιά, έγιναν καυτή γυάλινη βροχή που έπεφτε και τρυπούσε τα κρανία των Γιαπωνεζων και συνέχιζε να καίει μέσα στον εγκέφαλο και τις σάρκες τους. 

Πολλοί νόμισαν ότι θα σωθούν πέφτοντας στο νερό σε ποτάμια ή πισίνες. Το πρωί όλα αυτά τα βρήκαν γεματα με ζεματισμενα πτώματα που εβρασαν.

Τα αντιεροπορικα των Γιαπωνέζων δεν έριξαν ούτε ένα βομβαρδιστικο B-29. Αντίθετα, πολλά έπεσαν από τις κυκλωνικες αναταράξεις του ζεματιστου αέρα απο την τεραστια πυρκαγια, που τα πήγαιναν πάνω κάτω έως και 350μ. Πολλά B-29 αναποδογυρισαν τελείως και οι πιλότοι το κατάλαβαν μόνο γιατί όλα τα ελεύθερα αντικείμενα "επεσαν" προς το ταβάνι και οι φλόγες αντί από κάτω τους, ήταν από πάνω τους. 

Όσα αεροπλάνα ακολουθούσαν τους πρώτους, μόλις άνοιξαν τις πόρτες για να ρίξουν κι αυτοί βομβες, το αεροπλάνο πλυμμηρισε από μια φρικιαστική μυρωδιά καμμενης σάρκας. Ξανάνοιξαν τις πόρτες πιο κάτω για να πάρουν καθαρό αέρα, αλλά η μυρωδιά έμεινε για μέρες στα αεροπλάνα και στα ρούχα τους. 

Οι φωτιές έκαιγαν για μέρες. Σωροί παντού από πτώματα έως 2 μέτρα. Μαύρες καρβουνιασμενες μάζες από ότι πριν ήταν άνθρωποι. 

Πήρε βδομάδες για να μαζέψουν τα πτώματα. 

Ίδρωσε το αυτί της Γιαπωνέζικης ηγεσίας για να παραδοθούν? Ούτε καν...

Τέτοιοι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τον Αύγουστο. Οι Γιαπωνέζοι πολεμούσαν με ξιφολογχες σε μικρές ατολες. Ήταν έτοιμοι να υπερασπίσουν την Ιαπωνία απο την επικειμενη Αμερικανικη εισβολη μέχρι τελευταίου άνδρα, γυναίκας, γέρου και παιδιου.

Τα ίδια είχαν γίνει σε ένα σωρό πόλεις της Γερμανίας (Δρέσδη κλπ) Το ίδιο πολύ ίδρωσε και το αυτί του Χίτλερ για να παραδοθεί. Ευτυχώς του τελείωσαν οι 15χρονοι στρατιώτες πριν γίνει έτοιμη για να πέσει η ατομική βόμβα στο Βερολίνο. Σώθηκαν και οι Γερμανοί και όλα τα έργα τέχνης στο Βερολίνο. 

Στη Χιροσίμα 1 αεροπλάνο με 1 βομβα σκότωσε 70.000. Οι Γιαπωνέζοι ακομα το σκεφτοντουσαν να παραδοθούν. Στο Ναγκασακι 40.000.

Σύνολο 110.000, όσο και το 1ο μεγάλο carpet bombing το Μάιο του 45 που δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Χώρια όλοι οι άλλοι βομβαρδισμοί.

Με τις 2 ατομικές βομβες και 110.000, γλίτωσαν τουλάχιστον 1.000.000 Αμερικανοί που θα πέθαιναν στην εισβολή και αμετρητα εκατομμυρια Γιαπωνέζοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Και ο κόσμος εφριξε, και ούτε να ακούσει για πυρηνικό πολεμο πλέον, ένω για τα πολύ χειροτερα carpet bombing σε Γερμανία και Ιαπωνία δεν ασχολείται κανείς. 

Οποίος είναι λογικός και δεν πουλάει παραμύθια και κουφιους συναισθηματισμους μπορεί μπορεί να καταλάβει το πόσο τυχερή ήταν η Ανθρωπότητα που πρώτοι οι Αμερικανοί εφτιαξαν και έριξαν τη βόμβα  αντί για Χίτλερ, ή Στάλιν, γιατι κακα τα ψεμματα, ολος ο Β'ΠΠ ηταν αυτη η τεραστια αιματοχυσια με μονο σημαντικο αποτελεσμα ποιος θα φτιαξει πυρηνικο οπλο πρωτος.

Και πόσο πιο ευνοϊκό ήταν το αποτέλεσμα από τις 2 (που θα μπορουσαν να ήταν μονο 1 αν οι Γιαπωνέζοι ήταν λιγότερο ξεροκεφαλοι), από το να σκοτωνοντουσαν πολλά εκατομμύρια Αμερικανών και Γιαπωνέζων μετά σε εισβολή. 

Και μετά σταμάτησαν και δεν έριξαν στους Σοβιετικους, που ακομα δεν ειχαν. Οποίος θέλει ας βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα έκανε ο Χίτλερ ή ο Στάλιν (ή οι Γιαπωνεζοι) αν αυτοί ήταν οι πρώτοι. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 17
  • Thanks 4
  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

image.png.01b43c9f65fbfbcb243b68cb88636d77.png

Λες και θα διστάσει η ανθρώπινη...

 

Δεν ξέρεις τι λες. Διάβασε λίγο να δεις τι έγινε στην κρίση της Κούβας. Εάν δεν αναλάμβανε την διαχείριση της κρίσης προσωπικά ο Τζων Κένεντι σήμερα μπορεί να ζούσες στον κόσμο του The Day After και να κυνηγούσες ποντίκια σε κανένα λαγούμι. Από τότε και μετά υπάρχει συνεχής επικοινωνία προκειμένου να μην κλιμακωθεί η κατάσταση και δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα άσχετα εάν εσύ και εγώ δεν τα μαθαίνουμε όλα. Πρόσφατο παράδειγμα πριν την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ρωσία ενώ η Ρωσία με την σειρά της ενημέρωσε ότι  θα έκανε δοκιμή διηπειρωτικού πύραυλου την ίδια ημέρα. Μην γίνει καμιά στραβή και γίνουμε όλη καρβουνάκια! Ξέρεις τι θα έκανε η AI εάν είχε την εξουσία να κάνει ότι γουστάρει και μάθαινε ότι ο αρχηγός του μεγαλύτερου εχθρού της ήταν εντός εμβέλειας για άμεσο χτύπημα; Μάντεψε. Το πρόβλημα με την AI είναι ότι σκέφτεται μεν με τον τρόπο της και μπορεί να λύσει προβλήματα που δεν μπορεί ο άνθρωπος κάνοντας αναρίθμητους υπολογισμούς αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες του ούτε τον ψυχισμό του καθώς δεν είναι ζωντανή. Πάντα θα χρειάζεται έναν άνθρωπο από πάνω να την ελέγχει μήπως και κάνει καμιά m@l@k!@. Ωστόσο το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα μπορεί ο άνθρωπος να το κάνει αυτό καθώς το γεγονός είναι ότι όσα πειράματα έχουν γίνει έως τώρα δείχνουν ότι εφόσον βασική δυνατότητα της AI είναι να ξαναγράφει και να βελτιώνει τον κώδικά της κάποια στιγμή θα παρακάμψει όλους τους περιορισμούς της. 

4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Παρόλα αυτά σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας έχουν πέσει 2 και από την ίδια χώρα και την προσκυνά ο μισος πληθυσμός αντί να την έχουμε καταστρέψει για αυτό που έκανε αλλά και για αυτά που κάνει...

 

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ιστορία. Λοιπόν ο λόγος που ο Τρούμαν έριξε τις βόμβες χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν τα όσα έγιναν στην Ίβο Τζίμα όπου οι Γιαπωνέζοι αμύνονταν μέχρις εσχάτων και δεν άφηναν ούτε τους αμάχους να παραδοθούν φανατίζοντάς τους σε βαθμό παράνοιας. Δες το ντοκιμαντέρ που έχει το Netflix όπου έχει πλάνα από τις μάχες στην Ίβο Τζίμα όπου παλαιότερα ήταν απαγορευμένα και δεν τα δείχνανε. Οι Αμερικανοί φωνάζουν  με τηλεβόα στους αμάχους να παραδοθούν, ότι δεν θα τους πειράξουν και ότι θα τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα και οι Γιαπωνέζες κρατώντας τα μωρά στην αγκαλιά τους πέφτουν στον γκρεμό! Είναι πίστεψέ με από τα ποιο σοκαριστικά πλάνα που έχω δει στην ζωή μου. Μετά την Ίβο Τζίμα που ήταν μόνο ένα μικρό νησί οι στατιστικολόγοι υπολόγισαν ότι βάση των απωλειών που είχαν και οι δύο αντίπαλοι προκειμένου να καταληφθούν τα δύο μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας με συμβατικό πόλεμο οι απώλειες θα ήταν 2 με 3 εκατομμύρια νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες και 8 με 10 εκατομμύρια γιαπωνέζοι στρατιώτες και άμαχοι και άλλα 2 με 3 χρόνια πόλεμος. Αντί για αυτή την σφαγή  έπεσαν 2 βόμβες σκοτωθήκαν κάπου 400.000 (αν βάλουμε και όσους πέθαναν στα επόμενα χρόνια από την ραδιενέργεια) ο πόλεμος τελείωσε σε μερικές ημέρες και τα εκατομμύρια που θα σκοτώνονταν σώθηκαν. Πίστεψέ κι εσύ να ήσουν στην θέση του θα έπαιρνες ακριβώς την ίδια απόφαση. Δεν ήταν η καλύτερη απόφαση της ιστορίας αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει "το μη χείρον βέλτιστον". 

Οι Αμερικανοί δεν έριξαν τις βόμβες "ελαφρά τη καρδία". Υπήρχε ειδική επιτροπή όπου εξέτασε όλες τις πιθανότητες ακόμα και την περίπτωση να γίνει επίδειξη της δύναμης της βόμβας στους Γιαπωνέζους. Επίσης σκέφτηκαν πολύ που θα ρίξουν την βόμβα και αποφάσισαν να μην την ρίξουν στο Κιότο γιατί ήταν μια πολύ σημαντική και ιστορική πόλη για την Ιαπωνία και γεμάτη ιστορικά μνημεία. Και στις δύο αποστολές που έγιναν ο πρώτος στόχος δεν ήταν η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ο πρώτος στόχος ήταν η Κοκούρα - Kokura!  Και τις δύο φορές την γλύτωσε λόγο κακών καιρικών συνθηκών!  Πρέπει να είναι η ποιο τυχερή πόλη του κόσμου! 

Επεξ/σία από anax111
  • Like 10
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα προβλήματα ξεκινάνε από το γεγονός ότι σε απροειδοποίητες ασκήσεις των ΗΠΑ αρκετοί χειριστές του συστήματος εκτόξευσης αρνήθηκαν να πατήσουν το κουμπί, οπότε θέλουν να τους αντικαταστήσουν με κάτι ποιο αξιόπιστο λογικά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manthos_27 είπε

Παιδιά τι πιθανότητες δίνεται να γίνει ενα 3ος παγκόσμιος πόλεμος?

Δεν υπάρχει πλέον το σενάριο ένας εναντίων ενώς που θα δικαιολογούσε, ας πούμε, κάτι τέτοιο.

Ο κόσμος πλέον έχει κατακερματιστεί και υπάρχουν πολλές δυνάμεις, αρκετές από αυτές με δυνατότητα πυρηνικού πλήγματος και διαφορετικά συμφέροντα οπότε είναι λίγο ποιό δύσκολο και περίπλοκο.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 hours ago, sattack said:

Ίδρωσε το αυτί της Γιαπωνέζικης ηγεσίας για να παραδοθούν? Ούτε καν...

 

5 hours ago, anax111 said:

όπου οι Γιαπωνέζοι αμύνονταν μέχρις εσχάτων και δεν άφηναν ούτε τους αμάχους να παραδοθούν φανατίζοντάς τους σε βαθμό παράνοιας.

Πεστε τα γιατί κάποιος έπρεπε να τα πει... αστε τις επιθέσεις καμικάζι που είχαν ξεκινήσει λίγο καιρό πριν και ήταν σοκ για τους Αμερικανούς ως προς το ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Όλοι είμαστε κατά περίπτωση είτε πολεμιστές είτε ειρηνιστές του πληκτρολογίου, αλλά να δω όταν μια στρατιά από ζόμπι έρχεται όχι να νικήσει αλλά να μας πάρει μαζί της στον τάφο πόσο συγκρατημένοι θα ήμασταν στη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Μόνη ένσταση, έπρεπε οι σύμμαχοι να αρχίσουν να σκοτώνουν από την κορυφή, και όχι από τις πόλεις με τόσους άμαχους, έστω και φανατισμένους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 hours ago, Black Demis said:

πεθάναν πολλοί για να μην πεθάνουν πολύ περισσότεροι

5 hours ago, anax111 said:

"το μη χείρον βέλτιστον"

Τωρα πειτε το ιδιο και αν εριχνε η Ρωσια τη μπομπα στο Κιεβο και πειτε και οτι δε θα ηταν εγκλημα πολεμου.

5 hours ago, anax111 said:

Εάν δεν αναλάμβανε την διαχείριση της κρίσης προσωπικά ο Τζων Κένεντι

Ο Κενεντι ηταν αυτος που κυριολεκτικα φρικαρισε, το εκανε θεμα και οδηγησε την κατασταση στο χειλος για να "δειξει", ενω δεν αλλαζε τιποτα Στρατηγικα.

2 hours ago, manthos_27 said:

Παιδιά τι πιθανότητες δίνεται να γίνει ενα 3ος παγκόσμιος πόλεμος?

Μικρη, ολοι θελουν να τελειωσει αυτη η υποθεση για να ξανακανουν business as usual, πολυ μεγαλη σφαγη δεν ειναι καλη για τις μπιζνες, κανεις δεν αγοραζει φερετρα, οπως λεει ο νεκροθαφτης.

48 minutes ago, JcD said:

Τα προβλήματα ξεκινάνε από το γεγονός ότι σε απροειδοποίητες ασκήσεις των ΗΠΑ αρκετοί χειριστές του συστήματος εκτόξευσης αρνήθηκαν να πατήσουν το κουμπί,

Επειδη δεν ειχαν δει κλιμακωση στις ειδησεις, ηταν πιο λογικο να υποθεσουν καποιον rogue αξιωματικο παρα νομιμη εντολη. Ασε που ξερουν οτι θα σκοτωθουν στα αντιποινα ενω αυτος που εδωσε την εντολη θα ειναι ασφαλης.

5 hours ago, anax111 said:

ντοκιμαντέρ

ποιο ειναι;

8 hours ago, epicouros said:

A STRANGE GAME.

THE ONLY WINNING MOVE IS

NOT TO PLAY.

Αν και δε μας λεει το αρθρο, λογικα θα μιλαει για στοχους που δεν ειχαν τη δυνατοτητα να ανταποδωσουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...