Προς το περιεχόμενο

Yπάρχει ποσοστό ευθύνης σε μια τέτοια κατάσταση στον δρόμο?

great

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 minutes ago, argonaut said:

Επομένως στην συγκεκριμένη διασταύρωση του op θα έπρεπε να είχε σταματήσεi και να παραχωρήσει την προτεραιότητα στο εξ' δεξιών κινούμενο όχημα.

σωστο αυτο δεν το ειχα σκεφτει, by default εαν δεν εχεις σημα οτι ο δρομος εχει προτεραιοτητα πρεπει να σταματας παντα και να ελεγχεις εκ των δεξιων, για αυτο πας σιγα σιγα. Το ΣΤΟΠ οχι δεν διακρινετε παντα απο τον αλλον οχι απο αυτον που κινειτε στο ρευμα που ειναι το ΣΤΟΠ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 hours ago, great said:

σωστο αυτο δεν το ειχα σκεφτει, by default εαν δεν εχεις σημα οτι ο δρομος εχει προτεραιοτητα πρεπει να σταματας παντα και να ελεγχεις εκ των δεξιων, για αυτο πας σιγα σιγα. Το ΣΤΟΠ οχι δεν διακρινετε παντα απο τον αλλον οχι απο αυτον που κινειτε στο ρευμα που ειναι το ΣΤΟΠ.

Καθόλου σωστό δεν είναι. Μπορεί να ισχυριστεί «εγώ ξέρω την περιοχή και γνωρίζω ότι έχει STOP». Από τη στιγμή που έχει όντως STOP, δεν μπορείς να του πεις τίποτα, τουλάχιστον όσον αφορά την προτεραιότητα.

13 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Φανταζομαι ελαβαν υποψην και το οτι δεν ετρεχες,υπηρχε μικρο η καθολου φρεναρισμα,δεν υπηρχε μεγαλη ζημια και οτι αλλο.

Ποια ειναι η πραγματικοτητα;Οτι θεωρουμε το στοπ σαν κοκκινο φαναρι,οτι δεν επιτρεπεται ουτε να ξεμυτισουμε αν δεν περασουν ολα τα οχηματα της χωρας;

Απάντησα στην συγκεκριμένη ερώτηση τί έγινε σε εμένα.  

Ούτε ειπα ότι είναι ο ιδανικός τρόπος οδήγησης ουτε επιδιώκω να το επαναλάβω. 

Την παρομοίωση με το κόκκινο δεν την είχα σκεφτεί αλλά την βρίσκω αρκετά κοντά στην πραγματικότητα είτε είναι άδικο είτε δεν μας αρέσει. 

51 minutes ago, GodzillaCover said:

Καθόλου σωστό δεν είναι. Μπορεί να ισχυριστεί «εγώ ξέρω την περιοχή και γνωρίζω ότι έχει STOP». Από τη στιγμή που έχει όντως STOP, δεν μπορείς να του πεις τίποτα, τουλάχιστον όσον αφορά την προτεραιότητα.

δεν το καταλαβες σωστα. εχεις δικιο αλλα για άλλο point

22 ώρες πριν, filipprin είπε

Αρα με την δικια σου λογικη αμα μπει ο άλλως αναποδα στο ρευμα σου και δεν τον αποφύγεις εχουμε συνυπευθυνότητα............

Δηλαδη αμα παω να περασω το στοπ και πεσει ο αλλος απο τον μπαλκονι απο πανω φταιω εγω που δεν σταματησα το στοπ.Μπωρω να σου πω οτι η παραβιαση μονοδρομου ειναι εξισου συμαντικη με την παραβιαση του στοπ.Δεν  ειναι ανωτερο το στοπ..

Η παραβίαση της φοράς μονόδρομου δεν είναι "εξίσου σημαντική" είναι ΠΟΛΥ βαρύτερη της παραβίασης τους STOP! Είναι έγκλημα! Για πολλούς λόγους. Κανονικά θα έπρεπε να ανήκει στις παραβάσεις που αφαιρείται το δίπλωμα δια παντός (και χωρίς πολλές υποτροπές καν). Τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα στην Ελλάδα νομίζω και αρχίζουμε να θεωρούμε σαν "έλα μωρέ δεν βαριέσαι" πράγματα αδιανόητα. Η συζήτηση για το τι είναι "παραβίαση" του STOP σηκώνει πολύ "νερό" αντιθέτως...

15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μα ολοι εδω μεσα αγνοουν την αρχικη ερωτηση,εστω και σαν θεωρια.
Εχουμε στο μυαλο μας το στοπ,σαν κοκκινο φαναρι.

Λάθος έχουν στο μυαλό τους όσοι το έχουν έτσι! Το STOP προσομοιάζει με παλλόμενο πορτοκαλί και όχι με κόκκινο! Θα σταματήσω και θα κάτσω να ελέγξω στο μέτρο του εφικτού. Δεν πρόκειται -όπως έγραψες παρακάτω- να περιμένω να περάσουν όλα τα οχήματα της χώρας, νόμιμοι, παράνομοι που κινούνται με 100 χ.α.ω., παράνομοι χωρίς καν φώτα, παπιά που κινούνται ανάποδα σουζαρισμένα κλπ. κλπ.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες στη νεα σμυρνη 3 φορες ηρθα φατσα καρτα με παπι ντελιβερα που ερχοτανε αναποδα στο μονοδρομο που περναω καθημερινα.Και οι τρεις οταν τούς κορναρα με έβρισαν και γινανε καπνος.Ευτυχώς δεν υπήρξε τεταρτος γιατι θα τον περναγα απο πανω........

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Την παρομοίωση με το κόκκινο δεν την είχα σκεφτεί αλλά την βρίσκω αρκετά κοντά στην πραγματικότητα είτε είναι άδικο είτε δεν μας αρέσει. 

Στην ελληνικη πραγματικοτητα ισως.

Οχι στην πραγματικοτητα του ΚΟΚ.
Πιο σωστο ειναι αυτο που ειπε ο theopan,2 ποστ πανω.

7 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Τώρα άμα θα πείσει το δικαστήριο είναι άλλο θέμα… αλλά αυτός θεωρητικά φέρει το βάρος της απόδειξης, καθώς αυτός φαίνεται στην καταγραφή να βγήκε από ΣΤΟΠ και ο άλλος να πήγαινε κανονικά στον δρόμο.

Δε χρειαζεται να πεισει αυτος στο δικαστηριο.
Θα ληφθει υποψην η εκθεση του πραγματογνωμονα.

Οπως ειπαμε,καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και δεν ειναι ολα μαυρο ασπρο,οπως νομιζουν πολλοι εδω μεσα.

5 ώρες πριν, argonaut είπε

Διπλή λοιπόν παραβίαση του ΚΟΚ αλλά, νταξ, ο άλλος έχει συνυπευθυνότητα.

Εκει θα πει οτι ειδε το στοπ του αλλου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, sdikr είπε

Και ο οδηγός  απο το στοπ πατάει κορνα στον άλλον που έρχεται παράνομα για αποφυγή ατυχήματος αλλά κανένας δεν πατάει φρένο.

Τι λες; Αφού υποτίθεται "δεν τον βλέπει" και "δεν τον ακούει". Αλλά τον ενοχλεί που τον προειδοποιεί ο άλλος...

Στις 19/2/2024 στις 10:24 ΠΜ, great είπε

δεν ειναι τοσο απλα, κοιταζεις και κοιταζεις αλλα εφοσον ειναι μονοδρομος κυριω σου μελημα ειναι να κοιταξεις απο την μερια που ερχετε το αυτοκινητο. πολλες φορες με οτ που βγαζεις μυτη ακουω το μηχανακι αναποδα να κορναρει.

18 ώρες πριν, sdikr είπε

80χλμ μέσα στην πόλη;  γιατι όχι 200χλμ;

Τα 80χλμ τα ανέφερε άλλο μέλος. Εγώ ανέφερα ότι με το ανώτατο όριο εντός πόλης 50χλμ (το μηχανάκι θα διανύσει 13.88 μ/δ) σε 30 μέτρα υπάρχει χρόνος 2 δευτερόλεπτα και για τις 2 πλευρές να αντιδράσουν.

17 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Σωστα και τα αλλα που λες,αλλα με 80,το μονο που θα ακουσεις ειναι το ουρλιαχτο απο τα φρενα του.

Ο "γκαζιάρης" δεν γίνεται να είναι και "αθόρυβος". Δεν γίνεται να μην τον ακούς. Ίσα ίσα θα τον ακούς από πιο μακρυά.
Βγάζω το καπέλο σε όσους πάνε τάπα που λέμε, αλλά τουλάχιστον κορνάρουν σε κάθε διασταύρωση γιατί έχουν μάθει να γίνονται αντιληπτοί διαφορετικά δεν θα κυκλοφορούν για πολύ στους δρόμους.

Επεξ/σία από grinder_

2 hours ago, GodzillaCover said:

Αν ξέρει την περιοχή ξέρει πως είναι και μονοδρόμος έτσι δεν είναι; το ξέρουν και οι δυο!

2 minutes ago, grinder_ said:

Τι λες; Αφού υποτίθεται "δεν τον βλέπει" και "δεν τον ακούει". Αλλά τον ενοχλεί που τον προειδοποιεί ο άλλος...

Τα 80χλμ τα ανέφερε άλλο μέλος. Εγώ ανέφερα ότι με το ανώτατο όριο εντός πόλης 50χλμ (το μηχανάκι θα διανύσει 13.88 μ/δ) σε 30 μέτρα υπάρχει χρόνος 2 δευτερόλεπτα και για τις 2 πλευρές να αντιδράσουν.

Ο "γκαζιάρης" δεν γίνεται να είναι και "αθόρυβος". Δεν γίνεται να μην τον ακούς. Ισα ίσα θα τον ακούς από πιο μακρυά.
Βγάζω το καπέλο σε όσους πάνε τάπα που λέμε, αλλά τουλάχιστον κορνάρουν σε κάθε διαστάυρωση γιατί έχουν μάθει να γίνονται αντιληπτοί διαφορετικά δεν θα κυκλοφορούν για πολυ στους δρόμους.

Οπότε αφού τον είδε το μηχανάκι που ήταν παράνομα στον μονόδρομο, μπορούσε και να σταματήσει άνετα

Screenshot_3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, theopan είπε

Λάθος έχουν στο μυαλό τους όσοι το έχουν έτσι! Το STOP προσομοιάζει με παλλόμενο πορτοκαλί και όχι με κόκκινο! Θα σταματήσω και θα κάτσω να ελέγξω στο μέτρο του εφικτού. Δεν πρόκειται -όπως έγραψες παρακάτω- να περιμένω να περάσουν όλα τα οχήματα της χώρας, νόμιμοι, παράνομοι που κινούνται με 100 χ.α.ω., παράνομοι χωρίς καν φώτα, παπιά που κινούνται ανάποδα σουζαρισμένα κλπ. κλπ.

Παλλόμενο πορτοκαλί είναι το ανάποδο τρίγωνο.
Το STOP έχει την έννοια του κόκκινου.

Γι αυτό σε ανεπτυγμένες χώρες όπου οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα πολύ βασικά και αυτονόητα, έχουν παντού ανάποδα τρίγωνα "GIVE WAY" - ενώ στην Ελλάδα με το IQ που διαθέτουμε έχουμε και θα συνεχίζουμε να έχουμε παντού STOP.

@sdikr
Εννοώ ότι δεν το έφερα εγώ ως παράδειγμα άλλος το ανέφερε και καλά ότι δεν μπορεί να τον αποφύγει.
Επίσης, συνήθως σταματάει ευκολότερα αυτός που υποτίθεται ήταν ήδη σταματημένος τηρώντας το STOP και όχι ο κινούμενος με α ταχύτητα, παράνομος ή μη. Λέω εγώ τώρα...

Επεξ/σία από grinder_
  • Like 2

37 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Επίσης, συνήθως σταματάει ευκολότερα αυτός που υποτίθεται ήταν ήδη σταματημένος τηρώντας το STOP και όχι ο κινούμενος με α ταχύτητα, παράνομος ή μη. Λέω εγώ τώρα...

Εγω λεω οτι ο παρανόμως τιμωρείτε αλλιώς τι νοημα εχει ο ΚΟΚ.Αυτός που περναει το στοπ ειναι νομιμοτατος.Παρανομος ειναι αυτός που ερχεται αναποδα στο μονοδρομο.Το οτι ο κωδικας λεει να ελενξεις πριν περάσεις δεν συμαινει οτι αυτοματος ολοι οι υπολοιποι εχουν δικιο.Δηλαδη αμα εγω παταγα τον ντελιβερα που ερχοταν αναποδα στο μονοδρομο συμφωνα με την δικια σου λογικη νομικα θα εφταιγα που δεν εριξα το αμαξι στην κολονα για να μην τον φαω η στο διπλα παρκαρισμενο για να μην αποζημιωθω ποτε.Ε οχι ρε φιλε δε θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, grinder_ said:

@sdikr
Εννοώ ότι δεν το έφερα εγώ ως παράδειγμα άλλος το ανέφερε και καλά ότι δεν μπορεί να τον αποφύγει.

Αυτός  στον μονόδρομο ή αυτός με τα 80 είναι παράνομος,  δεν έχει παράνομος ή μη

Στα πόσα μέτρα έχει ορατότητα ενα κοινός άνθρωπος;

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
Ένας εν δυνάμει δολοφόνος που παρανομεί ή ένας κρυφο-δολοφόνος που εσκεμμένα μέσα από "υποθετικά" σενάρια, "παιδιάστικες" αφορμές θα δικαιολογήσει το φόνο που θα προβεί...

Παιδιά κάντε ότι γουστάρετε, μην μας ζαλίζετε όμως μετά για τα ποσοστά συνυπευθυνότητας που θα βγάλει το δικαστήριο.
Άλλωστε στην ίδια "κάστα ανθρώπων" ανήκετε. Πείτε καθαρά από την αρχή την θέση σας και μην το πάτε γύρω γύρω με διάφορες σάλτσες. Τόσο πολύ ντρέπεστε γι αυτό που είστε;

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...