hamer Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, letom είπε H revo έχει ξεχωριστή εφαρμογή revolut x μόνο για κρυπτο και με μηδενικές προμήθειες. Δεν την έχω δοκιμάσει πάντως γιατί είμαι στη binance. Για κάποιον όμως που τώρα ξεκινάει να ασχολείται με κρυπτο πιστεύω ότι η revolut x είναι ιδανική. Η binance δεν ειναι ανταλλακτήριο οπως η kraken? Γιατι δεν παιρνεις τα private keys εσυ σε wallet οπως exodus για ασφαλεια? Στην revolut νομιζω δεν αγοραζεις καν κρυπτονομισμα, απλα αγοραζεις την τιμή του crypto . Η revolut x ειναι σαν την binance & kraken ανταλλακτηριο πoυ φυλαει και τα privete keys? Δεν την ηξερα οτι ειχε βγαλει revolut x . Παιδια sorry για τις αποριες, για να τα ξεμπλεξω ρωταω Επεξ/σία 1 Αυγούστου από hamer
panagiotis54 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 3 hours ago, hamer said: 1. Γιατι το λες ? Απο αποψη οτι ανεβοκατεβαινουν μαζι? Και τι ειναι πιο καλα σαν ζεύγος? 2. Οποτε καλο ειναι να κινηθω πιο νωρις? 1) γιατι πρεπει να ειναι ζευγος? το ειναι αμερικη και το αλλο ειναι 65% αμερικη συν κατι αλλο, αν πεσει η αμερικη τι θα κανει το vwce? 2) κανεις δεν ξερει ποσο ευργητικη ή οχι θα ειναι η φορολογηση, το μονο που ξερουμε ειναι πως τωρα δεν υπαρχει νομος 1
Doubt Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 5 ώρες πριν, fidepab982 είπε Με έχει πλησιάσει ένας ασφαλιστής της ΝΝ Hellas Σε πλησίασε για να βγάλει λεφτά εκείνος, όχι εσύ. (ξεκινάμε από τα βασικά) 11 1
fidepab982 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Μόλις τώρα, Doubt είπε Σε πλησίασε για να βγάλει λεφτά εκείνος, όχι εσύ. (ξεκινάμε από τα βασικά) ναι φιλε να βγαλει , αλλα να ασπρισω κι εγω τα μαυρα.
Doubt Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, fidepab982 είπε ναι φιλε να βγαλει , αλλα να ασπρισω κι εγω τα μαυρα. Μπορείς να τα περάσεις σε κάποια κάρτα πχ paysafe aircash και μετά όλο το ίντερνετ στη διάθεσή σου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, όσοι ασχολούνται με τζόγο, πρακτορεία κλπ ξέρουν.
The_Judas Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 5 ώρες πριν, fidepab982 είπε Με έχει πλησιάσει ένας ασφαλιστής της ΝΝ Hellas. Υπάρχει κάτι που να αξίζει σε αυτούς? Να πω ότι έχω μετρητά και μαύρα (λίγο πάνω απο 100κ) και μου είπε ότι μπορώ να πληρώνω μετρητά γιατί θα μου δώσει κωδικό RF. Και μετά ανώνυμα μέσω ταμείου μπορώ να πληρώνω ρωτα καλυτερα λογιστή πως μπορείς να κινήσεις μαυρα... ο ασφαλιστής σου λεει οτι θέλεις να ακουσεις για να κλείσει το συμβόλαιο.
fidepab982 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε ρωτα καλυτερα λογιστή πως μπορείς να κινήσεις μαυρα... ο ασφαλιστής σου λεει οτι θέλεις να ακουσεις για να κλείσει το συμβόλαιο. Σου εξηγώ τι μου είπε, ότι μπορεί να μου ανοίξει λογαριασμό επενδυτικό και να πληρώνω με κωδικό RF. Το ξέρει κανείς αν ισχύει?
tzavardin Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panagiotis54 είπε 1) γιατι πρεπει να ειναι ζευγος? το ειναι αμερικη και το αλλο ειναι 65% αμερικη συν κατι αλλο, αν πεσει η αμερικη τι θα κανει το vwce? webn.de vuaa Θα πέσει λιγότερο, αν οι υπόλοιπες αγορές δεν πέσουν. Για να είμαστε αντικειμενικοί το λέω. Δεν θεωρώ χειρότερο ή καλύτερο τον sp500 από το solactive, τον Msci, ή τον FTSE. Απλά είναι πιο diversified οι παγκόσμιοι δείκτες, έχουν λιγότερο ρίσκο. Και λιγότερη έκθεση στην πιο κερδοφόρα αγορά των τελευταίων 100 χρόνων από την άλλη. Διαλέγει κανείς και παίρνει. Αν το πλάνο είναι εικοσαετία βέβαια, δε βλέπω καλή και κακή επιλογή. Εγώ τείνω για παγκόσμιο, αλλά δεν θεωρώ κακό το να πει κανείς sp500. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από tzavardin 3
hamer Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ο s&p 500 παραδειγμα εχει τις καλύτερες μετοχες τις Αμερικής . Αν μια δεν πάει καλά την πετάνε έξω και βαζουν άλλη ? Στον vwce γινεται το ιδιο ? Δηλαδή αυτο το 60% των Αμερικάνικων μετοχών αν η Αμερική αρχίσει να καταρρέει, μπορεί να μειωθεί ? Γιατι αν γινεται αυτο συμφερει να κρατησω μονο vwce Επεξ/σία 2 Αυγούστου από hamer
NiKoSmile Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 4 ώρες πριν, hamer είπε Ο s&p 500 παραδειγμα εχει τις καλύτερες μετοχες τις Αμερικής . Αν μια δεν πάει καλά την πετάνε έξω και βαζουν άλλη ? Στον vwce γινεται το ιδιο ? Δηλαδή αυτο το 60% των Αμερικάνικων μετοχών αν η Αμερική αρχίσει να καταρρέει, μπορεί να μειωθεί ? Γιατι αν γινεται αυτο συμφερει να κρατησω μονο vwce Αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να “καταρρέουν” και το μερίδιο τους στις αγορές πέσει, το 60% που έχουν τώρα στο VWCE θα μειωθεί αυτόματα – χωρίς δική σου παρέμβαση. Ουσιαστικά, το ETF προσαρμόζει παθητικά την έκθεση σου στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Όσοι προτιμούν παγκόσμια ασφάλεια, το VWCE είναι πιο κατάλληλο για μακροπρόθεσμη διαφοροποίηση – ειδικά αν δεν θέλεις να “ποντάρεις” μόνο σε Αμερική. 3
tzavardin Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, hamer είπε Ο s&p 500 παραδειγμα εχει τις καλύτερες μετοχες τις Αμερικής . Αν μια δεν πάει καλά την πετάνε έξω και βαζουν άλλη ? Στον vwce γινεται το ιδιο ? Δηλαδή αυτο το 60% των Αμερικάνικων μετοχών αν η Αμερική αρχίσει να καταρρέει, μπορεί να μειωθεί ? Γιατι αν γινεται αυτο συμφερει να κρατησω μονο vwce Ο sp500 δεν εχει τις καλύτερες. Έχει τις μεγαλύτερες 500 των ΗΠΑ για την standard & poors. Όπως πχ ο msci και ο ftse έχουν τις μεγαλύτερες 3000 περίπου εταιρείες παγκοσμίως. Ειναι βασική διαφορά. Μέσα σε αυτες τις εταιρείες είναι πολλές απο τις καλύτερες, αλλα και αρκετές υπερτιμημένες και στους δύο δείκτες. Επειδή δεν ξέρουμε αρκετοί ή δεν εχουμε το χρονο να παρακολουθούμε ισολογισμούς, δανεισμό, επάρκεια σε μετρητά, εξελιξεις κλπ για αυτό μπαίνουμε σε όλο το δείκτη. Τι θα γινει λοιπόν αν καταρρεύσει όπως λες η Αμερική. Αν πέσει ο sp500, μόλις πεσει, θα πεσει αντίστοιχα και ο παγκόσμιος απλά στο ποσοστό που του αναλογεί. Μετά, στην επόμενη αναπροσαρμογη του παγκόσμιου etf θα έχουν μικρότερο ποσοστό οι αμερικανικές εταιρείες. Την πτώση ομως όταν γινει θα την φας, όπως και να 'χει. Η επιλογή ανάμεσα σε Αμερική και world etf ειναι επί της ουσίας στο ποσό ρισκο θες αφενός, και στο κατά πόσο πιστεύεις οτι στον επενδυτικό σου ορίζοντα (10,20,30,40 χρόνια) θα συνεχίσει να υπεραποδιδει η Αμερική σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρειες ενός παγκόσμιου δεικτη. Αν πιστεύεις οτι θα ειναι τα ίδια πραγματα σε 30 χρονια όπως σημερα χοντρικά, κακά τα ψέμματα, καλυτερα sp500. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από tzavardin 1 1
JcD Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Τσάμπα κουβέντα κάνετε, άμα οι ΗΠΑ αρχίσουν να καταρρέουν θα έρθει το τέλος του κόσμου, θα ξεκινήσουν κάνα πόλεμο με ρωσοκινέζους και καληνύχτα 😆 3 1
Doubt Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου https://www.bbc.com/news/articles/c93dgr2dd53o Καλομελέτα.. 1
jimarass26 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 1/8/2025 στις 3:14 ΜΜ, hamer είπε 1. Γιατι το λες ? Απο αποψη οτι ανεβοκατεβαινουν μαζι? Και τι ειναι πιο καλα σαν ζεύγος? Αγοράζοντας και τα δυο, όπου το VUAA ειναι 100% Αμερική και το VWCE ειναι 60% Αμερική, αν επενδυσες ιδια ποσά, πρακτικά ειναι σαν να έχεις "Φτιάξει" ένα ETF με 80% Αμερική. Οπότε αν οντως θες 80% Αμερική, οκ. Αν θες και λιγο από κοσμο, τότε πρέπει να αποφασισεις ΠΟΣΟ, ποσοστιαία, και αναλογα να αγοράζεις. Μπορει δλδ να φαινονται διαφορετικά προιόντα (και ειναι), αλλά εχουν μεγάλο overlap, που σημαινει επιπροσθετα κοστη για εσένα. Προσωπικά επιλέγω το VWCE, για ένα κυρίως λόγο. Ότι αν αλλάξουν οι ισορροπίες, δεν θα χρειαστεί να πουλήσω και να αγοράσω, για να αναπροσαρμόσω, οπότε γλιτώνω tax events. Προσωπικά κινούμε 50% VWCE και 50%VHYL, γιατί σε 20-30 χρόνια δεν ξέρω τι θα ειναι λιγότερο φορολογισιμο. Το να πουλάς πχ 4% και να περνάς ή το να εισπράτεις μέρισμα. Στις 1/8/2025 στις 9:43 ΜΜ, fidepab982 είπε ναι φιλε να βγαλει , αλλα να ασπρισω κι εγω τα μαυρα. Πως θα το κάνεις αυτό; Αφού αγοράζοντας αποκτάς περιουσιακό στοιχείο το οποιο φαινεται. Πως θα εξηγήσεις πως το αγορασες. Στη φορολογική δήλωση υπάρχει πεδίο όπου αναγράφεις τι επενδύσεις έχεις κάνει Επεξ/σία 4 Αυγούστου από jimarass26 1
Neptu Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jimarass26 είπε Πως θα το κάνεις αυτό; Αφού αγοράζοντας αποκτάς περιουσιακό στοιχείο το οποιο φαινεται. Πως θα εξηγήσεις πως το αγορασες. Στη φορολογική δήλωση υπάρχει πεδίο όπου αναγράφεις τι επενδύσεις έχεις κάνει εγώ τώρα το έχω απορία. Εντάξει δε θα πάρω απάντηση εδώ (και καλώς δε θα πάρω 😛 ) αλλά πόσοι δηλώνουν επενδύσεις που κάνουν σε ξένους brokers; Επεξ/σία 4 Αυγούστου από Neptu 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα