Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μέχρι 20Κ θα εμπιστευόμουν Revolut, έχει μηδενικές προμήθειες για μια συναλλαγή το μήνα και είναι η πιο εύχρηστη. Για πιο μεγάλα ποσά θα κοιταζα προς Interactive Brokers, αλλά επειδή νομίζω έχει λίγες παραπάνω προμήθειες ανα συναλλαγή δε θα αγόραζα 100-200Ε το μήνα αλλά θα τα μάζευα κάθε μερικόυς μήνες όλα μαζί. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, KosStam86 είπε

καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας για οποιον ξερει και θελει να βοηθησει... εκανα λογαριασμο στην degiro, εχω βαλει χρηματα φανηκαν στον λογαριασμο και προσπαθω να αγορασω  ενα απο τα 2 πιο γνωστα ETF 
vanguard sp500 usits acc και μου βγαζει μηνυμα Δυστυχώς αυτό το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο προς διαπραγμάτευση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κανονιστικούς λόγους, στο τρέχον προφίλ σας ή σε εσωτερική απόφαση.
εχω στειλει email για οποιον σχολιασει απο το πρωι αλλα απαντηση δεν εχω παρει..

Δεν θα μπορέσεις να τα πάρεις γιατί δεν έχουν στα ελληνικά τα εν λόγω etf (όπως και τα περισσότερα) μεταφρασμένο το Key Investor Information Document (KIID), οπότε κάποιες πλατφόρμες (degiro - saxobank), δεν τα διαθέτουν, συμμορφούμενενες με έναν ηλίθιο ευρωπαικό κανονισμό. Σ' άλλες πλατφόρμες (interactive, traderebublic) διατίθενται κανονικά. Για να μπορούσες να τα αγοράσεις από degiro θα έπρεπε να δημιουργήσεις λογαριασμό μέσω του degiro.ie (το ιρλανδικό site δηλαδή και όχι το ελληνικό).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Errik είπε

Για μέχρι 20Κ θα εμπιστευόμουν Revolut, έχει μηδενικές προμήθειες για μια συναλλαγή το μήνα και είναι η πιο εύχρηστη. Για πιο μεγάλα ποσά θα κοιταζα προς Interactive Brokers, αλλά επειδή νομίζω έχει λίγες παραπάνω προμήθειες ανα συναλλαγή δε θα αγόραζα 100-200Ε το μήνα αλλά θα τα μάζευα κάθε μερικόυς μήνες όλα μαζί. 

Γιατί μέχρι 20? Αν λες για τα ρευστα διαθέσιμα οκ, αλλά για τα etf γιατί?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι 20Κ υπάρχει εξασφάλιση σε επενδυτικούς λογαριασμός. Επίσης αυτό το ποσό καλύπτει μια τεράστια πλειοψηφία επενδυτών απο Ελλάδα. 

Αν φτάσεις στα 20Κ τότε γενικά έχεις την εμπειρια να κοιτάξεις και σε πιο σοβαρές πλατφόρμες. 

Δεν έχει κάποιο πρόβλημα και για πάνω απο 20Κ, απλά προσωπικά θα προτιμούσα για πιο μεγάλα ποσά να τα έχω σπασμένα σε πάνω απο ένα  Broker. 

Δεν είμαι σίγουρος για το πως καταχωρόυνται τα ETF στην Revolut. Σε άλλους σοβαρούς broker πχ εχεις αμεση πρόσβαση στη διαδικασία του να μεταφέρεις όλο το χαρτοφυλάκιο σου σε τριτο broker. Στη Revolut δεν έχω δει κάτι τετοιο. Όχι οτι δεν είναι αναξιοπιστή, μεγάλη εταιρεία είναι και γνωστή και υπάρχει πολλά χρόνια στην αγορά. Απλά νομίζω οτι τιποτα δε συγκρινεται με τη σιγουρια των Interactive Brokers. 

Επεξ/σία από Errik
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ είπε

Σ' άλλες πλατφόρμες (interactive, traderebublic) διατίθενται κανονικά

ουτε στην interactive σου δινει δυνατοτητα αγορας αν εισαι ευρωπαιος,υποθετω και στην traderebublic το ιδιο

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vagos789 είπε

ουτε στην interactive σου δινει δυνατοτητα αγορας αν εισαι ευρωπαιος,υποθετω και στην traderebublic το ιδιο

Σχεδόν όλα υπάρχουν στην IBKR, ακόμα και κάποιες ελληνικές μετοχές

Δημοσ.

Οτι έχω ατομικά σε μετοχές και σε ένα ETF που βάζω κάθε μήνα, τα έχω στη revolut. 
Εύχρηστη πλατφόρμα, μηδενικά έξοδα «διαχείρισης», μια δωρεάν συναλλαγή μηνιαίως (1€ επιπρόσθετα για κάθε συναλλαγή. Εχει κάποιο όριο που μετά είναι % επί της τιμής αγοράς αλλά δεν ξέρω ποιο είναι αυτό) και σε μερικά ETF αν έχεις θέσει πληρωμή κάθε μήνα είναι χωρίς προμήθεια. 

• Like 2
Δημοσ.

Έβαλα ένα αρχικό κεφαλαιο και τώρα Θέλω να βάζω περίπου 300 ευρώ τον μήνα στον SXR8 ishares S&P 500. Έχω ανοίξει λογαριασμό στην interactive brokers και έχω γυρίσει τις ρυθμίσεις fees σε TIER. Δεν παίζει να σου παίρνει προμήθεια κάτω από 1,25 ευρώ την συναλλαγή κάπως; Σου τσιμπάει έτσι 0,4% ανά συναλλαγή των 300 ευρώ. όχι κάτι τρελό αλλά λεω μήπως το γλιτώναμε κ αυτό μιας και με αυτό το ETF δεν πάμε για τρελές αποδόσεις, να έχουμε μια δεύτερη σύνταξη 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...