Artman13 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, minim3 είπε Γιατί να φύγει; Εννοείς θα πουλήσεις τις μετοχές που έχεις; Γιατί δεν περιμένεις να δεις που θα σταθεροποιηθεί; Δυστυχώς δεν έχω μετοχές ΕΧΑΕ αυτήν την χρονική περίοδο.
thermaikos4 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου τελικα, τι εχετε δηλωσει στην εφορια για τις μετοχες και τα ETF που εχουμε απο πλατφορμες του εξωτερικου; το ποσο που επενδυσατε; τα ποσα που κερδισατε απο πωλήσεις; τα ποσα που πήρατε απο μερίσματα; τα ποσα που τοκιζονται οταν δεν ειναι επενδυμενα; τους τοκους απο τα ποσα που τοκιζονται; Και σε ποιους κωδικους;
JcD Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 2 hours ago, thermaikos4 said: τελικα, τι εχετε δηλωσει στην εφορια για τις μετοχες και τα ETF που εχουμε απο πλατφορμες του εξωτερικου; το ποσο που επενδυσατε; τα ποσα που κερδισατε απο πωλήσεις; τα ποσα που πήρατε απο μερίσματα; τα ποσα που τοκιζονται οταν δεν ειναι επενδυμενα; τους τοκους απο τα ποσα που τοκιζονται; Και σε ποιους κωδικους; Αυτό δεν το κατάλαβα ούτε εγώ, το λογιστήριο μου λέει ότι πρέπει να δηλώσω τα κέρδη μόνο από τα μερίσματα, τα etf που έχω δεν έχουν μερίσματα, θέλει ψάξιμο το πράμα γιατί στο τέλος θα μπλέξουμε.
georgiouu Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου με τις αγοραπωλησιες μετοχων ΧΑΑ τι κανετε; τις δηλωνετε;εγω οχι δεν μπορω να βγαλω ακρη τι ακριβως κερδισα-εχασα
jimarass26 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Τα έχουμε ξαναπει. Οι δηλώσεις στην εφορία ειναι για 2 θεματολογίες: 1) Τι ξοδεψες, ώστε να μπορεις να το δικαιολογήσεις στο μέλλον οτι/γιατι το εχεις/ειχες/που βρήκες τα λεφτά. 2) Τι κέρδισες (υπεραξια/τόκοι) Για το 1 ειναι η δήλωση ότι αγορασα πχ 10.000€ αξιας ETFs και ομόλογα και διάφορα παρόμοια φέτος. Δεν σε φορολογεί, εκτός και αν υπερβεις τα τεκμηρια/ποσά που το κράτος "δικαιολογεί' να έχεις. Για το 2 ειναι η δήλωση υπεραξιας από πώληση και η δήλωση των μερισμάτων (ΜΟΝΟ για distributing etfs & γενικά οτι σε πλερώνει κασέρι). Μάλιστα διαχωρίζεται σε εξωτερικού και εσωτερικού. Για το 1 ο κωδικος ειναι συγκεκριμενος. Για το 2, ειναι αναλογα με το φορολογικο καθεστώς του προιόντος. ΠΧ Η υπεραξια από ΟΣΕΚΑ (UCITS) δηλώνεται σε διαφορετικο κωδικο από ένα etf που δεν ειναι UCITS. Η περιπτωση που κυκλοφορεί για κάποιον/α με ΟΣΕΚΑ/UCITS που φορολογήθηκε, ειναι λόγω του 1. Δηλαδή δεν δήλωσε ποτέ τα λεφτά, οπότε και πήγε για μαύρο χρήμα. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από jimarass26 4
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Τα ανοιχτά μη επενδυμένα τα δηλώνουμε και αυτά ως αγορά στον κωδικό 743; π.χ έστω ότι έχω 1000 ευρώ σε trade republic για το επιτόκιο 2%. Θα δηλώσω στον 743 ότι έχω επενδύσει 1000 ..ή μόνο το κέρδος που βγάζω κάθε χρόνο Επεξ/σία 4 Ιουλίου από The_Judas
jimarass26 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Τα ανοιχτά μη επενδυμένα τα δηλώνουμε και αυτά ως αγορά στον κωδικό 743; π.χ έστω ότι έχω 1000 ευρώ σε trade republic για το επιτόκιο 2%. Θα δηλώσω στον 743 ότι έχω επενδύσει 1000 ..ή μόνο το κέρδος που βγάζω κάθε χρόνο Δεν ξέρω τι γινεται για καταθετικούς στο εξωτερικό ή σε πλατφόρμες. Θεωρητικά, αν δεν ειναι επενδυτικό προιόν, όχι. Αλλά καλύτερα να στο πει λογιστής αυτό. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από jimarass26
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Μου δημιουργήθηκε μια απορία μετά απο κουβέντα που είχα με έναν φίλο μου. Αγόρασε μετοχές Αμερικής απο την revolut. Είδα που το έψαξα λίγο οτι δεν αγοράζεις φυσική μετοχή της εταιρείας, ισχύει κάτι τέτοιο ή είπα μλκία? Αν ισχύει, σε περίπτωση που δώσει μέρισμα μια εταιρεία δικαιούσαι να πάρεις έχοντας αγοράσει απο Revolut?
jimarass26 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Μου δημιουργήθηκε μια απορία μετά απο κουβέντα που είχα με έναν φίλο μου. Αγόρασε μετοχές Αμερικής απο την revolut. Είδα που το έψαξα λίγο οτι δεν αγοράζεις φυσική μετοχή της εταιρείας, ισχύει κάτι τέτοιο ή είπα μλκία? Αν ισχύει, σε περίπτωση που δώσει μέρισμα μια εταιρεία δικαιούσαι να πάρεις έχοντας αγοράσει απο Revolut? Εισαι κανονικά ιδιοκτήτης της μετοχής. Μέχρι και voting notifications σου στέλνει για να ψηφιζεις οταν μια εταιρεία που κατέχεις έχει ψηφοφορία μετόχων. Η Revolut λέει πως εισαι beneficial owner, ενώ η revolut registered owner. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από jimarass26 2
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 34 minutes ago, jimarass26 said: Εισαι κανονικά ιδιοκτήτης της μετοχής. Μέχρι και voting notifications σου στέλνει για να ψηφιζεις οταν μια εταιρεία που κατέχεις έχει ψηφοφορία μετόχων. Η Revolut λέει πως εισαι beneficial owner, ενώ η revolut registered owner. Τι σημαινει αυτο πρακτικά? Μπορεις πχ να πεις τις παιρνω και παω σε μια αλλη επενδυτικη εταιρεια?
jimarass26 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Τι σημαινει αυτο πρακτικά? Μπορεις πχ να πεις τις παιρνω και παω σε μια αλλη επενδυτικη εταιρεια? Difference between beneficial and registered owner You’re the beneficial owner of your stocks, and you have ultimate control of your investments, including voting rights for shares and entitlement to dividends. The registered owner, Revolut Securities Europe UAB, is the custodian that holds the shares on behalf of the beneficial owner, which is you. Εδώ θα βρεις τι γινεται και με τις μεταφορές https://help.revolut.com/help/wealth/stocks/getting-started-with-trading/setting-up-your-trading-account/trading-accounts/can-i-transfer-my-account-from-to-another-broker/ Επεξ/σία 4 Ιουλίου από jimarass26 1
Doubt Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Μπορεις πχ να πεις τις παιρνω και παω σε μια αλλη επενδυτικη εταιρεια? Μπορείς αλλά δεν συμφέρει.
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 28 minutes ago, Doubt said: Μπορείς αλλά δεν συμφέρει. Ναι οκ το καταλαβαίνω, απλά με ενδιαφέρει οτι μπορεις να κανεις ο,τι θες
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) γιατι οχι; η t212 για παραδειγμα δεν χρεωνει fee μεταφορας . αυτο ομως εξαρταται από τον broker. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από The_Judas
NiKoSmile Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Μεταφέρονται μόνο ολόκληρες μετοχές. Τα fractional shares (π.χ. αν έχεις 2,5 μετοχές, το 0,5 θα μείνει στη Revolut και μπορείς να το πουλήσεις εκεί).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα