jimarass26 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε Δεν ξέρω κάπου έχω ξενερώσει γιατί δεν βλέπω οικονομική ελευθερία πριν τα 60. Οπότε έριξα τα ποσά που επενδύω σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χωρίς δική σου εταιρεία ή πώληση ακινητου, δεν μπορεις να έχεις οικονομική ελευθερία πριν τα 60, με την εννοια δεν χρειάζομαι να δουλέψω. Μπορεις όμως να έχεις ελευθερια απο δάνεια και μια καλή βάση. Δηλαδή αν στα 60 ή και στα 65 σου εισαι πχ με ένα καλό ποσό πχ 200-500Κ, που με τις επενδύσεις θα σου δινει 1-2Κ το μήνα , σε χάλαει; Τώρα, αυτά που δειχνουν οτι αποταμιεύω από τα 20-25 ειναι για να γελανε και οι πέτρες. Κανενας δεν το κανει αυτό (στατιστικά). Αλλά σου δειχνει τη δυναμη του ανατοκισμού. Οπότε αν εχεις και παιδι/παιδια, θα το συνεχισουν και θα φτιάξουν generation fund. Επίσης ειναι και το άλλο. Αναπτύσεται ραγδαια αυτό το "χομπι" της επενδυσης, οπότε στο μέλλον οι ισχυρές χώρες θα ειναι και οσες έχουν πολιτες με συμμετοχή στις μεγάλες εταιρείες, μέσω τετοιων προγραμματων. Άρα ειναι και εθνική υποθεση. Φαντάσουν πχ αυριο να βγει μια έρευνα που να λέει πως οι Έλληνες πχ κατέχουν το 20% της Apple. Παράδειγμα φέρνω. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από jimarass26
vagos789 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες A 10% annualized return turns $1 into: - $2.59 in 10 years - $6.73 in 20 years - $17.45 in 30 years - $45.26 in 40 years
jimarass26 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε οταν δεν εχεις ασφαλεια, εννοεις οταν εισαι εργενης, εννοεις Οι ασφάλειες έχουν όρους και προυποθέσεις. Δεν ειναι ολα τα πακετα πλήρη. Επίσης, ποια ασφάλεια σου πληρώνει αποκλειστική λόγω γηρατιών οεο; Όχι, οταν εισαι μονος γιατι πεθανε ο/η σύζυγος. Όσο ζουν και οι δύο, πάει και έρχεται. Όταν φυγει ο ένας, επειδή υπάρχει μεγάλη αλληλεξαρτηση, ξεκιναει το πανηγύρι. Και μιλάμε για γονεις. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από jimarass26 1
armagedwnn Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 34 minutes ago, jimarass26 said: Χωρίς δική σου εταιρεία ή πώληση ακινητου, δεν μπορεις να έχεις οικονομική ελευθερία πριν τα 60, με την εννοια δεν χρειάζομαι να δουλέψω. Μπορεις όμως να έχεις ελευθερια απο δάνεια και μια καλή βάση. Δηλαδή αν στα 60 ή και στα 65 σου εισαι πχ με ένα καλό ποσό πχ 200-500Κ, που με τις επενδύσεις θα σου δινει 1-2Κ το μήνα , σε χάλαει; Τώρα, αυτά που δειχνουν οτι αποταμιεύω από τα 20-25 ειναι για να γελανε και οι πέτρες. Κανενας δεν το κανει αυτό (στατιστικά). Αλλά σου δειχνει τη δυναμη του ανατοκισμού. Οπότε αν εχεις και παιδι/παιδια, θα το συνεχισουν και θα φτιάξουν generation fund. Επίσης ειναι και το άλλο. Αναπτύσεται ραγδαια αυτό το "χομπι" της επενδυσης, οπότε στο μέλλον οι ισχυρές χώρες θα ειναι και οσες έχουν πολιτες με συμμετοχή στις μεγάλες εταιρείες, μέσω τετοιων προγραμματων. Άρα ειναι και εθνική υποθεση. Φαντάσουν πχ αυριο να βγει μια έρευνα που να λέει πως οι Έλληνες πχ κατέχουν το 20% της Apple. Παράδειγμα φέρνω. Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που είπες. Τα ίδια έχω σκεφτεί όπως και αν έχεις παιδιά θέλεις να τους αφήσεις ότι καλύτερο μπορείς. Απλά μια φορά ζούμε, δεν θέλω να στερηθώ πράγματα για να επενδύσω. Επειδή όμως είμαι σπάταλος για μένα η επένδυση δουλεύει στο να κάνω αποταμίευση και να μην σπαταλάω δίχως αύριο. Απλά κάποια στιγμή για δύο χρόνια το είχα πάρει πολύ ζεστά, τώρα πια επενδύω όσα μπορώ δύο φορές το χρόνο, ενώ πρώτα θα πάρω αυτό που θέλω. Υ.Γ.: Έχεις δίκιο κανένας δεν επενδύει από τα 25 έχω επενδυτικούς λογαριασμούς από τα 23 μέχρι τα 29 περίπου (που απλά ανέβηκε ο μισθός μου αισθητά δεν είχα επενδύσει τίποτα και καλά έκανα αν με ρωτάς.) 1
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, jimarass26 είπε Οι ασφάλειες έχουν όρους και προυποθέσεις. Δεν ειναι ολα τα πακετα πλήρη. Επίσης, ποια ασφάλεια σου πληρώνει αποκλειστική λόγω γηρατιών οεο; Για τη δημοσια ασφαλιση μιλαω, οχι για ιδιωτικη. Το περι αποκλειστικης δε το προσεξα. Για κατακοιτο μιλαμε? Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από fitsoulas2024
jimarass26 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Για τη δημοσια ασφαλιση μιλαω, οχι για ιδιωτικη. Το περι αποκλειστικης δε το προσεξα. Για κατακοιτο μιλαμε? Δεν πειράζει. Όχι δεν μιλάμε για κατακοιτο. Η δημοσια ασφάλεια καλύπτει 30 ευρώ την ημέρα και το πολύ για 10-12 μέρες, αποκλειστικής. Και μονο για ημερησια βαρδια νομίζω. Οι τιμές σήμερα ειναι στα 60-80 την ημέρα. Και αν το ατομο ειναι βαρύ, που συνηθω ειναι, θες 2 κοπέλες, γιατι η μια δεν εχει δυναμη να σε σηκωσει. Και δεν μιλαμε για κατακοιτο. Αν χρειαστει να νωσηλευτείς και δεν μπορεις για χ,ψ λόγους να σηκωθεις ή αυτοεξυπηρετηθεις (πχ εγχειριση στο ποδι), το σώμα σου μετά την πρώτη εβδομαδα αρχιζει να σκάει. Θες φροντιδα. Μετά θες αποθεραπίες. Θες ανθρώπους κοντά σου. Φροντιδα στο σπίτι κατι δινουν ως αποζημειωση, αλλά μιλάμε για ποσά τύπου αναπηρικής σύνταξης, δλδ 200-300 ευρώ, που θα τα πάρει μετά από χ μήνες/χρόνια μαζεμένα, αφού μαζέψεις 100 χαρτιά και υπογράψει και ο νυχτοφύλακας στο νοσοκομειο οτι υπάρχει η Ελλάς, το νοσοκομειο και το σύμπαν. Ο κατάκοιτος ειναι άλλο επιπεδο. Φαντάσου τον σαν το Boss στην τελική πίστα. Η φροντίδα ηλικιωμένων, που σαν πρόβλημα θα σκάσει σύντομα σε 5-10 χρόνια, θα κανει την εποχή covid να φαντάζει πάρτυ στην καραιβική. Μιλάμε για εκατ ανθρωποι που ταυτοχρονα δεν θα έχουν καμία στήριξη, γιατι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, ούτε επαρκεις δομές στις χώρες. Βασικά σε καμία χώρα. Έρχονται τραγικές καταστάσεις επιπεδου παγκοσμιου πολέμου. Θα βρισκουν νεκρούς σε σπίτια παρατημένους κατά χιλιάδες. Το πρόβλημα αυτό θα λυθει αποκλειστικά με ρομποτ, γιατι οι νεότεροι, θα πρέπει να δουλέουν. Βάλε τώρα και κανε πράξεις, που θα πάνε τα κοστη για φροντιδα. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από jimarass26 4
tzavardin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Για τη δημοσια ασφαλιση μιλαω, οχι για ιδιωτικη. Το περι αποκλειστικης δε το προσεξα. Για κατακοιτο μιλαμε? Φανερά δε σου έχει τύχει μακροχρόνιο ζήτημα υγείας σε ηλικιωμένο ή μικρότερο και είσαι τυχερός. Δεν πάνε όλοι οι άνθρωποι μπαμ και κάτω. Ούτε μένουν κατάκοιτοι για λίγους μήνες και πεθαίνουν. Υπάρχουν αναπηρίες, κινητικά προβλήματα, αλτσχάιμερ και άλλες παθήσεις του εγκεφάλου κλπ. Υπάρχει η περίπτωση λοιπόν χωρίς να ειναι κατακοιτος (που εκεί έχεις θέμα, θες νοσοκομο επί της ουσίας να ξέρει να γυρνάει τον άνθρωπο, να τον καθαρίζει, να καταλαβαίνει κάποιο κρίσιμο πρόβλημα όπως πνευμονική εμβολή), ένας άνθρωπος να χρειάζεται φροντίδα πολλές ώρες της ημέρας. Τότε η οικογενεια αυτή αποκτά έξοδο σοβαρό, ίσο τουλάχιστον με το μισθό του ατόμου που θα δώσει τη φροντίδα. Και μιλάμε για υψηλό ποσοστό να τύχει αυτό σε μια οικογενεια, όχι 0.3%, ούτε 1%. Όποιος δεν έχει οικονομίες και είναι μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, τζογαρει με την εξαθλίωση τα επομενα χρόνια. Αυτό εξηγεί ο φίλος παραπάνω. 32 λεπτά πριν, jimarass26 είπε Θα βρισκουν νεκρούς σε σπίτια παρατημένους κατά χιλιάδες. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ που βασίζονται σε αστεία ιδιωτικη ασφαλιση τύπου united healthcare, ή όποια αφενός δεν καλύπτει τίποτα σημαντικό όπως φροντίδα ηλικιωμενων, αφετέρου απορρίπτει από πολιτική την πλειοψηφία των αιτημάτων και το πάει μέχρι δικαστήριο ήδη γίνεται αυτό. Η ελληνική κοινωνία σε δημοσκοπήσεις φαίνεται να γουστάρει ιδιωτικά πανεπιστήμια και (λιγοτερο ομολογουμένως) ασφάλεια και ιδιωτική υγεία, αλλά δεν γνωρίζει για το φοιτητικό χρέος, ούτε έχει δει γείτονα να τον παίρνουν φαγωμένο από τα οικόσιτα ζώα του γιατί πήγε σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις τι έχεις και δεν το προστατευεις. Μετά χτυπάς το κεφάλι σου. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από tzavardin 2
jimarass26 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 ώρες πριν, armagedwnn είπε Απλά κάποια στιγμή για δύο χρόνια το είχα πάρει πολύ ζεστά, τώρα πια επενδύω όσα μπορώ δύο φορές το χρόνο, ενώ πρώτα θα πάρω αυτό που θέλω. Αυτό κανω και εγώ.
prometheas Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Η trading212 εποπτεύεται από FCA, BaFin, CySec. Η trade republic από την BaFin στην Γερμανία. Η freedom νομίζω μόνο από την CySec. interactive brokers SEC, FINRA, SFA κλπ Σωστα άρα ειναι εύκολο να μαντέψεις ποια έχει το μεγαλύτερο δυνητικά θέμα (Freedom24) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα