Tommygre Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 ώρες πριν, JcD είπε Παιδιά δοκίμασα και χιλιάρικο από eurobank και πάλι ήθελε φωνητική επιβεβαίωση. Το σκηνικό συνεχίστηκε και στην revolut αφού για μεταφορά 1400 ευρώ μου μπλόκαραν την κάρτα 😄 Πήρα τηλέφωνο και τους ξεχεσα, έχω πληρώσει 20 ευρώ στα τηλέφωνα εν τέλη με όλες αυτές τις γελοιότητες, χθες ενεργοποίησα την premium συνδρομή στην revo, είναι προφανές ότι με τις ελληνικές τράπεζες δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας πλέον! Αυτο ακριβως εκανα και γω καθε μερα για τρεις μηνες. Δηλαδη εφτιαξα revolut premium, και μετεφερα 1000€ καθε μερα απο την καρτα της Πειραιως στην revolut χωρις καμια προμήθεια. Μονο τις δυο πρωτες μερες με μπλοκαραν απο Πειραιως και με επαιρναν τηλεφωνο για επιβεβαιωση οτι ειναι εικος μου ο λογαριασμος στην Ρεβολογτ και οτι δεν προκειται και καλα για επενδυτικο προγραμμα. Μολις τους ειπα οτι ειναι δικος μου λογαριασμος και δεν πρόκειται για επενδυση, ξεμπλοκαραμ την κινηση και απο τοτε δεν με εχουν ξαναμπλοκαρει. 1
Doubt Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, Fan είπε Πέρυσι ήθελα να στείλω 200 ξεχασμένα ευρώ που είχα στην Alpha Bank στο Kraken. Δύο φορές με πήραν τηλέφωνο για επιβεβαίωση και για να μου πούνε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι περίπου "απάτη". Μου πήρε τουλάχιστον μισή ώρα για να το ολοκληρώσω. Στην Πειραιώς ποτέ δεν συνέβη αυτό, όπου και να έχω στείλει. Αν έχεις ρεβολουτ, κάνεις φόρτιση με την άλφα χρεωστική σου στη ρεβο και από εκεί τα στέλνεις στο kraken, εύκολα και δωρεάν (και δεν ασχολείται κανείς) 2 ώρες πριν, JcD είπε Παιδιά δοκίμασα και χιλιάρικο από eurobank και πάλι ήθελε φωνητική επιβεβαίωση. Πριν 3 μήνες απατεωνίστικη κίνηση κάρτας με υποκλοπή στοιχείων πέρασε αέρας και δεν την ακυρώνουν. Λίγο πάνω από χιλιάρικο. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποχωρήσω τελείως από eurobank, λόγω ενός δανείου που είχα πάρει από το τότε ταχυδρομικό ταμιευτήριο. 1
BLiTzER Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Πριν 2-3 μέρες με κάλεσε ο νέος διευθυντής ενός υποκαταστήματος Alpha για να με ενημερώσει για επενδυτικά κτλ. Του είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Πριν κλείσει, μου είπε ότι βλέπει ότι κάνω πολλές online αγορές και έχουν κάποιο πρόγραμμα με χαμηλή συνδρομή για να τις κάνω δωρεάν. Του απάντησα ότι οι online αγορές ΕΙΝΑΙ δωρεάν. Μου λέει "όχι όλες". Cannot argue with an idiot. Δε συνέχισα την κουβέντα, φυσικά, και έκλεισα με την υπόσχεση ότι "θα το κοιτάξω". Κάθε χρόνο γίνονται και πιο γλοιώδεις. Και αυτό είναι εξαιρετικό επίτευγμα στη χώρα της γλίτσας. 6
NT1G Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Τι προσπαθούσε να πει ότι οι κάποιες online αγορές δεν είναι δωρεάν; Τι χρέωση έχουν δηλαδή; Τι θα προσφέρει αυτό το πρόγραμμα;
panagiotis54 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 hour ago, ioakim100 said: 👋 Γεια! Είμαι 28 και επενδύω 300€/μήνα για 20–30 χρόνια. Θέλω απλό, παθητικό χαρτοφυλάκιο με UCITS ETFs για φοροαπαλλαγή. 👉 Σκέφτομαι: 50% CSPX 30% VWCG ή VEVE 20% EIMI 🎯 Στόχος: μακροχρόνια ανάπτυξη, accumulating ETFs, χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιώ Trading 212 (Pie & AutoInvest). ❓ Ταιριάζει αυτή η κατανομή; Υπάρχουν καλύτερες EUR εκδόσεις; Κάποια ιδέα για βελτίωση; Ευχαριστώ! 🙏 γιατι chatgpt?? 10
BLiTzER Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, NT1G είπε Τι προσπαθούσε να πει ότι οι κάποιες online αγορές δεν είναι δωρεάν; Τι χρέωση έχουν δηλαδή; Τι θα προσφέρει αυτό το πρόγραμμα; Σίγουρα κάποια ανυπόστατη μαλακία. Ίσως πληρωμές λογαριασμών; Δεν κάθισα να ασχοληθώ. Οι αγορές είναι δωρεάν. Αν φτάσουν σε σημείο να τις χρεώνουν κι αυτές, θα ξεφορτωθούμε και τις ελληνικές κάρτες, εκτός των λογαριασμών. 😛
Doubt Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 38 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Πριν κλείσει, μου είπε ότι βλέπει ότι κάνω πολλές online αγορές και έχουν κάποιο πρόγραμμα με χαμηλή συνδρομή για να τις κάνω δωρεάν. Να του πεις να σέβεται το τραπεζικό απόρρητο κι αν έχει κάποια παρατήρηση - πρόταση να σου την κάνει γραπτώς και μετά να τον πας "πηδώντας" στο ένα πόδι. Πως τα αφήνετε αυτά και περνάνε έτσι στο αδιάφορο δεν μπορώ να το καταλάβω. 4
NT1G Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Σίγουρα κάποια ανυπόστατη μαλακία. Ίσως πληρωμές λογαριασμών; Δεν κάθισα να ασχοληθώ. Οι αγορές είναι δωρεάν. Αν φτάσουν σε σημείο να τις χρεώνουν κι αυτές, θα ξεφορτωθούμε και τις ελληνικές κάρτες, εκτός των λογαριασμών. 😛 Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι προσπαθούσε να σου πει. Αν παω και αγοράσω 30€ πράματα από το σουπερμάρκετ και πληρώσω με κάρτα όλα καλά, αν πάω και αγοράσω 30€ κάτι από ιντερνετικο μαγαζί και πληρώσω με κάρτα μπορεί να έχει έξτρα χρεώσεις από την τράπεζα; Αστείοι.
BLiTzER Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, Doubt είπε Να του πεις να σέβεται το τραπεζικό απόρρητο κι αν έχει κάποια παρατήρηση - πρόταση να σου την κάνει γραπτώς και μετά να τον πας "πηδώντας" στο ένα πόδι. Πως τα αφήνετε αυτά και περνάνε έτσι στο αδιάφορο δεν μπορώ να το καταλάβω. Θα κέρδιζα κάτι εκτός του να πρέπει να υποστώ περισσότερη κουβέντα μαζί του; 1 λεπτό πριν, NT1G είπε Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι προσπαθούσε να σου πει. Αν παω και αγοράσω 30€ πράματα από το σουπερμάρκετ και πληρώσω με κάρτα όλα καλά, αν πάω και αγοράσω 30€ κάτι από ιντερνετικο μαγαζί και πληρώσω με κάρτα μπορεί να έχει έξτρα χρεώσεις από την τράπεζα; Αστείοι. Υποθέτω ότι εννοούσε πληρωμές λογαριασμών. Αυτές δεν είναι που χρεώνονται με ένα μικρό ποσό; Αλλά το συμπεριέλαβε στο γενικότερο "online αγορές" μήπως ψαρώσει κάποιος πελάτης. Υποθέτω. 1
JcD Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Fan said: Πέρυσι ήθελα να στείλω 200 ξεχασμένα ευρώ που είχα στην Alpha Bank στο Kraken. Δύο φορές με πήραν τηλέφωνο για επιβεβαίωση και για να μου πούνε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι περίπου "απάτη". Μου πήρε τουλάχιστον μισή ώρα για να το ολοκληρώσω. Στην Πειραιώς ποτέ δεν συνέβη αυτό, όπου και να έχω στείλει. Η Πειραιώς έχει κάνει άλματα στην online αρένα, τα περισσότερα κολλήματα έρχονται από οδηγίες που στέλνει η εθνική τράπεζα μπας και προστατέψει τους ηλικιωμένους από απάτες, αλλά εν τέλη την πληρώνουμε όλοι. Α η eurobank με πήραν προ καιρού που ήμουν Ελλάδα και μου πρότειναν δάνειο 30.000 με 7% κυμαινόμενο και τσάμπα τα έξοδα δανείου, λέω να τα βάλω σε etf να βγάλω 3-4% δεν αξίζει 🤷 Επεξ/σία 19 Ιουνίου από JcD
Doubt Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Θα κέρδιζα κάτι εκτός του να πρέπει να υποστώ περισσότερη κουβέντα μαζί του; Το να δίνεις λογαριασμό τι κάνεις εσύ τα χρήματα σου δεν σε απασχολεί; Ποιος είναι αυτός που θα σου πει αν κάνεις αγορές ή τα τρως σε λουλούδια σε σκυλάδικα; Κατευθείαν τον βάζεις στη θέση του κι αν επιμένει τον κυνηγάς. (εγώ έτσι θα έκανα τουλάχιστον)
tzavardin Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ioakim100 είπε 👋 Γεια! Είμαι 28 και επενδύω 300€/μήνα για 20–30 χρόνια. Θέλω απλό, παθητικό χαρτοφυλάκιο με UCITS ETFs για φοροαπαλλαγή. 👉 Σκέφτομαι: 50% CSPX 30% VWCG ή VEVE 20% EIMI 🎯 Στόχος: μακροχρόνια ανάπτυξη, accumulating ETFs, χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιώ Trading 212 (Pie & AutoInvest). ❓ Ταιριάζει αυτή η κατανομή; Υπάρχουν καλύτερες EUR εκδόσεις; Κάποια ιδέα για βελτίωση; Ευχαριστώ! 🙏 Δεν έχω πρόβλημα γενικώς με το να βάλει κάποιος συγκεκριμένο βάρος σε κάποια αγορά, αλλά στη μία από τις δύο περιπτώσεις επί της ουσίας μοιράζεις ένα world etf στα 3 και δεν έχει νόημα γιατί θα πληρώνεις τρεις διαφορετικές αγορές αντί για μία. Γιατί να πας 50% sp500 30% developed europe και 20% emerging markets και να μην πας 100% world πχ με το WEBN της amundi. Έτσι θα έχεις 60% αμερική και λίγο λιγότερο emerging markets, περίπου το ίδιο ευρώπη, και θα έχεις και Ιαπωνία που δε θα είχες πριν. Πιο diversified. To δευτερο τώρα είναι πιο περίπλοκο. Αν βάλεις world etf 30% αντί για ευρώπη, θα είσαι πολύ βαρύς αμερική και emerging markets(δεν έχω πρόβλημα αν αυτό θέλεις). Δηλαδή στην πράξη θα είσαι λίγο κάτω από 70% Αμερική, και το υπόλοιπο θα είναι 20% emerging markets, και 11-12% ο υπόλοιπος κόσμος πλην Αμερικής. Ίσως να το καταλάβαινα ως hedge απέναντι στην αμερική, αν πιστεύεις ότι θα πέσουν οι ΗΠΑ και θα γίνει αυτό που έγινε το 2000 ανάμεσα στο dotcom bubble και την κρίση του 2008, που πήγαν πολλά κεφάλαια στα EM. Σε αυτή την περίπτωση όμως, και πάλι γιατί να μην τα βάλεις σε ένα world etf με τη λογική και την ελπίδα ότι η πτώση των ΗΠΑ θα πάει γενικά στον παγκόσμιο δείκτη. Πιστεύεις ότι τα κεφάλαια θα πάνε περισσότερο στην Κίνα, την Ινδία και γενικά χρηματιστήρια των ΕΜ, και όχι Ευρώπη ή ανεπτυγμένη Ασία; Γιατί αυτό δείχνει η επιλογή σου. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από tzavardin 1
Fan Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 3 ώρες πριν, ioakim100 είπε 👋 Γεια! Είμαι 28 και επενδύω 300€/μήνα για 20–30 χρόνια. Θέλω απλό, παθητικό χαρτοφυλάκιο με UCITS ETFs για φοροαπαλλαγή Εγώ, όποτε βλέπω κάποιον να λέει ότι αποφάσισε να κάνει DCA 300/μήνα για 30 χρόνια κάνω εικόνα τύπους στο TIC TOC όπως Τσούνη ή την άλλη την άσχετη γυναίκα, να δίνουν συμβουλές ως αυθεντίες και να επηρεάζουν άτομα, πετώντας μεγαλοστομίες "πρόωρης αυτοσυνταξιοδότησης" και "εύκολο παθητικό εισόδημα". Με λίγα λόγια, όντως επένδυση σε ETF έχει μακροχρόνιο ορίζοντα, μπορεί και 10ετίας, το DCA είναι αμφιλεγόμενο, αλλά και πάλι μιλάμε για μακροπρόθεσμα. Δεν σε αποτρέπω για την απόφασή σου, απλώς σκέψου πόσο λογικό είναι να κάνεις πλάνο για 30 χρόνια. Τόσο σίγουρος ότι θα σου περισσεύουν 300/μήνα; ΥΓ. Παθητικό χαρτοφυλάκιο τι σημαίνει δεν κατάλαβα. 2
BLiTzER Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, Doubt είπε Το να δίνεις λογαριασμό τι κάνεις εσύ τα χρήματα σου δεν σε απασχολεί; Ποιος είναι αυτός που θα σου πει αν κάνεις αγορές ή τα τρως σε λουλούδια σε σκυλάδικα; Κατευθείαν τον βάζεις στη θέση του κι αν επιμένει τον κυνηγάς. (εγώ έτσι θα έκανα τουλάχιστον) Εντάξει, δε διαφωνώ, προφανώς έχεις δίκιο ότι κακώς ανέφερε το τι κάνω. Αλλά δεν έδωσα κανένα λογαριασμό, ούτε θα το έκανα ποτέ. Μόνος του είπε μια μαλακία, κι εγώ κοίταζα πώς θα κλείσω το τηλέφωνο το συντομότερο γιατί δεν περιμένω απολύτως τίποτα καλό από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα, και δεν τους αφήνω ούτε σεντ, πέραν της αναγκαστικής μισθοδοσίας. Ακόμα πιο αστείο είναι το γεγονός ότι ήθελε να περάσω από το κατάστημα (30 χλμ μακριά από εκεί που μένω τώρα) για να με ενημερώσει για τα επενδυτικά τους. Φυσικά του είπα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
Doubt Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Ακόμα πιο αστείο είναι το γεγονός ότι ήθελε να περάσω από το κατάστημα (30 χλμ μακριά από εκεί που μένω τώρα) για να με ενημερώσει για τα επενδυτικά τους. Φυσικά του είπα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Αυτό ακριβώς. Εκείνη τη στιγμή δεν έκανε τη δουλειά του ως τραπεζικός αλλά προώθηση με το αζημιωτο. Από αυτά που διαβάζω τελευταία πρέπει να έχει γίνει κοινός τόπος η αντιμετώπιση αυτή. Όσο λιγότερες προσωπικές/τηλεφωνικές επαφές με τραπεζικούς τόσο το καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα