Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, prometheas είπε

2) Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνων επενδύει σε ακίνητα και απέχει απο τις χρηματαγορες (ή συμμετέχει σε μικρο βαθμο) . Οι πληγές απο το 1999 δεν εχουν κλεισει ακομα. Σε αντιθεση με τον μεσο Ευρωπαιο και Αμερικάνο που επενδύει σε τέτοια σχήματα από πολύ νέος

Σωστός. Πρέπει το κράτος να κάνει σχετικά IRA/401 προγράμματα. Ειναι αδιανοητο να έχουμε την καλύτερη φορολογία επενδύσεων στον πλανητη και ο κοσμος να μην το ξέρει. Πρέπει να καθοδηγηθει. Αρκετά πια με την πανελευθερη αγορά. Ο κοσμος δεν θελει να ειναι 200% ελευθερος. Θέλει ελευθερία και καθοδηγηση.

17 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ποιες υπηρεσίες; Να δώσουν το ξένο Α/Κ και να χρεώνουν 1-5%/έτος προμήθεια βλέποντάς το απλά; Τα πάντα αγοράζονται με το 1/20 των προμηθειών σε σοβαρές πλατφόρμες. Και όχι βέβαια πανάκριβα, ελεεινά Α/Κ αλλά απλά, παθητικά ETFs, που κερδισμένος είναι ο επενδυτής όχι ο πωλητής.

Ποια "πληροφορία"; Δίνουν πληροφορίες; Απολύτως καμία, ό,τι κάτσει στην τύχη σου πλασάρουν.

Για αυτό λέω, προσωπική αυτοβελτίωση στα οικονομικά, ψάξιμο κλπ., οι κρατούντες και οι τράπεζες θέλουν να μας έχουν οικονομικά αμόρφωτους και τραπεζόδουλους.

Οι χρηματιστηριακές των ελληνικών τραπεζών διαχειρίζονται ΠΟΛΥ λιγότερους πελάτες ακόμα και από πλατφόρμες που άνοιξαν πριν 5 χρόνια (ευτυχώς)! Είναι παγκοσμίως ανύπαρκτες, τα Α/Κ τα δικά τους έχουν AUM του στυλ 300.000-1εκατ. που είναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ και ακραία επικίνδυνο για τους επενδυτές, διαχειρίζονται ελάχιστα κεφάλαια σε σχέση με σοβαρές χώρες/τράπεζες/πλατφόρμες, έχουν τρελή γραφειοκρατία, είναι υποκαταστήματα της εφορίας, είναι ακραία πανάκριβες και στην πρώτη στραβή θα σε αφήσουν ξεκρέμαστο (όπως ακριβώς και οι τράπεζες).

Δεν αναφέρομαι στα δικά τους. Αναφέρομαι πχ να πας στην χρηματιστηριακή της Eurobank ή της Πειραιώς. Εκει θα πλωρώσεις αναλογα το χρηματιστηριο που αγοράζεις μια προμηθεια του 1-2% once off και τέλος. Και ένα μηδαμινο ποσοστό του κεφαλαιου καθε χρόνο. Δλδ αγοράζεις πχ VWCE 2000€, θα πληρώσεις περιπου 30-40 € προμηθεια και τέλος. Αυτά τα 1--3% το χρόνο αφορά δικά τους τοπικά προιόντα.

Το οτι εσύ εκπαιδεύτικες και αφιέρωσες χρόνο για αυτοβελτιωση και μπορεις να πας από ΜΟΝΟΣ σου σε μια χρηματιστηριακή και να παιξεις μπαλιτσα χωρίς προμηθειες, δε σημαινει οτι ο παππούς ή αυτός που δεν θελει να ενημερωθει, πρέπει να καβατζώνεται μαζι με εσένα free rider. Για αυτό πχ πληρώνεις το γιατρό. Δεν τον πληρώνεις γιατι ειναι καλό παλικάρι. Τον πληρώνεις γιατι μορφώθηκε εκει που εσύ δεν θες/μπορείς. Αυτό ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Επεξ/σία από jimarass26
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

. Και ένα μηδαμινο ποσοστό του κεφαλαιου καθε χρόνο. Δλδ αγοράζεις πχ VWCE 2000€, θα πληρώσεις περιπου 30-40 € προμηθεια και τέλος. Αυτά τα 1--3% το χρόχο αφορά δικά τους τοπικά προιόντα.

Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος και την πατάνε πολλοί. Το βασικό τους έσοδο και κλοπή για μας είναι η ετήσια διαχείριση, που στην "καλή" περίπτωση είναι στο 1% και στην χειρότερη έχω δει και 5%. Αυτά για όσους ασχολούνται και σε βάθος πχ. 20ετίας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ. Μιλάω για τα πάντα, και δικά τους και ξένα, η μεγάλη κονόμα είναι τα ετήσια, όπως και κάτι κρυφά fees, διατήρησης επενδυτικού λογαριασμού, "μεταβιβαστικά", χρεώσεις ανά εξάμηνο, συντήρηση και άλλα ευφάνταστα κουτοπόνηρα κόλπα, για να τσιμπάνε. Και βέβαια μόνιμη γραφειοκρατία και ενοχλήσεις για πάσης φύσης θέματα. Που να βάλουμε και τις χρεώσεις εισόδου και τις χρεώσεις εξόδου. Είπα, μιλάμε για πλιάτσικο.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tryfos είπε

Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος και την πατάνε πολλοί. Το βασικό τους έσοδο και κλοπή για μας είναι η ετήσια διαχείριση, που στην "καλή" περίπτωση είναι στο 1% και στην χειρότερη έχω δει και 5%. Αυτά για όσους ασχολούνται και σε βάθος πχ. 20ετίας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ. Μιλάω για τα πάντα, και δικά τους και ξένα, η μεγάλη κονόμα είναι τα ετήσια, όπως και κάτι κρυφά fees, διατήρησης επενδυτικού λογαριασμού, "μεταβιβαστικά", χρεώσεις ανά εξάμηνο, συντήρηση και άλλα ευφάνταστα κουτοπόνηρα κόλπα, για να τσιμπάνε. Και βέβαια μόνιμη γραφειοκρατία και ενοχλήσεις για πάσης φύσης θέματα. Που να βάλουμε και τις χρεώσεις εισόδου και τις χρεώσεις εξόδου. Είπα, μιλάμε για πλιάτσικο.

Ενδεικτικά σε επενδεδημένο κεφάλαιο 10Κ είχαν ετήσια κοστη περίπου 60 ευρώ η χρηματιστηριακή για τη διαχειριση και άλλα τοσα ο θεματοφύλακας, σύνολο 120€. Δεν το λες και τραγικό οταν εχεις μεση αποδοση 10% (εγώ ειχα 25%). 

Αλλά για DCA ειμαι σε online γιατι οντως δεν συμφέρει αλλού. Ειναι πολλά τα κοστη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Ενδεικτικά σε επενδεδημένο κεφάλαιο 10Κ είχαν ετήσια κοστη περίπου 60 ευρώ η χρηματιστηριακή για τη διαχειριση και άλλα τοσα ο θεματοφύλακας, σύνολο 120€. Δεν το λες και τραγικό οταν εχεις μεση αποδοση 10% (εγώ ειχα 25%). 

Αλλά για DCA ειμαι σε online γιατι οντως δεν συμφέρει αλλού. Ειναι πολλά τα κοστη. 

Ακόμα και το "καλό" παράδειγμα που φέρνεις, επιβεβαιώνει ΠΛΗΡΩΣ τα λεγόμενά μου. Βάσει αυτών που ο ίδιος λες είσαι στο 1,2% ετήσιο TER. Είναι επιεικώς ΤΡΑΓΙΚΟ: Με μέση απόδοση 10% όπως λες, σου παίρνουν 12%/έτος από τις αποδόσεις σου! Και μιλάς για χρονιές με κέρδη. Όταν είσαι μείον κάποιες χρονιές, πώς θα νιώσεις όταν σου παίρνουν το 1,2% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ σου; Δηλαδή πχ. θα ήσουν -5% στο έτος και θα είσαι -6,2%;;; Εντωμεταξύ για ποιον λόγο όλα αυτά; Σου προσφέρουν κάτι; Αυτό είναι το χειρότερο, έχεις 0 υπηρεσία και πληρώνεις, και μάλιστα πληρώνεις αδρά! Για ποιον λόγο πληρώνεις τον "θεματοφύλακα" και ποια "διαχείριση" γίνεται σε Α/Κ, ειδικά των ξένων;;;

Όλα αυτά ξεπερνώντας το γενικό που ισχύει, ότι τα μεγαλύτερα ETFs έχουν TER του στυλ 0,05-0,20%, ενώ εσύ είσαι στο 1,2%. Δηλαδή μιλάμε είσαι περίπου 6-24 φορές(!!!) πάνω σε προμήθειες και μου λες "δεν είναι και τραγικό". Αν πήγαινες να αγοράσεις μια τυρόπιτα σε ένα μαγαζί και την είχε 15 φορές πάνω από το διπλανό, θα την έπαιρνες και θα έλεγες "δεν είναι τραγικό"; Για να γίνει πιο γλαφυρό, ο ένας θα την είχε 3 ευρώ και ο άλλος 45€!!! Δηλαδή πόσα έπρεπε να δίνεις, για να είναι όντως τραγικό, 150 φορές πάνω;;;

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tryfos είπε

Ακόμα και το "καλό" παράδειγμα που φέρνεις, επιβεβαιώνει ΠΛΗΡΩΣ τα λεγόμενά μου. Βάσει αυτών που ο ίδιος λες είσαι στο 1,2% ετήσιο TER. Είναι επιεικώς ΤΡΑΓΙΚΟ: Με μέση απόδοση 10% όπως λες, σου παίρνουν 12%/έτος από τις αποδόσεις σου! Και μιλάς για χρονιές με κέρδη. Όταν είσαι μείον κάποιες χρονιές, πώς θα νιώσεις όταν σου παίρνουν το 1,2% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ σου; Δηλαδή πχ. θα ήσουν -5% στο έτος και θα είσαι -6,2%;;; Εντωμεταξύ για ποιον λόγο όλα αυτά; Σου προσφέρουν κάτι; Αυτό είναι το χειρότερο, έχεις 0 υπηρεσία και πληρώνεις, και μάλιστα πληρώνεις αδρά! Για ποιον λόγο πληρώνεις τον "θεματοφύλακα" και ποια "διαχείριση" γίνεται σε Α/Κ, ειδικά των ξένων;;;

Όλα αυτά ξεπερνώντας το γενικό που ισχύει, ότι τα μεγαλύτερα ETFs έχουν TER του στυλ 0,05-0,20%, ενώ εσύ είσαι στο 1,2%. Δηλαδή μιλάμε είσαι περίπου 6-24 φορές(!!!) πάνω σε προμήθειες και μου λες "δεν είναι και τραγικό". Αν πήγαινες να αγοράσεις μια τυρόπιτα σε ένα μαγαζί και την είχε 15 φορές πάνω από το διπλανό, θα την έπαιρνες και θα έλεγες "δεν είναι τραγικό"; Για να γίνει πιο γλαφυρό, ο ένας θα την είχε 3 ευρώ και ο άλλος 45€!!! Δηλαδή πόσα έπρεπε να δίνεις, για να είναι όντως τραγικό, 150 φορές πάνω;;;

Η διασπορά, ως μηχανισμός μειωσης κινδύνου, δεν αφορά μονο τις μετοχές, αλλά και τα ψώνια στη λαική. Αφορά τα πάντα

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Η διασπορά, ως μηχανισμός μειωσης κινδύνου, δεν αφορά μονο τις μετοχές, αλλά και τα ψώνια στη λαική. Αφορά τα πάντα

Καλά, οκ, προς το παρόν η επένδυση μέσω ελληνικών τραπεζών/επενδυτικών λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως μηχανισμός μείωσης αποδόσεων, όχι κινδύνων. Εντωμεταξύ τι συζητάμε, λες και ξεχάσαμε τι γινόταν μόλις ελάχιστα χρόνια πριν με τις ελληνικές τράπεζες :D Μέχρι και capital controls φάγαμε. Πράγματα που δεν έχουν γίνει καν ποτέ στην υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη....ΑΥΤΕΣ οι τράπεζες, οι ίδιες είναι, θα λειτουργήσουν ως μηχανισμός μείωσης κινδύνου...

Αλλά οκ, ο καθένας αποφασίζει που θα τοποθετήσει τα χρήματά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Καλά, οκ, προς το παρόν η επένδυση μέσω ελληνικών τραπεζών/επενδυτικών λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως μηχανισμός μείωσης αποδόσεων, όχι κινδύνων. Εντωμεταξύ τι συζητάμε, λες και ξεχάσαμε τι γινόταν μόλις ελάχιστα χρόνια πριν με τις ελληνικές τράπεζες :D Μέχρι και capital controls φάγαμε. Πράγματα που δεν έχουν γίνει καν ποτέ στην υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη....ΑΥΤΕΣ οι τράπεζες, οι ίδιες είναι, θα λειτουργήσουν ως μηχανισμός μείωσης κινδύνου...

Αλλά οκ, ο καθένας αποφασίζει που θα τοποθετήσει τα χρήματά του.

Εφαγες καπιταλ κοντρολς αλλά δεν εχασες cent. Ούτε άνθρωπος έχασε σπίτι. Κλαιν μαιν

Με την ολοκλήρωση της τραπεζικης ενοποιησης στην ΕΕ, όλα αυτά θα λυθούν.

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το βλέπουμε όλοι το ίδιο αλλά εγώ για τις τράπεζες βλέπω ότι έγιναν τα τεράστια Placements πολλών δις και για να μην κρεμάσει το κράτος όσους μπήκαν και φανεί αντι επενδυτικό ,αλλά και για να προλάβουν να ξεφορτώσουν το γρήγορο χρήμα που μπήκε , δεν κάνει κουβέντα ότι κάθε μία χρωστά 3 δις στο κράτος όσο η μισή και παραπάνω κεφαλαιοποίηση τους. Αφήνει αυτό το χρονικό περιθώριο για ξεφόρτωμα προς τους μικρούς και το αεροπλανάκι που παίζουν με τις τιμές οι κερδοσκόποι και απο του χρόνου και μετά θα σκάσει το παραμύθι ότι απο τα κέρδη τους θα πρέπει ένα καλό ποσοστό να πηγαίνει σε αποπληρωμή της αναβαλόμενης (έστω και μισά μισά με ΑΜΚ). Μέχρι τότε θα τις ανεβάζουν όσο μπορούν παραπάνω αλλά στο τέλος όποιου του μείνει ο μουτζούρης την έκατσε. 

Δημοσ.

διαβαζοντς/μαθαινοντας για την διακοπη αγορας ETF απο saxo κτλ πιστευετε οτι αυτο θα επεκταθει και στους αλλους brokers?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Σωστός. Πρέπει το κράτος να κάνει σχετικά IRA/401 προγράμματα. Ειναι αδιανοητο να έχουμε την καλύτερη φορολογία επενδύσεων στον πλανητη και ο κοσμος να μην το ξέρει. Πρέπει να καθοδηγηθει. Αρκετά πια με την πανελευθερη αγορά. Ο κοσμος δεν θελει να ειναι 200% ελευθερος. Θέλει ελευθερία και καθοδηγηση.

Δεν αναφέρομαι στα δικά τους. Αναφέρομαι πχ να πας στην χρηματιστηριακή της Eurobank ή της Πειραιώς. Εκει θα πλωρώσεις αναλογα το χρηματιστηριο που αγοράζεις μια προμηθεια του 1-2% once off και τέλος. Και ένα μηδαμινο ποσοστό του κεφαλαιου καθε χρόνο. Δλδ αγοράζεις πχ VWCE 2000€, θα πληρώσεις περιπου 30-40 € προμηθεια και τέλος. Αυτά τα 1--3% το χρόνο αφορά δικά τους τοπικά προιόντα.

Το οτι εσύ εκπαιδεύτικες και αφιέρωσες χρόνο για αυτοβελτιωση και μπορεις να πας από ΜΟΝΟΣ σου σε μια χρηματιστηριακή και να παιξεις μπαλιτσα χωρίς προμηθειες, δε σημαινει οτι ο παππούς ή αυτός που δεν θελει να ενημερωθει, πρέπει να καβατζώνεται μαζι με εσένα free rider. Για αυτό πχ πληρώνεις το γιατρό. Δεν τον πληρώνεις γιατι ειναι καλό παλικάρι. Τον πληρώνεις γιατι μορφώθηκε εκει που εσύ δεν θες/μπορείς. Αυτό ΚΟΣΤΙΖΕΙ

ποια ειναι η υπηρεσία και η τεχνογνωσία της τραπεζας που πληρωνεις;

το να σου λενε οι υπαλληλοι οτι δινουν εγγυημενο επιτοκιο 3% σε α/κ ; 

ή τα ετοιμα προιοντα αλλων ασφαλιστικων τυπου nn, eurolife... δηλ. να πληρωνεις 2 ή 3 ενδιαμεσους και να μην σου μένει κερδος; 

ή που για να επενδυσεις θελεις χαρτούρα και ραντεβου σε καταστημα σαν να πας στην εφορία του 80; 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Δημοσ.

Εγω έχω φρικάρει λιγο με τις χρεωσεις σε f24 δλδ 2 ευρω ανα συναλλαγη και 2 % αμεση μεταφορα απο κάρτα ενω παλι αν σκεφτείς με εμβασμα έχεις μία χρέωση 1,5 2 ευρω κ γενικά δεν ξέρω προς τα που να κινηθώ να φύγω απο f24 κ αν ναι που

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, georpapas είπε

Εγω έχω φρικάρει λιγο με τις χρεωσεις σε f24 δλδ 2 ευρω ανα συναλλαγη και 2 % αμεση μεταφορα απο κάρτα ενω παλι αν σκεφτείς με εμβασμα έχεις μία χρέωση 1,5 2 ευρω κ γενικά δεν ξέρω προς τα που να κινηθώ να φύγω απο f24 κ αν ναι που

Όπου φύγει φύγει.

Πήγαινε τα ρεβολουτ να υπάρχουν και να παίρνουν κι ένα στοιχειώδη τόκο, κάνε το ψάξιμο σου και μετά για να στείλεις από ρεβολουτ όπου καταλήξεις, δεν υπάρχει χρέωση.

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.
11 ώρες πριν, georpapas είπε

Οπουδήποτε έχει καλύτερα fees, δηλαδή παντού 

Δημοσ.
12 hours ago, georpapas said:

Θα σου πρότεινα Τ212. Εξαιρετικό UI, απο τα καλύτερα επιτόκια της αγοράς και χωρίς προμήθεια στις συναλλαγές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...