dtk-386 Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Jts είπε Λόγω του τρόπου παραγωγής και της επεξαργασίας που γίνεται ειδικά στα καπνιστά, όχι συντήρησης, και η γαλοπούλα η βραστή είναι απ'τα πιο safe. Επίσης δεν ευθύνονται αλλά υπάρχει συσχέτιση με καρκίνο παχέος εντέρου, έχει σημαντική τεχνική διαφορά. Άρα με γαλοπούλα βραστή είσαι safe σχετικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Άρα με γαλοπούλα βραστή είσαι safe σχετικά; Ναι, αν θες να προτιμήσεις αλλαντικό για σάντουιτς καλύτερα βραστή γαλοπούλα, από θέμα υγείας. Αν δεν τρως συχνά βέβαια δεν έχει και τόσο σημασία. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από Jts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου Μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι το φιλέτο γαλοπούλας (βραστό ας πούμε) σε μπαστούνι είναι καλύτερο από το απλό, αν υφίσταται τέτοια διαφορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lordvec Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 14 minutes ago, phanispal said: Μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι το φιλέτο γαλοπούλας (βραστό ας πούμε) σε μπαστούνι είναι καλύτερο από το απλό, αν υφίσταται τέτοια διαφορά; Μάλλον το ανάποδο θες να πεις; Αν τα φιλέτα σε οβάλ είναι καλύτερα από τα μπαστούνια; Θεωρώ αυθαίρετα πως ναι. Τα μπαστούνια θα δεις έχουν κάπου 65%-70% κρέας (τι στο διαλα είναι το υπόλοιπο????). Τα οβάλ -όχι όλα- έχουν αρκετά περισσότερο. Κάποια πάνω από 90%. Άρα υποθέτω είναι καλύτερα. Αν ξέρει καποιος λεπτομέρειες ας μας πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου Όχι, δεν αναφέρομαι στα τύπου φουαντρέ. Υπάρχουν κάποια μπαστούνια που αναγράφουν ότι είναι από φιλέτο γαλοπούλας. Υπάρχει περίπτωση αυτό να μην είναι πολτός; Ή έστω αυτά με το ακανόνιστο σχήμα τύπου φουαντρέ που λες, μήπως είναι καλύτερα ποιοτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Φιλέτο οβάλ, με 90% και πάνω. Και εύφημος μνεία στην ψητή γαλοπούλα Creta Farm Χωρίς. 90% κρέας και χωρίς νιτρικά ή νιτρώδη. Η μόνη στην αγορά χωρίς αυτά. Την διαφορά μπαστούνι - οβάλ σε αυτά τα προϊόντα συνήθως την καταλαβαίνεις με την πρώτη δαγκωνιά. Ακόμα και για το ίδιο ακριβώς προϊόν. Για παράδειγμα: Creta Farms Xωρίς Kοτόπουλο Ψητό (μπαστούνι) = 60% κοτόπουλο Creta Farms Χωρίς Κοτόπουλο Ψητό (οβάλ) = 80% κοτόπουλο Γιαυτό και πληρώνεις παραπάνω στην τιμή κιλού συνήθως.. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από Dante80 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου ή δεν τρως καθόλου και καθαρίζεις. Ούτως ή άλλως ένα άγευστο πράμα είναι όπως και το παράξουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, dtk-386 said: ή δεν τρως καθόλου και καθαρίζεις. Ούτως ή άλλως ένα άγευστο πράμα είναι όπως και το παράξουν. Αυτό δεν ισχύει αντικειμενικά (από εκεί και πέρα, περί ορέξεως). Ειδικά το μπούτι γαλοπούλας είναι εξαιρετικά γευστικό, πρέπει να ξέρεις να μαγειρεύεις όμως. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από Dante80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου Δεν είμαι της γαλοπούλας. Οπως και να την κάνεις είναι άγευστη. Για αυτό οι αμερικανοί την συνοδεύουν με σάλτσες και σως μπας και νοστιμέψει αλλά μπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εγώ βάζω μπαχαρικά και αλείβω με μέλι και μουστάρδα και βγαίνει αρκετά νόστιμο. Φυσικά παίζει ρόλο ότι εκτρέφω τις δικιές μου γαλοπούλες και τα δικά μου κοτόπουλα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πουλάνε στα supermarket και στα χασάπικα και έχουν γεύση άχυρο..... Επεξ/σία 4 Μαρτίου από yiankap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 4 Μαρτίου Share Δημοσ. 4 Μαρτίου φυσικα υπαρχει τροπος την σουταρεις στον πρασινο καδο και παραγγελνεις σουβλακια 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 5 Μαρτίου Share Δημοσ. 5 Μαρτίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lordvec Δημοσ. 5 Μαρτίου Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 19 hours ago, tutuyo said: φυσικα υπαρχει τροπος την σουταρεις στον πρασινο καδο και παραγγελνεις σουβλακια Σε παρακαλώ, μη μας μπερδεύεις! Στον καφέ κάδο θες να πεις, με τα compost 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Μαρτίου Super Moderators Share Δημοσ. 5 Μαρτίου Η γαλοπούλα, για να μαγειρευτεί καλά, θέλει "φούσκωμα" η πέτσα, ώστε να μπει αλάτι και μπαχαρικά από κάτω/μέσα κι όχι επάνω. Και βασικά, θέλει αφαίρεση της σπονδυλικής/λαιμού και πάτημα, ώστε να ισιώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα, σε λογικό χρόνο (δείτε βίντεο στο ΥΤ με όρους spatchcock turkey αν δεν είσαι σαφές τι εννοώ). Γίνεται με απλά εργαλεία κουζίνας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη δύναμη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paoke9 Δημοσ. 5 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου Σαν σούπα είναι χάλια, άνοστη, αλλά βλέπω αυτά που λένε με την γέμιση και πόσο την τρώνε έξω και λέω ωραία θα είναι έτσι. Αλλά αν είναι να παιδεύεσαι τόσες ώρες για να έχει μόνο τη γεύση της γέμισης, καλά εντάξει. Φτιάχνεις τη γέμιση σκέτη καλύτερα. Έχει πολλά αδέσποτα γατιά, μάλλον θα την εκτιμήσουν πιο πολύ από εμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα