tim102 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) μπλεκει το θεμα , κανονικα το καινουργιο ειναι σφραγισμενο τελος και 20 ευρω αντικειμενο να παρεις , τι φτηνες και ακριβες μητρικες κλπ, οποιος σπαει σφραγιδα και το επιστρεφει τι να πω ειναι θεμα δεν το εχω ψαξει τι λυση μπορει να υπαρχει 9 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Eχουν μια λογικη οσα ανφερθηκαν. Γιατι ομως μονο στις συσκευασιες μητρικων κι οχι και στα υπολοιπα εξαρτηματα κανε ομελετα και ερχεται? παιζει ρολο αυτα που γινονται με το amazon π.χ. που μπορει να επιστρεψεις κατι ενω το εχεις χρησιμοποιησει το firmware update ισως ειναι μια εξαιρεση , αμα δεν ειναι φρεσκο το motherboard Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από tim102
Chris2756 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δυο διαφορετικα μαγαζια δεν ειχαν την μητρικη που ηθελα Gigabyte Aorus Elite AX Z790. Tην παραγγειλα και την εφεραν σε καμια 10αρια ημερες. Και τα δυο σπασαν την ταινια ασφαλειας? Και τα δυο αλλαξαν την καινουργια με μια μεταχειρισμενη? η τεσπα με μια που ειχε επιστραφει?. Και τα δυο εχουν φημη αξιοπιστων κατ/των. Quickshop και MGManager. Και οι δυο παραγγελιες εγιναν μεσα σε ενα μηνα. Απο αυτους πηρα και τα υπολοιπα εξαρτηματα, επεξεργαστη, μνημες, δισκους, καρτα γραφικων κτλ, ολα σφραγισμενα. Και οι δυο σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι τα τελευταια χρονια οι μητρικες ερχονται χωρις safe tape. Θα στειλω ενα μειλ στην gigabyte να ρωτησω σχετικα. Απορρω γιατι δεν το εχω κανει ακομα. Οχι τιποτα αλλο να μας φυγει η περιεργια ρε παιδι μου. Θα ενηρωσω για την απαντηση 3
tim102 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δυο διαφορετικα μαγαζια δεν ειχαν την μητρικη που ηθελα Gigabyte Aorus Elite AX Z790. Tην παραγγειλα και την εφεραν σε καμια 10αρια ημερες. Και τα δυο σπασαν την ταινια ασφαλειας? Και τα δυο αλλαξαν την καινουργια με μια μεταχειρισμενη? η τεσπα με μια που ειχε επιστραφει?. Και τα δυο εχουν φημη αξιοπιστων κατ/των. Quickshop και MGManager. Και οι δυο παραγγελιες εγιναν μεσα σε ενα μηνα. Απο αυτους πηρα και τα υπολοιπα εξαρτηματα, επεξεργαστη, μνημες, δισκους, καρτα γραφικων κτλ, ολα σφραγισμενα. Και οι δυο σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι τα τελευταια χρονια οι μητρικες ερχονται χωρις safe tape. Θα στειλω ενα μειλ στην gigabyte να ρωτησω σχετικα. Απορρω γιατι δεν το εχω κανει ακομα. Οχι τιποτα αλλο να μας φυγει η περιεργια ρε παιδι μου. Θα ενηρωσω για την απαντηση απο το δευτερο καταστημα που ανεφερες προμηθευτικα και εγω τo motherboard , να σου πω και εγω θα στειλω email στην Αsus Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από tim102 2
Ducatista Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 48 λεπτά πριν, Aris_ είπε Υπάρχει η επιστροφή εντός 14 ημερών σε πράγματα χωρίς θέμα, αυτά πρέπει να πουληθούν κάπως Δεν θα με παραξενεύε αν φέρνουν ανοιγμένα η ελαφρώς μεταχειρο για καινούρια το κάνουν για δεκαετίες σε άλλους κλάδους Ναι αλλά και ο καταναλωτής που πληρώνει για καινούριο και του έρχεται κάτι μεταχειρισμένο έστω και για 14 μέρες και αυτό είναι ένα θέμα 1
vag1989 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Επιβεβαιώνω και εγώ για καινούρια motherboard χωρίς ταινία ασφαλείας. Αγορασμενη από Κωτσόβολο. Δύσκολο πάντως να είναι όλες αυτές οι μητρικες επιστροφές. Μάλλον κάτι παίζει από τα κεντρικά για να είναι εύκολο το bios update αν χρειάζεται πριν τη λιανική πώληση. Η οποία έκδοση αναφέρεται σίγουρα πάνω στο κουτί, δε θυμαμαι αν είναι με τη μορφη αυτοκόλλητου. Το θέμα είναι ότι όντως αν είναι επιστροφή μπορείς να μπλέξεις, κυρίως με τυχόν στραβωμενα πινς στο σοκετ, τα οποία μπορεί να βγάζουν κουλα προβλήματα σε καινούριο pc Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από vag1989
dkstopo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Αγορασα mb από eshop και το άνοιξα μετα από 1 ωρα. εχει ταινια του εμποριου με δακτυλικό αποτύπωμα στη πλευρα με την κόλλα και κακομαζεμενη. εβγαλα φωτο, τις εστειλα στο site και την ιδια μερα την επεστρεψα στο ιδιο σημειο παραλαβής. Δεν μιλησε κανενας από τα 4 ατομα, μου επεστρεψαν τα χρηματα στην καρτα. Παρήγγειλα την ιδια από skroutz μου ηρθε σε τέλεια συσκευασία χωρίς καμία ταινία. 1
tasvar Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 52 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δυο διαφορετικα μαγαζια δεν ειχαν την μητρικη που ηθελα Gigabyte Aorus Elite AX Z790. Tην παραγγειλα και την εφεραν σε καμια 10αρια ημερες. Και τα δυο σπασαν την ταινια ασφαλειας? Και τα δυο αλλαξαν την καινουργια με μια μεταχειρισμενη? η τεσπα με μια που ειχε επιστραφει?. Και τα δυο εχουν φημη αξιοπιστων κατ/των. Quickshop και MGManager. Και οι δυο παραγγελιες εγιναν μεσα σε ενα μηνα. Απο αυτους πηρα και τα υπολοιπα εξαρτηματα, επεξεργαστη, μνημες, δισκους, καρτα γραφικων κτλ, ολα σφραγισμενα. Και οι δυο σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι τα τελευταια χρονια οι μητρικες ερχονται χωρις safe tape. Θα στειλω ενα μειλ στην gigabyte να ρωτησω σχετικα. Απορρω γιατι δεν το εχω κανει ακομα. Οχι τιποτα αλλο να μας φυγει η περιεργια ρε παιδι μου. Θα ενηρωσω για την απαντηση Σε δύο μητρικές gigabyte. Μια κάρτα γραφικών gigabyte, μια μητρική asrock, μια μητρική Asus, μια κάρτα γραφικών sapphire, τα πιο πολλά από διαφορετικά καταστήματα, κανένα δεν είχε σφραγισμένο το εξωτρικό κουτί. Μόνο την ταινία μέσα στο αντιστατικό σακουλάκι. Πιστέυω έτσι έρχονται από τον κατασκευαστή.
tim102 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tasvar είπε Σε δύο μητρικές gigabyte. Μια κάρτα γραφικών gigabyte, μια μητρική asrock, μια μητρική Asus, μια κάρτα γραφικών sapphire, τα πιο πολλά από διαφορετικά καταστήματα, κανένα δεν είχε σφραγισμένο το εξωτρικό κουτί. Μόνο την ταινία μέσα στο αντιστατικό σακουλάκι. Πιστέυω έτσι έρχονται από τον κατασκευαστή. MA μιλαμε και για το αντιστατικο σακουλακι χωρις ταινια ασφαλειας τουλαχιστον για τις motherboard στις καρτες γραφικων τα παιδια λενε οτι ειναι σφραγισμενες μεσα Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από tim102
stratos979 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δυο διαφορετικα μαγαζια δεν ειχαν την μητρικη που ηθελα Gigabyte Aorus Elite AX Z790. Tην παραγγειλα και την εφεραν σε καμια 10αρια ημερες. Και τα δυο σπασαν την ταινια ασφαλειας? Και τα δυο αλλαξαν την καινουργια με μια μεταχειρισμενη? η τεσπα με μια που ειχε επιστραφει?. Και τα δυο εχουν φημη αξιοπιστων κατ/των. Quickshop και MGManager. Και οι δυο παραγγελιες εγιναν μεσα σε ενα μηνα. Απο αυτους πηρα και τα υπολοιπα εξαρτηματα, επεξεργαστη, μνημες, δισκους, καρτα γραφικων κτλ, ολα σφραγισμενα. Και οι δυο σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι τα τελευταια χρονια οι μητρικες ερχονται χωρις safe tape. Θα στειλω ενα μειλ στην gigabyte να ρωτησω σχετικα. Απορρω γιατι δεν το εχω κανει ακομα. Οχι τιποτα αλλο να μας φυγει η περιεργια ρε παιδι μου. Θα ενηρωσω για την απαντηση από περιέργεια έψαξα την συγκεκριμένη μητρική για unboxing στο yt αν προσέξεις έχει ταινία ασφαλείας στο κουτί
JPaxilleas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Αναφορικά με τα προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων αυτών της πληροφορικής) και τις υποχρεώσεις των κατασκευαστών / πωλητών υπάρχουν ορισμένες υποχρεώσεις για τους κατασκευαστές προϊόντων σχετικά με τη συσκευασία των προϊόντων τους, και αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες: Ετικέτα Προϊόντος: Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν ετικέτα που να περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, όπως ονομασία του προϊόντος, πληροφορίες ασφαλείας, κωδικό προϊόντος, και οδηγίες χρήσης. Συμμόρφωση με τις Οδηγίες της ΕΕ: Οι κατασκευαστές πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων. Ασφάλεια του Προϊόντος: Οι κατασκευαστές πρέπει να διασφαλίζουν ότι η συσκευασία προστατεύει το προϊόν από ζημιές κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Ενημέρωση Πελατών: Η συσκευασία πρέπει να παρέχει αρκετές πληροφορίες στον καταναλωτή σχετικά με το προϊόν και τον τρόπο χρήσης του. Όσον αφορά τη ζελατίνα και τον σφραγισμό, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση για αυτό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (προσωπικά δεν έχω βρει καμία αναφορά πουθενά). Υπάρχουν κανονισμοί που να απαιτούν τη χρήση ζελατίνης ή τον σφραγισμό της συσκευασίας για ορισμένα είδη προϊόντων (π.χ. τρόφιμα) ή για λόγους υγιεινής και ασφάλειας αλλά για συσκευασίες κουτιών κ.λπ. χλωμό το πεδίο. Στην οδηγία (ΕΕ) 2019/771, σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για τις πωλήσεις αγαθών (η εν λόγω οδηγία καθώς και η οδηγία (ΕΕ) 2019/770 σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών ενσωματώνονται στον Νόμο 4967/2022) υπάρχουν αναφορές για τις υποχρεώσεις των πωλητών, Άρθρο 5 - Συμμόρφωση των αγαθών, όπου ο "Ο πωλητής υποχρεούται να παραδίδει στον καταναλωτή αγαθά που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των άρθρων 6, 7 και 8, ανάλογα με την περίπτωση, με την επιφύλαξη του άρθρου 9". Άρθρο 6 - Υποκειμενικές απαιτήσεις συμμόρφωσης, Για να θεωρηθεί ότι συνάδουν με τους όρους της σύμβασης πώλησης, τα αγαθά πρέπει, κατά περίπτωση: α) να αντιστοιχούν στην περιγραφή, το είδος, την ποσότητα και την ποιότητα, και να διαθέτουν τη λειτουργικότητα, τη συμβατότητα, τη διαλειτουργικότητα και λοιπά χαρακτηριστικά, ως απαιτούνται από τη σύμβαση πώλησης, β) να είναι κατάλληλα για κάθε ειδική χρήση την οποία επιζητεί ο καταναλωτής και την οποία γνωστοποίησε στον πωλητή το αργότερο κατά τον χρόνο σύναψης της σύμβασης πώλησης, ο δε πωλητής την αποδέχθηκε, γ) να παραδίδονται με όλα τα εξαρτήματα και τυχόν οδηγίες, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών εγκατάστασης, όπως ορίζει η σύμβαση πώλησης, και δ) να επικαιροποιούνται με ενημερώσεις, όπως προβλέπεται στη σύμβαση πώλησης. Άρθρο 7 - Αντικειμενικές απαιτήσεις συμμόρφωσης. 1. Επιπλέον της τήρησης κάθε υποκειμενικής απαίτησης συμμόρφωσης, τα αγαθά: α) είναι κατάλληλα για τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται συνήθως αγαθά του ίδιου τύπου, λαμβάνοντας υπόψη, κατά περίπτωση, κάθε υφιστάμενο ενωσιακό και εθνικό νόμο, τεχνικό πρότυπο ή, απουσία τεχνικών προτύπων, κάθε ισχύοντα ειδικό ανά τομέα κώδικα δεοντολογίας· β) κατά περίπτωση, έχουν την ποιότητα και αντιστοιχούν στην περιγραφή δείγματος ή υποδείγματος, το οποίο ο πωλητής έθεσε στη διάθεση του καταναλωτή πριν από τη σύναψη της σύμβασης· γ) κατά περίπτωση, παραδίδονται μαζί με τα εξαρτήματα, τις συσκευασίες, τις οδηγίες εγκατάστασης ή άλλου είδους οδηγίες που είναι εύλογο να αναμένει να λάβει ο καταναλωτής· και δ) διαθέτουν την ποσότητα, καθώς και τα συνήθη ποιοτικά και άλλα χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα, τη συμβατότητα και την ασφάλεια, που είναι συνήθη για αγαθά του ίδιου τύπου και που είναι εύλογο να αναμένει ο καταναλωτής, δεδομένης της φύσης των αγαθών και λαμβάνοντας υπόψη τυχόν δημόσια δήλωση που έχει πραγματοποιηθεί από τον πωλητή ή για λογαριασμό του πωλητή ή άλλων προσώπων σε προηγούμενα στάδια της αλυσίδας συναλλαγών, περιλαμβανομένου του παραγωγού, ιδίως στη διαφήμιση ή την επισήμανση. Προσωπικά ανοιγμένο προϊόν το επιστρέφω αμέσως. Ανοιγμένο προϊόν δεν πρέπει ποτέ να το δεχόμαστε. Είναι σχεδόν 100% βέβαιο ότι κάτι θα λείπει από μέσα ενώ δεν είναι καθόλου βέβαια ότι το προϊόν θα λειτουργεί σωστά (ειδικά εάν αποτελεί μέρος μιας επιστροφής). Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2024 από JPaxilleas 5
Aris_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 2 hours ago, Ducatista said: Ναι αλλά και ο καταναλωτής που πληρώνει για καινούριο και του έρχεται κάτι μεταχειρισμένο έστω και για 14 μέρες και αυτό είναι ένα θέμα αν δεν έχεις ισχυρούς καταναλωτικους οργανισμούς δεν γίνεται τίποτα ενω δικαιούσαι τα λεφτα σου πίσω παρακαλάς να σου δώσουν πιστωτικό , θεωρητικά εχεις δικαίωμα να αγοράσεις καινούργιο (αφου πληρώνεις τιμή καινούργιου και όχι επιστροφή) αλλά ποιος θα επιβάλει τον νόμο ? είπαμε η στήριξη στον καταναλωτή είναι ανύπαρκτη (ελεύθερη αγορά ) 1 1
Kavouromamouna Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2024 στις 4:56 ΜΜ, ICE-T είπε πολλες φορες εχει αναφερθει,συνηθως εχουν περασει firmware update πιθανων γιατι αρκετοι δεν ξερουν την διαδικασια ,ειναι συνηθες φαινομενο σε butget μητρικες . Αν πρόκειται για firmware update (που απο την εμπειρία μου το θεωρώ απίθανο, αλλά οχι αδυνατο βέβαια), τότε, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση από retailer/κατάστημα λιανικής, αλλά από τον επίσημο αντιπρόσωπο που διαθέτει το προϊόν στους παραπάνω. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν επανασφραγίζεται με επίσημα μέσα (αυτοκόλλητα, ιριδίζουσες ταινίες κλπ) και φέρει σήμανση για τη νεότερη ενημέρωση (με μορφή αυτοκόλλητου συνήθως) για την επαναδιάθεσή τους, όπως ήταν αρχικά. Προϊόντα μεγάλων brands ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ. Παντού. Όχι μόνο Ελλάδα, παγκοσμίως. Προσωπικά, θα ήμουν καχύποπτος σε υπερθετικό βαθμό, για οποιοδήποτε ασφράγιστο προϊόν τεχνολογίας, όση καλή φήμη ή όνομα έχει το κατάστημα που μου το πουλάει. EDIT Ζούμε και στην εποχή του refurbished, που αφήνει μεγάλο περιθώριο κέρδους σε retailers. Δεν κατηγορώ, μια προσωπική σκέψη κάνω μόνο. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από Kavouromamouna προσθήκη επιπλέον σχολίου 2
tim102 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δειχνει το θεμα να επικτρωνεται στα motherboard , σφαιρικα το θεμα ειναι οπως το περιγραφουν οι φιλοι παραπανω , νομιζω οι εταιριες (κατασκευαστες) θα ξεκαθαρισουν το θεμα , εγω εστειλα email στην Asus με το serial number της μητρικης (οπως σκεφτηκε ενας φιλος ποιο πανω) και να αναμενω * μια μικρη σκεψη , με βαζει να προβληματιστω αν υπαρχει θεμα με την μπαταρια , διαφορα παιζουν με τις μπαταριες λιθιου ακομα σε αυτο το μικρο μεγεθος ασχετο με το θεμα τωρα με προβληματησε , γιατι εχουν την μπαταρια πανω στα motherboard απο το εργοστασιο , θα μπορουσαν να την εχουν σε ενα σακουλακι και να την τοποθετεις κατα την εγκατασταση ?
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 6 minutes ago, tim102 said: ασχετο με το θεμα τωρα με προβληματησε , γιατι εχουν την μπαταρια πανω στα motherboard απο το εργοστασιο , θα μπορουσαν να την εχουν σε ενα σακουλακι και να την τοποθετεις κατα την εγκατασταση ? γιατι η μπαταρια συνηθως κραταει πολυ περισσοτερο απο την διαρκεια που θα κρατησεις ενα Motherboard εκτος απο λιγους που τα κρατανε 6-7 χρονια οποτε εκει ναι θα χρειαστει αλλαγή. αλλα ναι δεν το φτιαχνουν με την λογικη οτι θα το κρατησεις 10 χρονια. 1
tim102 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, poulinos είπε γιατι η μπαταρια συνηθως κραταει πολυ περισσοτερο απο την διαρκεια που θα κρατησεις ενα Motherboard εκτος απο λιγους που τα κρατανε 6-7 χρονια οποτε εκει ναι θα χρειαστει αλλαγή. αλλα ναι δεν το φτιαχνουν με την λογικη οτι θα το κρατησεις 10 χρονια. δεν καταλαβα τι απαντησες , εγω ρωτησα αν υπαρχει λογος που την εχουν επανω ΄΄εγκατεστημενη΄΄ και οχι μαζι στα παρελκομενα (backplate , καλωδια κλπ) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από tim102 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα