Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 minutes ago, tim102 said:

δεν καταλαβα  τι απαντησες , εγω ρωτησα αν υπαρχει λογος που την εχουν επανω ΄΄εγκατεστημενη΄΄ και οχι μαζι στα παρελκομενα (backplate , καλωδια κλπ) 

αυτο εξηγησα.αλλα να το πω λιγο πιο αναλυτικα.

σε πολλα προιοντα η μπαταρια ειναι ειτε αποσυνδεδεμενη είτε εχει ενα "εμποδιο" που το τραβας για να κανει επαφη η μπαταρια.συνηθως αυτο γινεται σε μπαταριες που ειναι επαναφορτιζομενες.ο λογος ειναι οτι επειδη η συσκευη τραβαει λιγο ρευμα να μην πεσει η ταση της μπαταριας πολυ χαμηλα μεχρι να πουληθει και χρησιμοποιηθει ,διοτι τοτε η μπαταρια θα χασει μεγαλος μερος της ζωης της. πχ ups.

αντιθετα στα motherboard η μπαταρια δεν ειναι επαναφορτιζομενη. ειναι μια μπαταρια που μπορει να βγαλεις πολλλλααα χρονια και βεβαια δεν εχει θεμα αν το Motherboard εχει κατσει ενα χρονο στο ραφι αφου τραβαει απειροελαχιστο.οποτε αυτη η μπαταρια εχει πχ μια διαρκεια 5 χρονια ας πουμε.ο κατασκευαστης ξερει οτι στα 5 χρονια υπαρχει μεγαλη περιπτωση να εχεις αλλαξει Mobo. αν δεν εχεις αλλαξει απλα θα αλλαξεις μια μπαταρια που κανει ενα ευρω.οποτε και δεν υπαρχει λογος να μεινει εκτος του Motherboard. θα κερδισεις πχ ενα χρονο ακομα ζωης. συν οτι το να ειναι αποσυνδεδεμενη παντα εχει και αλλους κινδυνους. ο χρηστης να μην την βαλει και να ψαχνει τι εχει γινει, ο χρηστης να την βαλει αναποδα κτλ.οποτε αυτο που θα κερδισεις ειναι αμελητεο. δηλαδη αντι να σου βγαλει η μπαταρια 6 χρονια θα σου βγαλει 5 ή 4.μικρο το κακο.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχει σχεση αυτο με την ερωτηση ειναι ασχετο οτι η μπαταρια στα motherboard καταλανωνει λιγο και κραταει παρα πολυ , δεν ειναι οτι δεν ειχαν τι να την κανουν και επειδη τραβαει πολυ λιγο ρευμα την εβαλαν επανω ''εν λειτουργια''.   

Το πιο πιθανο ειναι να θελουν να παρεις το motherboard με καποιες ρυθμισεις BIOS προεγκατεστημενες αν και τις περισσοτερες φορες ολα ειναι default  απο box και η ημερομηνια παλια.

Επεξ/σία από tim102
Δημοσ.

πάντως  και  εγώ  παίδες  που  αγόρασα  μητρική  και  μάλιστα  ακριβή   ( ASUS ROG MAXIMUS HERO )  δεν  υπήρχε  όπως  στο  παρελθόν  αυτοκόλλητη  ταινία  στο  κουτί  ...ενημερώθηκα  δε  από  το  κατάστημα  ότι  αυτό  είναι  σύνηθες  φαινόμενο   και  στις  κάρτες  γραφικών  .

Αντίθετα  σε  κουτιά  επεξεργαστών  και  μνημών  υπάρχει αυτοκόλλητη  ταινία ( αλίμονο  να  μην  υπήρχε )    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vps είπε

πάντως  και  εγώ  παίδες  που  αγόρασα  μητρική  και  μάλιστα  ακριβή   ( ASUS ROG MAXIMUS HERO )  δεν  υπήρχε  όπως  στο  παρελθόν  αυτοκόλλητη  ταινία  στο  κουτί  ...ενημερώθηκα  δε  από  το  κατάστημα  ότι  αυτό  είναι  σύνηθες  φαινόμενο   και  στις  κάρτες  γραφικών  .

Αντίθετα  σε  κουτιά  επεξεργαστών  και  μνημών  υπάρχει αυτοκόλλητη  ταινία ( αλίμονο  να  μην  υπήρχε )    

Μιας και εκανες μια τοσο ακριβη επενδυση , προβληματιστικες να στειλεις ενα email στην καταστευαστρια ? Εμενα θα με ετρωγε ολοι νυχτα , ματι δεν θα εκλεινα

γιατι αλιμονο στους επεξεργαστες , και οχι αλιμονο στις MB και στις GPU?

Επεξ/σία από tim102
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tim102 said:

Δεν εχει σχεση αυτο με την ερωτηση ειναι ασχετο οτι η μπαταρια στα motherboard καταλανωνει λιγο και κραταει παρα πολυ , δεν ειναι οτι δεν ειχαν τΙ να την κανουν και επειδη τραβαει πολυ λιγο ρευμα την εβαλαν επανω ''εν λειτουργια''.   

Το πιο πιθανο ειναι να θελουν να παρεις το motherboard με καποιες ρυθμισεις BIOS προεγκατεστημενες αν και τις περισσοτερες φορες ολα ειναι default  απο box και η ημερομηνια παλια.

γενικα δεν θες να βαζεις τον χρηστη να κανει πολλα πραγματα. προσπαθουν οσο περναει ο καιρος ολα να ειναι πιο ευκολα.πλεον σε πολλα mobo δεν βαζεις καν το backplate.ειναι ηδη Fixed επανω.θελουν να υπαρχει και η ευκολια.

,οπως ειπες ειναι  default.,. εγω αλλο λογο δεν βρισκω. αν σκεφτεσαι εσυ κατι αλλο?

εγω μια υποθεση εκανα

Επεξ/σία από poulinos
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tim102 είπε

Δεν εχει σχεση αυτο με την ερωτηση ειναι ασχετο οτι η μπαταρια στα motherboard καταλανωνει λιγο και κραταει παρα πολυ , δεν ειναι οτι δεν ειχαν τι να την κανουν και επειδη τραβαει πολυ λιγο ρευμα την εβαλαν επανω ''εν λειτουργια''.   

καλημέρα

ό,τι είπε πιο πάνω ο @poulinos συν του ότι, αν η μπαταρία δεν ήταν φορεμένη κ την έβαζε ο χρήστης θα μπορούσε :

α) να την βάλει στραβά, ανάποδα κλπ κ για να τη βγάλει έστω ότι σπάει η βάση....  => άχρηστη η μητρική

τη γυρνάει πίσω κ λέει στο Χ μαγαζί, η βάση είναι σπασμένη, η μητρική είναι DOA    κ άρχίζει ένας αχταρμάς όχι εσύ το έκανες , όχι έτσι το βρήκα κλπ

β) Αν η μπαταρία δεν έρχεται κουμπωμένη, θα έχει ένα επιπλέον κόστος, σακουλάκι, ή χαρτονάκι ή , ή , ή....   μηδαμινό για 1 μητρική, αρκετό όμως για μια γραμμή παραγωγής κ σαν υλικό κ σαν χρόνο

γ) μπορεί να χαθεί, ή μπορεί ο αγοραστής να πεί πως δεν ήταν μέσα κλπ κλπ κλπ

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

καλημέρα

ό,τι είπε πιο πάνω ο @poulinos συν του ότι, αν η μπαταρία δεν ήταν φορεμένη κ την έβαζε ο χρήστης θα μπορούσε :

α) να την βάλει στραβά, ανάποδα κλπ κ για να τη βγάλει έστω ότι σπάει η βάση....  => άχρηστη η μητρική

τη γυρνάει πίσω κ λέει στο Χ μαγαζί, η βάση είναι σπασμένη, η μητρική είναι DOA    κ άρχίζει ένας αχταρμάς όχι εσύ το έκανες , όχι έτσι το βρήκα κλπ

β) Αν η μπαταρία δεν έρχεται κουμπωμένη, θα έχει ένα επιπλέον κόστος, σακουλάκι, ή χαρτονάκι ή , ή , ή....   μηδαμινό για 1 μητρική, αρκετό όμως για μια γραμμή παραγωγής κ σαν υλικό κ σαν χρόνο

γ) μπορεί να χαθεί, ή μπορεί ο αγοραστής να πεί πως δεν ήταν μέσα κλπ κλπ κλπ

Οχι δεν ειναι αυτοι οι λογοι σιγουρα,

Ισως για να κανουν εγκατασταση το πρωτο firmware στην διαδικασια κατασκευης- παραγωγης  χρειαζεται μπαταρια για να περαστεί το firmware , οποτε μετα απλα μενει πανω

Συνηθως οι χρηστες που περνουν μητρικη κομματι την εγκαθηστουν επανω σε κουτια βαζουν CPU RAM στην μπαταρια θα κολλησουν?

Και οπως ειπα η διακΙνηση μπαταριων λιθιου ΄΄εστω και αυτες οι μικρες΄΄ μεμονομενες εχουν καποιους περιορισμους κανονισμους στην μεταφορα πρεπει να δηλωνονται και κλπ 

Επεξ/σία από tim102
Δημοσ.
14 ώρες πριν, stratos979 είπε

αν προσέξεις έχει ταινία ασφαλείας στο κουτί

Εχεις δικαιο, οντως υπαρχει διαφανης ταινια ασφαλειας. Το ιδιο κουτι εχει και δικη μου, χωρις τανια, μονο στο αντιστατικο σακουλακι ειχε ενα σελοτειπ. Οπως φαινεται και στις φωτογραφιες δεν υπαρχουν ιχνη απο ταινια που εχει αφαιρεθει. Στο κουτι της καρτας γραφικων, gigabyte κι αυτη, εχει και διαφανη τανια ασφαλειας στο κουτι και τρεις κιτρινες ταινιες στο σακουλακι.

1711871729031 (1).jpg

1711871753230 (1).jpg

1711871765393.jpg

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δυο διαφορετικα μαγαζια δεν ειχαν την μητρικη που ηθελα Gigabyte Aorus Elite AX Z790. Tην παραγγειλα και την εφεραν σε καμια 10αρια ημερες. Και τα δυο σπασαν την ταινια ασφαλειας? Και τα δυο αλλαξαν την καινουργια με μια μεταχειρισμενη? η τεσπα με μια που ειχε επιστραφει?. Και τα δυο εχουν φημη αξιοπιστων κατ/των.  Quickshop και MGManager. Και οι δυο παραγγελιες εγιναν μεσα σε ενα μηνα. Απο αυτους πηρα και τα υπολοιπα εξαρτηματα, επεξεργαστη, μνημες, δισκους, καρτα γραφικων κτλ, ολα σφραγισμενα.  Και οι δυο σαν δικαιολογια μου ειπαν  οτι τα τελευταια χρονια οι μητρικες ερχονται χωρις safe tape. Θα στειλω ενα μειλ στην gigabyte να ρωτησω σχετικα. Απορρω γιατι δεν το εχω κανει ακομα. Οχι τιποτα αλλο να μας φυγει η περιεργια ρε παιδι μου. Θα ενηρωσω για την απαντηση

Ούτε εμένα η συγκεκριμένη μητρική ήταν σφραγισμένη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

Ούτε εμένα η συγκεκριμένη μητρική ήταν σφραγισμένη 

Μεσα - εξω τιποτα ? ουτε αυτο του ''τυπου'' απλο ζελοτειπ?

Παντως και στο unboxing του βιντεο  αυτο το απλο ζηλοτειπ μεσα στο αντιστατικο πολυ απλο φαινεται

Αυτο που παραδεχομαι ειναι τα αυτοκολλητα στις καρτες γραφικων , και γενικα αυτοκολλητα που μολις τα ανοιξεις χαλαει και δεν ξανακολλαει ουτε μπορεις να το αντικαταστησεις με ζηλοτειπ

Επεξ/σία από tim102
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tim102 είπε

Μεσα - εξω , τιποτα ουτε αυτο του τυπου ζελοτειπ?

Παντως και στο unboxing του βιντεο  αυτο το απλο ζηλοτειπ μεσα στο αντιστατικο πολυ απλο φαινεται

Αυτο που παραδεχομαι ειναι τα αυτοκολλητα στις καρτες γραφικων , και γενικα αυτοκολλητα που μολις τα ανοιξεις χαλαει και δεν ξανακολλαει ουτε μπορεις να το αντικαταστησεις με ζηλοτειπ

Ναι μέσα είχε ένα απλό σελοτειπ στη σακούλα της

Δημοσ.

Οπως και να εχει εγω πάντα κανω Video unboxing και φωτογραφιζω και τετοιες λεπτομερειες είτε υπάρχουν είτε όχι.

Φωτογραφίες και απο όλες τις λεπτομερειες που μπορειτε να παρετε του αντικειμένου.

Τωρα τα καταστηματα λενε ότι ναι ετσι είναι αλλα εαν τους το πας για επιστροφη σου λενε ανοιχθηκε, το ταλαιπωρησες κλπ.

Δημοσ.

Μια συνηθες πρακτικη οριμενων εισαγωγεων στα Motherboards ειναι να κανουν update το bios ωστε να αποφυγουν συμπτωματα επσιτροφης λογω ασυμβατοτητας με νεο επεξεργαστη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...