Προς το περιεχόμενο

Από τον Ιούνιο ξεκινά η προσπάθεια της Disney να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της χρήσης κοινών κωδικών από πολλούς συνδρομητές


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Το ζήτημα αυτό, που απασχολεί όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με διάφορα μέσα, με τη Disney να ξεκινά τη δική της προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητικού της ηγέτη.

Η υπηρεσία streaming που παρέχει η Disney θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου να χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κωδικοί πρόσβασης από πολλούς χρήστες, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της εταιρίας, Μπομπ Άιγκερ, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αριθμός των συνδρομητών και να καταστεί η υπηρεσία κερδοφόρα.

Ο Άιγκερ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της εταιρίας στη βιομηχανία του streaming, αναφέροντας παράλληλα ότι "απώτερος" στόχος της Disney ήταν να καταγράψει διψήφια περιθώρια κέρδους στην αγορά, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στο CNBC. 

Οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ανέλαβε προ καιρού το Netflix, εκ των βασικών ανταγωνιστών της Disney, για την πάταξη του φαινομένου, βοήθησαν να προσθέσει σχεδόν 22 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το δεύτερο μισό του 2023 και να συντρίψει κάθε πρόβλεψη κερδοφορίας.

Η συνέντευξη του Άιγκερ δόθηκε μία ημέρα αφότου οι επενδυτές της Disney στήριξαν τον ίδιο και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η θέση των οποίων αμφισβητούταν από τον ακτιβιστή επενδυτή Νέλσον Πελτζ, ο οποίος υποστήριζε ότι ο λεγόμενος Οίκος του Ποντικού είχε επιδόσεις κατώτερες του αναμενομένου, στην εποχή των υπηρεσιών streaming.

"Η ψήφος ήταν καθοριστική, μια γνήσια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης [των επενδυτών] στο διοικητικό συμβούλιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άιγκερ, επισημαίνοντας ότι η εταιρία αντιμετώπιζε το ζήτημα της διαδοχής στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου -θέμα που αποτέλεσε βασικό προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών- "πολύ σοβαρά".

Η επικράτηση αυτή ενίσχυσε τη θέση του Άιγκερ σε μια κρίσιμη περίοδο. Η Disney επιχειρεί να αναζωογονήσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή της, να καταστήσει την υπηρεσία streaming κερδοφόρα και να βρει εταίρους για την οικοδόμηση του ψηφιακού μέλλοντος του αθλητικού δικτύου ESPN.

Εντωμεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο ο Πελτζ, λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Άιγκερ, ανέφερε πως ευελπιστούσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney θα τηρούσε τις δεσμεύσεις του. "Αν το κάνουν, δεν πρόκειται να τους ενοχλήσω ξανά", δήλωσε ο Πελτζ.

Ο Άιγκερ αναφέρθηκε επίσης στην κριτική που άσκησε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε τον Πελτζ, ενώ το Νοέμβριο είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στις εταιρίες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

"Δεν αποδίδω καμία σημασία", δήλωσε ο Άιγκερ, αναφερόμενος στις επικρίσεις του Μασκ.

Οι μετοχές της Disney κατέγραφαν με την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αύξηση της τάξης του 0,70%. Μέσα στο 2024, έχουν καταγράψει κέρδη της τάξης του 30% περίπου, καθιστώντας τη Disney την εταιρία με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στο δείκτη Dow Jones Industrial Average.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω γενικά για αυτό το περιεχόμενο που προσφέρει, είναι πολλά τα χρήματα που ζητάει. Εγώ έτσι κι αλλιώς πάντως δεν με βλέπω να ανανεώνω μόλις τελειώσει η συνδρομή. Πολύ αδιάφορο περιεχόμενο. Ίσως για κάποιον 15-20 χρονών να είναι πιο ενδιαφέρον.

  • Like 3
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδρομητικό μόνο ANT1 plus  δωρεάν μέσω ΔΕΗ formula και Netflix όσο το πληρώνει ο φίλος που μου έχει δώσει κωδικό γιατί μου λέει θα το κόψει επειδή  σπάνια βλέπει .😛

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζουν οτι αν κοψουν τους κοινους κωδικους θα τρεξουν ολοι να βαλουν.

Οχι δεν θα τρεξει κανενας να βαλει τιποτα το εχουν γιατι το εχουν τζαμπα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπομονή λίγο ακόμα να μεγαλώσουν τα μικρά (ή να αρχίσουν να διαβάζουν υπότιτλους) και θα κοπεί κι αυτό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, dimisd said:

Όταν το σβήσεις καταλαβαίνεις πόσο πολύ δε το χρειαζόσουν. Μια από τα ίδια με το Netflix. Adios...

Το Disney ναι βλακεία αλλά το netflix οπότε πάω να το σβήσω κάτι βρίσκω The gentleman.3 body problem.ford Vs Ferrari μερικά καινούργια που βρήκα την προηγούμενη βδομάδα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...