Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αρκεί το 1ο βήμα, άντε και το 2ο. Τα υπόλοιπα είναι για να τρώνε τα λεφτά οι παππάδες και τα μαγαζιά. Πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης και τα χρήματα που θα χάλασες στον θρησκευτικό γάμο, τραπέζι, ρουχισμό και τρέχα γύρευε τα κρατάς για να φτιάξεις το σπιτικό σου. Τώρα αν τόσο πολύ θες να χαλάσεις χρήματα θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλό και να τα δωρίσεις κάπου, πχ σε κάποιο ορφανοτροφείο, νομίζω ότι ο Θεός δεν θα σε παρεξηγήσει αν κάνεις κάτι τέτοιο.

16 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

εμ όχι.

μπορείς να κανείς θρησκευτικό γάμο χωρίς τραπέζι, ρουχισμό. όπως μπορείς να κανείς και πολιτικό γάμο με τραπεζαρα, δεξίωση 500 άτομα κλπ.

έχω παρεβρεθει και στα 2. 

Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Εγώ πάλι σε όσους θρησκευτικούς γάμους έχω παρευρεθεί μετά έχει ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι με εκατοντάδες καλεσμένους. Από την άλλη, έχω 2 φίλους που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και ούτε που το έμαθα ότι παντρεύτηκαν, κάλεσαν μόνο τους μάρτυρες, έκαναν τον γάμο στο δημαρχείο και αυτό ήταν, ούτε γλέντια ούτε τίποτα. Μου το είπαν μετά από 2 χρόνια ότι παντρεύτηκαν. Αν δεν μου το έλεγαν δεν θα ήξερα ότι είχαν παντρευτεί. Μου είπαν ότι τα λεφτά που θα χάλαγαν σε τραπέζια και τέτοια τα έβαλαν στην άκρη και αγόρασαν το σπιτικό τους.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, gokuthelegend said:

Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Εγώ πάλι σε όσους θρησκευτικούς γάμους έχω παρευρεθεί μετά έχει ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι με εκατοντάδες καλεσμένους. Από την άλλη, έχω 2 φίλους που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και ούτε που το έμαθα ότι παντρεύτηκαν, κάλεσαν μόνο τους μάρτυρες, έκαναν τον γάμο στο δημαρχείο και αυτό ήταν, ούτε γλέντια ούτε τίποτα. Αν δεν μου το έλεγαν δεν θα ήξερα ότι είχαν παντρευτεί. Μου είπαν ότι τα λεφτά που θα χάλαγαν σε τραπέζια και τέτοια τα έβαλαν στην άκρη και αγόρασαν το σπιτικό τους.

εγώ έχω αντίθετη εμπειρία πάντως. σε όσους πολιτικούς γάμους έχω παρεβρεθει, έχει ακολουθήσει γλέντι τρικούβερτο (περάσαμε φανταστικά παρεμπιπτόντως). όποτε για εμένα εξαίρεση είναι η δίκη σου περίπτωση :)

σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει το "θρησκευτικός γάμος" = γλέντι. αφήστε τον καθέναν να παντρευτεί και να γιορτάσει όπως και εάν θέλει.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε τηλ τον παπα της εκκλησιας που θα σας παντρεψει. Θα σου πει ακριβως τι χρειαζεται εκεινος. Εμας πχ μας ειπε οτι τη δημοσιευση σε εφημεριδα δεν τη χρειαζεται. Σιγουρα θα σας στειλει στην ενορια σας για να ετοιμασετε χαρτουρα (πιστοποιητικο αγαμιας κλπ).

Η ενορια μου ηταν στη Ναξο και της γυναικας μου στον Ωρωπο (δεν ξερω πως οριζεται, ετσι μας ειπαν). Πηραμε τηλ σε μια εκκλησια στο Γαλατσι που μενουμε και ειπαμε οτι ανηκουμε σε εκεινη. Μας ειπε ο παπας τα χαρτια που χρειαζονται (παρε και ρωτα, ΥΔ, φωτοτυπια ταυτοτητες, ληξιαρχικη βεβαιαωση βαπτισης, φωτοτυπια συμφωνο συμβιωσης, πιστοποιητικο οικ.καταστασης κλπ) , παρε και 3 μαρτυρες και πηγαινετε να τα φτιαξετε. Οι μαρτυρες θα ξεμπερδεψουν γρηγορα, εσεις θα καθισετε 1-1.30 ωρα εκει να τα γραψετε στα βιβλια. Και λογικα και καποια χρηματα.

Μετα θα παρεις τα χαρτια και θα πας να τα καταθεσεις σε ενα γραφειο γαμων στην Αρχιεπισκοπη καπου. Αν εισαι Αθηνα ειναι κατω στο κεντρο, θα σου πουν που ακριβως. Αναμεσα Πλακα και μοναστηρακι. Και εδω θελει καποια χρηματα.

Μετα θα πας τα χαρτια στον παπα που θα σας παντρεψει, θα υπογραψει και εκεινος και θα σας στειλει στην τοπικη μητροπολη για την τελικη αδεια γαμου. Και εκει καποια χρηματα.

Οποτε, παρε τηλ τον παπα και σημειωνε αυτα που θα σου λεει και ακολουθησε τα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kite26 είπε

Μια μέρα; Μου δινεις κουράγιο. Λόγω της εργασίας μου δεν μπορώ να μείνω για πολύ στο δικό μου τόπο, έτσι χρειάζεται να κάνω γρήγορα.

Sorry που θα το γράψω. Αλλά αν φοβάστε η νιώθετε πελαγονενοι επειδή ζητούνται κάποια χαρτιά από την εκκλησία, θα έχετε σίγουρα πολύ περισσότερα προβλήματα για τις υπόλοιπες διαδικασίες του γάμου αλλά και την μετέπειτα ζωή. 

Αν δεν υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα, τα πιστοποιητικά μαζεύονται. Εκεί που θα χαθεί χρόνος είναι αν πρέπει να πάρεις χαρτιά από την ενορία σου η οποία μπορεί να μην βρίσκεται στον τόπο κατοικίας σου. Πρέπει να βρεις τον παπά η τίποτε ηλικιωμένες νεοκορους εκεί και να ψάχνουν τα αρχεία του ναού. Θυμάμαι είχα πάει σε εκκλησία όταν έκαναν λειτουργία και τσακωνόταν ένας πολίτης με τις νεοκορους επειδή ήθελε ένα πιστοποιητικό και του λένε δεν μπορούμε τώρα έλα αύριο. Δεν υπάρχει καμία ηλεκτρονική διασύνδεση και αρχειοθέτηση οπότε θα χάσεις κάποιον χρόνο, κατά τα λοιπά θα τελειώσει η διαδικασία και μετά θα έχετε τις ετοιμασίες του γάμου που είναι πολύ πιο χρονοβόρες και αγχωτικες.

3 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αρκεί το 1ο βήμα, άντε και το 2ο. Τα υπόλοιπα είναι για να τρώνε τα λεφτά οι παππάδες και τα μαγαζιά. Πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης και τα χρήματα που θα χάλασες στον θρησκευτικό γάμο, τραπέζι, ρουχισμό και τρέχα γύρευε τα κρατάς για να φτιάξεις το σπιτικό σου. Τώρα αν τόσο πολύ θες να χαλάσεις χρήματα θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλό και να τα δωρίσεις κάπου, πχ σε κάποιο ορφανοτροφείο, νομίζω ότι ο Θεός δεν θα σε παρεξηγήσει αν κάνεις κάτι τέτοιο.

Μόνο στο σύμφωνο συμβίωσης δέχομαι ότι η σπατάλη χρημάτων είναι ελάχιστη. Στα υπόλοιπα δυο πετάνε και εκεί πολλά λεφτά, με τα πιο πολλά στον θρησκευτικό γάμο, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι ξοδεύονται πολλά και στον πολιτικό. Έχω πάει σε τρεις πολιτικούς γάμους, σε όλους οι νεονυμφοι αγόρασαν κουστούμια και νυφικά δεν είχαν κάτι απλό ή λιγότερο δαπανηρό σε σχέση με την εκκλησία. Μετά πήγαν και έκαναν δεξίωση και ξοδεύτηκαν εξίσου αρκετά χρήματα. Μην λέμε ότι θέλουμε απλά και μόνο για να βγάζουμε το άχτι μας στην εκκλησία. Αν θέλεις μπορεί να κάνεις  έναν οικονομικό και συμμαζεμενο θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία. Τώρα το γιατί κάποιοι γκρινιάζουν και κράζουν συνεχεια την εκκλησία κρύβονται αλλα κόμπλεξ, αδυναμίες και άλλοι λόγοι από πίσω. 

3 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Εγώ πάλι σε όσους θρησκευτικούς γάμους έχω παρευρεθεί μετά έχει ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι με εκατοντάδες καλεσμένους. Από την άλλη, έχω 2 φίλους που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και ούτε που το έμαθα ότι παντρεύτηκαν, κάλεσαν μόνο τους μάρτυρες, έκαναν τον γάμο στο δημαρχείο και αυτό ήταν, ούτε γλέντια ούτε τίποτα. Μου το είπαν μετά από 2 χρόνια ότι παντρεύτηκαν. Αν δεν μου το έλεγαν δεν θα ήξερα ότι είχαν παντρευτεί. Μου είπαν ότι τα λεφτά που θα χάλαγαν σε τραπέζια και τέτοια τα έβαλαν στην άκρη και αγόρασαν το σπιτικό τους.

Δεν φταίει η εκκλησία και ο θρησκευτικός γαμος για αυτά τα φαινόμενα. Η κοινωνία και οι γονείς γουστάρουν γλέντια και ξόδεμα χρημάτων όταν έχουν γάμους είτε σε εκκλησία είτε σε δημαρχείο. Η κοινωνία έχει ταυτίσει το μυστήριο του γάμου με αυτά τα πράγματα και δεν δέχεται ότι μπορείς να κάνεις γάμο χωρίς τα υπόλοιπα παρελκόμενα. Αυτοί οι 2 φίλοι που λες θα έκαναν τρομερούς τσακωμούς με τις οικογένειες τους για να γίνουν έτσι οι γάμοι τους έστω και στο δημαρχείο. Δεν είναι θέμα πολιτικού η θρησκευτικού αυτό το πρόβλημα που θέτουν πολλοί. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε πριν 37 χρόνια σε εκκλησία και κάλεσε μόνο τους γονείς της μητέρας μου, οι δικοί του είχαν πεθάνει. Πριν 5 χρόνια είχε γίνει τέτοιος γάμο που λες όπως στο δημαρχείο μόνο με μαρτυρες σε εκκλησία, το ανδρόγυνο ήταν πολύ φτωχοι και δεν τους ζήτησε ο ιερέας ούτε κάποιο τέλος η κόστος. 

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, gokuthelegend said:

Στον θρησκευτικό γάμο, το μυστήριο αυτό καθαυτό, είναι πολύ μικρό κομμάτι και μπορεί να γίνει με ελάχιστο κόστος.

Το υπόλοιπο πανηγύρι που κάνουμε οι πλείστοι, είναι άλλο πράγμα.

Απέναντι στον νόμο, την ίδια ισχύ έχει και ο πολιτικός γάμος, που είναι ελαφρώς πιο εύκολο να γίνει

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Μου είπαν ότι τα λεφτά που θα χάλαγαν σε τραπέζια και τέτοια τα έβαλαν στην άκρη και αγόρασαν το σπιτικό τους.

τα λεφτα του γαμου τα βγαζεις συνηθως απο την λιστα γαμου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ναι,τι;

Θες να σου αναλυσω γιατι αυτο το "προαπαιτουμενο" μου φαινεται αστειο/γελοιο/δουλεμα/απαραδεκτο ... ;

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lector είπε

Θες να σου αναλυσω γιατι αυτο το "προαπαιτουμενο" μου φαινεται αστειο/γελοιο/δουλεμα/απαραδεκτο ... ;

Οχι ,τα είπες όλα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Και γιατί να παντρευτείς; Αναμένω να ακούσω τα πλεονεκτήματα του γάμου...μιλάω πολύ σοβαρά...

Αυτά είναι τα οφέλη του γάμου στην υγεία των παντρεμένων

1.Έχουν πιο γερή καρδιά 

2.Έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2

3.Δεν κινδυνεύουν τόσο από άνοια

4.Είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από τη μάχη με τον καρκίνο

5.Είναι λιγότερο αγχωμένοι

6.Ζουν περισσότερο

• Like 4
  • Haha 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Και γιατί να παντρευτείς; Αναμένω να ακούσω τα πλεονεκτήματα του γάμου...μιλάω πολύ σοβαρά...

Υπάρχουν ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα στο γάμο, αρκεί να έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα. 

Είκοσι χρόνια γάμου, τρία παιδιά, και είμαι ευτυχής που έχω την οικογένεια μου. Έχεις ακούσει τη φράση "θέλω να γεράσουμε μαζί" ;

• Like 8
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...