Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,επειδη εχει δημιουργηθει μια συγχυση.Για το ετος 2023,δεν εργαστηκα καπου και το μοναδικο εισοδημα ηταν απο κερδη που ειχα ελληνικες νομιμες στοιχηματικες εταιρειες(περιπου 15-20χιλιαδες),εφοσον αυτα τα λεφτα εχουν φορολογηθει ηδη απο τις στοιχηματικες  προτου κανω αναληψη και μιας και η εισφορα αλληλεγγυης εχει καταργηθει απο το 2023,βγαζει νοημα να ξαναπληρωσω φορο?

Εψαξα στο σαιτ της ΑΑΔΕ και αναφερει πως κερδη απο λαχεια,Προπο,λοττο κτλπ(πιθανολογω οτι εντασσει και το συνολο των νομιμων στοιχηματικων εταιρειων)δεν πληρωνει φορο εισοδηματος γι'αυτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Michalhs231 είπε

Καλησπερα,επειδη εχει δημιουργηθει μια συγχυση.Για το ετος 2023,δεν εργαστηκα καπου και το μοναδικο εισοδημα ηταν απο κερδη που ειχα ελληνικες νομιμες στοιχηματικες εταιρειες(περιπου 15-20χιλιαδες),εφοσον αυτα τα λεφτα εχουν φορολογηθει ηδη απο τις στοιχηματικες  προτου κανω αναληψη και μιας και η εισφορα αλληλεγγυης εχει καταργηθει απο το 2023,βγαζει νοημα να ξαναπληρωσω φορο?

Εψαξα στο σαιτ της ΑΑΔΕ και αναφερει πως κερδη απο λαχεια,Προπο,λοττο κτλπ(πιθανολογω οτι εντασσει και το συνολο των νομιμων στοιχηματικων εταιρειων)δεν πληρωνει φορο εισοδηματος γι'αυτα

Ναι μεν δεν φορολογουνται αλλα πρεπει να τα βαλεις μεσα στην δηλωση σου. Π.Χ. ο ΟΠΑΠ δινει βεβαιωση κερδων για καθε ετος που μπορεις να το εχεις και σαν παραστατικο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, btsaroux είπε

Ναι μεν δεν φορολογουνται αλλα πρεπει να τα βαλεις μεσα στην δηλωση σου. Π.Χ. ο ΟΠΑΠ δινει βεβαιωση κερδων για καθε ετος που μπορεις να το εχεις και σαν παραστατικο.

Εχω ζητησει απ'ολες τις εταιρειες που ειχα εστω και ενα 500αρικο κερδος να μου στειλουν βεβαιωση κερδων,απλα προβληματιστηκα στο ενδεχομενο να πληρωσω φορο ενω εχουν ηδη φορολογηθει.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, btsaroux είπε

Περίπου δεν είναι έτσι. Τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια φορολογούνται, απλά τον φόρο τον αποδίδει η εταιρία στο κράτος και εσύ εισπράτεις το καθαρό ποσό. Στο στοίχημα κάποιες εταιρίες επιλέγουν να καλύψουν αυτές τον φόρο των κερδών, αλλά και σε αυτή την περίπτωση τον αποδίδουν αυτές στο κράτος. 

Δημοσ.

αν τα κέρδη  ειναι απο δικες μας εδω εταιρίες δεν εχεις κανενα απολύτως προβλημα γιατι ειναι ήδη φορολογημένα... σε τέτοια ποσα δεν ασχολούνται ενας φιλος απο το χωριό έβγαλε τα διπλά και ειναι ολα οκ

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Michalhs231 είπε

δεν πληρωνει φορο εισοδηματος γι'αυτα

Δεν θα υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση, καθώς τα κέρδη αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για μείωση τεκμηρίων συμπληρώνοντας το ποσό στον κωδικό 781

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν θα υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση, καθώς τα κέρδη αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για μείωση τεκμηρίων συμπληρώνοντας το ποσό στον κωδικό 781

Λογιστής; 

Δημοσ.

Η λογική λέει όλα τα εισοδήματα πρέπει να δηλώνονται στη δήλωση. Και ειδικά όσα δεν είναι προσυμπληρωμένα, καλό είναι να πηγαίνουμε σε λογιστή. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ομοιοπαθής 😄

Μηπως θα σου ηταν ευκολο να μου στειλεις μηνυμα για να σου κανω 1-2 ερωτησεις,μιας και εισαι ομοιοπαθης?

Δημοσ.

Ζητάς βεβαίωση κερδών, έχεις αργήσει πάρα πολύ, και μόλις στη δώσουν, αν δεν το αναφέρει η βεβαίωση, ρωτάς και το ΑΦΜ τους

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Michalhs231 είπε

Μηπως θα σου ηταν ευκολο να μου στειλεις μηνυμα για να σου κανω 1-2 ερωτησεις,μιας και εισαι ομοιοπαθης?

Όχι. Δεν είμαι λογιστής. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Ζητάς βεβαίωση κερδών, έχεις αργήσει πάρα πολύ, και μόλις στη δώσουν, αν δεν το αναφέρει η βεβαίωση, ρωτάς και το ΑΦΜ τους

Εχω στειλει απο το ΣΚ σε 4 στοιχηματικες που ειχα κερδος να μου στειλουν βεβαιωση κερδων,μονο 1 μου εχει στειλει προς ωρας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο γνωρίζω πρέπει να δηλώσεις όλα τα εισοδήματά σου, ανεξαρτήτως αν θα πληρώσεις φόρο για αυτά, αν τον έχεις προπληρώσει ή αν δεν πληρώσεις καθόλου.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια ερωτηση. Οποτε παιζω ρουλετα στον νοβιμπετ και κανω αναληψη, μου κραταει ενα ποσο μεσα στο λογαριασμο με την αιτιολογια δεσμευμενα απο φορο. Αυτο το ποσο ουτε να το κανω αναληψη μπορω,ουτε να παιξω,ουτε τιποτα. 

Μεχρι εδω ολα καλα. Την επομενη μερα ομως, αυτο το ποσο υπάρχει στον λογαριασμό μου κανονικά(ξε-δεσμευμενο),σαν υπόλοιπο, είτε για αναληψη είτε για να παιξω 😕 ειναι φυσιολογικο αυτο?

Επεξ/σία από LabrakisG1992

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...