ΠάρηςΓ Δημοσ. Τρίτη στις 09:18 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:18 πμ On 02/05/2025 at 13:50, mechpanos said: Μπορεί, υπό προϋποθέσεις! Η τσιμεντοκονία στεγνώνει 1 χιλιοστό την ημέρα μέχρι τα 4-5 εκατοστά, και πέραν αυτού με 0.5 mm/ημέρα. Για να στεγνώσει λοιπόν το υπόστρωμα, θέλει μήνες να περάσουν. Υπάρχει δε παραμένουσα υγρασία στην οικοδομή, για χρόνια. Αυτά τα ξέρουν οι πολιτικοί μηχανικοί. Μην κοιτάς που κανένας δεν παίρνει μέτρα και πάνε στις 2-3 μέρες που έχει πάρει αρχικές αντοχές και είναι βατό, και πάνε και κολλάνε πλακάκι!!! Κανονικά για ανακαινίσεις, πρέπει ή να βάζουν έτοιμο σακιασμένο κονίαμα ταχείας ξηράνσεως, ή να κάνουν dry screed με ελάχιστη προσθήκη νερού (που λίγοι μαστόροι κάνουν γιατί απαιτεί μαστοριά και ζόρι να το περάσεις, που δεν πληρώνει κανένας πελάτης). Εχει σημασία όμως πρακτικά; Δηλαδη τόσες χιλιάδες σπίτια έτσι ειναι χτισμένα και δεν υπάρχει πρόβλημα πρακτικά. Καθαρά απο εμπειρία δεν έχω δει κάποια τρομερή αστοχία, δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανεναν αν σκάσουν τα πλακάκια μετα απο 20 χρόνια πχ. Στου πεθερού μου σκάσανε μετά απο σχεδον 20 χρόνια ισως στο μπαλκόνι και απλά εφερε εναν άσχετο και εβαλε άλλα με καλό οπτικό αποτέλεσμα, αφου ξυλωσε παλαια και περασε στρώμα κόλλας. Λάθος; μπορεί. Πρακτικά είναι οκ; ναι. Επισης έχουν κουφώσει ισως εδω και 10 χρονια στο υπολοιπο σπιτι αλλα δε πάνε πουθενά ούτε εχει καποια ρωγμή η φουσκωμα.
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 μμ 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Εχει σημασία όμως πρακτικά; Δηλαδη τόσες χιλιάδες σπίτια έτσι ειναι χτισμένα και δεν υπάρχει πρόβλημα πρακτικά. Καθαρά απο εμπειρία δεν έχω δει κάποια τρομερή αστοχία, δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανεναν αν σκάσουν τα πλακάκια μετα απο 20 χρόνια πχ. Στου πεθερού μου σκάσανε μετά απο σχεδον 20 χρόνια ισως στο μπαλκόνι και απλά εφερε εναν άσχετο και εβαλε άλλα με καλό οπτικό αποτέλεσμα, αφου ξυλωσε παλαια και περασε στρώμα κόλλας. Λάθος; μπορεί. Πρακτικά είναι οκ; ναι. Επισης έχουν κουφώσει ισως εδω και 10 χρονια στο υπολοιπο σπιτι αλλα δε πάνε πουθενά ούτε εχει καποια ρωγμή η φουσκωμα. Πρακτικά έχει σημασία κυρίως στις νέες κατασκευές, όπου έχεις τόνους νερού που παραμένει στην κατασκευή και πάει πέρα δώθε υγροθερμικά και να τα φουσκώματα να οι υγρασίες και λες δε μπορεί καινούργιο σπίτι πού μπάζει υγρασία αμ δε μπάζει μέσα την είχε. Στην ανακαίνιση άμα πάει και βάλει 1000 κιλά λάσπη να κάνει καινούργιο γέμισμα που τα 200 θα είναι νερό, και είναι μπάνιο δηλαδή δύσκολα θα εκτονώσει αφού δάπεδο και τοιχοποιία θα έχει επικαλυφθεί, πού θα πάει αυτό το νερό; Παντού. Και να τα άλατα και τα σκασίματα στους αρμούς και να οι υγρασίες στον από κάτω και στη ντουλάπα που είναι κολλητά στο μπάνιο. Το πλακάκι μπορεί να μην ξεκολλήσει γιατί το υπόστρωμα έχει αντοχές και η κόλλα κάνει ισχυρό δεσμό, αλλά τα προβλήματα που λέω τα έχουμε δει όλοι μας. Στα μπαλκόνια και βεράντες είναι άλλου είδους τα προβλήματα.
panos4tw Δημοσ. Τρίτη στις 02:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:28 μμ (επεξεργασμένο) Εχω ρωτησει και στο παρελθον, αλλα νομιζω αξιζει μια ακομα προσπαθεια: Εχω διακοπτες/αναμονες καλοριφερ Pintossi απο τις οποιες εχω αφαιρεσει τα σωματα και θελω να τις κλεισω με καπακι ή κατι παρεμφερες. Η διασταση ειναι 3.5cm / 1και 3/8 ιντσες και δεν εχω βρει κατι σε μεγαλα καταστηματα υδραυλικων. Εχετε να προτεινετε καποια λυση? Επεξ/σία Τρίτη στις 02:28 μμ από panos4tw
hp8 Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ 2 ώρες πριν, panos4tw είπε δεν εχω βρει κατι σε μεγαλα καταστηματα υδραυλικων. και δεν θα βρεις Μόνο σε τόρνο να σου φτιάξουν Τώρα αν συμφέρει δεν ξερω Αλλά προκειμένου να πλημμυρίσεις θα πρέπει να το δεις
zoranb Δημοσ. Τρίτη στις 06:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:28 μμ (επεξεργασμένο) Θέλω να κόψω μια σωλήνα κουπαστής κ να βάλω κ τις τάπες της στις άκρες. Εάν την κόψω με ένα τροχάκι χειρός, υπάρχει ο φόβος να κοπεί στραβά κ να μην μπαίνει η τάπα ή θα πρέπει να κοπεί πολύ στραβά για να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; 11 hours ago, ΠάρηςΓ said: Εχει σημασία όμως πρακτικά; Δηλαδη τόσες χιλιάδες σπίτια έτσι ειναι χτισμένα και δεν υπάρχει πρόβλημα πρακτικά. Καθαρά απο εμπειρία δεν έχω δει κάποια τρομερή αστοχία, δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανεναν αν σκάσουν τα πλακάκια μετα απο 20 χρόνια πχ. Στου πεθερού μου σκάσανε μετά απο σχεδον 20 χρόνια ισως στο μπαλκόνι και απλά εφερε εναν άσχετο και εβαλε άλλα με καλό οπτικό αποτέλεσμα, αφου ξυλωσε παλαια και περασε στρώμα κόλλας. Λάθος; μπορεί. Πρακτικά είναι οκ; ναι. Επισης έχουν κουφώσει ισως εδω και 10 χρονια στο υπολοιπο σπιτι αλλα δε πάνε πουθενά ούτε εχει καποια ρωγμή η φουσκωμα. Το ερώτημα δεν είναι εάν θα σκάσουν τα πλακάκια, αλλά εάν η υγρασία στο ταβάνι του κάτω ορόφου είναι λόγω της τσιμεντοκονίας ή λόγω πιθανής διαρροής. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:42 μμ από zoranb
Doubt Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ 5 ώρες πριν, panos4tw είπε Εχω ρωτησει και στο παρελθον, αλλα νομιζω αξιζει μια ακομα προσπαθεια: Εχω διακοπτες/αναμονες καλοριφερ Pintossi απο τις οποιες εχω αφαιρεσει τα σωματα και θελω να τις κλεισω με καπακι ή κατι παρεμφερες. Η διασταση ειναι 3.5cm / 1και 3/8 ιντσες και δεν εχω βρει κατι σε μεγαλα καταστηματα υδραυλικων. Εχετε να προτεινετε καποια λυση? Εγώ είχα βρει πάντως σε ανάλογη περίπτωση θηλυκή τάπα για καλοριφέρ (αναζήτηση) 1
cthulhucarbide Δημοσ. Τρίτη στις 08:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:53 μμ 2 ώρες πριν, zoranb είπε Θέλω να κόψω μια σωλήνα κουπαστής κ να βάλω κ τις τάπες της στις άκρες. Εάν την κόψω με ένα τροχάκι χειρός, υπάρχει ο φόβος να κοπεί στραβά κ να μην μπαίνει η τάπα ή θα πρέπει να κοπεί πολύ στραβά για να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Άμα κοπεί στραβά το ισιώνεις τρίβοντάς το λίγο λίγο όπου χρειάζεται 1
papoys1 Δημοσ. Τρίτη στις 09:25 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:25 μμ 19 ώρες πριν, elmario είπε Θέλω να αντικαταστήσω αυτή το ξύλινο ραφι με μεταλλικο. Καμία ιδέα; Φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει ειδική κατασκευή, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο ίντερνετ θα ελεγα και κοντρα πλακε θαλάσσης τουλάχιστον 2 εκατοστών. Ειναι το πιο σκληρό ξύλο και πολύ δυσκολα κάνει κοιλιά.
panos4tw Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 15 hours ago, mechpanos said: Είναι τεχνικό το θέμα ή αισθητικό; Και τα 2 αλλα κυριως τεχνικο, αν καποιος που δεν γνωριζει τα ακουμπησει κατα λαθος ή χειροτερα κολλησει καποιο επιπλο διπλα τους, τοτε μπορει να "πλημυρρισει" σιγα σιγα και να μη το καταλαβεις κιολας 14 hours ago, Doubt said: Εγώ είχα βρει πάντως σε ανάλογη περίπτωση θηλυκή τάπα για καλοριφέρ (αναζήτηση) Ειναι η διασταση που το κανει αυτο δυσκολο, αν δεις ολες οι ταπες ειναι μιση ιντσα, 1 ιντσα, 1μιση κτλπ, 1+3/8 πουθενα
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 15 ώρες πριν, zoranb είπε Θέλω να κόψω μια σωλήνα κουπαστής κ να βάλω κ τις τάπες της στις άκρες. Εάν την κόψω με ένα τροχάκι χειρός, υπάρχει ο φόβος να κοπεί στραβά κ να μην μπαίνει η τάπα ή θα πρέπει να κοπεί πολύ στραβά για να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Επειδή η σωλήνα αυτή πρέπει να ειναι αρκετά ακριβή,αν δεν το έχεις με τα κοψίματα ζήτα να στο κάνουν εκεί που θα την αγοράσεις.Θα έχουν δισκοπρίονο πάγκου που κάνει καθαρά κοψίματα.
hp8 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 15 λεπτά πριν, panos4tw είπε Ειναι η διασταση που το κανει αυτο δυσκολο το υπόλοιπο κομμάτι από τους διακόπτες υπάρχει ?
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 18 λεπτά πριν, panos4tw είπε Και τα 2 αλλα κυριως τεχνικο, αν καποιος που δεν γνωριζει τα ακουμπησει κατα λαθος ή χειροτερα κολλησει καποιο επιπλο διπλα τους, τοτε μπορει να "πλημυρρισει" σιγα σιγα και να μη το καταλαβεις κιολας Ειναι η διασταση που το κανει αυτο δυσκολο, αν δεις ολες οι ταπες ειναι μιση ιντσα, 1 ιντσα, 1μιση κτλπ, 1+3/8 πουθενα Βγάλε το καπάκι/χερούλι/πως το λένε να μην μπορεί να το ανοίξει κανείς ούτε κατά λάθος.
meletis_m Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 20 ώρες πριν, panos4tw είπε Εχω ρωτησει και στο παρελθον, αλλα νομιζω αξιζει μια ακομα προσπαθεια: Εχω διακοπτες/αναμονες καλοριφερ Pintossi απο τις οποιες εχω αφαιρεσει τα σωματα και θελω να τις κλεισω με καπακι ή κατι παρεμφερες. Η διασταση ειναι 3.5cm / 1και 3/8 ιντσες και δεν εχω βρει κατι σε μεγαλα καταστηματα υδραυλικων. Εχετε να προτεινετε καποια λυση? Δύσκολο να βρείς , ειναι περιέργες οι διαστάσεις . Ρωτησε και στον Κανελλάκη μπάς και έχει. Προφανώς έχεις κολλεκτέρ και τα έχεις απομονώσει τις παροχές νερού . Όταν και εάν ξανα τοποθετηθούν σωματα , εγω θα άλλαζα και διακόπτες.
mechpanos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 ώρα πριν, panos4tw είπε Και τα 2 αλλα κυριως τεχνικο, αν καποιος που δεν γνωριζει τα ακουμπησει κατα λαθος ή χειροτερα κολλησει καποιο επιπλο διπλα τους, τοτε μπορει να "πλημυρρισει" σιγα σιγα και να μη το καταλαβεις κιολας 15 ώρες πριν, Doubt είπε OK..γιατί αν ήταν μόνο αισθητικό, θα μπορούσες να βρεις καμια πλαστική τάπα να ταιριάζει, ή έστω εκτύπωση σε 3d print, αλλά εσύ θες τάπα κανονική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα