Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Επειδή αυτοί με inverter έχουν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη, χτίζει επάνω στη φτερωτή ρινίσματα και λάσπη από το δίκτυο. Οπότε είναι σωστή η συμβουλή για καλό μαγνητικό φίλτρο στο δίκτυο, να χτίζει εκεί η λασπούρα.

Σε παλιές εγκαταστάσεις 20 ετιας καλό με χαλκοσωλήνα , καλό δε θα ήταν και πρώτα χημικός καθαρισμός πριν τη τοποθέτηση του μαγνητικού φίλτρου; 

Το ψάχνω για μονοκατοικία 2οροφη με 11 σώματα τύπου πάνελ 20 ετιας εγκατάσταση. Γιατί 1-2 σώματα είναι χλιαρά , οι διακοπτες δε φταίνε , και Δ.διαστολης / Κυκλοφορητή είναι οκ.

Αλλά δε ξέρω το κοστολογιο που κυμαίνεται 

Επεξ/σία από meletis_m
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Σε παλιές εγκαταστάσεις 20 ετιας καλό με χαλκοσωλήνα , καλό δε θα ήταν και πρώτα χημικός καθαρισμός πριν τη τοποθέτηση του μαγνητικού φίλτρου; 

Το ψάχνω για μονοκατοικία 2οροφη με 11 σώματα τύπου πάνελ 20 ετιας εγκατάσταση. Γιατί 1-2 σώματα είναι χλιαρά , οι διακοπτες δε φταίνε , και Δ.διαστολης / Κυκλοφορητή είναι οκ.

Δε ξέρω απαιτείται αυτοψία ειδικού. Εγώ με αυτά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Αλλά για να πω την αλήθεια μου τα χημικά δε τα πολυσυμπαθώ. Νεράκι του θεούλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, meletis_m είπε

7 χρόνια έχω Inverter σε  μεζονέτα με 11 σώματα πάνελ την εγκατάσταση την έκανα εγώ με λέβητα αερίου μποϊλερ 200λιτρα και σωλήνα πρεσαριστη πλαστικο αλουμίνιο το υλικό, πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχω, σε μία τόσο μικρή εγκατάσταση δεν υπάρχει τόσο πολύ θέμα..

Όταν γέμισα την εγκατάσταση τότε με το νερό του δικτύου χωρίς χημικό καθαρισμό και φυσικά δεν έχω μαγνητικό φίλτρο, μόνο ένα καλό φίλτρο νερού στην παροχή..

Σε μεγάλες εγκαταστάσεις  απαιτείται..

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ.

Εδώ και 4-5 μήνες είχα θέμα με τη συμπλήρωση νερού στο λέβητα. Κάθε 2 μέρες ήθελε συμπλήρωμα. Προφανώς (;) κάπου έχανε. Με τα πολλά ήρθε θερμοκάμερα (150 + φπα) κι έδειξε μια γενική κατεύθυνση, σωστή μεν, αλλά όχι αρκετή για να δουλέψεις. Ο ένοχος ήταν μια γωνία η οποία "κούμπωνε" στον κάτω τοίχο, τον οποίο τρυπούσε για να περάσει ο σωλήνας στο δίπλα δωμάτιο. Η γωνία έχανε κι έφερνε τη διαρροή προς το εσωτερικό(κάτω από το πλακάκι) κι όχι προς το έξω μέρος δλδ το δίπλα δωμάτιο, όπου θα φαινόταν. Το νερό πήγαινε πιο κάτω κι εκεί το έβλεπε η "θερμοκάμερα".

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, famas είπε

Εδώ και 4-5 μήνες είχα θέμα με τη συμπλήρωση νερού στο λέβητα. Κάθε 2 μέρες ήθελε συμπλήρωμα. Προφανώς (;) κάπου έχανε. Με τα πολλά ήρθε θερμοκάμερα (150 + φπα) κι έδειξε μια γενική κατεύθυνση, σωστή μεν, αλλά όχι αρκετή για να δουλέψεις. Ο ένοχος ήταν μια γωνία η οποία "κούμπωνε" στον κάτω τοίχο, τον οποίο τρυπούσε για να περάσει ο σωλήνας στο δίπλα δωμάτιο. Η γωνία έχανε κι έφερνε τη διαρροή προς το εσωτερικό(κάτω από το πλακάκι) κι όχι προς το έξω μέρος δλδ το δίπλα δωμάτιο, όπου θα φαινόταν. Το νερό πήγαινε πιο κάτω κι εκεί το έβλεπε η "θερμοκάμερα".

μετά τα παρακάτω το ερώτημα ποιο είναι ?

image.jpeg.bce24d3c80443f57e7e275af8269131f.jpeg

Δημοσ.

Συμβουλές λέγεται το thread δεν λέγεται ερωτήσεις. Μια χαρά κάνει ο φίλος και το αναφέρει, αν κάποιος που παρακολουθεί το thread έχει αντίστοιχο θέμα ( να πέφτει η πίεση στο λέβητα) να υποψιαστεί και να ξέρει πώς να το ψάξει. 

• Like 3
Δημοσ.

αυτονόητο είναι όταν πέφτει η πίεση σένα κλειστό κύκλωμα όπως του λέβητα   ότι έχεις διαρροή και πρέπει να το ψάξεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

αυτονόητο είναι όταν πέφτει η πίεση σένα κλειστό κύκλωμα όπως του λέβητα   ότι έχεις διαρροή και πρέπει να το ψάξεις 

Αυτονόητο δεν υπάρχει..

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Αυτονόητο δεν υπάρχει..

Για σένα ίσως 

Για μένα είναι  αυτονόητο  

Δημοσ.

Kαλησπέρα , έχω ενα πατάρι 8τμ περιπου το οποίο εχει δικό του πορτάκι αλλα επικοινωνεί με ενα μικρό κενό απο το μπάνιο και με άνοιγμα 1 μέτρου με μια μικρή αποθήκη που έχει το σπίτι. πάνω φαίνονται οι τάβλες απο το μπετό και κάτω εχει πλάκα με διάφορα σαθρά . το πρόβλημα ειναι οτι οσο και να προσπαθώ να το σκουπίζω εχει σκονη στο πατωμα . σε πρώτη φάση εβαψα το ταβάνι με τσιμεντόχρωμα αφου πρώτα το ετριψαα με μια συρματόβουρτσα. θέλω να το εκμεταλευτώ για αποθηκευτικό χώρο αλλα οτι κουτια και να βαλω κτλ θεωρώ θα γίνονται χάλια , συν την οποια σκόνη θα μου φέρνει στους χώρους που επικοινωνεί. Θα βάλω απο πάνω πλαστικό δάπεδο αλλα σκέφτηκα μηπως βάψω και το πάτωμα με τσιμεντόχρωμα μπας και εγκλωβιστεί η σκόνη . καποια ιδεα? το καλύτερο θα ταν να βάλω πλακάκι αλλα 2 μου παν δεν αξίζει ενας μονο μου πε 160 ευρώ εργασία και εξτρα για κολες και πλακάκι .

τι προτείνετε?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, aGka8l είπε

Kαλησπέρα , έχω ενα πατάρι 8τμ περιπου το οποίο εχει δικό του πορτάκι αλλα επικοινωνεί με ενα μικρό κενό απο το μπάνιο και με άνοιγμα 1 μέτρου με μια μικρή αποθήκη που έχει το σπίτι. πάνω φαίνονται οι τάβλες απο το μπετό και κάτω εχει πλάκα με διάφορα σαθρά . το πρόβλημα ειναι οτι οσο και να προσπαθώ να το σκουπίζω εχει σκονη στο πατωμα . σε πρώτη φάση εβαψα το ταβάνι με τσιμεντόχρωμα αφου πρώτα το ετριψαα με μια συρματόβουρτσα. θέλω να το εκμεταλευτώ για αποθηκευτικό χώρο αλλα οτι κουτια και να βαλω κτλ θεωρώ θα γίνονται χάλια , συν την οποια σκόνη θα μου φέρνει στους χώρους που επικοινωνεί. Θα βάλω απο πάνω πλαστικό δάπεδο αλλα σκέφτηκα μηπως βάψω και το πάτωμα με τσιμεντόχρωμα μπας και εγκλωβιστεί η σκόνη . καποια ιδεα? το καλύτερο θα ταν να βάλω πλακάκι αλλα 2 μου παν δεν αξίζει ενας μονο μου πε 160 ευρώ εργασία και εξτρα για κολες και πλακάκι .

τι προτείνετε?

Στο δικό μου έβαλα πλαστικό δάπεδο και είναι μια χαρά, καλή ηλεκτρονική σκούπα πριν το βάλεις και μπορείς στις άκρες να το σηκώσεις λίγο σαν σοβατεπί.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, aGka8l είπε

τι προτείνετε?

Τσιμεντόχρωμα δεν κάνει, θα ξεφτίσει μαζί με το τσιμέντο. Πέρνα ένα αστάρι σταθεροποίησης, και ή το αφήνεις μόνο με το αστάρι, ή περνάς ένα χρώμα για δάπεδα, μετά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, chios είπε

Στο δικό μου έβαλα πλαστικό δάπεδο και είναι μια χαρά, καλή ηλεκτρονική σκούπα πριν το βάλεις και μπορείς στις άκρες να το σηκώσεις λίγο σαν σοβατεπί.

Αυτό ακριβώς έχω κάνει και εγώ. Μια χαρά είναι.

23 ώρες πριν, aGka8l είπε

τι προτείνετε?

Δημοσ.

Να ρωτήξω κάτι, αν ξέρει κανείς. Στον φούρνο μου (pitsos) όταν βάζω ψήσιμο (άνω-κάτω) η πάνω αντίσταση δεν κοκκινίζει όλη, μόνο το ένα μεγάλο κομμάτι το περιμετρικό. Το μεσαίο μένει μαύρο. Όταν όμως βάζω grill, κοκκινίζει και η μεσαία κανονικά. Δε έχω παρατηρήσει καμία μείωση στην απόδοση βέβαια, ό,τι ψήνω κάνει τον ίδιο χρόνο που έκανε. Είναι φυσιολογικό αυτό? Στο manual δε βρίσκω απάντηση. Περισσότερο με ενδιαφέρει γιατί πριν ένα χρόνο είχε αλλαχτεί αυτή η αντίσταση, αν και όταν αλλάχτηκε μας είχε φανεί ότι ο φούρνος επανήλθε πλήρως στη σωστή λειτουργία του, κατά τύχη όμως παρατήρησα αυτό το φαινόμενο.

Δημοσ.

Άμα έβαζες και καμιά φωτογραφία να καταλάβει κάποιος τι είναι το γύρω γύρω, το μέσα και το μεσαίο ίσως κάτι να γινόταν.

Μπορεί και να είναι φυσιολογικό.

Ψάξε τον φούρνο σου μπας και βρεις κανα βίντεο να τον δουλεύει κάποιος μήπως κάνει το ίδιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...