Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, predator77 είπε

Οι μαστοροι εχουν φαει τα χερια τους κ το κεφαλι τους χρονια κ στο σχολειο ...

Δε ξέρω για τώρα

στα χρόνια τα δικά μου (εκτός ότι πηγαίναμε σχολείο με τα πόδια μέσα από το δάσος) μαστόρια γίνοταν αυτοί που στη καλύτερη, με το ζόρι μπορούσαν να τελιώσουν το σχολείο. Ακόμα έχω εφιάλτες από μια διδακτική ώρα που πέρασα σε τάξη απογευματινού τεχνικού λυκείου.

Επεξ/σία από DrLo
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά εκεί είναι οι τιμές. Πιο πολύ με ενοχλεί όμως όχι τόσο η τιμή αλλά ότι θα γίνει βιαστικά η δουλειά και με λάθη. 

Για βάψιμο σε αβαφα κάγκελα η καλύτερη τιμή εργασίας που βρήκε ο πεθερός μου γείναι 15€/τμ που αμφιβάλλω αν θα έχει καλό αποτέλεσμα. 1500€. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε ξέρω για τώρα

στα χρόνια τα δικά μου (εκτός ότι πηγαίναμε σχολείο με τα πόδια μέσα από το δάσος) μαστόρια γίνοταν αυτοί που στη καλύτερη, με το ζόρι μπορούσαν να τελιώσουν το σχολείο. Ακόμα έχω εφιάλτες από μια διδακτική ώρα που πέρασα σε τάξη απογευματινού τεχνικού λυκείου.

Ο καθε τυχαιος που θα πιασει το εργαλειο στο χερι του πχ ενα τροχο και θα ρωτησει τι δισκακι θα βαλει πανω για να κοψει σιδερο καταλαβαινεις οτι πρεπει να κρατησεις αποσταση θα γινει ατυχημα!!!πλεον μαστορια γινονται αυτοι που πρακολουθουν σεμιναρια,εχουν αποκτησει εμπειρια απο τους παλιοτερους και φυσικα εχουν παει σχολειο οχι οπως παλια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, predator77 είπε

Ο καθε τυχαιος που θα πιασει το εργαλειο στο χερι του πχ ενα τροχο και θα ρωτησει τι δισκακι θα βαλει πανω για να κοψει σιδερο καταλαβαινεις οτι πρεπει να κρατησεις αποσταση θα γινει ατυχημα!!!πλεον μαστορια γινονται αυτοι που πρακολουθουν σεμιναρια,εχουν αποκτησει εμπειρια απο τους παλιοτερους και φυσικα εχουν παει σχολειο οχι οπως παλια.

τι να σου πω ... από αυτό μέχρι το "έχουν φάει το κεφάλι τους χρόνια στο σχολείο"  υπάρχει μεγάλη απόσταση

αν "έχουν πάει σχολείο"  εννοείς έχουν τελειώσει το λύκειο ... οκ, όπως και το 99% των ανθρώπων στην Ελλάδα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, DrLo είπε

τι να σου πω ... από αυτό μέχρι το "έχουν φάει το κεφάλι τους χρόνια στο σχολείο"  υπάρχει μεγάλη απόσταση

αν "έχουν πάει σχολείο"  εννοείς έχουν τελειώσει το λύκειο ... οκ, όπως και το 99% των ανθρώπων στην Ελλάδα

δεν μιλαω για καποια συγκεκριμενη ειδικοτητα γενικα μιλαω για τεχνιτες .

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Βαψιμο τότε.

Σίγουρα δεν βγάζει όλο το δωμάτιο την μυρωδιά;Πχ τοίχοι;Κουρτίνες;

Όχι γιατί πρόκειται για είσοδο διπλοκατοικίας και είναι πάντα σε ένα στάνταρ επίπεδο η καθαριότητα χωρίς μυρωδιές.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα. Μπορεί κάποιος να συστήσει ένα αξιόπιστο και φθηνό χορτοκοπτικό για αρχάριους.μιλαμε για χόρτα σε μικρό κήπο 50τμ. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα. Μπορεί κάποιος να συστήσει ένα αξιόπιστο και φθηνό χορτοκοπτικό για αρχάριους.μιλαμε για χόρτα σε μικρό κήπο 50τμ. Ευχαριστώ πολύ.

Μέχρι πόσα χρήματα ; 

Το θέμα είναι και το Βάρος / Εργονομία.

Ηλεκτρικό ή βενζίνης ; 

Οικονομικά με 250-300€ κοιτάζεις τα Visco ή Nakayama , αλλά καλό θα ήταν να τα δεις από βάρος πως είναι . 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Skatzivas είπε

αξιόπιστο  φθηνό χορτοκοπτικό για αρχάριους  για χόρτα σε μικρό κήπο 50τμ.

Δες εδώ 

Κερδίζεις και τα έξοδα γυμναστηρίου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θέλω να φτιάξω μια καρέκλα γραφείου, αρχικά αλλάζωντας τα ροδάκια me καινούργια και πιο γερά και έχω μια ερώτηση για όποιον το έχει κάνει

αυτή είναι η εικόνα από ένα από τα 2 ροδάκια που έχουν χαλάσει και βγάινουνimage.png.b0d091b04af017d4933fe443cbf9af9d.png

πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά ; (αυτό μου φαίνεται χαζομάρα)

αν έχει φθαρεί και έχει μέινει πάνω στη ρόδα σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση;

αν πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά πως λέγεται και που το βρίσκω; 

αυτό που δε καταλαβαίνω είναι αν αυτό το πλαστικό γύρω από το μεταλλικό άξονα της ρόδας είναι μέρος της καρέκλας ή αν έρχεται μαζί με τα ροδάκια

ψάχνοντας το inet βρήκα αυτό το θέμα 

όπου από όσο καταλαβαίνω αυτό το πλαστικό έμεινε μέσα στη καρέκλα (εμένα πλέον εκεί που έχουν φύγει τα ροδάκια η καρέκλα έχει απλα ένα μεταλλικό κύλινδρο/υποδοχή

στο θέμα αυτό υπάρχει ένα link δείχνει κάποιος μια φώτο στο imgur

Do you know what this plastic bit on the end of the original wheel is?

image.png.1de7c0a932d5f5eaca210eed7883b328.png

που είναι ακριβώς η ερώτησή μου

αν είναι μέρος της υποδοχής της καρέκλας δε νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω από το παλιό ροδάκι χωρίς να το χαλάσω (πέρα από ότι φαίνεται ότι είναι φθαρμένο και γι αυτό βγαίνει η ρόδα)

σε όλες τις καταχωρήσεις των μαγαζιών φαίνεται ότι αυτό το πλαστικό δεν είναι μέρος της ρόδας (δεν πωλείται με αυτή)

ενώ αυτό

https://stealtho.store/are-office-chair-wheels-universal/#:~:text=pay attention to%3F-,Are chair wheels universal%3F,made by one Swedish brand.

το Link φαίνεται να περιγράφει όλα τα parts μιας ρόδας και αυτό δεν είναι μέσα

η ερώτησή μου είναι λοιπόν για όποιον έχει αλλάξει ρόδες

ΥΓ

Αν έχω καταλάβει σωστά αυτό το πλαστικό υπάρχει σε περιπρώσεις που η βάση της καρέκλας είναι μεταλλική για να μη τρίβεται μέταλλο με μεταλλο

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Από το λίγο που καταλαβαίνω οπτικά, φαίνεται ότι το πλαστικό ήταν μέρος της βάσης της καρέκλας όπου έσπασε με τον καιρό και έμεινε πάνω στο ροδάκι καθώς το έβγαζες. Τέτοιου είδους ροδάκια μπαίνουν σφηνωτά.

Νομίζω ότι πρέπει να βρεις ροδάκι με παρόμοιο άξονα και να το βάλεις πάνω με κάποιου είδους γέμισμα, κάποια κόλλα ή κάτι τέτοιο αφού η βάση έχει φαγωθεί (εφόσον οι υποθέσεις μου είναι σωστές).

Ανέμενε συμπληρωματικές απαντήσεις.

Δημοσ.

Τα ροδάκια βγαίνουν σε δύο μεγέθη άξονα. Το ένα είναι γύρω στα 11mm και το άλλο γύρω στα 13mm ή κάτι τέτοιο. Και τα δύο νούμερα πολύ στο περίπου γιατί δεν τα θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω.

Θα κάνω μια υπόθεση και θα πω ότι αυτό το πλαστικό μανίκι είναι για να ταιριάξουν ροδάκια με μικρό άξονα σε υποδοχή για μεγάλο άξονα οπότε άμα πάρει με μεγάλο άξονα ίσως ταιριάξουν κατευθείαν. Για να επιβεβαιώσεις ή καταρρίψεις αυτό το σενάριο μπορείς απλά να μετρήσεις τον άξονα και την τρύπα που έχεις μπροστά σου και να δεις διαστάσεις από ροδάκια/άξονες στο νετ.

Αλλά πιστεύω ότι στην χειρότερη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πλαστικό. Βγάλτο από πάνω και άμα φθαρεί και λίγο παραπάνω δεν έγινε και κάτι

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τα ροδάκια βγαίνουν σε δύο μεγέθη άξονα. Το ένα είναι γύρω στα 11mm και το άλλο γύρω στα 13mm ή κάτι τέτοιο. Και τα δύο νούμερα πολύ στο περίπου γιατί δεν τα θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω.

Θα κάνω μια υπόθεση και θα πω ότι αυτό το πλαστικό μανίκι είναι για να ταιριάξουν ροδάκια με μικρό άξονα σε υποδοχή για μεγάλο άξονα οπότε άμα πάρει με μεγάλο άξονα ίσως ταιριάξουν κατευθείαν. Για να επιβεβαιώσεις ή καταρρίψεις αυτό το σενάριο μπορείς απλά να μετρήσεις τον άξονα και την τρύπα που έχεις μπροστά σου και να δεις διαστάσεις από ροδάκια/άξονες στο νετ.

Αλλά πιστεύω ότι στην χειρότερη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πλαστικό. Βγάλτο από πάνω και άμα φθαρεί και λίγο παραπάνω δεν έγινε και κάτι

Τελικά έβγαλα με λίγο δυσκολία τα 3 από τα 5 ροδάκια που ήταν ακόμα γερά μέσα στις υποδοχές τους

στα 2 από τα 3 το πλαστικό έμεινε μέσα 

στο 3ο βγήκε μαζί με το ροδάκι σε "αναγνωρίσιμη" κατάσταση

image.png.b09dc9e1ad02a8eb72c3854bef607360.png

φαίνεται να ειναι παρόμοιο (αν όχι ίδιο) με αυτό που δείχνει ο τύπος παραπάνω στο reddit και ρωτά τι είναι

από ότι καταλαβαίνω είναι ένα "ούπα" που μπαίνει στην "generic" τρύπα του μεταλλικού σκελετού και έχει μέσα τη διάμετρο και διαμόρφωση για το σφυνωτό ροδάκι και να πιάσει το ring του

στη φώτο του άλλου απλά φαίνεται να έχουν σπάσει τα 2 από τα 4 "αυτάκια" που κρατάνει το "ούπα" μέσα στη τρυπα πιάνοντας το πανω μέτρος της

μάλλον δεν είναι τυποποιημένο εξάρτημα.

η τρύπα/κύλινδρος της καρέκλας είναι ~ 15mm διάμετρο και 15mm μήκος

μάλλον πράπει να γίνει πατέντα    

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τελικά έβγαλα με λίγο δυσκολία τα 3 από τα 5 ροδάκια που ήταν ακόμα γερά μέσα στις υποδοχές τους

στα 2 από τα 3 το πλαστικό έμεινε μέσα 

στο 3ο βγήκε μαζί με το ροδάκι σε "αναγνωρίσιμη" κατάσταση

image.png.b09dc9e1ad02a8eb72c3854bef607360.png

φαίνεται να ειναι παρόμοιο (αν όχι ίδιο) με αυτό που δείχνει ο τύπος παραπάνω στο reddit και ρωτά τι είναι

από ότι καταλαβαίνω είναι ένα "ούπα" που μπαίνει στην "generic" τρύπα του μεταλλικού σκελετού και έχει μέσα τη διάμετρο και διαμόρφωση για το σφυνωτό ροδάκι και να πιάσει το ring του

στη φώτο του άλλου απλά φαίνεται να έχουν σπάσει τα 2 από τα 4 "αυτάκια" που κρατάνει το "ούπα" μέσα στη τρυπα πιάνοντας το πανω μέτρος της

μάλλον δεν είναι τυποποιημένο εξάρτημα.

η τρύπα/κύλινδρος της καρέκλας είναι ~ 15mm διάμετρο και 15mm μήκος

μάλλον πράπει να γίνει πατέντα    

Αλλαξέ το όλο πχ https://www.karekla.com.gr/epipla-esoterikou-xorou/epipla-grafeiou-grafeia/antalaktika-kareklon-grafeiou/asterias-plastikos-f60-antallaktiko-kareklas-grafeiou-60x60x15

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...