Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2025 στις 8:14 ΠΜ, panosntok είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά, πως μπορώ να προστατεύσω μια ξύλινη εξώπορτα από γρατζουνιές από τις γάτες;

Απαιτούν να τις βάλω μέσα στο σπίτι και γρατζουνάνε για ώρα.

Πάρε ένα φύλλο αλουμίνιο, ντύσε το με αυτοκόλλητο απομίμησης ξύλου που να ταιριάζει, βάλε 4 μικρές ξύλο βίδες στην πόρτα απ'έξω Και κάνε και 4 τρύπες αντίστοιχα στο φύλλο αλουμινίου.

Αν η πόρτα είναι πχ 60εκ πλάτος θα πάρεις το αλουμίνιο στα 57εκ περίπου.

Σκοπός είναι να πιάνεις με σύρμα τη λαμαρίνα από τις τρύπες επάνω στις βίδες, ώστε όταν σου χαλάνε το αυτοκόλλητο να μην ξεβιδώνεις και ξαναβιδωνεις για να το αλλάζεις, αλλά απλά να λύνεις το σύρμα για να βγάζεις το φύλλο και να το ξανά ντύνεις.

Οτι πιο πρόχειρο....

Κάπως έτσι (πρόχειρο σχέδιο από κινητό)

Screenshot_2025-04-22-19-48-00-643_com.microsoft.whiteboard.publicpreview-edit.jpg

Επεξ/σία από SoullessRider
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, peragialos είπε

Καλημέρα.

Πήγαμε πατρικό για το Πάσχα και βγήκαν δουλειές. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο υλικό για όλα τα μερεμέτια(και ποιο) για να να τα συμμαζέψω χωρίς πολλές προσδοκίες. Προφανώς θα αλλάξω και την υδροροή.

20250420_133526.jpg.2e2eb7a96691faa2830a40f959a1da86.jpg

20250420_130937.jpg

Ξύσιμο ότι σαθρό έχει , και να χρησιμοποιήσεις επισκευαστικό σοβά των εταιρειών για υγρασία . Προϋπόθεση να φτιάξεις και την υδροροη για να μη μένουν τα νερά .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, popopo είπε

Ναι 🙂

Οκ, αφού δε θα σου κάνει κόπο να δεκαπλασιαδτει η επιφάνεια που θα πρέπει να καθαρίζεις ... βίτσια είναι αυτά :)

• Haha 1
Δημοσ.
29 minutes ago, DrLo said:

Οκ, αφού δε θα σου κάνει κόπο να δεκαπλασιαδτει η επιφάνεια που θα πρέπει να καθαρίζεις ... βίτσια είναι αυτά :)

Δεν καίγομαι για το plexiglass. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον αποτελεσματικό τρόπο για να περιορίζω τον δυνατό άνεμο το χειμώνα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, popopo είπε

Δεν καίγομαι για το plexiglass. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον αποτελεσματικό τρόπο για να περιορίζω τον δυνατό άνεμο το χειμώνα.

Αν μπει μόνο στα κάγκελα πόσο αέρα να κόψει; Τα 2/3 ανοιχτά θα είναι πάλι. Μήπως μια ζελατίνα που θα κλείνει από πάνω έως κάτω είναι καλύτερη για αυτό που θέλεις;

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Εχω 3 καλωδια σε κουτι διακόπτη που διπλα έχει πριζα.. Φαση (μαύρο) ουδετερος(μπλε) γειωση (κιτρινο). Στον αλλο διακόπτη που δεν εχει πριζα διπλα δεν εχω κιτρινο παρα μαυρο και μπλε.. Συγνώμη που δεν έγινα κατανοητός. Και οι δυο διακοπτες ελεγχουν εξωτερικα φώτα και είναι απλοι. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις.. 

Προτού ξεκινήσεις, βεβαιώσου οτι γνωρίζεις τι κάνεις ή ανέθεσε τη δουλειά σε κάποιον που γνωρίζει.

Ήδη ο τρόπος που περιγράφεις τα καλώδια, δείχνει απειρία και με το ρεύμα μπορούν να πάνε πολλά στραβά.

Εφόσον κατάλαβα σωστά, έχεις πρίζα πάνω-κάτω με διακόπτη για τα φώτα.

Είσαι τυχερός, καθώς εφόσον υπάρχει ουδέτερος, όλα γίνονται πιο εύκολα.

https://www.skroutz.gr/s/42531278/Sonoff-MiniR4-Extreme-Endiamesos-Diakoptis-se-Leyko-CHroma.html

https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/minir4/

Το παραπάνω module φαίνεται να κάνει για την δουλειά που θες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε αποκλειστικά απο την εφαρμογή, είτε συνδυαστικά με τα υπάρχοντα πλήκτρα του διακόπτη.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο, ωστόσο χρησιμοποιώ κάποιους sonoff διακόπτες στο σπίτι και είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.

Για 8-9€ αξίζει να δοκιμάσεις. Παρόλο το μέγεθος, δεν αποκλείεται να έχεις θέμα με τον χώρο στο κουτί του διακόπτη.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πατέντα-σκαψιματάκι από πίσω για να χωρέσεις άνετα.

Καλό θα ήταν να πάρεις ένα δοκιμαστικά για αρχή και να δεις αν σου κάνει όπως το θες.

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, zio10 said:

Αν μπει μόνο στα κάγκελα πόσο αέρα να κόψει; Τα 2/3 ανοιχτά θα είναι πάλι. Μήπως μια ζελατίνα που θα κλείνει από πάνω έως κάτω είναι καλύτερη για αυτό που θέλεις;

Έχω τέντα η οποία κατεβαίνει μέχρι την άνω επιφάνεια του κάγκελου. Όμως μπαίνοντας ο αέρας από τα "κενά" του κάγκελου, δημιουργεί ρεύματα στο μπαλκόνι και δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickol-us είπε

Προτού ξεκινήσεις, βεβαιώσου οτι γνωρίζεις τι κάνεις ή ανέθεσε τη δουλειά σε κάποιον που γνωρίζει.

Ήδη ο τρόπος που περιγράφεις τα καλώδια, δείχνει απειρία και με το ρεύμα μπορούν να πάνε πολλά στραβά.

Εφόσον κατάλαβα σωστά, έχεις πρίζα πάνω-κάτω με διακόπτη για τα φώτα.

Είσαι τυχερός, καθώς εφόσον υπάρχει ουδέτερος, όλα γίνονται πιο εύκολα.

https://www.skroutz.gr/s/42531278/Sonoff-MiniR4-Extreme-Endiamesos-Diakoptis-se-Leyko-CHroma.html

https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/minir4/

Το παραπάνω module φαίνεται να κάνει για την δουλειά που θες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε αποκλειστικά απο την εφαρμογή, είτε συνδυαστικά με τα υπάρχοντα πλήκτρα του διακόπτη.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο, ωστόσο χρησιμοποιώ κάποιους sonoff διακόπτες στο σπίτι και είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.

Για 8-9€ αξίζει να δοκιμάσεις. Παρόλο το μέγεθος, δεν αποκλείεται να έχεις θέμα με τον χώρο στο κουτί του διακόπτη.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πατέντα-σκαψιματάκι από πίσω για να χωρέσεις άνετα.

Καλό θα ήταν να πάρεις ένα δοκιμαστικά για αρχή και να δεις αν σου κάνει όπως το θες.

Καλήμερα και σε ευχαριστώ για την απαντηση..δυστυχώς σε εναν δεν εχω ουδέτερο αλλα περνάει έξτρα ενα καλωδιο με φαση γιατί καταλήγει σε εναν αυτοματο προβολεα κινησης.. 

Υπάρχει καποια λύση οταν δεν υπαρχει ουδετερος?

Ωστοσο παρήγγειλα αυτο.. https://www.skroutz.gr/s/50877920/Sonoff-MINIR4M-Smart-Endiamesos-Diakoptis-Wi-Fi.html

Μου κανει εντύπωση που κανενας δεν εχει δοκιμασει κατι.. Θεωρω κοινο προβλημα να κάνεις εναν απλο διακοπτη εξυπνο.. 

Δημοσ.

Δεν είπαμε ότι δεν έχουμε δοκιμάσει. Άλλωστε υπάρχει ολόκληρο thread Smart Home που όλα αυτά αναλύονται. 

Τελικά τί καλώδια περνάνε από τον διακόπτη καταλήξαμε;

Δημοσ.
Στις 1/4/2025 στις 12:09 ΜΜ, Odysseas76 είπε

Καλημέρα, θέλω να βάψω τα ντουλάπια μιας παλιάς κουζίνας χωρις να εχω εμπειρια, αλλα γενικά τα χέρια μου πιάνουν. Το χω ψαξει αρκετά οπότε σε γενικς γραμμες το πλανο ειναι, αφαιρεση πορτων-καθαρισμα-τριψημο-ασταρωμα 2 χερια-ελαφρυ τριψιμο-βαψιμο 2 χερια με ριπουλινη. 

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το ασταρι και ειναι η εξής. Το υλικο των ντουλαπιων ειναι απο καπλαμα αλλα καποιες επιφανειες οπως τα πλαινα και τα ενδιαμεσα απ τα ντουλαπια ειναι απο μελαμινη. Επειδη θελω να εχω ομοόμορφο αποτελεσμα, να χρησιμοποιήσω βελατουρα νερου που είναι για ξύλο; θα πιασει στις μελαμινες;
Η καλύτερα για όλα να χρησιμοποιήσω αστάρι ειδικών εφαρμογών που ειναι για γυαλι, μεταλο, mdf, ξυλο, μελαμινη κτλ; 

Και αν ναι για το δεύτερο, ποιας μαρκας θα προτιμούσατε; εχω δει τα Vitex Grip 360, Vechro Smaltolux Hydro, Kraft Multi Primer, Χρωτεχ Aquavel.

Ευχαριστώ!

έβαψα πρόσφατα πόρτες ντουλάπας με ριπολίνη νερού αλλά πρώτα ετριψα ελαφρά και μετά πέρασα Vitex Grip 360, αλλά θέλει αυστηρά 24 ώρες να στεγνώσει, οπότε να υπολογίζεις τον χρόνο που χριεάζεσαι συνολικά.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά.Θελω να κάνω δυο διακοπτες απλούς έξυπνους ωστε να τους αναβω απομάκρυνσμενα.. Δεν θελω να αλλάξω διακόπτη αλλα να βαλω κατι μεσα στο κουτι με wifi και να συνδεθει στο ρουτερ μου κ μεσω εφαρμογής να τα καθοδηγω.. Απο οτι ειδα sonoff αλλα ποιο? Εχει μονο 3 καλωδια μέσα στο κουτί.. Φάση ουδέτερο και γειωση.. Εχει καποιος κατι να προτεινει δοκιμασμένο? 

Το μικροτερο sonoff που θα βρεις, και να μην ειναι zigbee. Δοκιμασμενο με πανω απο 100devices σε λειτουργια. Για ενα φως, συνηθως το mini

20 ώρες πριν, nickol-us είπε

Στους απλούς διακόπτες, κατεβαίνει φάση και φεύγει μια επιστροφή

Αναλογα το σπιτι. Στα παλια ναι. Στα καινουργια παιρνουνται και ουδετερος και πολλες φορες και γειωση.

5 ώρες πριν, sarakats85 είπε

.δυστυχώς σε εναν δεν εχω ουδέτερο αλλα περνάει έξτρα ενα καλωδιο με φαση γιατί καταλήγει σε εναν αυτοματο προβολεα κινησης.. 

υπαρχει sonoff Mini που λειτουργει χωρις ουδετερο. Μονο φαση.

https://vi.aliexpress.com/item/1005005582057919.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=dsa-42862830006&plac=&crea=426824495471&albad=426824495471&netw=g&device=c&mtctp=&memo1=&albbt=Google_7_search&aff_platform=google&albagn=888888&isSmbActive=false&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=266121556&gbraid=0AAAAAD2chG4Nq3qwIgQHI-fbscrwEdNed&gclid=CjwKCAjwn6LABhBSEiwAsNJrjln1kIs5hybPqBxih-oZPq8mllJE8kTCKgZaDXhDyvBzoXYrCu_1xhoCg0oQAvD_BwE&gatewayAdapt=glo2vnm

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

Το μικροτερο sonoff που θα βρεις, και να μην ειναι zigbee. Δοκιμασμενο με πανω απο 100devices σε λειτουργια. Για ενα φως, συνηθως το mini

Αναλογα το σπιτι. Στα παλια ναι. Στα καινουργια παιρνουνται και ουδετερος και πολλες φορες και γειωση.

υπαρχει sonoff Mini που λειτουργει χωρις ουδετερο. Μονο φαση.

https://vi.aliexpress.com/item/1005005582057919.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=dsa-42862830006&plac=&crea=426824495471&albad=426824495471&netw=g&device=c&mtctp=&memo1=&albbt=Google_7_search&aff_platform=google&albagn=888888&isSmbActive=false&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=266121556&gbraid=0AAAAAD2chG4Nq3qwIgQHI-fbscrwEdNed&gclid=CjwKCAjwn6LABhBSEiwAsNJrjln1kIs5hybPqBxih-oZPq8mllJE8kTCKgZaDXhDyvBzoXYrCu_1xhoCg0oQAvD_BwE&gatewayAdapt=glo2vnm

Φιλε σε ευχαριστώ για την άμεση και σαφή καθοδήγηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2025 στις 10:17 ΜΜ, popopo είπε

Υπάρχουν και τα πολυκαρβονικά φύλλα τα οποία βγαίνουν σε διάφορα πάχη (3 με 12 χιλιοστα νομίζω) και πολλούς χρωματισμούς με προσιτές τιμές.

Εχω βάλει στο μπροστινό μπαλκόνι (6 χιλιοστα νομίζω) που είχα πρόβλημα το χειμώνα με το δυνατό βοριά, καθώς και για ιδιαιτηρότητα από τις γύρω πολυκατοικίες.Ειναι εύκολα διαχειρίσιμο υλικό κόβεται  ακόμη και με κοπίδι ,εγω για ευκολία το έκανα με τροχό inox στις διαστασεις που το θες.Έβαλα σε σκούρο φιμέ μπροστά και μπλέ πίσω και το στήριξα στα κάγκελα με ταιράπ. Ελεγχο μια φορά το χρόνο μήπως κόψει κάποιο ταιράπ , ασε που θα το καταλάβεις γιατί θα κάνει μικρό θόρυβο όταν εχει δυνατό αέρα και αντικατάσταση.

Στα πλαινά τέντα από leroy έτσι περνάει ελαχιστος αέρας.Αργότερα αν θες βγάζω και φωτο γιατί τωρα βαριέμαι να κατέβω στο δρόμο.😜

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2025 στις 12:53 ΠΜ, Skatzivas είπε

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα. Μπορεί κάποιος να συστήσει ένα αξιόπιστο και φθηνό χορτοκοπτικό για αρχάριους.μιλαμε για χόρτα σε μικρό κήπο 50τμ. Ευχαριστώ πολύ.

Για 50 τετραγωνικά να παίξεις με τσάπα κ χέρι. Αν θες κάτι παραπάνω έχει στα Lidl χλοοκοπτικά με 50€. Εγω πήρα ένα και τη δουλειά του την κάνει. 

image.png.9b2896f58331ef57017696365b7f9331.png

Στις 19/4/2025 στις 11:02 ΜΜ, DrLo είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να φτιάξω μια καρέκλα γραφείου, αρχικά αλλάζωντας τα ροδάκια me καινούργια και πιο γερά και έχω μια ερώτηση για όποιον το έχει κάνει

αυτή είναι η εικόνα από ένα από τα 2 ροδάκια που έχουν χαλάσει και βγάινουνimage.png.b0d091b04af017d4933fe443cbf9af9d.png

πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά ; (αυτό μου φαίνεται χαζομάρα)

αν έχει φθαρεί και έχει μέινει πάνω στη ρόδα σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση;

αν πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά πως λέγεται και που το βρίσκω; 

αυτό που δε καταλαβαίνω είναι αν αυτό το πλαστικό γύρω από το μεταλλικό άξονα της ρόδας είναι μέρος της καρέκλας ή αν έρχεται μαζί με τα ροδάκια

ψάχνοντας το inet βρήκα αυτό το θέμα 

όπου από όσο καταλαβαίνω αυτό το πλαστικό έμεινε μέσα στη καρέκλα (εμένα πλέον εκεί που έχουν φύγει τα ροδάκια η καρέκλα έχει απλα ένα μεταλλικό κύλινδρο/υποδοχή

στο θέμα αυτό υπάρχει ένα link δείχνει κάποιος μια φώτο στο imgur

Do you know what this plastic bit on the end of the original wheel is?

image.png.1de7c0a932d5f5eaca210eed7883b328.png

που είναι ακριβώς η ερώτησή μου

αν είναι μέρος της υποδοχής της καρέκλας δε νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω από το παλιό ροδάκι χωρίς να το χαλάσω (πέρα από ότι φαίνεται ότι είναι φθαρμένο και γι αυτό βγαίνει η ρόδα)

σε όλες τις καταχωρήσεις των μαγαζιών φαίνεται ότι αυτό το πλαστικό δεν είναι μέρος της ρόδας (δεν πωλείται με αυτή)

ενώ αυτό

https://stealtho.store/are-office-chair-wheels-universal/#:~:text=pay attention to%3F-,Are chair wheels universal%3F,made by one Swedish brand.

το Link φαίνεται να περιγράφει όλα τα parts μιας ρόδας και αυτό δεν είναι μέσα

η ερώτησή μου είναι λοιπόν για όποιον έχει αλλάξει ρόδες

ΥΓ

Αν έχω καταλάβει σωστά αυτό το πλαστικό υπάρχει σε περιπρώσεις που η βάση της καρέκλας είναι μεταλλική για να μη τρίβεται μέταλλο με μεταλλο

Εγω σε ότι καρέκλα είχα έκανα upgrade και πήρα κάποια σαν τα ακόλουθα. Πραγματικά είναι μια καλή αναβάθμιση

https://www.plaisio.gr/epipla/eksartimata-kareklas/work-rodakia-kareklas-roda-5tem_4394666?

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...