kokos23 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 9 ώρες πριν, souvlakomanis είπε Ερώτηση λίγο χαζή για κάποιους. Μένω σε παλιό σπίτι 2 ορόφων κατασκευής του 65-70. Οι τοίχοι είναι πέτρινοι. Θέλω να βάλω ανεμιστήρα οροφής αλλά ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τρυπήσω και να βάλω ούπα κανονικά όπως σε σπίτι σύγχρονο. Η ερώτησή μου ουσιαστικά είναι αν γνωρίζει κανένας αν τα σπίτια τέτοιας χρονολογίας έχουν πλάκα μπετό απο πάνω ή χρησιμοποιήουσαν κάτι άλλο και δεν γίνεται να στηριχτεί με ούπα. συγνώμη αυτό δεν μπορεί κανένας να στο απαντήσει κανένας, παρά μόνο κάποιος που γνωρίζει το σπίτι, άλλη λύση είναι η άδεια κατασκευής... επίσης μπορείς να δοκιμάσεις με μία τρύπα να δεις (όχι σε άσχετο μέρος εκεί που θα βάλεις τον ανεμιστήρα)...συνήθως έχουν μπετό ... αν ήταν απλά ξύλινο πάτωμα νομίζω θα το καταλάβαινες...δεν έχω ακούσει για άλλο υλικό...
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 8 ώρες πριν, kokos23 είπε δεν έχω ακούσει για άλλο υλικό... Υπάρχουν και οι δοκιδωτές πλάκες, τύπου τσέλνερ κλπ.
Fan Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Από χτες έχω μία μικρή διαρροή σε αυτό το σημείο από το ηλεκτρομπόιλερ. Το έστειλα σε δύο υδραυλικούς. Ο ένας λέει ότι πιθανώς επισκευάζεται, ο άλλος λέει ότι δεν έχει νόημα γιατί έχει τρυπήσει από μέσα και χρειάζεται αντικατάσταση, με κόστος εργατικά 100 ευρώ συν το κόστος του ηλεκτρομπόιλερ, περίπου 180 ευρώ. Τι πιστεύετε; Επεξ/σία 4 Ιουλίου από Fan
doubleh Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Καλησπέρα στην ομάδα, έχω έναν τοίχο στη μάντρα, με πλίθες. Θέλω να το βάψω. Δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Οπότε, το κόστος για σοβάτισμα + βάψιμο είναι αρκετό για το σημείο. Σκέψη 1η: να το περάσω με ασβέστη με μπατανόβουρτσα Σκέψη 2η: να το περάσω μόνος μου με χρώμα για τσιμέντο. Αυτά συνήθως θέλουν κ αστάρι και ίσως έτοιμο σοβά. Παρακαλώ για προτάσεις, ιδέες και σχόλια . Ευχαριστώ
ATmega Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου στο Λουτράκι. Αν έχει κάποιος υδραυλικό και πλακά ή εταιρεία με την οποία έχει μείνει ευχαριστημένος ας μου στείλει ένα pm. Ευχαριστώ.
xxatziva Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 5 ώρες πριν, ATmega είπε Θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου στο Λουτράκι. Αν έχει κάποιος υδραυλικό και πλακά ή εταιρεία με την οποία έχει μείνει ευχαριστημένος ας μου στείλει ένα pm. Ευχαριστώ. αν ειναι στειλε μου μηνυμα να τους ρωτησω πρωτα για να δωσω τα στοιχεια τους. ειναι 2διαφορετικοι. υδραυλικος και μου συστησε τον πλακά. οτι καλυτερο για μενα.
Morosana Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Στις 5/7/2025 στις 1:35 ΜΜ, doubleh είπε Καλησπέρα στην ομάδα, έχω έναν τοίχο στη μάντρα, με πλίθες. Θέλω να το βάψω. Δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Οπότε, το κόστος για σοβάτισμα + βάψιμο είναι αρκετό για το σημείο. Σκέψη 1η: να το περάσω με ασβέστη με μπατανόβουρτσα Σκέψη 2η: να το περάσω μόνος μου με χρώμα για τσιμέντο. Αυτά συνήθως θέλουν κ αστάρι και ίσως έτοιμο σοβά. Παρακαλώ για προτάσεις, ιδέες και σχόλια . Ευχαριστώ Αντί να το περάσεις ασβέστη και να το ασπρίσεις μπορείς να το βάψεις με κάποια χρωστική τσιμέντου σε σκόνη πχ ώχρα και θα σου βγει πολύ οικονομικά και δεν θα είναι ο κλασσικός λευκός τοίχος. Με αυτό τον τρόπο φρεσκαρω κάθε χρόνο τα τζάκια 1
Doubt Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Morosana είπε Αντί να το περάσεις ασβέστη και να το ασπρίσεις μπορείς να το βάψεις με κάποια χρωστική τσιμέντου σε σκόνη πχ ώχρα και θα σου βγει πολύ οικονομικά και δεν θα είναι ο κλασσικός λευκός τοίχος. Με αυτό τον τρόπο φρεσκαρω κάθε χρόνο τα τζάκια Το υλικό το βρίσκεις με μια αναζήτηση, πως το περνάς όμως; Θα έκανε και για μια σκάλα που είναι σκέτο μπετό;
Morosana Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, Doubt είπε Το υλικό το βρίσκεις με μια αναζήτηση, πως το περνάς όμως; Θα έκανε και για μια σκάλα που είναι σκέτο μπετό; Εγώ του βάζω νερό και λίγο ξύδι (μερικοί λένε βάλε και κρόκο αλλά δεν αντέχω την μυρωδιά) και ανακατεύω, αναλογίες με το μάτι. Μετά είναι ένα κανονικό βάψιμο. Δεν ξέρω πόσο καταπόνηση μπορεί να αντέξει σε μια σκάλα που περπατάνε αλλά για μαντροτοίχους κάνει μια χαρά. Με τον ίδιο τρόπο έχουμε βάψει και κάτι τεχνητά βράχια εδώ και μερικά χρόνια και δεν έχουν πάθει κάτι 1
famas Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Morosana είπε Εγώ του βάζω νερό και λίγο ξύδι (μερικοί λένε βάλε και κρόκο αλλά δεν αντέχω την μυρωδιά) και ανακατεύω, αναλογίες με το μάτι. Μετά είναι ένα κανονικό βάψιμο. Δεν ξέρω πόσο καταπόνηση μπορεί να αντέξει σε μια σκάλα που περπατάνε αλλά για μαντροτοίχους κάνει μια χαρά. Με τον ίδιο τρόπο έχουμε βάψει και κάτι τεχνητά βράχια εδώ και μερικά χρόνια και δεν έχουν πάθει κάτι Πολύ ενδιαφέρον, αλλά ας πούμε το μισό κιλό χρωστικής πόσο μίγμα θα μας δώσει;
Morosana Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 2 ώρες πριν, famas είπε Πολύ ενδιαφέρον, αλλά ας πούμε το μισό κιλό χρωστικής πόσο μίγμα θα μας δώσει; Μισό κιλό χρωστική είναι υπερβολικό. Με 2 κουταλιές της σούπας και μισό λίτρο νερό περνάω 3 τζάκια με 2 χέρια. Βγαίνει λίγο νερουλό αλλά μια χαρά καλύπτει τις μαυρίλες και το κυριότερο ειναι λιγότερο βλαβερό όταν καίγεται στο τζάκι σε σχέση με κάποιο χρώμα 1
TechWeirdo Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Καλησπέρα, Ξέρει κάποιος τι να κάνω για να επιδιορθώσω παλιά ξύλινα έπιπλα ; Τι χρησιμοποιείτε ;
Petros Electron Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Καλησπέρα, Ξέρει κάποιος τι να κάνω για να επιδιορθώσω παλιά ξύλινα έπιπλα ; Τι χρησιμοποιείτε ; Ξεκινα με ενα βιντεο για να δεις, η εργασια και τα υλικά ειναι αναλογα της φθορας του ξύλου και των υλικων που θα χρησιμοποιήσεις.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα