Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στον ηλιακό στο χωριό όταν τραβάνε πολλές βρύσες κρύο νερό σε αυτή του μπάνιου (που νομίζω είναι πιο κοντά στον ηλιακό) θα φέρει καυτό. Φοβάμαι ότι ο "μάστορας" δεν έβαλε βαλβίδα αντεπιστροφής. Παίζει να είναι κάτι άλλο; Αυτή μπαίνει στο ζεστό στην έξοδο του θερμοσίφωνά σωστά;

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, circadian είπε

στον ηλιακό στο χωριό όταν τραβάνε πολλές βρύσες κρύο νερό σε αυτή του μπάνιου (που νομίζω είναι πιο κοντά στον ηλιακό) θα φέρει καυτό. Φοβάμαι ότι ο "μάστορας" δεν έβαλε βαλβίδα αντεπιστροφής. Παίζει να είναι κάτι άλλο; Αυτή μπαίνει στο ζεστό στην έξοδο του θερμοσίφωνά σωστά;

Στην είσοδο του κρύου μπαίνει,δεν θες να επιστρέφει ζεστό νερό στο υπόλοιπο κύκλωμα.

Μηπως είναι εκτεθειμένες οι σωλήνες στον ήλιο και ζεσταίνεται το νερό που  κάθεται μέσα;Αν το αφήσεις να τρέξει κρυώνει;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως είναι εκτεθειμένες οι σωλήνες στον ήλιο και ζεσταίνεται το νερό που  κάθεται μέσα;Αν το αφήσεις να τρέξει κρυώνει;

Ψηφίζω αυτό. Το κύκλωμα είναι πρεσσαρισμένο (έχει πίεση) από την πλευρά του κρύου, ενώ από την πλευρά του ζεστού δεν έχει πίεση: είναι το κρύο νερό που μπαίνει στον ηλιακό, που "σπρώχνει" το ζεστό που υπάρχει μέσα, για να πάει προς την έξοδο. Δεν βλέπω (και χωρίς αντεπίστροφη!), πώς θα γυρίσει ζεστό νερό πίσω στο κρύο. Βασικά ένας τρόπος υπάρχει, να γίνει διακοπή και να μην έχει πίεση το κρύο, οπότε θα αρχίσει να τρέχει νερό από τον ηλιακό προς τα κάτω λόγω διαφοράς υψομετρικού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, trabakoulas είπε

@chvnce και @Tsif86 ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Θα κοιτάξω να το βάλω μπροστά να το κάνω τώρα το ΣΚ.
Στην βράση κολλάει το σίδερο.
Απλά επειδή ειπώθηκαν αρκετά, κάπου λίγο παίζει να το έχασα.
Κάποιες διευκρινίσεις μήπως πεταχτώ αύριο να πάρω τα υλικά αν προλάβω.
Κυρίως τα βερνίκια, λεπτό γυαλόχαρτο, θα δω αν έχω κάνα πινέλο.
Βρήκα κάτι κερόπανα από την προηγούμενη φορά, μάλλον τα είχα για να καθαρίσω μετα το γυαλόχαρτο.
Θυμάμαι κάτι δεν μου άρεσε σαν να αφήναν μια μικρή κολλώδης κάπως υφή πάνω στην επιφάνεια.

Μάλλον θα παω για κάτι αντίστοιχο με το βίντεο από πάνω. Τι θα χρειαζόμουν;
Στο βίντεο από πάνω πρώτα περνάει ένα βερνίκι(;) εμποτισμού.
π.χ. κάτι τέτοιο;
https://www.skroutz.gr/s/22813274/Vivechrom-Aquaxyl-Varnish-Verniki-Empotismou-Nerou-707-Karydia-Skoura-Satine-5281246-750ml.html
Έχουμε κάποια άλλη πρόταση;

Βλέπω πως το περνάει με πανί και μετά από λίγο το σκουπίζει κιόλας να μαζέψει το περίσσευμα.
Αλλού είδα άλλος να το απλώνει με πινέλο μόνο σε ένα μέρος της επιφάνειας π.χ. το 1/5 και μετά να το περνάει με καθαρό πανί για να μαζέψει το περίσσευμα πάλι, Η διαφορά είναι πως το άπλωνε σε μικρή επιφάνεια ώστε να προλάβει να το μαζέψει πριν στεγνώσει (που μπορεί να γινόταν αν το άπλωνε σε όλη την επιφάνεια με τη μία).
Προτιμότερη είναι η δεύτερη μέθοδος;
Την προηγούμενη φορά που το είχα βάψει δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο, να μαζέψω το "πλεόνασμα", απλά το είχα περάσει με ρολό/πινέλο. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό ή κάτι άλλο (π.χ. το είδος του βερνικιού), γιατί κάπως καλύφθηκαν/χάθηκαν τα νερά του ξύλου.

Και μετά για άχρωμη πολυουρεθάνη για φινίρισμα από πάνω τι παίρνω;
π.χ. κάτι τέτοιο;
https://www.skroutz.gr/s/22971038/Vitex-Lussolac-Verniki-Epifaneias-Polyourethanis-Nerou-500-Achromo-Mat-750ml.html

btw η δουλειά θα γίνει σε εσωτερικό χώρο καλώς ή κακώς, θα κοιτάξω να την βγάλω εντελώς την επιφάνεια από το γραφείο.

Το υλικό πού φαίνεται στα βίντεο και αλλάζει χρώμα στο ξύλο είναι βαφή και όχι βερνίκι εμποτισμού. Στην Ελλάδα δεν πολύ χρησιμοποιείται και θα βρεις συνήθως σε είδη παρκετοποιίας. Η βαφή αυτή δεν προστατεύει το ξύλο ούτε το κάνει αδιάβροχο απλά αλλάζει το χρώμα τού (σε κάποιες περιπτώσεις κλείνει και τους πόρους)για αυτό μετά θέλει διάφανο βερνίκι. Τα χρωματιστά βερνίκια εμποτισμού είναι συνδυασμός βαφής και βερνικιου για ευκολότερη εργασία. Τα περνάς με πινέλο, ρολό η πιστόλι ψεκασμού και δεν χρειάζονται σκούπισμα με πανί.
Καλύτερα πήγαινε σε σύστημα: βερνίκι εμποτισμού χρωματιστό+ τελικό βερνίκι παρκέ για αντοχή.

Είναι πολύ πιο εύκολο και φιλικό στον μέσο ερασιτέχνη.
Καλύτερα είναι τα υλικά να είναι ίδιας βάσης και τα δύο πχ νερού και τα δύο και ίδιας εταιρείας.
Πολυυυυυυ ελαφρύ τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια με λεπτό γυαλοχαρτο(320-400) και επιμελής καθαρισμός τής σκόνης για να μήν βγάλει κακοτεχνίες στο τέλος.
Μετά το πρώτο χέρι βερνίκι ειδικά σε βάσεως νερού θα γίνει λίγο σαγρε η επιφάνεια τού ξύλου γιατί θα φουσκώσουν οι ίνες λόγο τής υγρασίας. Είναι φυσικό και με λίγο ελαφρύ τρίψιμο φεύγει.
Εγώ δουλεύω σε κατασκευές συνήθως βερνίκια syntilor,linitop,v33,bondex.

Τα υπόλοιπα τα είπε η @chvnce.

IMG_20250801_101806-1800x4000.jpg.5bab8f292bad13859b5014ec2d741443.jpg@trabakoulas δες ένα δείγμα από χρωστική ανιλίνης.Ενα πινέλο με λαβή οξιάς είναι το θύμα. 😁

IMG_20250801_101812-1800x4000.jpg.7aedb47cbdc292e7b54a0964b9dd92ab.jpgIMG_20250801_101846-1800x4000.jpg.9f78725a913b08909c63267d8d64c27b.jpg

Τρίψιμο και μετά ξεσκόνισμα.

IMG_20250801_102146-4000x1800.jpg.ed5a55d4b75cba870eb4ac7a3cce7db4.jpg

Εφαρμογή βαφής.

IMG_20250801_102337-4000x1800.jpg.c6e616bb4f48c88363f73a60618d105e.jpg

IMG_20250801_133116-1698x3610.jpg.6ae35143ca3225843461605ae1033829.jpgΔυο χέρια για πιο σκούρο αποτέλεσμα.

Η απόχρωση είναι μαόνι.

Αργότερα θα περάσω και δύο χέρια διάφανο βερνίκι για αντοχή.

😁

Επεξ/σία από Tsif86
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σπίτι που έχω νοικιάσει πρόσφατα έχει στον κάτω όροφο το παρακάτω γυαλιστερό πλακάκι το οποίο έχει αυτόν τον λεκέ στην κουζίνα που δεν φεύγει. Δοκίμασα μαγειρική σόδα και μετά λευκό ξύδι που πρότεινε το GPT αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. 

image.jpeg.ed5bdae0ffab4359bc07bcc1ec71f486.jpeg

Είδα ότι υπάρχουν καθαριστικά σαν αυτό αλλά δεν ξέρω αν κάνει σε γυαλιστερό πλακάκι. Έχει κάποιος εμπειρία;

Επίσης για γενικό καθαρισμό σε αυτό το πλακάκι τι θα προτείνατε; 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από aromeo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsif86 είπε

Το υλικό πού φαίνεται στα βίντεο και αλλάζει χρώμα στο ξύλο είναι βαφή και όχι βερνίκι εμποτισμού. Στην Ελλάδα δεν πολύ χρησιμοποιείται και θα βρεις συνήθως σε είδη παρκετοποιίας. Η βαφή αυτή δεν προστατεύει το ξύλο ούτε το κάνει αδιάβροχο απλά αλλάζει το χρώμα τού (σε κάποιες περιπτώσεις κλείνει και τους πόρους)για αυτό μετά θέλει διάφανο βερνίκι. Τα χρωματιστά βερνίκια εμποτισμού είναι συνδυασμός βαφής και βερνικιου για ευκολότερη εργασία. Τα περνάς με πινέλο, ρολό η πιστόλι ψεκασμού και δεν χρειάζονται σκούπισμα με πανί.

Στο βίντεο χρησιμοποιεί wood stain, όχι βαφή. Σκοπός του είναι να δώσει χρώμα στο ξύλο (εισχωρώντας στο ξύλο) και να διατηρήσει τα νερά του. Έχει και μια κάποια προστασία - όχι όση ένα βερνίκι εμποτισμού, που δίνει πιο ολοκληρωμένη προστασία στο ξύλο (ιδίως για τα έπιπλα που είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες). Απλά, για να έχει περισσότερη αντοχή σε φθορές, γρατζουνιές κτλ, εφαρμόζεται και το βερνίκι πολυουθεράνης. Για έπιπλα εσωτερικού χώρου είναι μια χαρά. 

-Πάντως, απ' όσο θυμάμαι, συγχέονται κάπως αυτά τα δύο στην αγορά. 

ΥΓ. Το πινέλο έγινε κουκλί. :D

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, aromeo είπε

Είδα ότι υπάρχουν καθαριστικά σαν αυτό αλλά δεν ξέρω αν κάνει σε γυαλιστερό πλακάκι. Έχει κάποιος εμπειρία;

Ναι κάνει δουλειά. Είναι όξινο καθαριστικό, πιο όξινο από το ξίδι, αλλά όχι πάρα πολύ ισχυρό. Τα σμάλτα του πλακιδίου είναι πολύ ισχυρά δεν φθείρονται τόσο απλά. Με ένα τέτοιο καθάρισα σκληρά άλατα σε πλακάκι μπάνιου που δεν έφευγαν με τίποτα. Χρήση με γάντια και προσοχή στην εισπνοή να αερίζεις το χώρο και μετακίνα και το ψυγείο λίγο που είναι χρωμέ, μην πιτσιλίσει καθόλου ή επηρεαστεί από την αναθυμίαση. Για σιγουριά μπορείς να κάνεις δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι σε μή ορατό σημείο, να δεις αν θα επηρεαστεί καθόλου εμφανισιακά (πχ πίσω από το ψυγείο), πριν προχωρήσεις σε εφαρμογή στο ορατό.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chvnce είπε

Στο βίντεο χρησιμοποιεί wood stain, όχι βαφή. Σκοπός του είναι να δώσει χρώμα στο ξύλο (εισχωρώντας στο ξύλο) και να διατηρήσει τα νερά του. Έχει και μια κάποια προστασία - όχι όση ένα βερνίκι εμποτισμού, που δίνει πιο ολοκληρωμένη προστασία στο ξύλο (ιδίως για τα έπιπλα που είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες). Απλά, για να έχει περισσότερη αντοχή σε φθορές, γρατζουνιές κτλ, εφαρμόζεται και το βερνίκι πολυουθεράνης. Για έπιπλα εσωτερικού χώρου είναι μια χαρά. 

-Πάντως, απ' όσο θυμάμαι, συγχέονται κάπως αυτά τα δύο στην αγορά. 

ΥΓ. Το πινέλο έγινε κουκλί. :D

Μα wood stain σαν προϊόν είναι βαφή. Το ίδιο πράγμα λέμε.

Δεν παρέχει καμία προστασία εκτός από χρωματισμό του ξύλου.

Τα χρωματιστά βερνίκια βγήκαν για να βοηθήσουν από άποψη χρόνου και τελικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία της βαφής και φινιρίσματος είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία και χρονοβόρα.

Σε έτοιμο τριμμένο ξύλο ξεκινάς με pre-stain wood conditioner μετά wood stain μετά σίλερ στην συνέχεια 2-3 χέρια τελικό βερνίκι και τέλος στίλβωση.

Ενώ με τα βερνίκια που έχουν απόχρωση μετά το τρίψιμο περνάς 2-3 χέρια και τέλος. Άντε βαριά βαριά αν είναι κανένα περίεργο τροπικό ξύλο περνάς και ένα ασταρι που σφραγίζει τίς τανίνες και τέλος. 😁

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tsif86 είπε

Μα wood stain σαν προϊόν είναι βαφή. Το ίδιο πράγμα λέμε.

Δεν παρέχει καμία προστασία εκτός από χρωματισμό του ξύλου.

Τα χρωματιστά βερνίκια βγήκαν για να βοηθήσουν από άποψη χρόνου και τελικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία της βαφής και φινιρίσματος είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία και χρονοβόρα.

Σε έτοιμο τριμμένο ξύλο ξεκινάς με pre-stain wood conditioner μετά wood stain μετά σίλερ στην συνέχεια 2-3 χέρια τελικό βερνίκι και τέλος στίλβωση.

Ενώ με τα βερνίκια που έχουν απόχρωση μετά το τρίψιμο περνάς 2-3 χέρια και τέλος. Άντε βαριά βαριά αν είναι κανένα περίεργο τροπικό ξύλο περνάς και ένα ασταρι που σφραγίζει τίς τανίνες και τέλος. 😁

Με το <βαφή> μου έρχεται στο μυαλό κάτι πλήρως καλυπτικό, με το οποίο χάνεται η όψη του φυσικού ξύλου. Ξέρεις, αυτό το "ψεύτικο". Έτσι, παρανόησα τα γραφόμενά σου. 😇

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chvnce είπε

Με το <βαφή> μου έρχεται στο μυαλό κάτι πλήρως καλυπτικό, με το οποίο χάνεται η όψη του φυσικού ξύλου. Ξέρεις, αυτό το "ψεύτικο". Έτσι, παρανόησα τα γραφόμενά σου. 😇

Πωωωωωωωωωωωω τώρα πού είπες για πλήρως καλυπτικο...... πόσα αξιόλογα έπιπλα έχουν καλυφθεί με ριπολίνη και χρώματα κιμωλίας........😭😭😭😭 

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! 😋😁

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Τι να κάνουμε; Δεν μπορούν όλοι να περνάνε 4 χέρια + στόκο, γυαλόχαρτο, ξεσκόνισμα και και..

Κουράζομαι μόνο που τα διαβάζω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Doubt είπε

Τι να κάνουμε; Δεν μπορούν όλοι να περνάνε 4 χέρια + στόκο, γυαλόχαρτο, ξεσκόνισμα και και..

Κουράζομαι μόνο που τα διαβάζω.

Έχει να κάνει με το αισθητικό κριτήριο του καθενός. Αν κάποιος βαριέται τα πολλά πολλά και δεν έχει πρόβλημα με κάτι πιο "φλατ", no problem. 

Plus, πρέπει να είσαι και σε mood, για να μπλέξεις με τέτοιες διαδικασίες. Έτσι θα δώσεις και τη πρέπουσα σημασία, για να βγει καλό το αποτέλεσμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι επίσης και τον θέμα της αλλαγής. Κάποιος που έχει χρόνια ένα ξύλινο έπιπλο αν το βάψει με ένα χρώμα κιμωλίας το κάνει να φαίνεται σαν άλλο έπιπλο, αν το συντηρήσει άπλα και σαν καινούργιο να γίνει πάλι το ίδιο έπιπλο θα αισθάνεται ότι έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@chvnce @Tsif86 ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!
@Tsif86 Κάθισα και έψαξα τις εταιρίες που ανέφερες, τα βερνίκια που δουλεύεις δηλαδή, να δω τι επιλογές δίνουν και απ'ότι κατάλαβα, αν πάω τελικά με βερνίκια, θέλω έναν συνδυασμό σαν αυτόν:
https://v33-liberon.gr/vernikia-empotismou/universal/ (βερνίκι εμποτισμού 1 χέρι)
https://v33-liberon.gr/vernikia-dapedon/renovation-direct-protect/ (βερνίκι δαπέδου 2 χέρια)
Σωστά;

On 01/08/2025 at 10:41, chvnce said:

Πιθανόν να μην πέρασες λεπτές στρώσεις ή να έκανες πολλά περάσματα, και γι' αυτό χάθηκαν τα νερά. Ήταν και σκούρα η απόχρωση - ήρθε κι έδεσε.

Βασικά προσπάθησα να θυμηθώ καλύτερα τι είχα κάνει. Το είχα περάσει 2 χέρια με το βερνίκι της vechro που ανέφερα παραπάνω, μετά από τρίψιμο και 1 χέρι συντηρητικό, το οποίο πιθανώς να ήταν και περιττό.
Το 1ο χέρι βερνίκι είχα αρχίσει να το περνάω με ένα μικρό ρολό, καινούριο που είχα πάρει για τη συγκεκριμενη εργασία.
Το θέμα είναι πως δεν απλωνόταν ομοιόμορφα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω, φαινόντουσαν πιτσιλιές κάπως, πιο σκούρες από το πέρασμα του ρολού.
Για το 2ο χέρι (αν θυμάμαι καλά) παίζει να το γύρισα στο πινέλο μήπως αποφύγω αυτές τις "πιτσιλιές", πάλι δεν ήμουν πολύ ικανοποιημένος από το πως απλωνόταν θυμάμαι, φαινόντουσαν... πινελιές:Ρ τώρα κάπως, αλλά καλύτερα από το ρολό. Σκούρυνε αρκετά και κάπως καλύφθηκαν τα νερά/η όψη του ξύλου, ίσως να το είχα επιδιώξει και λίγο τότε το "σκούρεμα" για να καλύφθουν και οι ατέλειες που έβλεπα.
Δεν ξέρω αν έφταιγε το ρολό, το πινέλο, το βερνίκι ή εγώ ή όλα αυτά μαζί.
Με κάποιον μαραγκό που είχα μιλήσει τυχαία εκ των υστέρων (πριν χρόνια) μου είχε πει πως θα έπρεπε να το περάσω με πιστόλι το βερνίκι. Δεν ξέρω αν ισχύει, ήταν μια κουβέντα στα πολύ πεταχτά.

Με ανησυχεί λίγο αυτό, αν θα έχω παρόμοιο αποτέλεσμα και τώρα δηλαδή με το βερνίκι.
Δηλαδή να χαθεί η όψη κάπως και η υφή του ξύλου. Δεν θα το ήθελα. Ή να έχω πάλι περίεργες "πιτσιλιές".
Ήταν τόσο μάπα το vechro και απλώνονται καλύτερα τα πιο "εξειδικευμένα" π.χ. V33, Syntilor;

Πέρασε και η σκέψη μήπως εναλλακτικά δοκιμάσω κάποιο λάδι (π.χ. danish oil ή tung oil), αν κι έχω καταλάβει πως σε προστασία δεν θα είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα όσο με τα βερνίκια.
Βρήκα μια περίπτωση που το πέρασε κάποιος με danish oil και μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα παρόλο που μπορεί να μην είναι ακριβώς στην απόχρωση που θα τo ήθελα. Βάζω και μια φωτό στο spoiler

Spoiler

image.jpeg.8f84d751ec54873f142e3bfe5b66fbf2.jpeg

Αν πήγαινα προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει κάτι που θα ήταν πιο κατάλληλο, θα ταίριαζε περισσότερο;
Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή στο κάτω μέρος της επιφάνειας, γενικά να την χρησιμοποιήσω για δοκιμές:Ρ.
Χάζευα διάφορα και κεριά, πολλές επιλογές γενικά, λίγο χάσιμο:Ρ.

@Tsif86Το αποτελεσμα στο πινέλο με τη βαφή βγήκε πολύ καλό. Κάτι αντίστοιχο νομίζω θα ήθελα κι εγώ (όχι σε απόχρωση).
Σε βίντεο που έχω πετύχει, γένικα βλέπω παίζει πολύ η βαφή, λογικά είναι από Αμερική τα περισσότερα.

Επεξ/σία από trabakoulas
Δημοσ.
23 ώρες πριν, trabakoulas είπε

Σε βίντεο που έχω πετύχει, γένικα βλέπω παίζει πολύ η βαφή, λογικά είναι από Αμερική τα περισσότερα.

Βαφή/Paint = Μπογιά, δλδ πλήρης κάλυψη και εξαφάνιση των νερών του ξύλου. 

Αυτό που λες εσύ είναι εμποτισμός ( wood stain στο ΥΤ ), που όντως παίζει πολύ και υπάρχει ποικιλία μεγάλη στο Αμέρικα, εδώ πιο πολύ παίζουν τα βερνίκια εμποτισμού ( wood varnish ) που είναι συνδυασμός stain + top coat.

Γενικότερα επειδή είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα ξύλο, ξεκίνα για αρχή με επιλογή τύπου, δλδ αν θες και εμποτισμό ή απλά προστασία επιφάνειας. Και επειδή μπορεί να μην βρεις ποικιλία στα ελληνικά, ψάξε για Wood Finish να δεις τις διαφορές (penetrating vs surface, oils, waxes, sealers, top coats κτλ), κατά προτίμηση από blogs, γιατί στο ΥΤ θα χάσεις πολλή ώρα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ Aquaxyl ή αντίστοιχα βερνίκια εμποτισμού γιατί είναι 2 σε 1 (εμποτισμός + προστασία επιφάνειας) και εύκολα στη χρήση (υδατοδιαλυτά, γρήγορο σχετικά στέγνωμα κτλ) και βγαίνει σε ότι απόχρωση ξύλου κ τελείωμα (ματ/σατινέ/glossy) θες και διατηρεί και την αίσθηση αφής του ξύλου που για μένα είναι το σημαντικότερο.

Στις 4/8/2025 στις 4:42 ΠΜ, trabakoulas είπε

Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή στο κάτω μέρος της επιφάνειας, γενικά να την χρησιμοποιήσω για δοκιμές:Ρ.

Μην το γελάς αυτό, ποτέ δεν βάζουμε υλικό που δεν έχουμε ξαναδουλέψει σε εμφανείς επιφάνειες, πάντα δοκιμάζεις πρώτα σε σημεία που δεν φαίνονται ή σε ρετάλια, στο ξύλο ειδικά δεν έχει Ctrl+Z και πάμε πάλι, ειδικά ότι έχει stain άπαξ κ ποτίσει πάπαλα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...