Tsif86 Δημοσ. Κυριακή στις 03:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:58 πμ 9 ώρες πριν, souvlakomanis είπε Μιας και λέτε για ξύλο. Πότε πρέπει να μπει αντισαρακικο σε ξύλινες κατασκευές; Πχ. σε επιπλο εσωτερικού χώρου τραπεζάκι σαλονιού πρέπει να βάλω αντισαρακικό και μετά βερνίκι εμποτισμού; Ή κατευθείαν βερνίκι εμποτισμού και είναι οκ ; Αν δεν έχει νερό και υγρασία ο χώρος και κινδυνεύει να σαπίσει το ξύλο η δεν είναι προσβεβλημένα απο ζωύφια τα ξύλα από πρίν δεν χρειάζεται ειδικό δηλητήριο.
DrLo Δημοσ. Κυριακή στις 09:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:05 μμ (επεξεργασμένο) Βγάλαμε από ένα μπάνιο, νιπτήρα με κολώνα και θέλουμε να τον βάλουμε σε μια αποθήκη που υπάρχει παροχή νερού αλλά όχι νιπτήρας/νεροχύτης (δε είμουν αυτός που τον έβγαλε και δεν είμαι σίγουρος πως ήταν αρχικά) Ο νιπτήρας έχει μόνο αυτές τις 2 τρύπες για να πιάσει στο τοίχο που δε νομίζω να ανέχουν όλο το βάρος. Δεν υπάρχουν δηλαδή "υποδοχές" για να μπούν μακριά στιρίγματα στο τοίχο και να "κάτσει" πάνω τους ο νιπτήρας το περισσότερο βάρος δηλαδή καταλαβαίνω πέφτει στη κολώνα , όμως από άλλη πρρίπτωση παλιού νιπτήρα με κολώνα που θυμάμαι, η κολώνα ήταν ελέυθερη να μπαινοβγάινει, ήταν δηλαδή περισσότερο διακοσμητική για να κρύφει τα σίφωνια κλπ Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος στήριξης που δε καταλαβαίνω; Θα αντέξει μόνο με τις "βίδες" στο τοίχο? Επεξ/σία Κυριακή στις 09:06 μμ από DrLo
nickol-us Δημοσ. Κυριακή στις 09:23 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:23 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, DrLo είπε Βγάλαμε από ένα μπάνιο, νιπτήρα με κολώνα και θέλουμε να τον βάλουμε σε μια αποθήκη που υπάρχει παροχή νερού αλλά όχι νιπτήρας/νεροχύτης (δε είμουν αυτός που τον έβγαλε και δεν είμαι σίγουρος πως ήταν αρχικά) Ο νιπτήρας έχει μόνο αυτές τις 2 τρύπες για να πιάσει στο τοίχο που δε νομίζω να ανέχουν όλο το βάρος. Δεν υπάρχουν δηλαδή "υποδοχές" για να μπούν μακριά στιρίγματα στο τοίχο και να "κάτσει" πάνω τους ο νιπτήρας το περισσότερο βάρος δηλαδή καταλαβαίνω πέφτει στη κολώνα , όμως από άλλη πρρίπτωση παλιού νιπτήρα με κολώνα που θυμάμαι, η κολώνα ήταν ελέυθερη να μπαινοβγάινει, ήταν δηλαδή περισσότερο διακοσμητική για να κρύφει τα σίφωνια κλπ Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος στήριξης που δε καταλαβαίνω; Θα αντέξει μόνο με τις "βίδες" στο τοίχο? Το πιθανότερο είναι οτι θα αντέξει κι εγώ νομίζω οτι η παλιά μας κολώνα έβγαινε και είχε παρόμοιο τρόπο στήριξης Προφανώς και δε θα βάλεις βιδούλες αλλά ειδικά στηρίγματα για νιπτήρα με στριφώνια Spoiler https://www.praktiker.gr/p/vysmata-me-strifona-gia-stiriksi-niptira-60719 https://www.toolcase.gr/product/stirigmata-gia-niptira/ https://www.fischer.gr/el-gr/products/sterigmata-eidon-ugieines/sterigmata-niptera-ouretera-suskeuon-mpaniou/sterigma-niptera-wst-ii Επεξ/σία Κυριακή στις 09:24 μμ από nickol-us 1
DrLo Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 μμ 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το πιθανότερο είναι οτι θα αντέξει κι εγώ νομίζω οτι η παλιά μας κολώνα έβγαινε και είχε παρόμοιο τρόπο στήριξης Προφανώς και δε θα βάλεις βιδούλες αλλά ειδικά στηρίγματα για νιπτήρα με στριφώνια Απόκρυψη περιεχομένων https://www.praktiker.gr/p/vysmata-me-strifona-gia-stiriksi-niptira-60719 https://www.toolcase.gr/product/stirigmata-gia-niptira/ https://www.fischer.gr/el-gr/products/sterigmata-eidon-ugieines/sterigmata-niptera-ouretera-suskeuon-mpaniou/sterigma-niptera-wst-ii Όλος ο νιπτήρας σε 2 δεκάρια στριφώνια στηρίζεται; Το βανταζόμουν κάτι πιο βαρύ
cthulhucarbide Δημοσ. Κυριακή στις 10:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:33 μμ Τα δύο στριφώνια που είναι ειδικά για νιπτήρες σε συνδυασμό με την κολώνα θα είναι αρκετά για την στήριξη. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
papoys1 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:46 πμ 7 ώρες πριν, DrLo είπε Βγάλαμε από ένα μπάνιο, νιπτήρα με κολώνα και θέλουμε να τον βάλουμε σε μια αποθήκη που υπάρχει παροχή νερού αλλά όχι νιπτήρας/νεροχύτης (δε είμουν αυτός που τον έβγαλε και δεν είμαι σίγουρος πως ήταν αρχικά) Ο νιπτήρας έχει μόνο αυτές τις 2 τρύπες για να πιάσει στο τοίχο που δε νομίζω να ανέχουν όλο το βάρος. Δεν υπάρχουν δηλαδή "υποδοχές" για να μπούν μακριά στιρίγματα στο τοίχο και να "κάτσει" πάνω τους ο νιπτήρας το περισσότερο βάρος δηλαδή καταλαβαίνω πέφτει στη κολώνα , όμως από άλλη πρρίπτωση παλιού νιπτήρα με κολώνα που θυμάμαι, η κολώνα ήταν ελέυθερη να μπαινοβγάινει, ήταν δηλαδή περισσότερο διακοσμητική για να κρύφει τα σίφωνια κλπ Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος στήριξης που δε καταλαβαίνω; Θα αντέξει μόνο με τις "βίδες" στο τοίχο? Ετσι δουλεύουν οι νιπτήρες.Κάποιοι υδραυλικοί βάζουν χαλαρά την κολώνα και μπαινοβγαίνει ελεύθερα.Εμένα στο εξοχικό για να αλλάξω βρύση έπρεπε να χαλαρώσω τα στριφόνια γιατί η κολώνα δεν εβγαινε ούτε ο νεροχύτης ειχε κάποιο κενό όταν προσπάθησα να τον σηκώσω να βγάλω την κολώνα.
DrLo Δημοσ. Δευτέρα στις 09:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:52 μμ (επεξεργασμένο) επανέρχομαι με το θέμα νιπτήρα ο νιπτήρας που βγήκε έχει αυτό το μικρό "ταυ" στην έξοδο Τι συνδέεται εκεί? αρχικά σχέφτηκα ότι ίσως ήταν για την υπεχύληση αλλά αυτή είναι "εσωτερική" στον νιπτήρα Ο δικός μου νιπτήρας δέν έχει τέτοιο πράγμα Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:55 μμ από DrLo
Tsif86 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 μμ 15 λεπτά πριν, DrLo είπε επανέρχομαι με το θέμα νιπτήρα ο νιπτήρας που βγήκε έχει αυτό το μικρό "ταυ" στην έξοδο Τι συνδέεται εκεί? αρχικά σχέφτηκα ότι ίσως ήταν για την υπεχύληση αλλά αυτή είναι "εσωτερική" στον νιπτήρα Ο δικός μου νιπτήρας δέν έχει τέτοιο πράγμα Από εκεί περνάει ένας μεταλλικός άξονας πού μεταφέρει την κίνηση απο τον χειροκίνητο μοχλό που βρίσκεται πάνω στην βρύση για να κλείσει και να ανοίξει η τάπα τού νιπτήρα. 3
DrLo Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tsif86 είπε Από εκεί περνάει ένας μεταλλικός άξονας πού μεταφέρει την κίνηση απο τον χειροκίνητο μοχλό που βρίσκεται πάνω στην βρύση για να κλείσει και να ανοίξει η τάπα τού νιπτήρα. Με λίγο ψάξιμο είδα ότι ίσως είναι για σύνδεση πλυντηρίου Λογικό φαίνεται και το πάνω, αλλά μάλλον είναι αυτό που λες γιατί υπάρχει αυτό το "ωστήριο" στη μπαταρια Επεξ/σία χθες στις 12:38 πμ από DrLo
cthulhucarbide Δημοσ. χθες στις 01:31 πμ Δημοσ. χθες στις 01:31 πμ Αυτό που είπε ο Τσιφ είναι απλά έχει φύγει η μία ντίζα που μπαίνει στο ταφ και δεν είναι προφανές 1
papoys1 Δημοσ. χθες στις 03:27 πμ Δημοσ. χθες στις 03:27 πμ 5 ώρες πριν, DrLo είπε επανέρχομαι με το θέμα νιπτήρα ο νιπτήρας που βγήκε έχει αυτό το μικρό "ταυ" στην έξοδο Τι συνδέεται εκεί? αρχικά σχέφτηκα ότι ίσως ήταν για την υπεχύληση αλλά αυτή είναι "εσωτερική" στον νιπτήρα Ο δικός μου νιπτήρας δέν έχει τέτοιο πράγμα Μερικές μπαταρίες έχουν στο πίσω μέρος ενα ωστήριο το οποίο τραβώντας το κλείνει η τάπα του νιπτήρα μα κρατάει νερό π.χ. για ξύρισμα. https://www.skroutz.gr/s/17547602/Pyramis-Serra-090925701-Anameiktiki-Mpataria-Niptira-Asimi.html Τωρα βάζουν μπαταρίες με ταπα κλείνει ανοίγει με ένα κλικ https://www.skroutz.gr/s/23475382/Bormann-BTW3050-026051-Anameiktiki-Mpataria-Niptira-Asimi.html
Tsif86 Δημοσ. χθες στις 02:16 μμ Δημοσ. χθες στις 02:16 μμ 13 ώρες πριν, DrLo είπε Με λίγο ψάξιμο είδα ότι ίσως είναι για σύνδεση πλυντηρίου Λογικό φαίνεται και το πάνω, αλλά μάλλον είναι αυτό που λες γιατί υπάρχει αυτό το "ωστήριο" στη μπαταρια Αυτό το σπιράλ σιφωνι βιδώνει κάτω από την μεταλλική βαλβίδα. Αν δεν έχει γίνει πρόβλεψη στον χώρο για αποχέτευση πλυντηρίου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Εδώ έχει απλα άκαμπτο σιφωνι τύπου U και η κεντρική αποχέτευση και οι παροχές νερού έρχονται από το πάτωμα. Σε εμάς στο μεγαλύτερο ποσοστό αποχέτευση και νερά είναι στον τοίχο. 1
Walternet Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Να ρωτήσω κι εγώ 1)για βέλτιστες πρακτικές ή στω το minimum για στεγάνωση υδροροών λουκιού στο μπαλκόνι (εσωτερικά αφού ανοίξεις την σχάρα και γύρω γύρω από την σχάρες. και 2) Απομάκρυνση μούχλας από λουτρό που έχει μαζευτεί κάτω από το γύψο της οροφής του λουτρού. όπως κι απομάκρυνση μούχλας που έχει μαζευτεί κυρίως κάτω στο τοίχο δεξιά μιας μπαλκονόπορτας αλλά και δευτερευόντως κάτω από την μπαλκονόπορτα .
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Τις προάλλες χάλασε το πατζούρι στο δωμάτιο. Εκεί που το ανέβαζα, ξαφνικά φράκαρε. Έβγαλα τα ξύλα του ψευδοτοιχίου ή όπως λέγεται και είδα ότι κόπηκε στην μέση ο άξονας της μίας πλευράς που βλέπετε στις φωτογραφίες. Με μεγάλο ζόρι λόγω βάρους κατάφερα να το γυρίσω με το χέρι για να ανοίξει τελείως και το άφησα εκεί προς το παρών. Τα βελάκια με το σπάσιμο και η φωλιά στην οποία έμπαινε ο άξονας. Μου φάνηκε περίεργο να έσπασε το σίδερο έτσι στην μέση αλλά παίζει να είναι μισού αιώνα το ρολό. Επισκευάζεται όμως? Υπάρχει ανταλλακτικό και αν ναι μπαίνει εύκολα ή πρέπει να βγει ολόκληρο να το φτιάξω στο πάτωμα και να ξαναμπεί? Έχω μεγάλες αμφιβολίες αν μπορεί καν να βγει γιατί όπως βλέπετε υπάρχει ξύλο στην μέση για να βιδώνουν τα δύο τετράγωνα ξύλινα καπάκια. Μπορώ μήπως να πάρω κάτι από το πατζούρι του άλλου δωματίου (που δεν το χρησιμοποιώ) πχ αυτό το καρούλι με την λωρίδα απλά στα άλλα δωμάτια ο μηχανισμός είναι από την δεξιά πλευρά και όχι από την αριστερή όπως εδώ
Doubt Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Τις προάλλες χάλασε το πατζούρι στο δωμάτιο. Εκεί που το ανέβαζα, ξαφνικά φράκαρε. Έβγαλα τα ξύλα του ψευδοτοιχίου ή όπως λέγεται και είδα ότι κόπηκε στην μέση ο άξονας της μίας πλευράς που βλέπετε στις φωτογραφίες. Με μεγάλο ζόρι λόγω βάρους κατάφερα να το γυρίσω με το χέρι για να ανοίξει τελείως και το άφησα εκεί προς το παρών. Τα βελάκια με το σπάσιμο και η φωλιά στην οποία έμπαινε ο άξονας. Μου φάνηκε περίεργο να έσπασε το σίδερο έτσι στην μέση αλλά παίζει να είναι μισού αιώνα το ρολό. Επισκευάζεται όμως? Υπάρχει ανταλλακτικό και αν ναι μπαίνει εύκολα ή πρέπει να βγει ολόκληρο να το φτιάξω στο πάτωμα και να ξαναμπεί? Έχω μεγάλες αμφιβολίες αν μπορεί καν να βγει γιατί όπως βλέπετε υπάρχει ξύλο στην μέση για να βιδώνουν τα δύο τετράγωνα ξύλινα καπάκια. Μπορώ μήπως να πάρω κάτι από το πατζούρι του άλλου δωματίου (που δεν το χρησιμοποιώ) πχ αυτό το καρούλι με την λωρίδα απλά στα άλλα δωμάτια ο μηχανισμός είναι από την δεξιά πλευρά και όχι από την αριστερή όπως εδώ Γενικά το κούφωμα είναι απαράδεκτο με τα σημερινά δεδομένα, αν είναι δικό σου το σπίτι καλό θα είναι να σκεφτείς αντικατάσταση. Για την επισκευή ρώτησε αλουμινά, εκτός αν υπάρχει εδώ γνώστης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα