Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πιθανά να φανεί αστείο αλλά δεν είναι και θα κάνω την ερώτηση.

Η λεκάκη της τουαλέτας, αν και σχετικά καινούργια (~1 έτους) φαίνεται οτι είναι αρκετά "άγρια" με αποτέλεσμα να κολλούν επάνω της οι ακαθαρσίες όπου απομακρύνονται αρκετά δύσκολα. 

Αποφεύγουμε να κάνουμε χρήση πιγκάλ (λόγω σιχαμάρας - υγιεινής) και γίνεται πλύσιμο με το τηλέφωνο από το πωπωβρυσάκι(στα δύσκολα και για απολύμανση γενικότερα γίνεται χρήση χλωρίνης)

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω ή να εξαλείψω το φαινόμενο;

Υπάρχει κάποια πατέντα ή λύση στο πρόβλημα;

Περιμετρικά στα τοιχώματα θα καθαρίσει με το βρυσάκι και την πίεση αλλά στο πυθμένα αν δεν καθαρίσεις με το πιγκαλ πως θα εχεις υγιεινή λεκάνη. Θα πιάσει πουρί και μετά θέλει ειδική διαδικασία να βγει.

Από την άλλη το πιγκαλ έχει χερούλι δεν βάζεις και το χέρι μέσα στη λεκάνη.Και γω τα βάζω καμιά φορά με τη σύζυγο που ψιλοσιχαίνεται να καθαρίσει με το πίγκαλ τι να κάνω σε αυτό το θέμα έχω επιβαρυνθεί εγώ ωστε να μη γκρινιάζει αν καμιά φορά βρει καμιά σταγόνα στη λεκάνη.😜

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ έχω απαγορέψει τη χρήση χλωρίνης στο σπίτι και γενικά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση σκληρών χημικών. Μια στο τόσο μόνο 1-2 φορές το μήνα για υγιεινή. Επίσης πολλές νέες λεκάνες έχουν τραχύτητα όχι λόγω ποιότητας αλλά για αισθητική να έχουν ματ αποτέλεσμα. Άρα εκεί τί θα κάνεις, πρέπει να βάλεις το βουρτσάκι μέσα και να τρίψεις...ή να έχεις καμία πλυστική ξέρω 'γω, να κάνει γκελ στα τοιχώματα της λεκάνης και να γίνεται όλο το μπάνιο χάλια :) 
Οπότε καταλήγουμε ότι πάντα οι απλές λύσεις είναι οι πιο καλές.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πιθανά να φανεί αστείο αλλά δεν είναι και θα κάνω την ερώτηση.

Η λεκάκη της τουαλέτας, αν και σχετικά καινούργια (~1 έτους) φαίνεται οτι είναι αρκετά "άγρια" με αποτέλεσμα να κολλούν επάνω της οι ακαθαρσίες όπου απομακρύνονται αρκετά δύσκολα. 

Αποφεύγουμε να κάνουμε χρήση πιγκάλ (λόγω σιχαμάρας - υγιεινής) και γίνεται πλύσιμο με το τηλέφωνο από το πωπωβρυσάκι(στα δύσκολα και για απολύμανση γενικότερα γίνεται χρήση χλωρίνης)

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω ή να εξαλείψω το φαινόμενο;

Υπάρχει κάποια πατέντα ή λύση στο πρόβλημα;

Αλλαγή τουαλέτας είναι η μόνη λύση για την περίπτωση σας..

Εάν η τουαλέτα έχει καλή ποιότητα πορσελάνης δεν κολλάει τίποτα ούτε επηρεάζεται από χλωρίνη κλπ. καθαριστικά..

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Εγώ έχω απαγορέψει τη χρήση χλωρίνης στο σπίτι και γενικά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση σκληρών χημικών.

Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρός, εξάλλου η χλωρίνη πλέον δεν είναι όπως ήταν κάποτε, και εφόσον τη χρησιμοποιείς μαζί με νερό δεν είναι τόσο κακό..

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω αυτή η σωλήνα που υπάρχει στην ταράτσα, είναι ο εξαερισμός της αποχέτευσης. Πρέπει να καλυφθεί με κάποιο καπάκι που να δουλεύει σαν στέγαστρο για τα νερά της βροχής ή δεν υπάρχει πρόβλημα κ έτσι να μείνει; Έχω δεί σε άλλες γειτονικές ταράτσες να είναι με στέγαστρο.

ΕΞ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.jpg

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, zoranb είπε

Νομίζω αυτή η σωλήνα που υπάρχει στην ταράτσα, είναι ο εξαερισμός της αποχέτευσης. Πρέπει να καλυφθεί με κάποιο καπάκι που να δουλεύει σαν στέγαστρο για τα νερά της βροχής ή δεν υπάρχει πρόβλημα κ έτσι να μείνει; Έχω δεί σε άλλες γειτονικές ταράτσες να είναι με στέγαστρο.

ΕΞ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.jpg

https://www.skroutz.gr/c/3596/sifonia/f/1556102/kapelo-exaerismou.html

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, zoranb said:

ΕΞ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.jpg

Εισαι σιγουρος οτι ειναι της αποχετευσης?

Σε εμας στην ταρατσα η αποχετευση δεν εχει εξαερισμο. Εχει μονο στις γωνιες, το σχαρακι του πατοσιφωνου που εχει και σε σενα διπλα, οπως εχουν και τα μπαλκονια.

Τετοιο πλαστικο λευκο σωληνα αλλα με σκεπαστρο εχουμε στη ταρατσα και ειναι τα εξαεριστικα απο τα μπανια και τα wc των διαμερισματων. Ειναι ομως πιο ψηλα σε υψος σχεδον στον 1,60+

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

ΕΞ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.jpg

Αναθυμιαστρα λέγεται, ειναι για την αποχέτευση συνήθως απο τους νεροχύτες, λουτρά κτλπ, και ετσι να μηνει δεν πειράζει αλλιώς αν θέλεις βάζεις ενα καπέλο βρίσκεις στα μαγαζια που πουλάνε υδραυλικά, μετρα ποσα Φ ειναι, διάμετρο για 100σταρα μου φαίνεται και παρε ενα "καπέλο" εξαερισμού 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

ΕΞ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.jpg

Ρίξε λίγο νερό στη σχάρα και κοίτα να δεις εάν τρέχει μέσα στην σωλήνα, εάν τρέχει είναι η υδρορροη και μπορείς να βάλεις καπέλο η μία σήτα ώστε να μη πέσει κάτι και βουλώσει, μπορεί να εγκλωβιστη κανένα πουλί..  

Μού έχει τύχει σε σωλήνα αποροφητηρα κουκουβάγια..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κι εγώ μήπως παίζει καμιά ιδέα

Πήρα πρόσφατα την βάση για φαλτσοπρίονο του Lidl η οποία είναι πολύ όμοια με την φωτογραφία. Η βάση μια χαρά, ανθεκτική, αντέχει το "τέρας" (σχεδόν 50ετίας) που του έχω βάλει πάνω. 

Υπάρχει μόνο ένα "μειονέκτημα" το οποίο δεν έχει να κάνει με τη βάση αυτή καθαυτή αλλά με τη χρήση που του κάνω εγώ. Δηλαδή, λόγω χώρου, δεν είναι πρακτικό να είναι πάντα μες τη μέση και καλό είναι να μετακινείται/αποθηκεύεται. Επειδή επίσης δεν είναι πρακτικό το βάλε/βγάλε πάνω στη βάση του φαλτσοπρίονου, η λύση για την ώρα είναι αυτό (η μεταφορά) να γίνεται σπάνια και πάντα με τη βοήθεια και 2ου ατόμου.

Η βάση της φωτογραφίας (όπως και κάποιες άλλες) έχουν τα ροδάκια που φαίνονται και κατά συνέπεια αναδιπλώνοντας τα πόδια και σηκώνοντας από τη μία πλευρά μπορείς να το τσουλήσεις (σαν καρότσι λαϊκής) όπου θέλεις. Βέβαια αυτές οι βάσεις είναι και σημαντικά ακριβότερες και σε καμία περίπτωση (κατά τη γνώμη μου πάντα) δεν δικαιολογείται η διαφορά μόνο για τα ροδάκια (άσχετα που εμένα θα μου ήταν, όχι απαραίτητα αλλά χρήσιμα)

Το ερώτημα λοιπόν. Έχει κανείς να προτείνει ροδάκια παρόμοια με αυτά που να φαίνονται στην φωτογραφία που να έχουν ήδη κάποια μορφής στήριξη που θα βιδώσω πάνω στη βάση; Δεν με απασχολεί το μήκος της ντίζας που ενώνει τους δύο τροχούς καθώς, αν είναι πολύ μακρύ, ενδεχομένως μπορεί να κοπεί.

Ίσως να ήμουν οκ και με δύο ξεχωριστά ροδάκια που θα μπορούσαν να πιάσουν εκεί που φαίνεται στην φωτογραφία (προφανώς όχι αυτά που είναι για καρέκλες, περιστρεφόμενα, κλπ) αν και ίσως να μην είχε την ίδια μηχανική αντοχή η στήριξή τους, σε σχέση με αυτή τη μονοκόματη που φαίνεται στη φωτό

image.jpeg.ed211f00d79beeee19e05b021b3d268e.jpeg

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Έχει κανείς να προτείνει ροδάκια παρόμοια με αυτά που να φαίνονται

ροδακια   πολλά   Τον τρόπο προσαρμογής θα τον δεις εσύ  Αν βάλεις ντιζα με σπείρωμα το σημείο περιστροφής να το καλύψεις  Αν βάλεις βέργα σιδερένια  χωρίς σπείρωμα θα πρέπει να βάλεις ροδέλες με ασφάλειες δεξιά - αριστερά της ρόδας

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, hp8 είπε

ροδακια   πολλά   Τον τρόπο προσαρμογής θα τον δεις εσύ  Αν βάλεις ντιζα με σπείρωμα το σημείο περιστροφής να το καλύψεις  Αν βάλεις βέργα σιδερένια  χωρίς σπείρωμα θα πρέπει να βάλεις ροδέλες με ασφάλειες δεξιά - αριστερά της ρόδας

Ευχαριστώ. Αν και το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά ροδάκια, έψαχνα για μια μισοέτοιμη λύση.

Προφανώς ελλείψει αυτής θα πρέπει να ασχοληθώ λίγο παραπάνω :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ούτε 7,5 ευρώ δεν έχει και φαίνεται πως βγαίνει ο άξονας με τα ροδάκια.

https://www.skroutz.gr/s/53482149/Yfasmatino-Karotsi-Laikis-Mayro-E-0701bl.html

(με κάθε επιφύλαξη, εφόσον δεν το έχω δει από κοντά)

Ευχαριστώ. Για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε ήδη από το μυαλό για το καρότσι λαϊκής.

Για την ώρα το απέρριψα λόγω της πολύ ευτελούς κατασκευής που έχουν αυτά τα ροδάκια (όχι βέβαια πως αυτά της παραπάνω φωτογραφίας που έχω βάλει είναι εντυπωσιακά πιο ποιοτικά :)) αφού υπολογίζω ότι το φαλτσοπρίονο μαζί με τη βάση πρέπει να είναι κοντά στα 50kg. Κυρίως όμως για τον τρόπο στήριξης ο οποίος θέλω να είναι αρκετά στιβαρός

Εκτός πια αν καταλήξω να βιδώσω πάνω δύο σιδηρογωνιές αντικρυστές, απ' όπου και θα περνάει μέσα ο άξονας. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι που θα το πηγαίνω βόλτα στο πάρκο οπότε ίσως να μην ενδιαφέρει τόσο πολύ η τριβή ή κάτι άλλο σχετικό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Εκτός πια αν καταλήξω να βιδώσω πάνω δύο σιδηρογωνιές αντικρυστές, απ' όπου και θα περνάει μέσα ο άξονας. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι που θα το πηγαίνω βόλτα στο πάρκο οπότε ίσως να μην ενδιαφέρει τόσο πολύ η τριβή ή κάτι άλλο σχετικό.

2 σιδηρογωνιες και βιδωμα δυο ροδακια απο καροτσι super market. Στανταρ θα βρεις κανενα παρατημενο στον δρομο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχουμε στην βεράντα ένα τραπέζι μεταλλικό με γυάλινη επιφάνεια σαν της φωτογραφίας. Θέλετε από τις βροχές, θέλετε από το τακτικό πλύσιμο της βεράντας από την μητέρα μου, σάπισαν μία φορά τα πόδια, ήρθε ένας φίλος με τροχό τα έκοψε λίγο, βάλαμε και καινούργιες τάπες. Ναι μεν λίγο χαμήλωσε, αλλά είναι εντάξει. Τώρα βλέπω ότι πάλι είναι έτοιμο. Αν το κόψω και άλλη φορά θα χαμηλώσει πολύ. Τι θα μπορούσα να κάνω;spacer.png Καμιά ιδέα να ντύσω με κάτι τα πόδια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...