Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, kokos23 said:

μόνο εξωτερική που θα βγαίνει 3-4 πόντους έξω...

Εξωτερική σκέφτηκα κ εγώ αλλά επειδη θα φαίνεται λίγο άσχημη είπα να ρωτήσω μπας και... 

Σε ευχαρσιστώ πολύ για την απάντηση!

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, kotsoz said:

καλημέρα ! 

Μπορεί να είναι τελείως πατάτα αυτό που ρωτάω αλλά πάμε και βλέπουμε.

Υπαρχεί πρίζα που μπορεί να κουμπώσει στον τοίχο χωρίς να γίνει τρύπα εσωχής με πορητοτρύπανο ? 

Πιο συγκεκριμένα, έχω το παρακάτω το οποίο έιναι παλιός θερμοστάτης που δεν χρησιμοποιείται. Εκεί θέλω να φέρω πρίζα. Αν αφαιρέσω τις βίδες πάνω αριστερά και κάτω δεξιά o θερμοστάτης βγαίνει και υπάρχει η παροχή απο τον πίνακα (καλώδιο μέσα στον προστατευτικό σωληνα) η οποία όμως βγαίνει ακριβώς στον τοίχο, δηλαδή δεν υπάρχει εσωχή.

Μπορώ να βάλω πρίζα χωρίς να κάνω την εσωχή ? σκέφτομαι ότι αφου υπάρχει ήδη εκει η παροχή δεν μπορώ να τρυπήσω με ποτηροτρύπανο.

image.jpeg

Πίσω από τον θερμοστάτη έρχονται καλώδια όχι από τον πίνακα του σπιτιού αλλά από τον πίνακα αυτονομίας στο λεβητοστάσιο. Μη βάλεις κάτι άλλο εκεί.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, BigBlack said:

Πίσω από τον θερμοστάτη έρχονται καλώδια όχι από τον πίνακα του σπιτιού αλλά από τον πίνακα αυτονομίας στο λεβητοστάσιο. Μη βάλεις κάτι άλλο εκεί.

Ωπ! δεν το ήξερα αυτό, σε ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kotsoz είπε

καλημέρα ! 

Μπορεί να είναι τελείως πατάτα αυτό που ρωτάω αλλά πάμε και βλέπουμε.

Υπαρχεί πρίζα που μπορεί να κουμπώσει στον τοίχο χωρίς να γίνει τρύπα εσωχής με πορητοτρύπανο ? 

Πιο συγκεκριμένα, έχω το παρακάτω το οποίο έιναι παλιός θερμοστάτης που δεν χρησιμοποιείται. Εκεί θέλω να φέρω πρίζα. Αν αφαιρέσω τις βίδες πάνω αριστερά και κάτω δεξιά o θερμοστάτης βγαίνει και υπάρχει η παροχή απο τον πίνακα (καλώδιο μέσα στον προστατευτικό σωληνα) η οποία όμως βγαίνει ακριβώς στον τοίχο, δηλαδή δεν υπάρχει εσωχή.

Μπορώ να βάλω πρίζα χωρίς να κάνω την εσωχή ? σκέφτομαι ότι αφου υπάρχει ήδη εκει η παροχή δεν μπορώ να τρυπήσω με ποτηροτρύπανο.

image.jpeg

Όχι και αυτό παίρνει παροχή από το λεβητοστάσιο . Δίνει τις εντολές στο πίνακα αυτονομίας . 

Δες από το κοντινότερο κουτί που έχεις .

Επειδή θες διαφορά μάζεματα, φώναξε ένα ηλεκτρολόγο μερεμετια είναι όλα μην παίζεις με το ρεύμα εφόσον δε γνωρίζεις 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν γράφει πουθενά πως είναι αυτονομία σε πολυκατοικία, τέλος πάντων. Μπορείς να βάλεις ένα φθηνό ψηφιακό θερμοστάτη και να έχεις τουλάχιστον μια ένδειξη της θερμοκρασίας του χώρου. Αν έχει καταργηθεί εντελώς το σύστημα και δεν παίρνει ρεύμα καν, τότε άκυρη η πρόταση.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sta είπε

Καλησπέρα σας,

Ποια είναι η λογική σύνδεσης UTP καλωδίων σε αυτό το πριζάκι;

viber_image_2025-02-17_17-41-06-827.jpg

Λογικά για δίκτυα χρησιμοποιείς τύπου β

Screenshot_2025-02-17-17-50-34-012_it.android_demi.elettronica-edit.jpg.3d8b77b676827de916578e28d019f35b.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Η σύμβαση στις πρίζες είναι να ακολουθήσεις το 568Β, δηλαδή να βάζεις χρωματικά αντίστοιχο καλωδιάκι με τη σήμανση Β που γράφει η πλακετίτσα.

Για τα καλώδια patch cord ακολουθείς όποιο από τα δύο πρότυπα θέλεις, καλό είναι όμως και οι δύο άκρες τους να ακολουθούν το ίδιο πρότυπο. Αν και ο σύγχρονος εξοπλισμός δικτύου (switch, router) "επιλύει" τις όποιες ανακολουθίες, εμείς καλό είναι να το κάνουμε ορθά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά! Βασικα, έχω αυτά τα 2 πριζάκια στα 2 άκρα καλωδίου που ενώνει 2 δωμάτια. Με βάση τα παραπάνω και στα 2 πριζάκια, βάζω απο κάτω αριστερά και με clockwise: πράσινο, πράσινο/λευκό, πορτοκαλί κ.ο.λ;

Μάλλον πιο πάνω έχει συνδεθεί λάθος το πριζάκι....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sta είπε

Ευχαριστώ παιδιά! Βασικα, έχω αυτά τα 2 πριζάκια στα 2 άκρα καλωδίου που ενώνει 2 δωμάτια. Με βάση τα παραπάνω και στα 2 πριζάκια, βάζω απο κάτω αριστερά και με clockwise: πράσινο, πράσινο/λευκό, πορτοκαλί κ.ο.λ;

Δες το διάγραμμα που σου ανέβασα, έχει αριθμούς (1-8) ανά χρώμα.

Το πριζάκι έχει αριθμούς, λογικά κάνεις αντιστοίχιση.

Ξανακοιτάζω το πριζάκι, έχει την τέλεια αντιστοίχιση.

Στην κάτω πλευρά σε "ρωτάει" ποιον τύπο χρησιμοποιείς (α ή β) και σου έχει έτοιμα τα χρώματα.

Για Β

1→άσπρο πορτοκαλι 2→πορτοκαλί 3→άσπρο πράσινο 4→μπλε 5→άσπρο μπλε 6→πράσινο 7→άσπρο καφέ 8→καφέ

Για Α

1→άσπρο πράσινο 2→πράσινο 3→άσπρο πορτοκαλί 4→μπλε 5→άσπρο μπλε 6→πορτοκαλί 7→άσπρο καφέ 8→καφέ

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πρόσφατα χάλασε η τάπα στο νιπτήρα του μπάνιου, είναι από αυτές που είναι τις πατάς για να ανοίξουν/κλείσουν. Οπότε αγόρασα έναν καινούριο μηχανισμό, τον άλλαξα μόνος μου αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω κάποια θεματάκια (είμαι αρχάριος σε αυτά, αλλά πλέον προσπαθώ ό,τι χαλάει να το επιδιορθώνω μόνος μου). 😁

Η τάπα είναι τέτοια:

image.png.24b191357a5bd588f4e7d447c9a4421f.png

Με τα βελάκια ήθελα να σας δείξω ποιο μέρος έχω περάσει από την πάνω μεριά του νιπτήρα (τα πράσινα, δηλαδή το άσπρο πλαστικό που βρίσκεται κάτω από την τάπα, και το μεταλλικό κομμάτι πάνω από αυτό) και ποια έχω περάσει από την κάτω μεριά (το πλαστικό που δείχνω με το κόκκινο κουμπάκι και κάτω).

Γενικά αντιμετωπίζω δύο θέματα:

1) Πρώτον μαζεύεται νερό που δε φεύγει γύρω από την τάπα, κάτι που δε συνέβαινε πριν. Τί μπορεί να φταίει για αυτό; Δεν έχω βάλει σωστά την τάπα; Από την άποψη ότι θα μπορούσε να την πιέσω ώστε να κάτσει ακόμα πιο χαμηλά;

2) Δεύτερον και σημαντικότερο, υπάρχει μια μικρή διαρροή κάτω από το νιπτήρα ανάμεσα στο "χρυσό" κομμάτι και στο κάτω πλαστικό. Έχω προσθέσει σιλικόνη (όταν ήταν όλα στεγνά και την άφησα για μερικές ώρες έτσι ώστε να στεγνώσει) κυρίως στην πάνω μεριά του κάτω πλαστικού, πρέπει να προσθέσω και ανάμεσα σε αυτό και στο "χρυσό" κομμάτι; Αυτό θα μου λύσει το πρόβλημα;

Επισυνάπτω φωτό και για τα 2 μήπως και κάποιος μπορεί να μου πει τι θα μπορούσα να κάνω για να τα διορθώσω προτού φωνάξω μάστορα. 😁

Ευχαριστώ πολύ! 😁

image.png

image.png

Δημοσ.
37 minutes ago, Sta said:

Ακολούθησε κάθετα είτε τις χρωματικές στήλες Α είτε τις χρωματικές στήλες Β. Και στις δύο πλευρές το ίδιο, και στα δύο πριζάκια το ίδιο. Αν βλέπω καλά έχεις ακολουθήσει την Α, ξεκινώντας κάτω αριστερά από πορτοκαλί και καταλήγοντας κάτω δεξιά σε καφέ. Αν είναι έτσι μην πειράξεις τίποτα, απλά ακολούθησε το Α και στο άλλο πριζάκι. Δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι. Απλά σημείωσε στα πριζάκια μ'ένα μαρκαδοράκι "568Α".

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jordan95 είπε

Καλησπέρα!

Πρόσφατα χάλασε η τάπα στο νιπτήρα του μπάνιου, είναι από αυτές που είναι τις πατάς για να ανοίξουν/κλείσουν. Οπότε αγόρασα έναν καινούριο μηχανισμό, τον άλλαξα μόνος μου αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω κάποια θεματάκια (είμαι αρχάριος σε αυτά, αλλά πλέον προσπαθώ ό,τι χαλάει να το επιδιορθώνω μόνος μου). 😁

Η τάπα είναι τέτοια:

image.png.24b191357a5bd588f4e7d447c9a4421f.png

Με τα βελάκια ήθελα να σας δείξω ποιο μέρος έχω περάσει από την πάνω μεριά του νιπτήρα (τα πράσινα, δηλαδή το άσπρο πλαστικό που βρίσκεται κάτω από την τάπα, και το μεταλλικό κομμάτι πάνω από αυτό) και ποια έχω περάσει από την κάτω μεριά (το πλαστικό που δείχνω με το κόκκινο κουμπάκι και κάτω).

Γενικά αντιμετωπίζω δύο θέματα:

1) Πρώτον μαζεύεται νερό που δε φεύγει γύρω από την τάπα, κάτι που δε συνέβαινε πριν. Τί μπορεί να φταίει για αυτό; Δεν έχω βάλει σωστά την τάπα; Από την άποψη ότι θα μπορούσε να την πιέσω ώστε να κάτσει ακόμα πιο χαμηλά;

2) Δεύτερον και σημαντικότερο, υπάρχει μια μικρή διαρροή κάτω από το νιπτήρα ανάμεσα στο "χρυσό" κομμάτι και στο κάτω πλαστικό. Έχω προσθέσει σιλικόνη (όταν ήταν όλα στεγνά και την άφησα για μερικές ώρες έτσι ώστε να στεγνώσει) κυρίως στην πάνω μεριά του κάτω πλαστικού, πρέπει να προσθέσω και ανάμεσα σε αυτό και στο "χρυσό" κομμάτι; Αυτό θα μου λύσει το πρόβλημα;

Επισυνάπτω φωτό και για τα 2 μήπως και κάποιος μπορεί να μου πει τι θα μπορούσα να κάνω για να τα διορθώσω προτού φωνάξω μάστορα. 😁

Ευχαριστώ πολύ! 😁

image.png

image.png

Από την πάνω πλευρά πάει μόνο το ανοξείδωτο αυτό που βλέπεις από πάνω. Από κάτω πάει το λάστιχο στεγανοποίησης και το χρυσό δαχτυλίδι που σφίγγεις.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, chios είπε

Από την πάνω πλευρά πάει μόνο το ανοξείδωτο αυτό που βλέπεις από πάνω. Από κάτω πάει το λάστιχο στεγανοποίησης και το χρυσό δαχτυλίδι που σφίγγεις.

Το ανοξείδωτο όμως από κάτω έχει και αυτό ένα λάστιχο, αυτό εννοείς ότι πρέπει να μπει από κάτω; Μαζί με το από κάτω λάστιχο και το χρυσό δαχτυλίδι; Επίσης έχει νόημα να βάλω σιλικόνη σε κάποιο σημείο τώρα που θα ξανά κάνω την αλλαγή ή μήπως δε χρειάζεται καθόλου;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Εκτός της σιλικόνης (η οποία μαυρίζει) τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να σφραγίσω το κενό ανάμεσα στον πάγκο της κουζίνας και τα πλακάκια στην περιοχή του νεροχύτη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...