Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, και στην Αθήνα να μένεις, άντε κάλεσε ασθενοφόρο ή μπες σε αυτοκίνητο να πας στα μεγάλα νοσοκομεία στο κέντρο να δω σε πόση ώρα θα φτάσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, IcelandAir είπε

Καλύτερη ποιότητα ζωής απο άποψη καθαρότητας αέρα κλπ βεβαίως. Από άποψη υγειονομικής περίθαλψης δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Στο χωριό μου το πιο κοντινό κέντρο υγείας είναι 30 λεπτά με το αμάξι. Το κέντρο υγείας έχει έναν παθολόγο μόνο. Καταλαβαίνεις…

Θα μιλαω να πατε στα χωρια σας. Σε μικροτερες πολεις ,που ειναι πιο ανθρωπινα, εννοω. Και τα σπιτια φτηνοτερα

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, αυτό ισχύει τώρα που δεν υπάρχουν νέοι στην επαρχία, στις πόλεις που λες.

Προσφορά και ζήτηση είναι (σε μεγάλο βαθμό). Για να κάνουν κάμποσοι να επιστρέψουν να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/7/2025 στις 5:52 ΜΜ, IcelandAir είπε

Καλησπέρα παιδιά, 

Ήθελα να ρωτήσω για πληροφορίες σχετικά με το πιστοποιητικό μεταγραφής ακινήτου που βγαίνει από το κτηματολόγιο, για μεταβίβαση ακινήτου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα σπίτι μου 2. Ενώ έχω ολοκληρώσει τις διαδικασίες του συμβολαίου κτλ , εδώ και 2 μήνες περιμένω να εκδοθεί αυτό το πιστοποιητικό προκειμένου η τράπεζα να κάνει εκταμίευση του ποσού στον πωλητή. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία, και αν ναι πόσο καιρό του πήρε; Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. 

Δεν αγόρασα με το πρόγραμμα αλλά δε νομίζω να έχει κάποια διαφορά σε ότι αφορά το κτηματολόγιο.
Καθυστερούν πολύ... Οταν ρώτησα μου είπαν ότι στη περιοχή που είμαι εγώ κάνουν έως και 16-18 μήνες... Η υπηρεσία χρειάζεται 30-37 εργαζόμενους είναι 11 ο ένας security 2 στην υποδοχή / γραμματεία διευθυντής, υποδιευθυντής.... 2-3 τρέχουν τις έγγραφες τρέχα γύρευε...
Λόγο ότι το χρειαζόμουν ζήτησα αν μπορούν  κάπως να το επισπεύσουν. Όχι για την αγορά έχει ολοκληρωθεί πλήρως, για άλλο λόγο, Μου είπαν να κάνω αίτημα επίσπευσης online από το ktimatologio.gr περιγράφοντας τον λόγο επισυνάπτοντας και έγγραφα που το αποδεικνύουν. Ανάλογα το πόσο σοβαρό είναι θα πάρει και την ανάλογη προτεραιότητα.
Υπέβαλα την αρχική αίτηση στις 16/4. Έκανα αίτημα επίσπευσης 10/6 μου απάντησαν μια εβδομάδα μετά ότι έγινε αποδεκτό και ήταν όλα έτοιμα 14/7.

Αν έχεις κάποιο λόγο επείγον θα βγάλεις άκρη αν όχι μάλλον θα περιμένεις... Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα το προσωπικό είναι δείγμα μπροστά σε αυτό που απαιτείτε...
Στην επαρχία που έκανα πάλι την ίδια διαδικασία τον Ιανουάριο χρειάστηκε 2 εβδομάδες... 

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Deu164 είπε

Δεν αγόρασα με το πρόγραμμα αλλά δε νομίζω να έχει κάποια διαφορά σε ότι αφορά το κτηματολόγιο.
Καθυστερούν πολύ... Οταν ρώτησα μου είπαν ότι στη περιοχή που είμαι εγώ κάνουν έως και 16-18 μήνες... Η υπηρεσία χρειάζεται 30-37 εργαζόμενους είναι 11 ο ένας security 2 στην υποδοχή / γραμματεία διευθυντής, υποδιευθυντής.... 2-3 τρέχουν τις έγγραφες τρέχα γύρευε...
Λόγο ότι το χρειαζόμουν ζήτησα αν μπορούν  κάπως να το επισπεύσουν. Όχι για την αγορά έχει ολοκληρωθεί πλήρως, για άλλο λόγο, Μου είπαν να κάνω αίτημα επίσπευσης online από το ktimatologio.gr περιγράφοντας τον λόγο επισυνάπτοντας και έγγραφα που το αποδεικνύουν. Ανάλογα το πόσο σοβαρό είναι θα πάρει και την ανάλογη προτεραιότητα.
Υπέβαλα την αρχική αίτηση στις 16/4. Έκανα αίτημα επίσπευσης 10/6 μου απάντησαν μια εβδομάδα μετά ότι έγινε αποδεκτό και ήταν όλα έτοιμα 14/7.

Αν έχεις κάποιο λόγο επείγον θα βγάλεις άκρη αν όχι μάλλον θα περιμένεις... Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα το προσωπικό είναι δείγμα μπροστά σε αυτό που απαιτείτε...
Στην επαρχία που έκανα πάλι την ίδια διαδικασία τον Ιανουάριο χρειάστηκε 2 εβδομάδες... 

Έχουν αναφέρει ότι θα δωθεί προτεραιότητα για το πρόγραμμα λόγω δέσμευσης χρονικής διάρκειας (2 μήνες). Το ξέρω ότι είναι υποστελεχωμένοι. Τραγικές καταστάσεις… Έκανα και εγώ αίτημα επίσπευσης και μου απάντησαν ότι θα δωθεί προτεραιότητα λόγω προγράμματος. Παρόλα αυτά έχει περάσει ένας μήνας από το αίτημα και 2 μήνες συνολικά και ακόμη τίποτα. Το κακό είναι ότι η ρήτρα του συμβολαίου λέει «εξόφληση αγοραστή σε 4 μήνες» και άμα αναλογιστούμε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα, έχω αγχωθεί πολύ. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Deu164 είπε

Αίτημα επίσπευσης έκανα 26/6 και όχι 10 που έγραψα από λάθος παραπάνω. Με εξυπηρέτησαν πολύ γρήγορα.
Το ήθελα για νομικούς λογούς το ζήτησε η δικηγόρος μου. Λογικά θα είναι και άλλοι με το πρόγραμμα που έχουν μπει σε προτεραιότητα οπότε πιθανόν να τα καταχωρούν με ημερολογιακή προτεραιότητα η κάπως έτσι...

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, IcelandAir είπε

Έχουν αναφέρει ότι θα δωθεί προτεραιότητα για το πρόγραμμα λόγω δέσμευσης χρονικής διάρκειας (2 μήνες). Το ξέρω ότι είναι υποστελεχωμένοι. Τραγικές καταστάσεις… Έκανα και εγώ αίτημα επίσπευσης και μου απάντησαν ότι θα δωθεί προτεραιότητα λόγω προγράμματος. Παρόλα αυτά έχει περάσει ένας μήνας από το αίτημα και 2 μήνες συνολικά και ακόμη τίποτα. Το κακό είναι ότι η ρήτρα του συμβολαίου λέει «εξόφληση αγοραστή σε 4 μήνες» και άμα αναλογιστούμε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα, έχω αγχωθεί πολύ. 

Καλησπέρα και εγώ έκανα αίτημα επίσπευσης άμεσα και σε μια εβδομάδα είχα το πιστοποιητικό καταχώρησης εγγραπτεας πράξης, που αρκεί για  να προχωρήσει η προσημειωση και στην συνέχεια η εκταμίευση. Όντως είναι αγχωτικοι οι 4 μήνες. Όντως υπάρχει οδηγία για προτεραιότητα σε όσα ακίνητα είναι από το πρόγραμμα λόγω ότι υπάρχουν προθεσμίες 

Δημοσ.
Στις 23/7/2025 στις 6:56 ΜΜ, lele322 είπε

Θα μιλαω να πατε στα χωρια σας. Σε μικροτερες πολεις ,που ειναι πιο ανθρωπινα, εννοω. Και τα σπιτια φτηνοτερα

Και οι δουλειές άφθονες. Ντελίβερι και σέρβις. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Και οι δουλειές άφθονες. Ντελίβερι και σέρβις. 

Κακοήθειες. Αν είσαι ικανός μπορείς να κάνεις άνετα και καριέρα ταμία στον Σκλαβενίτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, εχθες ολοκληρωθηκε επιτελους και η εκταμίευση. Επισημως εχουμε αγορασει σπιτι μεσω του προγράμματος. Μιας και ειχα γραψει και παλιοτερα, αν καποιος ο οποιος προσπαθεί να παρει το πρόγραμμα, εχει καποια απορία θα χαρω να του τη λυσω. Ενδεικτικά ξεκινησαμε 27/3. Τελειωσαμε 1/8.

Μετα την υπογραφη συμβολαίου, οι δικηγόροι της τραπεζας χρςιαστηκαν 10 μερες για να καταθεσουν τα χαρτια στο δικαστηριο (πρωτοδικείο). Η αποφαση του Κτηματολογίου εκανε 8 εργασιμες. Μετα η τραπεζα αλλες 7 για να μας δωσει την επιταγη. Συνολικα απο την υπογραφη του συμβολαίου εως και την πραξη εξοφλησης περασαν 56 ημέρες. Ειναι οντως αγχωτικο οπως γραφετε και πολλοι εδω μεσα. Ιδιως σε μενα που το συμβόλαιο εγραφε 2+1 μηνες μεγιστη αναμονη για την εκταμιευση. Οχι 3+1..

• Like 6
Δημοσ.
12 ώρες πριν, NTDARK είπε

Καλησπέρα, εχθες ολοκληρωθηκε επιτελους και η εκταμίευση. Επισημως εχουμε αγορασει σπιτι μεσω του προγράμματος. Μιας και ειχα γραψει και παλιοτερα, αν καποιος ο οποιος προσπαθεί να παρει το πρόγραμμα, εχει καποια απορία θα χαρω να του τη λυσω. Ενδεικτικά ξεκινησαμε 27/3. Τελειωσαμε 1/8.

Μετα την υπογραφη συμβολαίου, οι δικηγόροι της τραπεζας χρςιαστηκαν 10 μερες για να καταθεσουν τα χαρτια στο δικαστηριο (πρωτοδικείο). Η αποφαση του Κτηματολογίου εκανε 8 εργασιμες. Μετα η τραπεζα αλλες 7 για να μας δωσει την επιταγη. Συνολικα απο την υπογραφη του συμβολαίου εως και την πραξη εξοφλησης περασαν 56 ημέρες. Ειναι οντως αγχωτικο οπως γραφετε και πολλοι εδω μεσα. Ιδιως σε μενα που το συμβόλαιο εγραφε 2+1 μηνες μεγιστη αναμονη για την εκταμιευση. Οχι 3+1..

Μπράβο!

Νομίζω είναι αρκετοί που θα τελειώνουν αυτό το διάστημα, από την προσημειωση πόσες ημέρες έκανε να γίνει η εκταμίευση; Και από ποια τράπεζα. Εγώ τώρα είναι στον 1,5 μήνα από την υπογραφή του συμβολαίου. Ένα μήνα από την καταχώρηση εγγραπτεας πράξης και 3 εβδομάδες από την προσημειωση.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα και εγώ τελείωσα πριν τρεις μέρες με τη εκταμίευση από eurobank  όλα καλά διαδικασία από ιούνιο γύρω στις 2 μήνες .

Δημοσ.
Στις 18/6/2025 στις 11:46 ΠΜ, IcelandAir είπε

Καλημέρα παιδιά ήθελα να κάνω μια ερώτηση,

Έχω ολοκληρώσει την διαδικασία του συμβολαίου για το ακίνητο (συμβολαιογράφος προκαταβολή κτλ)  με το πρόγραμμα σπίτι μου 2 και εδώ και 3 εβδομάδες περιμένω από το κτηματολόγιο να στείλει το πιστοποιητικό μεταγραφής του ακινήτου, που μου έχει ζητήσει η τράπεζα. Εχει κάποιος τελειώσει με αυτή τη διαδικασία για να μου πει περίπου πόσο χρόνο χρειάζεται ; Το διαμέρισμα είναι στο κέντρο της Αθήνας.  

Κάνε online αίτημα επίσπευσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/7/2025 στις 7:50 ΜΜ, Deu164 είπε

Αίτημα επίσπευσης έκανα 26/6 και όχι 10 που έγραψα από λάθος παραπάνω. Με εξυπηρέτησαν πολύ γρήγορα.
Το ήθελα για νομικούς λογούς το ζήτησε η δικηγόρος μου. Λογικά θα είναι και άλλοι με το πρόγραμμα που έχουν μπει σε προτεραιότητα οπότε πιθανόν να τα καταχωρούν με ημερολογιακή προτεραιότητα η κάπως έτσι...

Καλησπέρα πως κάνατε αίτημα επίσπευσης, ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο κτηματολόγιο, μόνο μια σχετική αίτηση για αυτούς που κάνουν το σπίτι μου 2, κάτι για κάποιον που είναι εκτός προγράμματος δεν βρίσκω για αίτημα επίσπευσης, μπορείτε να μου βρείτε το λινκ, αν γίνεται, ρωτάω γιατί γράφετε δεν αγοράσατε με το πρόγραμμα και κάνατε αίτημα επίσπευσης , ευχαριστώ, είναι για ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και μένα. 

είμαστε σε διαδικασία να αγοράσουμε ένα ακίνητο που υπάγεται στο κτηματολόγιο της Αθήνας, η ιδιοκτήτρια έκανε πράξη αποδοχής κληρονομιάς και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταχώρηση της πράξης, τώρα απλά είναι στάδιο της αίτησης από 21/7, η απορία είναι αν σε λίγο καιρό που θα κάνει η τράπεζα τον νομικό έλεγχο δει ότι ακόμα εκκρεμεί η καταχώρηση θα είναι εμπόδιο για το δάνειο, ή μήπως  δεχτούν να προχωρήσουμε στην αγορά, με την απόδειξη ότι εκκρεμεί αίτηση καταχώρησης, είχατε κάτι παρόμοιο σαν αυτό κάποιος από εσάς τώρα, και αν ναι πως έγινε η διαδικασία και πόσο καιρό έκανε το κτηματολόγιο για την καταχώρηση της πράξης. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Jvbsnsb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...