Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Αρχικά θέλω να ρωτήσω επειδή πλησιάζει να κάνουμε το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου με το σπίτι μου 2, έχει κάποιος να προτείνει κάποιον συμβολαιογράφο, ιδανικά στο κέντρο της Αθήνας που να έμεινε ευχαριστημένος και να έτρεξε άμεσα κάπως την διαδικασία;

Και επίσης επειδή καλό είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, και επειδή μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον, παραθέτω πληροφοριακά ότι σε εμάς υπήρχε σε εκκρεμότητα καταχώρησης μια πράξη αποδοχής κληρονομιάς της πωλήτριας στο κτηματολόγιο , έκανα αίτημα επίσπευσης (ψηφιακό αίτημα επικοινωνίας νομίζω λέγεται για την ακρίβεια), που τους εξήγησα ότι αγοράζουμε με το πρόγραμμα και αν μπορούν με αυτό το πρωτόκολλο αίτησης για την καταχώριση να το επισπεύσουν, μου απάντησαν να στείλω δικαιολογητικά που να αποδεικνύει την προτεραιότητα για το σπίτι μου 2, και τους έστειλα την αίτηση του δανείου και το ιδιωτικό συμφωνητικό της προκαταβολής που δώσαμε, και την καταχωρήσανε οριστικά μέσα σε λίγες μέρες αλλιώς ήθελε μήνες, απλά το λέω μην βρεθεί και κάποιος άλλος σε παρόμοια κατάσταση να ξέρει τι να κάνει, γιατί παίζει πολύ πώληση από κληρονομιές με αυτό το πρόγραμμα.

Βέβαια ήταν και λίγο ρίσκο που δώσαμε προκαταβολή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί αποδοχή κάποιου ποσοστού του ακινήτου αλλά προηγήθηκε έλεγχος από δικηγόρο πρώτα και ήταν πολύ σίγουρη υπόθεση κληρονομιάς, δηλαδή απεβίωσε η μητέρα της πωλήτριας και η κόρη κληρονόμησε το σπίτι, και ήταν όλα καθαρά και σωστή τιμή.

Επεξ/σία από Jvbsnsb
  • Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχει κάποιος ψάξει πως πάνε τα επιτόκια για τα κανονικά δάνεια; Αξίζει ή καλύτερα να περιμένει κάποιος το σπίτι μου 3;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 ώρες πριν, Petros_o είπε

Καλησπέρα σας, έχει κάποιος ψάξει πως πάνε τα επιτόκια για τα κανονικά δάνεια; Αξίζει ή καλύτερα να περιμένει κάποιος το σπίτι μου 3;

Οι λεπτομέρειες του 3 θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ. Το επιτόκιο σε κανονικό δάνειο είναι ότι είναι και στο πρόγραμμα (eueibor 1m/3m + spread) απλά δεν είναι /2.

Επεξ/σία από Yohji
Δημοσ.
Στις 30/8/2025 στις 12:22 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε

Δηλαδή δεν πιστεύετε πως θα υπάρξει κάποια μείωση στο μέλλον η έστω κάποια σταθερότητα στις τιμές; 

Το πρόγραμμα ξέρεις κάποιος μέχρι ποτς θα τρέχει; Υπάρχει χρονικό όριο η όσο καιρός περάσει μέχρι να τελειώσει η χρηματοδότηση; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Όλα αυτά τα προγράμματα όπως δίνονται, επιδότηση δανείου, στέγασης, ηλεκτρικών συσκευών κλπ αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν την ζήτηση   και να οδηγούν σε αυξημένες τιμές ακινήτων, ενοικίων, συσκευών και πάει λέγοντας και έτσι αντί να βοηθούν τελικά αυτόν που το παίρνει ένα μεγάλο μέρος να το καρπώνεται αυτός που πουλάει. 

Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα ποσά που αφορούν στέγαση, είτε δάνεια, είτε ενοίκιο αν πήγαιναν στην δημιουργία φοιτητικών εστιών ανά την χώρα, στην δημιουργία κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς, ιατρούς που ταξιδεύουν ανά την χώρα πόσο περισσότερο θα είχαν αποσυμφορήσει την ζήτηση ακινήτων και πόσο θα είχαν ρίξει τις τιμές κάνοντας τελικά ευκολότερο για όλους είτε να νοικιάσουν είτε να αγοράσουν κατοικία.

Κι εγώ είχα προσπαθήσει με το Σπίτι 2 και συνάντησα παράλογα υψηλές τιμές και σπίτια που στην πλειοψηφία χρειαζόταν ένα γερό χρηματικό ποσό για να ανακαινιστούν. Δεν βλέπω τι θα αλλάξει με το σπίτι 3

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Όλα αυτά τα προγράμματα όπως δίνονται, επιδότηση δανείου, στέγασης, ηλεκτρικών συσκευών κλπ αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν την ζήτηση   και να οδηγούν σε αυξημένες τιμές ακινήτων, ενοικίων, συσκευών και πάει λέγοντας και έτσι αντί να βοηθούν τελικά αυτόν που το παίρνει ένα μεγάλο μέρος να το καρπώνεται αυτός που πουλάει. 

Κι αν ήταν αυτό εξαρχής το σχέδιο;

5 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Δεν βλέπω τι θα αλλάξει με το σπίτι 3

Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές.

• Like 9
  • Sad 1
Δημοσ.

οσο παρεμβαινει το κρατος στην αγορα ακινητων ειτε με φορους,ειτε με επιδοτησεις,ειτε αλλα χαρατσια οπως πεα ,ητκ κ.α. αλλο τοσο θα ανεβαινουν οι τιμες και η αγορα θα διαστρεβλωνεται περισσοτερο.

λεφτα δεν υπαρχουν απο πουθενα εκτος κινας.

On 30/08/2025 at 17:00, Petros_o said:

συν 2% παραπανω επιτοκιο,βασικα ειναι ληστρικα-παντα σε σχεση με το επιτοκιο καταθεσεων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα ποσά που αφορούν στέγαση, είτε δάνεια, είτε ενοίκιο αν πήγαιναν στην δημιουργία φοιτητικών εστιών ανά την χώρα, στην δημιουργία κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς, ιατρούς που ταξιδεύουν ανά την χώρα πόσο περισσότερο θα είχαν αποσυμφορήσει την ζήτηση ακινήτων και πόσο θα είχαν ρίξει τις τιμές κάνοντας τελικά ευκολότερο για όλους είτε να νοικιάσουν είτε να αγοράσουν κατοικία.

Κι εγώ είχα προσπαθήσει με το Σπίτι 2 και συνάντησα παράλογα υψηλές τιμές και σπίτια που στην πλειοψηφία χρειαζόταν ένα γερό χρηματικό ποσό για να ανακαινιστούν. Δεν βλέπω τι θα αλλάξει με το σπίτι 3

Συμφωνώ στο 100% μαζί σου...

Πραγματικά!Κάθε επιδότηση,σημαίνει αύξηση αρχικής τιμής..!

Στο σπίτι μου πχ,θα μπορούσε το κράτος,να φτιάξει 1000-2000 κατοικίες κ να βάλει εκεί τους ίδιους όρους κ ουσιαστικά να ξεχρεωνεις το σπίτι στο κράτος!!

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Πανος999 είπε

θα μπορούσε το κράτος,να φτιάξει 1000-2000 κατοικίες κ να βάλει εκεί τους ίδιους όρους κ ουσιαστικά να ξεχρεωνεις το σπίτι στο κράτος!!

Εννοείς να υπάρχει ένας φορέας που θα κατασκευάζει ακίνητα για πώληση ή παραχώρηση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες χωρίς να έχει σκοπό το κέρδος; Θα ήταν πρωτοποριακό

/s

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Simeon είπε

Εννοείς να υπάρχει ένας φορέας που θα κατασκευάζει ακίνητα για πώληση ή παραχώρηση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες χωρίς να έχει σκοπό το κέρδος; Θα ήταν πρωτοποριακό

/s

Γι αυτό είπα με τους ίδιους όρους..Τι κερδίζει τώρα με το δάνειο που δίνει?Το αντίστοιχο κ εκεί..

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Γι αυτό είπα με τους ίδιους όρους..Τι κερδίζει τώρα με το δάνειο που δίνει?Το αντίστοιχο κ εκεί..

Ο στόχος δεν είναι η εξασφάλιση κατοικίας για τους αδύναμους οικονομικά. Άλλοι είναι οι στόχοι των προγραμμάτων αυτών.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Simeon είπε

Ο στόχος δεν είναι η εξασφάλιση κατοικίας για τους αδύναμους οικονομικά. Άλλοι είναι οι στόχοι των προγραμμάτων αυτών.

Ε προφανώς.. Γι'αυτό λέω ότι αν ήθελαν να λύσουν με κάποιο τρόπο το στεγαστικό,αυτός σίγουρα δεν είναι ο τρόπος!

• Like 2
Δημοσ.

οποιος νομιζει οτι υπαρχουν σοβαρα επιτελεια και επαγγελματιες στην κυβερνηση και οτι οι αποφασεις και οι νομοι προς ψηφιση δεν ειναι τυχαια γεγονοτα πλαναται.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, dsi44 είπε

οποιος νομιζει οτι υπαρχουν σοβαρα επιτελεια και επαγγελματιες στην κυβερνηση και οτι οι αποφασεις και οι νομοι προς ψηφιση δεν ειναι τυχαια γεγονοτα πλαναται.

Σοβαρά επιτελεία μπορεί να μην υπάρχουν αλλά οι νόμοι δεν ψηφίζονται τυχαία, ψηφίζονται βάσει σκοπιμοτήτων και πιέσεων από διάφορες ομάδες. Αυτό που αποτυγχάνουν είναι να προβλέψουν σωστά τις συνέπειες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Πιθανόν, να διευρύνουν τα κριτήρια των κατοικιών για να κάνουν ακόμα πιο χάλια την αγορά δημιουργώντας επιπλέον ζήτηση για κάτι που είναι ήδη σε έλλειψή... Πιστεύω γίνετε επί τούτου κυρίως για επικοινωνιακούς σκοπούς να μην εξαντλείτε το αρχικό συνολικό κεφάλαιο προς διάθεσή και να έχουν να ανανεώνουν προγράμματα 1.2.3...5.10... Κοινωνική πολιτική για επικοινωνιακούς λογούς...
Και για να κερδίζουν κάποιοι άλλοι βέβαια... Έπιασα κουβέντα με τη μηχανικό τής τράπεζας όταν ήρθε να δει το σπίτι πού πήρα και μου έλεγε ότι πολλοί για να βρουν αναγκάστηκαν να ξεφύγουν οικονομικά έκτος των δυνατοτήτων τους λόγο τής έκλειψης στην αγορά τής περιοχής, γνώριζε περιπτώσεις από το πρόγραμμα 1 που είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αγοράς νωρίς άλλα δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δάνειο και είχαν αρχίσει ήδη να συντάσσονται ειδοποιητήρια κατασχετήριων... ενω ακόμα  δεν είχε κλίσει ο κύκλος εκταμιεύσεων για τους τελευταίους δικαιούχους... 

Έκανα αγορά η οποία συνέπεσε με την ανακοίνωση του Σπίτι 2 το κοίταξα λόγο τις συγκυρίας αλλά δε με κάλυπτε λόγο εισοδηματικών κριτηρίων.
Είδα πολλά σπίτια αρκετά που δεν ήταν στα κριτήρια μου μόνο και μόνο για να πάρω μια ιδέα τι παίζει με την αγορά. Ετυχα πάρα  πολλές περιπτώσεις που ζητούσαν για ερείπια 40-60 ετών που δεν είχαν συντηρηθεί στο ελάχιστο από όταν κατασκευάστηκαν εξωφρενικά ποσά. Η ανακίνηση και συντήρησή κόστιζε όσο και η αγορά τους...
Στο τέλος θα κόστιζε όσο η αγορά ενός μερικές δεκαετίες νεότερο που θα ήταν άμεσα κατοικισμό και ανακαινισμένο πριν μερικά χρόνια... 
Από προσωπική εμπειρία αυτός από τον οποίο αγόρασα αν το προχωρούσα με πρόγραμμα η8ελε +20Κ΄.  Οταν τον ρώτησα αν νόμιζε ότι οι τράπεζες και το κράτος τα χαρίζουν δωρεάν το γύρισε το έργο επικαλούμενος τη χασούρα των καθυστερήσεων, αναμονή για τις χρονοβόρες διαδικασίες... Ενώ και ο ίδιος δεν είχε τα χαρτιά πλήρως έτοιμα για να  προχωρήσουν άμεσα οι  διαδικασίες περίμενε να πάρει προκαταβολή για να  πληρώσει ώστε να εκδοθούν...

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Deu164 είπε

Έπιασα κουβέντα με τη μηχανικό τής τράπεζας όταν ήρθε να δει το σπίτι πού πήρα και μου έλεγε ότι πολλοί για να βρουν αναγκάστηκαν να ξεφύγουν οικονομικά έκτος των δυνατοτήτων τους λόγο τής έκλειψης στην αγορά τής περιοχής, γνώριζε περιπτώσεις από το πρόγραμμα 1 που είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αγοράς νωρίς άλλα δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δάνειο και είχαν αρχίσει ήδη να συντάσσονται ειδοποιητήρια κατασχετήριων... ενω ακόμα  δεν είχε κλίσει ο κύκλος εκταμιεύσεων για τους τελευταίους δικαιούχους... 

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το υπόλοιπο νόημα του μηνύματος αυτό δεν παίζει με την καμία (η κατάσχεση δηλαδη). Απλά λογικά αν κάποιοι έχουν κάνει στάση πληρωμών η τράπεζα έχει καταγγείλει την δανειακή σύμβαση και έχει ειδοποιήσει  τον οφειλέτη ώστε να τον σπρώξει να κάνει ρύθμιση του δανείου. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι γιατί δώσανε μεγάλα δάνεια σε άτομα που δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...