gokuthelegend Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 14 λεπτά πριν, mindreader είπε Απλα μια διευκρινηση, οχι συναλλαγη με καρτα, καταθεση με το ebanking μου, στον λογαριασμο τους, δηλαδη μεταφορα χρηματων απο προσωπικο λογαριασμο σε 'επαγγελματικο' λογαριασμο, κανονικα προσμετράται; Ναι, ακριβώς έτσι. Αν κάνεις μεταφορά χρημάτων από τον προσωπικό σου λογαριασμό προς τον επαγγελματικό λογαριασμό του καταστηματάρχη τότε θα μετρήσει στο αφορολόγητο. 1
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Θα έχει πιθανότατα ρωτήσει το ίδιο κάποιος ήδη, αλλά αν αγοράσω κάτι με κάρτα ελληνικής τράπεζας από εξωτερικό (πχ amazon, aliexpress κλπ) αυτό μετράει ; 1
Neptu Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 6 λεπτά πριν, DrLo είπε Θα έχει πιθανότατα ρωτήσει το ίδιο κάποιος ήδη, αλλά αν αγοράσω κάτι με κάρτα ελληνικής τράπεζας από εξωτερικό (πχ amazon, aliexpress κλπ) αυτό μετράει ; Κάτι που είχα αγοράσει από Ολλανδία (όχι μπαφο) με Paypal και από πίσω ελληνική κάρτα, μέτρησε κανονικά. Και παλαιότερα 1-2 αγορές επίσης. Τώρα δε ξέρω αν παίζει ρόλο και η χώρα. Πρέπει να δω κάτι αγορές από Κίνα που είχα κάνει 1
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 22 λεπτά πριν, Neptu είπε Κάτι που είχα αγοράσει από Ολλανδία (όχι μπαφο) με Paypal και από πίσω ελληνική κάρτα, μέτρησε κανονικά. Και παλαιότερα 1-2 αγορές επίσης. Τώρα δε ξέρω αν παίζει ρόλο και η χώρα. Πρέπει να δω κάτι αγορές από Κίνα που είχα κάνει thanks, να υποθέσω το ίδιο ισχύει και για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό, πχ σε ένα εστιατόριο (εντός ΕΕ)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 20 λεπτά πριν, DrLo είπε Θα έχει πιθανότατα ρωτήσει το ίδιο κάποιος ήδη, αλλά αν αγοράσω κάτι με κάρτα ελληνικής τράπεζας από εξωτερικό (πχ amazon, aliexpress κλπ) αυτό μετράει ; Κανονικά περνάνε, απλώς μόνο όταν είναι εντός ΕΟΧ. Ωστόσο αν κλείσεις εισιτήρια με British π.χ., μετράνε κανονικά γιατί η χρέωση γίνεται στην Ελλάδα, όχι στο ΗΒ. 1
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Κανονικά περνάνε, απλώς μόνο όταν είναι εντός ΕΟΧ. Ωστόσο αν κλείσεις εισιτήρια με British π.χ., μετράνε κανονικά γιατί η χρέωση γίνεται στην Ελλάδα, όχι στο ΗΒ. από ότι είχα διαβάσει κάπου τα αεροπορικά εισητήρια γενικά όπως και πλοίων δεν μετράνε. ίσως έκανε λάθος το άρθρο ή να έχει αλλάξει από τότε.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 4 λεπτά πριν, DrLo είπε από ότι είχα διαβάσει κάπου τα αεροπορικά εισητήρια γενικά όπως και πλοίων δεν μετράνε. ίσως έκανε λάθος το άρθρο ή να έχει αλλάξει από τότε. Κανονικότατα. Λογικά λάθος του άρθρου.
iNorganic Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Ξέρετε εάν με την καινούρια προπληρωμένη που θα μπαίνουν τα επιδόματα πχ. ανεργίας, γέννας, παιδιού, θα μετράνε στο 30% ? Αν όχι μήπως συμφέρει ανάληψη εως το 50% μετά κατάθεση και μετά ξόδεμα με την debit/credit card? Έχει κανεις επειρία με την ΚΕΑ προπληρωμένη που υπήρχε ήδη και αν μετρούσε ? 1
iml Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 35 λεπτά πριν, iNorganic είπε Ξέρετε εάν με την καινούρια προπληρωμένη που θα μπαίνουν τα επιδόματα πχ. ανεργίας, γέννας, παιδιού, θα μετράνε στο 30% ? Αν όχι μήπως συμφέρει ανάληψη εως το 50% μετά κατάθεση και μετά ξόδεμα με την debit/credit card? Έχει κανεις επειρία με την ΚΕΑ προπληρωμένη που υπήρχε ήδη και αν μετρούσε ? Λες μια κάρτα που έχει εκδοθεί στο όνομά σου, με το ΑΦΜ σου, από την τράπεζα που ΕΣΥ ζήτησες και έχει τα παραπάνω στοιχεία που ΕΣΥ έδωσες, να μην είναι συνδεμένη με εσένα ωστε να καταγράφει τις κινήσεις και να μετράει το 30%? Κοινός νους. Οι συναλλαγές που καταγράφονται από την τράπεζα και αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ είναι για το σύνολο των κινήσεων από όλες τις κάρτες (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και τις ηλεκτρονικές πληρωμές που κάνει το ίδιο ΑΦΜ .
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 6 hours ago, gokuthelegend said: Αυτή η κατηγορία νομίζω δεν περνάει στο αφορολόγητο. Και κακώς που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου σου έδωσε τον επαγγελματικό λογαριασμό του, θα έχει και αυτός πρόβλημα. κατασκευαστης οποτε σωστα εδωσε επαγγελματικο λογαριασμο.και ναι περασε κανονικα στο αφορολογητο μου 6 hours ago, mindreader said: Απλα μια διευκρινηση, οχι συναλλαγη με καρτα, καταθεση με το ebanking μου, στον λογαριασμο τους, δηλαδη μεταφορα χρηματων απο προσωπικο λογαριασμο σε 'επαγγελματικο' λογαριασμο, κανονικα προσμετράται; αυτο εκανα εγω.προσωπικος δικος μου και επαγγελματικος δικος του και περασε 1
gokuthelegend Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 5 λεπτά πριν, poulinos είπε κατασκευαστης οποτε σωστα εδωσε επαγγελματικο λογαριασμο.και ναι περασε κανονικα στο αφορολογητο μου 6 ώρες πριν, mindreader είπε Αν είναι έτσι τότε ΟΚ. Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών. 1
mynick13 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Καλησπέρα....το φορολογητέο εισόδημα ειναι το μεικτό - ασφαλιστικες εισφορές; Δηλαδή οτι μπαινει στην τράπεζα (καθαρο) + Φορο μισθωτών υπηρεσιών? Για να μπορέσω να το υπολογιζω εύκολα; Ειμαι Ναυτικός με φμυ 10%
DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 7 ώρες πριν, iml είπε Λες μια κάρτα που έχει εκδοθεί στο όνομά σου, με το ΑΦΜ σου, από την τράπεζα που ΕΣΥ ζήτησες και έχει τα παραπάνω στοιχεία που ΕΣΥ έδωσες, να μην είναι συνδεμένη με εσένα ωστε να καταγράφει τις κινήσεις και να μετράει το 30%? Κοινός νους . Ο κοινός νους λέει ότι αν κάτι δεν είναι εισόδημα και δε φορολογείται, δε θα πρέπει να μετρα. Επίσης ΟΛΑ τα παραπάνω ισχύουν και για τη REVOLUT.
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 6 hours ago, gokuthelegend said: Αν είναι έτσι τότε ΟΚ. Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών. σωστα.δεν το γραψα και εγω οτι ειναι μεταξυ ιδιωτη και κατασκευαστη και οχι μεταξυ ιδιωτων που πραγματι δεν θα μετραγε.
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου μολις διαπιστωσα οτι οι αγορες με την προπληρωμενη καρτα του ΕΕΕ δεν υπολογιζονται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα