Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, XronisR είπε

Μπορείς να δουλεύεις αλλά δεν επιτρέπεται να πάρεις ταμείο ανεργίας εάν είσαι φοιτητής.

Μπορείς να δουλέψεις χωρίς ένσημα, οποία περίοδο θες και χωρίς βέβαια ταμείο ανεργίας; Για ελεύθερους επαγγελματίες τι ισχύει;

• Απαντ. 501
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TechWeirdo είπε

Μάλιστα, οπότε έκανα λάθος κάπου έτσι είχα διαβάσει. Εργασία και σπουδές δεν πάνε μαζί..

Όσοι αναφέρουν κάτι τέτοιο το λένε με το σκεπτικό ότι ενδεχομένως να μην βολεύουν οι ώρες να πηγαίνεις και στην σχολή και στην δουλειά. Αλλά αν τα καταφέρεις κάπως να συνδιάσεις τις ώρες τότε μπορείς να το κάνεις. Από θέμα νόμων δεν στο απαγορεύει κανείς να το κάνεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TechWeirdo είπε

Μπορείς να δουλέψεις χωρίς ένσημα, οποία περίοδο θες και χωρίς βέβαια ταμείο ανεργίας; Για ελεύθερους επαγγελματίες τι ισχύει;

Καταρχάς είναι παράνομο να δουλεύεις κάπου χωρίς ένσημα. 

Για ελεύθερους επαγγελματίες μπορείς  κανονικά να έχεις ατομική επιχείρηση στο όνομα σου όπως επίσης να συμμετέχεις και σε ένα νομικό πρόσωπο ( Ο.Ε. , Ε.Ε., ΙΚΕ, ΑΕ κτλπ) 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vassar είπε

Το ανήλικο ΑΜΕΑ δεν κάνει ξεχωριστή δήλωση στο δικό του ΑΦΜ;

Όπως και να έχει το επίδομα αναπηρίας δεν μετράει ως εισόδημα  και δηλώνετε στο κωδικό 781, δεν ήταν αυτόματα δηλωμένο εκεί;

Ναι, κάνει ξεχωριστή δήλωση και ναι είναι δηλωμένα στον κωδικό 781. Είναι όμως προστατευόμενο μέλος κ συναθροίζεται το εισόδημά του (το προνοιακό επίδομα εννοώ) στο ετήσιο οικογενειακό εισοδημα, κακώς νομίζω επειδή το συγκεκριμένο δεν θεωρείται εισοδημα αφού δεν είναι ανταποδοτικό. Πατάνε στον όρο ότι συναθροίζονται όλα τα εισοδήματα στο ετήσιο οικογενειακό ακόμα κι αυτά που δεν φορολογούνται αλλά θεωρώ ότι το λάθος είναι ότι το πιάνουν ως εισόδημα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το ΚΕΦΟΔΕ, ήθελα να δω αν το έχει αντιμετωπίσει κ καποιος άλλος.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια σημαντική εξέλιξη, για όσους έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη είναι η ταλαιπωρία με τις χειρόγραφες εκκαθαρίσεις των αποβιωσάντων είναι ότι πλέον είναι εφικτή από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης για αποβιώσαντες και αποβιώσασες, με κωδικούς Taxis ενός από τους δηλωθέντες στο Μητρώο κληρονόμους. Η προθεσμία όταν ο θάνατος ήταν εντός του 2024 είναι η 31/12/2025.

ΥΓ Αν η δήλωση υποβλήθηκε ήδη μέσω Αιτημάτων και δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμη, μπορείτε να την υποβάλετε κανονικά ηλεκτρονικά.

Στις 8/7/2025 στις 3:27 ΜΜ, elkat είπε

Το επίδομα βαριάς αναπηρίας για ανήλικο ΑΜΕΑ με 67% πιστοποίηση ΚΕΠΑ συναθροίζεται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα? Όσο έχω ψάξει λέει ότι είναι μη ανταποδοτικό και δεν συναθροίζεται, στην αίτηση όμως για το φοιτητικό επίδομα στέγασης του άλλου μου παιδιού φαίνεται ότι συνυπολογίζεται και μας πετάει εκτός.

Το εκκαθαριστικό τού ΑΜΕΑ τέκνου έχει εντελώς κενό τον Πίνακα Γ, και μόνο το ποσό στην τελευταία σελίδα με τους κωδικούς (στον κωδ. 781);

Επεξ/σία από Zazula
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Zazula είπε

Το εκκαθαριστικό τού ΑΜΕΑ τέκνου έχει εντελώς κενό τον Πίνακα Γ, και μόνο το ποσό στην τελευταία σελίδα με τους κωδικούς (στον κωδ. 781);

Ακριβώς!

Όλο κενό και στην τελευταία σελίδα έχει τα εξής (για την περίπτωση που βοηθάει σε κάτι):

001:1     023:1    092:1

091:103   097: 12

801: (το ΑΦΜ του συζύγου)

781: το ποσό

Χίλια ευχαριστώ!

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elkat είπε

Ακριβώς! Όλο κενό και στην τελευταία σελίδα έχει τα εξής (για την περίπτωση που βοηθάει σε κάτι):

[...]

781: το ποσό

Ορίστε ο υπέρτατος πίνακας για τέτοιες περιπτώσεις, δες περίπου στα ⅔ τής σελίδας:

spacer.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, TechWeirdo είπε

Εννοείται πως μπορείς απλώς φλερτάρεις με καλή πιθανότητα να ελαφρύνει το πορτοφόλι σου κατά 500 ευρώ και αυτός που σε απασχολεί να ελαφρύνει το πορτοφόλι του -10.000 ευρώ. 

Μη λέμε χαζά πράγματα. Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί και μένα μου ήρθαν στο ιατρείο από επιθεώρηση εργασίας 22:30 στον τελευταίο μου ασθενή. Ίσως ήταν καρφωτό? Δεν θα μάθω ποτέ και δεν με απασχολεί. Όποιος το έκανε αν το έκανε κάποιος που τον ενοχλώ του εύχομαι ολόψυχα να είναι γερός και να είναι πάντα καλότυχος και πάνω από όλα υγεία γιατί εν τέλει σαν την υγεία δεν έχει. Εν κατακλείδι ήταν ευγενέστατοι από την επιθεώρηση δεν είχα κάτι να κρύψω και αποχώρησαν. Συμπαθέστατοι και οι δυο.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Zazula είπε

@elkat, δες και εδώ ακόμη ειδικότερα:

spacer.png

spacer.png

Στην τελευταία πρόταση της πρωτης σελιδας γίνεται σαφεστατο «… κ δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα». @Zazula χιλια ευχαριστώ για τον χρόνο κ τον κόπο σου, με βοήθησες τόσο πολύ! 
Απο που είναι τα αποσπάσματα που παρέθεσες;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Εννοείται πως μπορείς απλώς φλερτάρεις με καλή πιθανότητα να ελαφρύνει το πορτοφόλι σου κατά 500 ευρώ και αυτός που σε απασχολεί να ελαφρύνει το πορτοφόλι του -10.000 ευρώ. 

Μη λέμε χαζά πράγματα. Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί και μένα μου ήρθαν στο ιατρείο από επιθεώρηση εργασίας 22:30 στον τελευταίο μου ασθενή. Ίσως ήταν καρφωτό? Δεν θα μάθω ποτέ και δεν με απασχολεί. Όποιος το έκανε αν το έκανε κάποιος που τον ενοχλώ του εύχομαι ολόψυχα να είναι γερός και να είναι πάντα καλότυχος και πάνω από όλα υγεία γιατί εν τέλει σαν την υγεία δεν έχει. Εν κατακλείδι ήταν ευγενέστατοι από την επιθεώρηση δεν είχα κάτι να κρύψω και αποχώρησαν. Συμπαθέστατοι και οι δυο.

Υπάρχει κάπου που να το λέει αυτό όπως έχει κάνει ο από πάνω;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, elkat είπε

Στην τελευταία πρόταση της πρωτης σελιδας γίνεται σαφεστατο «… κ δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα». @Zazula χιλια ευχαριστώ για τον χρόνο κ τον κόπο σου, με βοήθησες τόσο πολύ! 
Απο που είναι τα αποσπάσματα που παρέθεσες;

Στο πρώτο μήνυμά μου είναι από εδώ: https://www.taxheaven.gr/store/product/164

Το δεύτερο είναι από αυτό: https://e-shop.astbooks.gr/product/forologikes-diloseis-2025/

6 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί και μένα μου ήρθαν στο ιατρείο από επιθεώρηση εργασίας 22:30 στον τελευταίο μου ασθενή. Ίσως ήταν καρφωτό? Δεν θα μάθω ποτέ και δεν με απασχολεί. Όποιος το έκανε αν το έκανε κάποιος που τον ενοχλώ του εύχομαι ολόψυχα να είναι γερός και να είναι πάντα καλότυχος και πάνω από όλα υγεία γιατί εν τέλει σαν την υγεία δεν έχει. Εν κατακλείδι ήταν ευγενέστατοι από την επιθεώρηση δεν είχα κάτι να κρύψω και αποχώρησαν. Συμπαθέστατοι και οι δυο.

Οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε γραφεία ιατρών είναι συχνοί χωρίς να υπάρχει κάποια καταγγελία. Επίσης και τα κλιμάκια φορολογικού ελέγχου τα κάνουν ένα πέρασμα όλα, όπου πηγαίνουν (βοηθά που συχνά είναι μαζεμένα πολλά στην ίδια πολυκατοικία).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zazula είπε

Στο πρώτο μήνυμά μου είναι από εδώ: https://www.taxheaven.gr/store/product/164

Το δεύτερο είναι από αυτό: https://e-shop.astbooks.gr/product/forologikes-diloseis-2025/

Οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε γραφεία ιατρών είναι συχνοί χωρίς να υπάρχει κάποια καταγγελία. Επίσης και τα κλιμάκια φορολογικού ελέγχου τα κάνουν ένα πέρασμα όλα, όπου πηγαίνουν (βοηθά που συχνά είναι μαζεμένα πολλά στην ίδια πολυκατοικία).

Φορολογικά δεν ξέρω αφού όλοι πληρώνουν με κάρτα συνεπώς μαμουνιες δεν γίνονται οπότε οι αποδείξεις κόβονται. Το βασικό είναι να είσαι εντάξει για να είσαι καλυμμένος οπότε δεν έχεις κάτι να φοβηθεις 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Φορολογικά δεν ξέρω αφού όλοι πληρώνουν με κάρτα συνεπώς μαμουνιες δεν γίνονται οπότε οι αποδείξεις κόβονται. Το βασικό είναι να είσαι εντάξει για να είσαι καλυμμένος οπότε δεν έχεις κάτι να φοβηθεις 

Είναι αλήθεια ότι οι κάρτες έχουν μειώσει τη δυνατότητα για λαθροχειρίες, αλλά απέχει πολύ η κατάσταση από το να εξαλειφθούν. Επίσης υπάρχουν ειδικότητες όπου οι ίδιοι οι πελάτες ζητούν να μην βγει απόδειξη ώστε να είναι χαμηλότερη η χρέωση (λχ αισθητικά δερματολόγων). Το αντιμετωπίζω τόσο συχνά καθημερινά, που 'ναι να τρελαίνεσαι. Χώρια που, μόνο στο τελευταίο τρίμηνο, έχω πάει προσωπικά σε γιατρούς που δεν με γνώριζαν καν ούτε είχα ποτέ ξαναπάει, και πήραν ποσά (μετρητά) 40, 50 μέχρι και 80 ευρώ, χωρίς να εκδώσουν τίποτα απολύτως —και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών και με συνταγογράφηση (δλδ τι θα κάνουν, θα εκδώσουν κατόπιν μηδενική; 🤔)— που ειλικρινά πλέον δεν ξέρω τι να πω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια βοηθεια παιδια αν καποιος ξερει. Η θεια ειναι σε ιδρυμα ηληκιωμένων λόγω Άνοιας .

Τη δηλώνω στον πίνακα 6.9 (801)  όπου βάζω ΑΦΜ του ιδρύματος και τσεκάρω το πεδίο φιλοξενία (προφανώς βάζω και το ποσό που πληρώθηκε)  και ο πίνακας 5.1.α κενός (κύρια κατοικία) ?

ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Tsino

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...