cpc464 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Εμένα πάντως ο παππούς που μέχρι το 2010 που έφυγε είχε ταυτότητα που έγραφε "Βασίλειον της Ελλάδος" κάτι ήξερε. 2 2
hyperspaced Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εμένα πάντως ο παππούς που μέχρι το 2010 που έφυγε είχε ταυτότητα που έγραφε "Βασίλειον της Ελλάδος" κάτι ήξερε. Έβλεπε μπροστά ο παππούς. Κάτι ήξερε. Καλομελέτα και έρχεται
cpc464 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 14 minutes ago, hyperspaced said: Έβλεπε μπροστά ο παππούς. Κάτι ήξερε. Καλομελέτα και έρχεται Εγώ αναφερόμουν σε αυτό που έβαλε ο φίλος https://www.e-nomothesia.gr/law-news/apophase-ste-1602-2021.html Ο παππούς ήταν δημοκρατικός μέχρι τα μπούνια, απλά την ταυτότητα δέν την άλλαξε για να τρολάρει το δημόσιο.
geomrk Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Δηλαδή από δω και στο εξής,αν κλείσω για έκδοση ταυτότητας θα αναγράφεται ο ΠΑ? 1
jumper12 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 3 ώρες πριν, JcD είπε Καταρχάς είναι στην παράδοση μας να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, θα χαλάσουμε τις παραδώσεις μας τώρα δηλάδής? 😅 Ο αμκα δεν θα μπορούσε να είναι διότι υπάρχουν πολίτες που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ασφάλισης συνταξιοδότησης περίθαλψης κλπ της χώρας, οπότε και δεν έχουν αμκα. Για να σε διαφωτίσω, μένω στο Λουξεμβούργο και είμαι υπάλληλος της ΕΕ. Δεν με πληρώνει το κράτος, δεν με φορολογεί, δεν έχω ασφάλεια κρατική ή ιδιωτική, δεν θα με συνταξιοδοτήσει, ωστόσο έχω προσωπικό αριθμό για οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να χρειαστεί όπως να μου εκδοθεί κάρτα στάθμευσης, να κάνω συμβόλαιο σπιτιου κλπ.. έχω ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ που αποτελείται από την ημερομηνία γέννησης και 5 ακόμα αριθμούς... σου θυμίζει κάτι; Ας πούμε ότι είναι 2025032500001. Μπορούν να αποδοθούν ακόμα 99998 προσωπικοί αριθμοί για εκείνη την μέρα. Πόσο πιθανό είναι να έχουν γεννηθεί ή να μεταναστεύσουν κάποια στιγμή στο μέλλον 99.998 άτομα με την ίδια ακριβώς ημερομηνία γέννησης;
mariosnik_ Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 15 ώρες πριν, Dead-Poet είπε Ήμουνα νιος και γέρασα… κυριολεκτικά όμως: από το μακρινό 1985 θυμάμαι την πρώτη συζήτηση που έκανε η τότε κυβέρνηση για τον Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου (ΕΚΑΜ) όπως τον έλεγε, μέχρι και… καταλήψεις από αναρχικούς στα Εξάρχεια έγιναν για να μην περάσει, φυσικά και δεν πέρασε -όχι λόγω των αναρχικών αλλά της… Εκκλησίας- και από τότε μπήκε και βγήκε καναδυό φορές στο συρτάρι, ενώ ακόμα και τώρα πάει από μήνα σε μήνα η εφαρμογή του. Θυμηθείτε τον τελευταίο χρόνο πόσες φορές μας είπαν «τον άλλο μήνα θα μπορεί ο κάθε πολίτης να εκδώσει μόνος του τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη», κι ακόμα στο περίμενε είναι ο πολίτης… Ενδιαφέρουσες πληροφορίες αυτές που λες, δεν τα ήξερα. Αυτές είναι καταλήψεις, όχι επειδή η τυρόπιτα από το κυλικείο ήτανε στρογγυλή και δεν ξέραμε από που να την δαγκώσουμε. 1 ώρα πριν, cpc464 είπε Εμένα πάντως ο παππούς που μέχρι το 2010 που έφυγε είχε ταυτότητα που έγραφε "Βασίλειον της Ελλάδος" κάτι ήξερε. Έτσι. Και ο πατέρας μου αυτή που είχε, ήταν με την γνωστή σφραγίδα της χούντας επάνω.
Black Flag Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Εμένα η δική μου έχει εκδοθεί την 31η Μάρτη του 2000. Δεν σκοπεύω να βγάλω καινούρια. Το δίπλωμα οδήγησης αρκεί για ταυτοποίηση. 2
spyros.s Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε 09XXXXX6969 NA ΜΑΣ Ξαναρθετε .... Ε α στα διαολα πια με κλεισιμο ραντεβου σε 4 μηνες Αυτό που γράφεις είναι πράγματι σωστό...το έχουν παρακάνει με τα ραντεβού σε βάθος χρόνου...Εγώ πάντως περιέγραψα τα δεδομένα... 3 ώρες πριν, JcD είπε Εισοδηματίες από παθητικό εισόδημα, ενοίκια και μισθώσεις ακινήτων είναι ένα παράδειγμα, είναι προαιρετική η ασφάλιση. Εχουνε αφμ λοιπόν κατ' εσέ και δεν εχουν αμκα...να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και αν δεν έχουν ασφάλεια θα τους χρειαζόταν το αμκα ακόμα και για απλές συναλλαγές με το δημόσιο. 2 ώρες πριν, cpc464 είπε Εγώ αναφερόμουν σε αυτό που έβαλε ο φίλος https://www.e-nomothesia.gr/law-news/apophase-ste-1602-2021.html Ο παππούς ήταν δημοκρατικός μέχρι τα μπούνια, απλά την ταυτότητα δέν την άλλαξε για να τρολάρει το δημόσιο. επειδη το θέμα με τις ταυτοτητες είναι στα όρια του ανέκδοτου σε βαθος χρόνου θα σου γράψω απλά ότι περασε μία περίοδος στα μεσα των 00'ς που οι ταυτότηες αυτές ακυρώθηκαν μαζί με τις κομμένες λόγω γάμου και ...επανενεργοποιήθηκαν ως αποδεκτές στις αμέσως επόμενες εκλογές!
Tilemaxx Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 ώρα πριν, geomrk είπε Δηλαδή από δω και στο εξής,αν κλείσω για έκδοση ταυτότητας θα αναγράφεται ο ΠΑ? Όχι. Δεν υπάρχει ακόμα implementing του προσωπικού αριθμού. Και δεν θα υπάρξει για μήνες/χρόνια έτσι όπως το πάνε. 16 ώρες πριν, aliakas είπε Εγω εχω ταυτοτητα απο το 1989 , ισα που φενοντε γραματα αλλα δεν μου εχει πει κανεις τπτ Το ξέρεις ότι σε περίπτωση ελέγχου αν πέσεις σε στραβόξυλο πας στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων έτσι; Οι ταυτότητες παλιού τύπου ανεπίσημα λήγουν στα 15 χρόνια. Επίσης δεν περνάει πουθενά ως μέσω ID σε καμία σελίδα που ζητάει ταυτοποίηση με ταυτότητα. 3 1
Strat8 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Μόνο σε μένα φαίνεται αστείο που βγήκε τροπολογία για κάτι που ακόμα δεν υπάρχει;
Lefteris Sorogos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Εκατσε καποιος στο Δημόσιο να σκεφτεί κατι αυτονόητο ??? Μαλλον θα μπηκε καποιος νεος υπαλληλος με ορεξη , και το σκεφτηκε Και πηρα νεα ταυτοτητα πριν 12 ημερες , αλλα ακομα ειναι παντου ενεργη η παλια μου....
james01gr Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 17 ώρες πριν, eliask είπε Προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν ήταν έτοιμοι με τον προσωπικό αριθμό ΠΡΙΝ βγουν οι νέου τύπου ταυτότητες και τώρα ώς αποτέλεσμα οι μισοί θα έχουν ΠΑ στις ταυτότητες και οι άλλοι μισοί όχι .... Γιατί είχαν πάρει χρήματα από την ΕΕ για τις ταυτότητες και δεν μπορούσαν να πάνε άλλο πίσω. Μιλάμε πως είμαστε ήδη δύο χρόνια από την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και ενώ είχαν ήδη πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομενα... Το ίδιο έγινε και στην διασύνδεση με τις ταμειακές κτλ. 2
kallair Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 20 ώρες πριν, Volga είπε To ΑΜΚΑ δεν γνωρίζω αν είναι μοναδικός γιατί βγαίνει από την ημερομηνία γέννησης (μέρα μήνας) έχει ένα 2ψήφιο που αφορά το φύλο και 1 αλλο αριθμό που κατι σημαίνει (δεν γνωρίζω). Ομως ΣΙΓΟΥΡΑ το ΑΦΜ και ο αριθμός Ταυτότητας είναι 100% μοναδικά. To ΑΜΚΑ ειναι ημερομηνια γεννησης + ενα 5ψηφιο. και ναι ειναι μοναδικο για τον καθενα μας. πχ εμενα ειναι 060484ΧΧΧΧΧ. Πιθανοτατα δεν θελουν να χρησιμοποιησουν το AMKA επειδη περιεχει προσωπικα δεδομενα (ημερομηνια γεννησης); 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, kallair είπε To ΑΜΚΑ ειναι ημερομηνια γεννησης + ενα 5ψηφιο. και ναι ειναι μοναδικο για τον καθενα μας. πχ εμενα ειναι 060484ΧΧΧΧΧ. Πιθανοτατα δεν θελουν να χρησιμοποιησουν το AMKA επειδη περιεχει προσωπικα δεδομενα (ημερομηνια γεννησης); Το Αμκα δεν θα είναι περισσότερο δημόσιο απο ότι ειναι τώρα,πχ στις συνταγογραφήσεις ή σε εξετάσεις υπάρχει ήδη.Απο ότι έχω καταλάβει θα είναι στο τσιπακι της ταυτότητας .
ardi21 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το θεμα ξερετε ποιο ειναι? Να βγει ο προσωπικος αριθμος που -υποτιθεται θα ειναι ο μοναδικος που θα χρησιμοποιειται- και να πας καπου και να σου ζητησουν ΑΦΜ-ΑΜΚΑ. Εκει θα πεσει χριστοπαναγια. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από ardi21 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα