Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστω ! Για την ωρα δουλευει σουπερ η ψυξη εδω και κατι βδομαδες που χαλασε η συντήρηση. Δεν ξερω ποσο σύντομα θα γινει αυτο θεωρητικα. Οχι δεν ειναι no frost.

Και τι κανατε;Κουβαλάγατε χιόνια απο τις κορφές;

Αν θες να το ξεπαγώσεις γρήγορα βάλε κατσαρόλες με ζεστό νερό.

4 ώρες πριν, artist1 είπε

Επίσης η πλάτη του τώρα που δεν λειτουργεί κάποιες εβδομάδες ξεφούσκωσε. Το εχουμε ακόμα στην πρίζα γιατί χρησιμοποιούμε την ψύξη. 

Το ρολόι της ΔΕΗ θα πρέπει να εχει γίνει ανεμιστήρας.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Άμα δεν σας καλύπτει για τις αναγκες σας πάρτε άλλο. Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να κάνει τεχνικός σε ψυγείο 40 ετών κι αν αξίζει ο κόπος να δώσετε το κόστος της επίσκεψης. Πριν 1-2 έτη μας χάλασε ο θερμοστάτης από ψυγείο του 60 μάρκας Westinghouse. Ο τεχνικός ήρθε και γελούσε, μας είπε δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά από τόσο παλιό ψυγείο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, artist1 είπε

Μάρκας liebherr 40 ετών...όταν είχαν φωνάξει οι δικοί μου, μέσα σε λίγους μήνες από την αγορά, τεχνικό για το φωτακι (δεν ειχε κατι σοβαρο) τους ειπε πως εχει φουσκωμένη πλάτη και σε λίγους μήνες θα χαλάσει. Κράτησε ομως 40 χρονια. Μέχρι που πρόσφατα έπαψε να λειτουργεί η συντήρηση. Η ψυξη λειτουργεί κανονικά. Το λάστιχο ειναι μια χαρά.

Αξίζει να φωνάξουμε τεχνικό πιστεύετε; Ζητάνε 20-30 ευρω για επίσκεψη ακόμα και αν δεν φτιάχνεται και οι δικοί μου λένε πως αν δεν φτιάχνεται θα ναι πεταμένα λεφτά και ίσως καλύτερα να πάρουμε άλλο.

Επίσης η πλάτη του τώρα που δεν λειτουργεί κάποιες εβδομάδες ξεφούσκωσε. Το εχουμε ακόμα στην πρίζα γιατί χρησιμοποιούμε την ψύξη. 

Σίγουρα δεν θέλει μια απόψυξη? Κατά 99% η συντήρηση ψύχεται από την κατάψυξη. Αν δεν νιώθεις τον αέρα πάνω ή σε ένα από τα συρτάρια που κάνει επιστροφή, έχει πιάσει πάγο 

5 ώρες πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστω. Απόψυξη κάναμε δεν νομίζω να καναμε για 24 ωρες ομως αλλα πολύ λιγοτερο! Παιζει ρολο;

36 ώρες 

Εμάς έβγαζε νερό μέχρι και τις 25+, παρόλο που είχα κάνει στην αρχή αρκετά με πιστολάκι 

Δημοσ.

Ίσως έχει ξεχωριστό συμπιεστή για συντήρηση και κατάψυξη και έχει χαλάσει μόνο της συντήρησης. Μου έχει συμβεί σε ψυγείο πριν από 30 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα ενα αντιστοιχο MIELE με δυο μοτέρ (30 + χρόνια)

Το ιδιο προβλημα ειχα και ηταν ο θερμοστάτης

Τον αλλαξα και δουλεψε για μερικους μηνες και μετα αγορασα ενα συγχρονο LG με χαμηλη καταναλωση

Η διαφορα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δεν μπορεις να φαντασθεις .....

Ολα διατηρουνται φρεσκα τριπλασιο χρόνο ....

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Και γω αυτό ήθελα να ρωτήσω για αρχή, αν έχει ένα μοτέρ ή δύο

Ναι εχει δυο μοτερ ειναι ψυγειοκαταψύκτης!

2 ώρες πριν, mankts είπε

Ειχα ενα αντιστοιχο MIELE με δυο μοτέρ (30 + χρόνια)

Το ιδιο προβλημα ειχα και ηταν ο θερμοστάτης

Τον αλλαξα και δουλεψε για μερικους μηνες και μετα αγορασα ενα συγχρονο LG με χαμηλη καταναλωση

Η διαφορα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δεν μπορεις να φαντασθεις .....

Ολα διατηρουνται φρεσκα τριπλασιο χρόνο ....

Μετα από τους λιγους μηνες αφότου το έφτιαξες χαλασε ξανα ;

7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Άμα δεν σας καλύπτει για τις αναγκες σας πάρτε άλλο. Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να κάνει τεχνικός σε ψυγείο 40 ετών κι αν αξίζει ο κόπος να δώσετε το κόστος της επίσκεψης. Πριν 1-2 έτη μας χάλασε ο θερμοστάτης από ψυγείο του 60 μάρκας Westinghouse. Ο τεχνικός ήρθε και γελούσε, μας είπε δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά από τόσο παλιό ψυγείο.

Και γιατί μας είπαν να έρθουν αν το δουν τους ειπαμε οτι ειναι 40 ετων! Ισως το ξερουν πως δεν φτιάχνεται, απλά θελουν να ερθουν να παρουν επισκεψη!

7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Σίγουρα δεν θέλει μια απόψυξη? Κατά 99% η συντήρηση ψύχεται από την κατάψυξη. Αν δεν νιώθεις τον αέρα πάνω ή σε ένα από τα συρτάρια που κάνει επιστροφή, έχει πιάσει πάγο 

36 ώρες 

Εμάς έβγαζε νερό μέχρι και τις 25+, παρόλο που είχα κάνει στην αρχή αρκετά με πιστολάκι 

τα μοτερ ειναι διαφορετικα ...ενα για ψυξη ενα για καταψυξη

οχι η συντήρηση δεν ψύχεται απο την κατάψυξη δεν νιωθω κανενα αερα 

Δημοσ.

Πάρε ένα LG που λέει κι ο από πάνω και θα το ξεχάσεις σύντομα το παλιό. Ήδη πολύ ασχολήθηκες.

Δημοσ.

Επειδή λες πως έχει φουσκώσει η πλάτη μάλλον έχουν χαλάσει τα στοιχεία του ψυγείου που είναι μέσα στα τοιχώματα, το 2006 σε ένα BOSCH  (ήταν τρίπορτο το είχε φέρει απο Γερμανία ο πάτερας μου) που είχαμε παρουσίασε την ίδια βλάβη με εσένα το πήρε ψυκτικός στο μαγαζί του και μας έκανε μετασκευή και έβαλε την ίδια μονάδα στον μέσα χώρο του ψυγείου αλλά έξω απο την πλάτη η επισκευή κράτησε 5-6 χρόνια για να κάνεις το ίδιο σήμερα δεν συμφέρει απο άποψη κόστους να πάρεις ένα πιο οικονομικό ψυγείο και βέβαια δεν νομίζω να ασχοληθεί ψυκτικός με τέτοια μετασκευή.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptriv1 είπε

Επειδή λες πως έχει φουσκώσει η πλάτη μάλλον έχουν χαλάσει τα στοιχεία του ψυγείου που είναι μέσα στα τοιχώματα, το 2006 σε ένα BOSCH  (ήταν τρίπορτο το είχε φέρει απο Γερμανία ο πάτερας μου) που είχαμε παρουσίασε την ίδια βλάβη με εσένα το πήρε ψυκτικός στο μαγαζί του και μας έκανε μετασκευή και έβαλε την ίδια μονάδα στον μέσα χώρο του ψυγείου αλλά έξω απο την πλάτη η επισκευή κράτησε 5-6 χρόνια για να κάνεις το ίδιο σήμερα δεν συμφέρει απο άποψη κόστους να πάρεις ένα πιο οικονομικό ψυγείο και βέβαια δεν νομίζω να ασχοληθεί ψυκτικός με τέτοια μετασκευή.

Βεβαια η πλατη ηταν φουσκωμένη από οταν το αγορασαν οι δικοι μου σχεδον, αλλα λειτούργησε 40 χρονια. Τωρα αν φταιει αυτο και χαλασε και αλλο ναι δεν αξιζει τα χρηματα και τον κοπο αν ειναι μεγαλη η διαδικασια.

Δημοσ.
20 hours ago, artist1 said:

Μάρκας liebherr 40 ετών...όταν είχαν φωνάξει οι δικοί μου, μέσα σε λίγους μήνες από την αγορά, τεχνικό για το φωτακι (δεν ειχε κατι σοβαρο) τους ειπε πως εχει φουσκωμένη πλάτη και σε λίγους μήνες θα χαλάσει. Κράτησε ομως 40 χρονια. Μέχρι που πρόσφατα έπαψε να λειτουργεί η συντήρηση. Η ψυξη λειτουργεί κανονικά. Το λάστιχο ειναι μια χαρά.

Αξίζει να φωνάξουμε τεχνικό πιστεύετε; Ζητάνε 20-30 ευρω για επίσκεψη ακόμα και αν δεν φτιάχνεται και οι δικοί μου λένε πως αν δεν φτιάχνεται θα ναι πεταμένα λεφτά και ίσως καλύτερα να πάρουμε άλλο.

Στείλε τους μήνυμα, μπορεί να σου το ανταλλάξουν με καινούριο.
https://www.facebook.com/LiebherrAppliancesSG/photos/did-you-know-that-one-of-our-refrigerators-has-been-in-a-kitchen-in-ireland-for-/1034679185330881/

Πολύ χοντρικά, το υφιστάμενο ψυγείο καταναλώνει 300% παραπάνω ενέργεια (~1Kw/μέρα καινούριο, ~4kw/μέρα το υφιστάμενο). Με τιμή KWh ~0,35€ (τελική τιμή τόσο φτάνει), θα κάνεις απόσβεση ένα καινούριο ψυγείο των 700€ σε 2 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα κι εγώ ένα με δυο μοτέρ και χάλασε μόνο της συντήρησης. Ήταν περιπου 25ετιας, τώρα θα ηταν γύρω στα 30, το ειχα «κληρονομήσει» και περίμενα να χαλάσει να πάρω καινούριο. Δεν ασχολήθηκα με επισκευή, πήρα ένα lg, καμία σχέση, πολλά φρούτα και λαχανικά δεν χαλάνε για μήνες!

Οταν μου έφεραν το καινούριο και πήραν το παλιό, μου είπαν ότι ήταν κριμα που το πετάω κι ότι είναι καταπληκτικό και σίγουρα θα βρουν να το φτιάξουν και θα ξαναχρησιμοποιηθεί.

Δημοσ.

Πήγαινε πάρε ένα ενεργειακής κλάσης Α, μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, όσο για το παλιό,το ποίο πιθανό είναι να έχουν μπουκώσει η αεραγωγοί της συντήρησης απο πάγο αλλά για να το δείς θα πρέπει να το κλείσεις και να το αφήσεις να ξεπαγώσει 2-3 ημέρες, μην πας να σπάσεις τον πάγο με κανα μαχαίρι όπως είχε κάνει ένας φίλος μου γιατί αν τρυπήσει κάτι ούτε φρέον δεν υπάρχει ποια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή διαβάζω  για  μπουκωμένους/βουλωμένους αεραγωγούς κλπ....  δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση δεν είχαν αεραγωγούς....  πριν 40 χρόνια το No Frost ήταν στα σπάργανα, ελάχιστα ψυγεία ήταν No Frost  και οχι οι ψυγειοκαταψύκτες που όλοι ηταν με διπλά μοτέρ,  άλλα ψυκτικά στοιχεία  στην συντήρηση (πισω στην πλάτη)  και άλλα στην κατάψυξη (ανάμεσα απο τα συρτάρια)   και ξεχωριστά κυκλώματα ψύξης. 

Η Liebherr ήταν μία απο τις καλύτερες εταιρείες (για να μην πω η καλύτερη) στα ψυγεία ... απο ηλεκτρικές συσκευές κατασκεύαζε μόνο ψυγεία (την δεκαετία  1980-1990  την θυμάμαι μόνο σε ψυγειοκαταψυκτες και όχι σε απλά ψυγεία) ... και επίσης  κατασκεύαζε και μπουλντόζες. 

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την μανία να ξεζουμίζουμε συσκευές που λιώνουμε στη χρήση και που θα έπρεπε να έχουν ανακυκλωθεί χρόνια πριν. Οκ δουλεύει, όπως δουλεύει και μια Trinitron που έχω στην αποθήκη για ενθύμιο. Έχει κανένας CRT στο σαλόνι του σήμερα; 

Άλλαξε το, μόνο το ρεύμα, ο θόρυβος και οι αποψύξεις που θα γλυτώσεις αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...