Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, KostasKri said:

Ναι νομίζω το pay gap ήταν το τελειωτικό χτύπημα, αν και εδώ που είναι φως φανάρι το flawed logic του πως βγήκε εξ αρχής, δεν υπάρχει ελπίδα καν να διαβάσει κανείς τους το οτιδήποτε χωρίς να είναι αρνητικά προκατειλημμένος γι αυτό που διαβάζουν.

Αυτό που έστειλες λέει αυτό που λέω. Ότι αρχικά φαίνεται να υπάρχει το gap και παρακάτω αναλύει τα causes. Και λέει πάνω κάτω αυτά που είπα. Επομένως πού διαφωνούμε;

17 minutes ago, Shinji ikari said:

Το διαβασες καν αυτο; οτι δεν υπαρχει pay gap λεει και οτι πρεπει να εφαρμοστουν αντισυνταγματικοι ρατσιστικοι κανονες για να περνουν περισσοτερα αυτοι με λιγοτερα προσοντα.

Καλά μου παιδιά, αφού σας ευχαριστήσω θερμά που διαβάσατε προσεκτικά και καταλάβατε το content του link που πόσταρα, θα ήθελα μου εξηγήστε σας παρακαλώ το εξής:

Αφου το άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο "Understanding the gender pay gap: definition, facts and causes" μας λέει ότι δεν υπάρχει pay gap

***παύση για να σκουπίσω τα δάκρυα από τα γέλια***

ποιο είναι τότε το νόημα του υποκεφαλαίου "The benefits of closing the gap" και πως θα μπορούσε η μαμά ΕΕ να έχει κέρδη κλείνοντας κάτι που δεν υπάρχει?

Επεξ/σία από Spyros7
  • Like 4
Δημοσ.
1 minute ago, fitsoulas2024 said:

Ποια στοιχεια μου? quotaρησες ενα κενο?

Οταν λες "θα σας" σε ποιους αναφερεσαι? που κολλαει ο πληθυντικος? ποιους νομιζεις οτι εκπροσωπω?

Το "Για να δουμε τα στοιχεια σου" απευθυνοταν σε εσενα μονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, KostasKri είπε

1. Δεν με ενοχλούν επειδή είναι τσιγγάνοι. Με ενοχλούν όταν δημιουργούν προβλήματα όπως θα με ενοχλούσε και ένα Έλληνας ή κοινωνία Ελλήνων όταν θα δημιουργούσαν πρόβλημα (όπως οι πολιτικοί μας; 😛)

2. Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις ποιοι έρχονται από ανάγκη. Αυτοί που έρχονται ως asylum seekers έρχονται με τα χαρτιά τους και ξέρεις τι είναι, ξέρεις αν έχουν σπουδάσει και είναι πιο εύκολο να ενσωματωθούν. Από κει και πέρα όμως όταν ανοίγεις σύνορα να μπουν όλοι, είναι αναμενόμενο να μπουν και trouble makers που θα το εκμεταλλευτούν.

3. Επειδή βλέπω ότι επιμένεις να το πας εκεί το θέμα λοιπόν θα σου απαντήσω. Δεν ταυτίζω τους ξένους με το έγκλημα. Το αν σαν άνθρωπος έχεις μια τάση προς το έγκλημα είναι θέμα κουλτούρας και το πως μεγάλωσες. Έχεις δει πολλούς Ιάπωνες να δημιουργούν προβλήματα; Έχεις δει γενικα Ασιάτες να δημιουργούν προβλήματα σε τέτοιο βαθμό; Όχι γιατί γενικά η κουλτούρα τους έχει μέσα πολύ τον σεβασμό προς την κοινωνία. Σε αντίθεση πόσους έχουμε δει στην Ελλάδα να απλώνουν χέρι σε γυναίκες (έχει τύχει στην κολλητή μου) μόνο και μόνο επειδή στο Ισλάμ για παράδειγμα σου μαθαίνουν ότι η γυναίκα δεν πρέπει να δείχνει δέρμα και τα σχετικά; Πόσοι απλώνουν χέρι επειδή από τις τριτοκοσμικές χώρες που ήρθαν θεωρούσαν κατώτερες και κτήμα τους τις γυναίκες; Όταν πολλοί στο Ισλάμ σου περνάνε ότι οι αλλόθρησκοι πρέπει να πεθάνουν, περιμένεις αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν στον δυτικό κόσμο που οι περισσότεροι είναι χριστιανοί και άθεοι και να ενσωματωθούν 100%;

Όλα αυτά λοιπόν είναι θέμα του αν κάποιος είναι ξένος ή θέμα κουλτούρας των χωρών από τις οποίες έρχονται; Στην Σαουδική Αραβία που και εκεί είναι μουσουλμάνοι, γιατί δεν τους δέχονται όλους αυτούς που έρχονται στην Ευρώπη; Ακριβώς επειδή εκεί είναι πολιτισμένοι και δεν θέλουν να μπλέξουν με ακραίους ισλαμιστές.

Και ένα τελευταίο παράδειγμα είναι και το black community στις ΗΠΑ όπου ενώ είναι γύρω στο 15% του πληθυσμού, διαπράττουν το 50% των εγκλημάτων. Αυτό μπορεί να προέρχεται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα το ότι οι οικογένειές τους είναι κυρίως μονογονεϊκές με μόνο μητέρες. Στατιστικά τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαπράξουν εγκλήματα όταν μεγαλώσουν. Στις κοινωνίες αυτές τι τους φταίει; Η κοινωνία που τις τελευταίες δεκαετίες είναι όλο και πιο δεκτική στο διαφορετικό ή η κουλτούρα τους; Γενικά όσο περνάνε τα χρόνια και είναι όλο και πιο αποδεκτοί δεν θα έπρεπε τα στατιστικά αυτά να πέφτουν; Αντιθέτως όμως μεγαλώνουν.

Οπότε εν τέλη όχι δεν ταυτίζω εγώ κοινωνίες με το έγκλημα. Υπάρχουν τα στατιστικά να μας πουν τι να προσέχουμε.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι και οι γυναίκες στον δρόμο προσπαθούν να αποφεύγουν άντρες στον δρόμο και να μην τους έχουν πολύ κοντά. Τις λες σεξιστές; Δεν νομίζω. Καλά κάνει η γυναίκα. Ακόμα και εκεί που τα ποσοστά θα είναι ακόμα μικρότερα του να συμβεί κάτι, better safe than sorry. Δεν με ενοχλεί καθόλου όταν μια γυναίκα αλλάζει πεζοδρόμιο όταν δει έναν άντρα. 

Στους αλλους εισαι συντομος, σε μενα βρηκες να κανεις σεντονι? 😄

Θα απαντησω οταν εχω χρονο👍

2 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Το "Για να δουμε τα στοιχεια σου" απευθυνοταν σε εσενα μονο.

ναι, αλλα σε τι λεγομενα αναφερεσαι. Μη quotaρεις στο κενο

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Πολλα σου εχω παρουσιασει ηδη, απλα λες ξανα τα ιδια ενω τα ξερεις. Εξ ορισμου το affirmative action και το DEI παντα ηταν ρατσιστικα, αντι-συνταγματικα και αντι-αξιοκρατικα, δε θα μπορουσαν να ειναι αλλιως. Και παλι, ο Αμερικανος δε νοιαζεται τι γνωμη εχεις εσυ κι εγω, ψηψισε.

Για αυτό και τώρα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο πιστεύοντας έναν λαϊκιστή…

Στα τάρταρα έχει πέσει η δημοτικότητα του Τραμπ, μη έχοντας κλείσει ούτε 100 μέρες διακυβέρνησης, και πάει για ιστορικό χαμηλό…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Spyros7 said:

Καλά μου παιδιά, αφού σας ευχαριστήσω θερμά που διαβάσατε προσεκτικά και καταλάβατε το content του link που πόσταρα, εξηγήστε μου σας παρακαλώ το εξής:

Αφου το άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο "Understanding the gender pay gap: definition, facts and causes" μας λέει ότι δεν υπάρχει pay gap

***παύση για να σκουπίσω τα δάκρυα από τα γέλια***

ποιο είναι τότε το νόημα του υποκεφαλαίου "The benefits of closing the gap" και πως θα μπορούσε η μαμά ΕΕ να έχει κέρδη κλείνοντας κάτι που δεν υπάρχει?

Σου λέει ότι υπάρχει pay gap και οι λόγοι που υπάρχει pay gap είναι:

- Ότι οι γυναίκες δουλεύουν περισσότερο part time
- Ότι οι γυναίκες επιλέγουν lower paying jobs

- Ότι δεν υπάρχουν τόσες CEO γυναίκες (λογικό αν διαλέγουν lower paying jobs) 

Επομένως αν θες να διαγράψεις το pay gap, βάλε τις γυναίκες να είναι engineers αντί για δασκάλες και νοσοκόμες, βάλτες να δουλεύουν φουλ time για να πιάσουν τις ώρες εργασίας τον αντρών και βάλτες με το ζόρι να γίνουν CEO σε εταιρίες.

Καμία σχέση με το αν πληρώνονται τα ίδια λεφτά για την ίδια δουλειά καθώς όπως είπα είναι παράνομο να γίνεται διαχωρισμός. Όταν μια θέση βγαίνει με μισθό 2.000-2.500€ δεν σου λέει ο εργοδότης α εσύ είσαι γυναίκα θα πάρεις 2.000€. Έχει να κάνει με το πως ΕΣΥ θα πουλήσεις τον εαυτό σου και πως ΕΣΥ θα ανταπεξέλθεις σε ένα πιθανό παζάρι. Δεν έχει να κάνει με το φύλο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Αυτο ειναι άλλο θεμα, ειπαμε ο λαος ηθελε μπερνι αλλά αναμεσα σε τραμπ και καμαλα...

Άρα γιατί ξεπλένεις τις ανοησίες του Τραμπ και των οπαδών του, και μπαίνεις σε μια διαδικασία να αποδείξεις κάτι που δεν το πιστεύεις?

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Σου λέει ότι υπάρχει pay gap και οι λόγοι που υπάρχει pay gap είναι:

- Ότι οι γυναίκες δουλεύουν περισσότερο part time
- Ότι οι γυναίκες επιλέγουν lower paying jobs

- Ότι δεν υπάρχουν τόσες CEO γυναίκες (λογικό αν διαλέγουν lower paying jobs) 

Επομένως αν θες να διαγράψεις το pay gap, βάλε τις γυναίκες να είναι engineers αντί για δασκάλες και νοσοκόμες, βάλτες να δουλεύουν φουλ time για να πιάσουν τις ώρες εργασίας τον αντρών και βάλτες με το ζόρι να γίνουν CEO σε εταιρίες.

Καμία σχέση με το αν πληρώνονται τα ίδια λεφτά για την ίδια δουλειά καθώς όπως είπα είναι παράνομο να γίνεται διαχωρισμός. Όταν μια θέση βγαίνει με μισθό 2.000-2.500€ δεν σου λέει ο εργοδότης α εσύ είσαι γυναίκα θα πάρεις 2.000€. Έχει να κάνει με το πως ΕΣΥ θα πουλήσεις τον εαυτό σου και πως ΕΣΥ θα ανταπεξέλθεις σε ένα πιθανό παζάρι. Δεν έχει να κάνει με το φύλο σου.

Δειξε μου με screenshot που λέει επιλέγουν

Δημοσ.
9 minutes ago, fitsoulas2024 said:

Στους αλλους εισαι συντομος, σε μενα βρηκες να κανεις σεντονι? 😄

Θα απαντησω οταν εχω χρονο👍

Χαχα δεν θα επαναληφθεί! :P 

Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Πολλα απο τα γυναικεια αθληματα πληρωνονται απο τα κερδη των αντρικων επειδη κανεις δεν παει να δει και θα εκλειναν, εκει μοκο.

2 minutes ago, AtiX said:

Δεν ξεπλενω τιποτα, ακολουθω τα στοιχεια. Και τι πιστευω δε θα το μαθεις.

5 minutes ago, Spyros7 said:

Δειξε μας που λεει "υποχρεωνονται", μονες τους διαλεγουν τις παραδοσιακες δουλειες που εκαναν και παλαιοτερα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δηλαδή τα κορίτσια στην τρίτη λυκείου εδώ τα βάζουν με το ζόρι να γίνουν φιλόλογοι, νοσοκόμες, παιδαγωγοί και νηπειαγωγοί και δεν το επιλέγουν οι ίδιες; Έχει τύχει να πας σε καμία από τις παραπάνω σχολές να δεις για τι ποσοστά γυναικών μιλάμε; Και επειδή θα μου πεις για την κοινωνία και τα κλασικά, στην Σουηδία για παράδειγμα που είναι ιδιαίτερα φεμινιστική χώρα εδώ και ΧΡΟΝΙΑ, οι γυναίκες επιλέγουν ακριβώς τις ίδιες δουλείες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες επίλεγαν τις δουλειές αυτές από πολύ πριν αποκτήσουν δικαιώματα. Είχαν 100 χρόνια ελευθερίας να μεταπηδήσουν σε άλλες δουλειές αλλά δεν. Είναι θέμα προτίμησης, τέλος.

Από την άλλη μεριά, έχει τύχει να πας σε πολυτεχνικές σχολές; σχολές πληροφορικής; Επειδή εγώ ήμουν στο ΠΑΠΕΙ στην πληροφορική και το ratio αντρών γυναικών ήταν άστο καλύτερο, πηγαίναμε καμιά βόλτα από την φιλοσοφική μπας και δούμε και καμιά γυναικεία ύπαρξη.

About a quarter of the total gender pay gap can be explained by an over-representation of women in relatively low-paying sectors, such as care, health or education.

7 minutes ago, Shinji ikari said:

Πολλα απο τα γυναικεια αθληματα πληρωνονται απο τα κερδη των αντρικων επειδη κανεις δεν παει να δει και θα εκλειναν, εκει μοκο.

Ναι και παρόλα αυτά στο WNBA πληρώνονται στατιστικά πολύ παραπάνω σε σχέση με τους άντρες αν λάβεις υπόψιν τα έσοδα του αντρικού και του γυναικείου NBA. Δεν θυμάμαι αρκετα τα νούμερα αλλά η διαφορά ήταν σε φάση ότι οι γυναίκες παίρνουν σαν μισθούς κάπου το 15% των εσόδων ενώ οι άντρες κάτω από 5%. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Δεν ξεπλενω τιποτα, ακολουθω τα στοιχεια. Και τι πιστευω δε θα το μαθεις.

Ποια στοιχεία? Τα δυο βιντεάκια χωρίς καμία πηγή? Ρε συ πραγματικά τώρα έχεις μπει ποτέ στην διαδικασία να ξανά διαβάσεις τι έχεις γράψει μετά από λίγες ώρες? Καντο έστω και μια φορά και θα με καταλάβεις…

Δημοσ.
1 hour ago, pirmen56 said:

Το 'χεις καταλάβει ότι αυτοί που υπογράφουν παραίτηση από "κάθε ασυλία που εξασφαλίζει η εθνική κυριαρχία" και εκχωρούν χωρίς δημοψήφισμα τον ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο μιας χώρας για πάνω από 100 χρόνια, ρίχνοντας στα τάρταρα οικονομία και γεννήσεις είναι οι αντιφασίστες;

Έχεις κατανοήσει τον λόγο που φουντώνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη;

Έχεις κατανοήσει τον λόγο που βγήκε ο Τραμπ;

Έχεις κατανοήσει γιατί ενώ η κυβέρνηση Τραμπ είναι μια κυβέρνηση "δισεκατομμυριούχων", όπως γράφουν διάφοροι "στρατιώτες" του /r Greece, δεχόταν και δέχεται τον χειρότερο πόλεμο από τα ΜΜΕ των.....δισεκατομμυριούχων σε ΗΠΑ και ΕΕ;

Ωπ, καλως τον. Ξεμυτισες; Σε είχαμε χάσει με το tanking της οικονομίας μετά τους δασμούς.

Το 'χεις καταλάβει ότι αυτοί που υπογράφουν παραίτηση από "κάθε ασυλία που εξασφαλίζει η εθνική κυριαρχία" και εκχωρούν χωρίς δημοψήφισμα τον ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο μιας χώρας για πάνω από 100 χρόνια, ρίχνοντας στα τάρταρα οικονομία και γεννήσεις είναι οι αντιφασίστες;

Θες να μας πεις ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι "αντιφασίστες" και να μας δείξεις την "αριστερή" πολιτική που ακολούθησαν ή σαν κλασικός MAGας πετάς λεξούλες και ο,τι κολλήσει;

Έχεις κατανοήσει τον λόγο που φουντώνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη;

Ναι, τον είπα 2-3 φορές σε προηγούμενα σχόλια. Εντύπωση θα μου έκανε αν τα διάβαζες, όχι το ανάποδο.

Έχεις κατανοήσει τον λόγο που βγήκε ο Τραμπ;

Διάβασε πιο πάνω. Γενικά, διάβασε.

Έχεις κατανοήσει γιατί ενώ η κυβέρνηση Τραμπ είναι μια κυβέρνηση "δισεκατομμυριούχων", όπως γράφουν διάφοροι "στρατιώτες" του /r Greece, δεχόταν και δέχεται τον χειρότερο πόλεμο από τα ΜΜΕ των.....δισεκατομμυριούχων σε ΗΠΑ και ΕΕ

Σε αντίθεση με ο,τι, πιθανότατα κάνεις εσύ (κρίνοντας από το r/Greece), δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Reddit, βλέπω τον πραγματικό κόσμο.

Για να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα και το κόμμα των δισεκατομμυριούχων.

Οι 10 δισεκατομμυριούχοι που έδωσαν τα περισσότερα σε κάθε πλευρά:

The Biggest Political Donors of the 2024 Election

4 φορές περισσότερα πήρε το ρεπουμπλικανικο κομμα

https://americansfortaxfairness.org/billionaires-buying-elections-theyve-come-to-collect/

Οι 100 πιο ισχυρές οικογένειες δισεκατομμυριούχων μοίρασαν τα λεφτά τους 70% στους Ρεπουμπλικάνους, 30% στους Δημοκρατικούς.

Είπες κάτι;

Γενικά, στην Ελλάδα, έχουμε μια ωραία παροιμία:

"Δε βρέχει, σε φτύνουν".

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, KostasKri said:

Δηλαδή τα κορίτσια στην τρίτη λυκείου εδώ τα βάζουν με το ζόρι να γίνουν φιλόλογοι, νοσοκόμες, παιδαγωγοί και νηπειαγωγοί και δεν το επιλέγουν οι ίδιες; Έχει τύχει να πας σε καμία από τις παραπάνω σχολές να δεις για τι ποσοστά γυναικών μιλάμε; Και επειδή θα μου πεις για την κοινωνία και τα κλασικά, στην Σουηδία για παράδειγμα που είναι ιδιαίτερα φεμινιστική χώρα εδώ και ΧΡΟΝΙΑ, οι γυναίκες επιλέγουν ακριβώς τις ίδιες δουλείες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες επίλεγαν τις δουλειές αυτές από πολύ πριν αποκτήσουν δικαιώματα. Είχαν 100 χρόνια ελευθερίας να μεταπηδήσουν σε άλλες δουλειές αλλά δεν. Είναι θέμα προτίμησης, τέλος.

Από την άλλη μεριά, έχει τύχει να πας σε πολυτεχνικές σχολές; σχολές πληροφορικής; Επειδή εγώ ήμουν στο ΠΑΠΕΙ στην πληροφορική και το ratio αντρών γυναικών ήταν άστο καλύτερο, πηγαίναμε καμιά βόλτα από την φιλοσοφική μπας και δούμε και καμιά γυναικεία ύπαρξη.

About a quarter of the total gender pay gap can be explained by an over-representation of women in relatively low-paying sectors, such as care, health or education.

Ναι και παρόλα αυτά στο WNBA πληρώνονται στατιστικά πολύ παραπάνω σε σχέση με τους άντρες αν λάβεις υπόψιν τα έσοδα του αντρικού και του γυναικείου NBA. Δεν θυμάμαι αρκετα τα νούμερα αλλά η διαφορά ήταν σε φάση ότι οι γυναίκες παίρνουν σαν μισθούς κάπου το 15% των εσόδων ενώ οι άντρες κάτω από 5%. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη.

Δε μου έδειξες όμως που λέει επιλέγουν.

Επίσης, τι είναι αυτό το "total gender pay gap" στο quote  σου, αφού λες ότι δεν υπάρχει..🤔

Ούτε μου εξήγησες γιατί θέλει να κάνει παρέμβαση η ΕΕ, αφού οι γυναίκες γουστάρουν low paying jobs..🤔🤔

Δημοσ.

Δε μου έδειξες όμως που λέει επιλέγουν.

Επίσης, τι είναι αυτό το "total gender pay gap" στο quote  σου, αφού λες ότι δεν υπάρχει..🤔

Ούτε μου εξήγησες γιατί θέλει να κάνει παρέμβαση η ΕΕ, αφού οι γυναίκες γουστάρουν low paying jobs..🤔🤔

Για όνομα. Δεν λέει ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ. Δουλεύουν σε αυτές τις δουλειές. Και σε ρώτησα, τις βάζουν με το ζόρι; Πάνε στις σχολές αυτές με το ζόρι; Στην Σουηδία και σε φιλελεύθερες εδώ και δεκαετίες χώρες γιατί ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ακόμα αυτές τις δουλειές; Αν όντως ήθελαν να γίνουν μηχανικοί δεν θα το έκαναν εδώ και χρόνια αυτό; Τουλάχιστον σε εκείνες τις χώρες;

Pay gap το έχουν ονομάσει και το αναφέρω επειδή το έχουν ονομάσει έτσι, όχι επειδή πιστεύω ότι υπάρχει.

Τι εξήγηση χρειάζεται; Η ΕΕ θέλει να κάνει παρεμβάσεις στα πάντα. Αφού αυτό "ακούγεται" από τις νεοφεμινίστριες, σε αυτό θέλουν να κάνουν παρέμβαση.

Το τι γράφει αυτό που έστειλες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Εσύ επιλέγεις να μην θες να το δεχτείς/πιστέψεις λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...