vpapadopoulos Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Starlink ταχύτητες γύρω στα 400ΜΒ/30ΜΒ , στα 20ms. Για περιοχές χωρίς δυνατότητα οπτικής ίνας και VDSL , είναι πλέον μονόδρομος. Τέτοιες ταχύτητες το μοιράζεσαι άνετα με το γείτονα και σου βγαίνει 20 ευρώ τον μήνα. (αν ειναι συγγενής ή φιλαράκι) Οι εταιρίες κινητής σε όλα τα πανάκριβα ΔΗΘΕΝ 'απεριόριστα data' έχουν. κόφτη σε όγκο 300GB. Το έχω χρησιμοποιήσει πέρσι σε εξοχικό με ταχύτητας 220-300GB , που Ιούλιο και Αύγουστο ΟΛΕΣ οι εταιρίες κινητής από τους τουρίστες ήταν κολλημένες στην πλήρη ακινησία στα data. Όσοι είστε στην επαρχία ή σε περιοχές καταδικασμένοι με 'εως 24ΜΒ" , απλά μην σκέφτεστε. 4
Pansp32 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 26 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Τώρα όποιος είναι σε σαπιο-ADSL και είναι με 4-8Mbps, το Starlink θα τον βολέψει, αλλά πλέον οι ADSL είναι είδος υπό εξαφάνιση. Καλά μην παίρνεις όρκο ότι είναι υπο εξαφάνιση! Με την έννοια ότι στο άμεσο(?) μέλλον θα είναι τότε έχεις δίκιο. Αλλιώς νομίζω ότι οι adsl και γενικότερα ταχύτητες κάτω του 20Mbps παίζει να είναι οριακά πλειοψηφικές ακόμα. Τέλος πάντων συμφωνώ ότι υπηρεσίες τύπου Starlink απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. Όσοι έχουν πρόσβαση ή πρόκειται να αποκτήσουν πρόσβαση σύντομα σε οπτικές ίνες σίγουρα δεν συμφέρει. Όσοι έχουν τίμια 4G(9-12 ευρώ/μήνα) πάλι θεωρώ ότι δεν συμφέρει το starlink. Σημασία πάντα έχει η χρήση που κάνει ο καθένας. Για παράδειγμα προσωπικά και ένα 50ρι να είχα θα ήμουν υπερκαλυμμένος. Την παλεύουμε με 10 και 15Mbps οπότε τα 50 φαντάζουν ταχύτητα του φωτός. 2
kurkosdr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, dimlevi είπε εχω βαλει το 5g router της vodafone me 300 gb τον μηνα 19 ευρω. Πιανω 250-300mbps. Το μεγαλο θεμα μου ειναι ο κοφτης στα 300gb πεφτει στα 12mbps. Το σκεφτομαι σοβαρα για starlink ακομα και τωρα που μολις εκανα το συμβολαιο με τη vodaphone. 53 λεπτά πριν, toym78 είπε Ναουσα Ημαθιας,,,,,,αντικατεστησε την 50αρα COSMOΧΕΣΤ και γλιτωσαμε!!!!!!!! Το Starlink έχει soft-cap 1TB, ή κάποτε είχε και τώρα δεν έχει, τι να σου πω άκρη δεν έβγαλα: https://www.reddit.com/r/Starlink/comments/18t8m0x/residential_service_plan_is_there_a_soft_data_cap/?rdt=59125 Και γι'αυτό όταν ακούω "ασύρματο internet" με πιάνει ένας τρόμος. Εφόσον το φάσμα το μοιράζεσαι, συνήθως υπάρχουν caps (είτε στο λένε ή όχι). Καλύτερα με την 50άρα που μπορώ να την έχω να δουλεύει download και upload κάθε μέρα όλη μέρα (και την έχω) 32 λεπτά πριν, nzeppos είπε Για cap στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει ξανά, όσο ξέρω δεν υπάρχει κανένα όριο στην standard συνδρομή. Ίσως είναι μόνο για Αμερική. Αλλά και να υπήρχε, ποιος κατεβάζει 1TB το μήνα και με τι το συγκρίνουμε; Με τα πολύ χαμηλότερα caps των ελληνικών παρόχων; Παλαιότερα υπήρχε σίγουρα cap στο Starlink, δες ακριβώς πιο πάνω. Επίσης έχουν caps οι πάροχοι στις ενσύρματες συνδέσεις; Στις ασύρματες προφανώς έχουν. Επεξ/σία 29 Απριλίου από kurkosdr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 12 minutes ago, kurkosdr said: Επίσης έχουν caps οι πάροχοι στις ενσύρματες συνδέσεις; Μόνο η Inalan στο 1Gbps, 30TB/μήνα.
nfsmw_gr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Παιδιά είμαι Αθηνά κέντρο έχω 100 θεωρητικά αλλά δεν πιάνω πάνω από 70 εδώ στην περιοχη και ΚΑΝΕΝΑΣ πάροχος δεν μου δίνει πάνω από 100. Αξίζει να βάλω στην δική μου περίπτωση η έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο? Κυρίως ταινίες σειρές είναι η χρήση, gaming 90% single player, σπανίως online multiplayer. Επεξ/σία 29 Απριλίου από nfsmw_gr
Tommygre Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Αν το κανω το συμβολαιο, πτεπει να αγορασω και καποια βαση η σωληνα για την σκεπη; Η εχει ηδη; Δηλαδη πως το στερεωνω; Επισης θα χρειαστει καποιος ηλεκτρολογος για να το συνδεσει με καλωδιο;
lbit Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Tommygre είπε Αν το κανω το συμβολαιο, πτεπει να αγορασω και καποια βαση η σωληνα για την σκεπη; Η εχει ηδη; Δηλαδη πως το στερεωνω; Επισης θα χρειαστει καποιος ηλεκτρολογος για να το συνδεσει με καλωδιο; το ιδιο κολπο οταν ειχες πιατο Nova ας πουμε, θες εναν ηλετρολογο για καλο και για κακο!
kurkosdr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 10 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε Παιδιά είμαι Αθηνά κέντρο έχω 100 θεωρητικά αλλά δεν πιάνω πάνω από 70 εδώ στην περιοχη και ΚΑΝΕΝΑΣ πάροχος δεν μου δίνει πάνω από 100. Αξίζει να βάλω στην δική μου περίπτωση η έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο? Κυρίως ταινίες σειρές είναι η χρήση, gaming 90% single player, σπανίως online multiplayer. Τα 100 θεωρητικά σε τι τα έχεις btw; 5G, VDSL, FFTH;
MARIOSNURSE Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, dimlevi είπε edit: to 4g+ εχω, δε δινανε το 5g για τη περιοχη μου Και πάλι, σε προσφορά το έχεις; Γιατί το βλέπω 22,90€.
dimlevi Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 9 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Και πάλι, σε προσφορά το έχεις; Γιατί το βλέπω 22,90€. ναι.
kurkosdr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jmirko15 είπε Μιλάμε για πάνω από 30-40% adsl αλλά είναι είδος υπό εξαφάνιση χαχαχ H Cosmote λέει ότι FFTH και VDSL/FFTC είναι διαθέσιμη σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά από το 2019: https://www.sev.org.gr/members_news/cosmote-xeperasan-ta-3-ekatommyria-ta-noikok/ Και στην Ελλάδα συνολικά με βάση την απογραφή του 2023 υπάρχουν 4.332.447 νοικοκυρια: https://elstat-outsourcers.statistics.gr/Booklet_ΑποτελεσματαΠληθυσμου2023_II GR_FINAL2_WEB.pdf Άρα στη χειρότερη περίπτωση είναι 30% του πληθυσμού που δεν έχουν δυνατότητα να βάλουν έστω VDSL 50Mbps (που 6 χρόνια μετά θα είναι σίγουρα λιγότεροι), σε 5 χρόνια θα είναι ακόμα λιγότεροι, και σε 10 χρόνια ελάχιστοι. Έχουν γίνει καλές επενδύσεις στην Ελλάδα στις οπτικές ίνες λόγω ΕΕ, μην βρίζουμε μια καλή προσπάθεια επειδή μιλάμε για "δημόσιο" και επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα στα χωριά, δες που ήμασταν 10 χρόνια πριν. Γι'αυτό και η Starlink προσπαθεί να μαζέψει συνδρομητές τώρα, όχι αργότερα. Προσωπικά προτιμώ να έχω VDSL 50Mbps χωρίς τα ακροβατικά των ασύρματων συνδέσεων και τα caps τους (αν και πλέον στην τριπλοκατοικία των γονιών μου στην Ελλάδα -που θα επιστρέψω όπου να'ναι- οι γονείς μου έβαλαν Fiber 100Mbps, δεν ξέρω πως τους έπεισαν στο τηλέφωνο οι πωλητές της Cosmote να μπουν στον κόπο να τραβήξουν καναλάκια και τρύπες αλλά το έκαναν). Προσωπικά θέλω 4TB ανά μήνα τουλάχιστον λόγω 24/7 seeding (τόσα τρώω μόνο σε upload στη σύνδεση που έχω τώρα στο εξωτερικό με 67/15Mbps download/upload), τα caps της ασύρματης δεν με καλύπτουν στο ελάχιστο. Αυτό που θέλω να πω είναι βάλε ένα network analyser ή κάτι τέλος πάντων να δεις πόσα TB πραγματικά καις πριν πας στο ασύρματο. Επεξ/σία 29 Απριλίου από kurkosdr 1
nfsmw_gr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, kurkosdr είπε Τα 100 θεωρητικά σε τι τα έχεις btw; 5G, VDSL, FFTH; Θεωρητικά VDSL, όχι speed booster η κάτι άλλο. Cosmote είμαι. 1
jmirko15 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 13 minutes ago, kurkosdr said: H Cosmote λέει ότι FFTH και VDSL/FFTC είναι διαθέσιμη σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά από το 2019: https://www.sev.org.gr/members_news/cosmote-xeperasan-ta-3-ekatommyria-ta-noikok/ Και στην Ελλάδα συνολικά με βάση την απογραφή του 2023 υπάρχουν 4.332.447 νοικοκυρια: https://elstat-outsourcers.statistics.gr/Booklet_ΑποτελεσματαΠληθυσμου2023_II GR_FINAL2_WEB.pdf Άρα στη χειρότερη περίπτωση είναι 30% του πληθυσμού που δεν έχουν δυνατότητα να βάλουν έστω VDSL 50Mbps (που 6 χρόνια μετά θα είναι σίγουρα λιγότεροι), σε 5 χρόνια θα είναι ακόμα λιγότεροι, και σε 10 χρόνια ελάχιστοι. Έχουν γίνει καλές επενδύσεις στην Ελλάδα στις οπτικές ίνες λόγω ΕΕ, μην βρίζουμε μια καλή προσπάθεια επειδή μιλάμε για "δημόσιο" και επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα στα χωριά, δες που ήμασταν 10 χρόνια πριν. Προσωπικά προτιμώ να έχω VDSL 50Mbps χωρίς τα ακροβατικά των ασύρματων συνδέσεων και τα caps τους (αν και πλέον στην τριπλοκατοικία των γονιών μου στην Ελλάδα που θα επιστρέψω όπου να'ναι οι γονείς μου έβαλαν Fiber 100Mbps, δεν ξέρω πως τους έπεισαν στο τηλέφωνο οι πωλητές της Cosmote να μπουν στον κόπο να τραβήξουν καναλάκια και τρύπες αλλά το έκαναν). Προσωπικά θέλω 4TB ανά μήνα λόγω 24/7 seeding τουλάχιστον (τόσα τρώω μόνο σε upload στη σύνδεση που έχω τώρα στο εξωτερικό με 67/15Mbps download/upload), τα caps της ασύρματης δεν με καλύπτουν στο ελάχιστο. Αυτό που θέλω να πω είναι βάλε ένα network analyser ή κάτι τέλος πάντων να δεις πόσα TB πραγματικά καις πριν πας στο ασύρματο. Δε διαφωνώ με αυτά που λες, τέλος του '24 η cosmote είπε πως ελπίζει μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει καλύψει 36% των συνδέσεων της χώρας με FTTH και ότι σε 3-4 χρόνια θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. https://www.naftemporiki.gr/business/1830666/i-optiki-ina-kyklonei-tacheos-oli-tin-ellada/ Δεν μιλάμε για χωριά βέβαια, μιας και μεγάλες πόλεις σε κεντρικά σημεία είναι ακόμα με ADSL (δεν μιλάω καν για VDSL..). Προσωπικά, εδώ που βρίσκομαι πλέον, έχω μόνο ADSL 8/1. Δεν έχει τίποτα άλλο. Γι'αυτό είμαι με WISP (70/20), 5G (400/70) και σκέφτομαι να πάρω και Starlink να δω μπας και κόψω κάτι από τα άλλα 2. Η χρήση μου ΜΟ κάθε μήνα είναι 7TB down / 3.5TB up. Ασύρματο all the way που λένε και στο χωρίο μου 2
kurkosdr Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Προσωπικά, εδώ που βρίσκομαι πλέον, έχω μόνο ADSL 8/1. Δεν έχει τίποτα άλλο. Γι'αυτό είμαι με WISP (70/20), 5G (400/70) και σκέφτομαι να πάρω και Starlink να δω μπας και κόψω κάτι από τα άλλα 2. Η χρήση μου ΜΟ κάθε μήνα είναι 7TB down / 3.5TB up. Ασύρματο all the way που λένε και στο χωρίο μου Ποιόν WISP έχεις που σε αφήνει να έχεις 7TB down / 3.5TB up χωρίς να σε ρίχνει σε ταχύτητες ADSL πρώτης γενιάς ή να σε χρεώνει επιπλέον; Επεξ/σία 29 Απριλίου από kurkosdr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα