Arkin Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 2 ώρες πριν, songless_bird είπε Αυτό που μου δείχνεις δεν είναι ουτε το 10% των Μουδανιών και δεν περιλαμβάνει καν την κεντρική πλατεία με τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες... Δεν πιάνει ούτε ένα μεγάλο ξενοδοχείο προς τα δυτικά ανάμεσα με το άλλο χωριό. Επίσης το παράδοξο είναι ότι δεν καλύπτει ούτε το κτήριο του ΟΤΕ 🤣 Μουδανιά προσωπικά έχω παντού Ν78 5G καλοκαίρι και βαράει 800 900mb. Με μια frog με 12 το μήνα παίζεις μπάλα με τρομερό ίντερνετ απεριόριστο. Έχει πολλά σημεία με Ν78 η Χαλκιδική έχω δει μέχρι 1.9gb σε speed test αλλα εχει και αρκετά με dss με Ν1 Ν28. Το starlink είναι σωτήριο για περιοχές που δεν έχουν τέτοιες κεραίες η το καλοκαίρι λόγο τουρισμού σέρνονται. Και με αυτές τις τιμές θα κλέψει πολλούς πελάτες από το καρτέλ και ελπίζω να θορυβηθουν γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 5 hours ago, songless_bird said: Αυτό που μου δείχνεις δεν είναι ουτε το 10% των Μουδανιών και δεν περιλαμβάνει καν την κεντρική πλατεία με τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες... Δεν πιάνει ούτε ένα μεγάλο ξενοδοχείο προς τα δυτικά ανάμεσα με το άλλο χωριό. Επίσης το παράδοξο είναι ότι δεν καλύπτει ούτε το κτήριο του ΟΤΕ 🤣 Ναι ok, απλά έχουν γίνει κάποια. Σκέψου ότι πχ στα Γιάννενα που έιναι 6.5 φορές ο μόνιμος πληθυσμός δεν έχει καθόλου καλυψη...
Giannis_Dion Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Στις 29/4/2025 στις 4:07 ΜΜ, MikeGR7 είπε Παιδια τι ταχυτητες παιζουν αυτη τη στιγμή πανω κατω? Εχω 300ρα cosmote, συγκρίνετε ή μπα? εισαι μια χαρα 1
Antonis_V Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 7:22 ΜΜ, dream21 είπε Στο unlimited ειναι unlimited.. Ελα πες το στην Cosmote που λέει Unlimited και στα 400gb σου βάζει κόφτη.
dream21 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 9 ώρες πριν, Antonis_V είπε Ελα πες το στην Cosmote που λέει Unlimited και στα 400gb σου βάζει κόφτη. Δεν υπάρχει κοφτης στο unlimited φιλε μου. εχω μοντεμ σπιτι που κατεβαζει 2-3ΤΒ καθε μήνα με ταχυτητες 300D/100U+
BadIronTree Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου On 01/05/2025 at 19:36, firefox939 said: σε περιπτωση κλοπης μπορει κανεις να το χρησιμοποιησει με αλλο λογαριασμο κανονικα? η κλειδωνει hardware με account; επισης εχει αγορασει κανεις επιτοιχια βαση απο το εμποριο που να δουλευει καλα με το σταρλινκ? αν ναι μπορειτε να προτεινετε κατι? εκτός ότι έχει GPS μέσα και βλέπεις που είναι, μόνο το αρχικό account μπορεί να δώσει εντολή μεταφοράς σε άλλο email... φαντάσου οι Ρώσοι στην Ουκρανία τα κάναν τραπεζάκια...
karamazov_th Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 30/4/2025 στις 4:41 ΜΜ, paredwse είπε Συγχαρητήρια. Εμείς που δεν έχουμε οπτική ίνα (και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε σύντομα) μπορούμε να χαιρόμαστε; Μας το επιτρέπεις; Ναι το επιτρέπω Επεξ/σία 5 Μαϊου από karamazov_th 1
chhriz Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Kαλησπέρα στην ομάδα! Στο ''όμορφο'' Μενίδι , παρακαλάμε να δούμε ταχύτητες πάνω απο 50. Λέτε με την προσφόρα της Starlink , να αξίζει να γίνει η μετάβαση ;;
Antonis_V Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Στις 4/5/2025 στις 8:28 ΠΜ, dream21 είπε Δεν υπάρχει κοφτης στο unlimited φιλε μου. εχω μοντεμ σπιτι που κατεβαζει 2-3ΤΒ καθε μήνα με ταχυτητες 300D/100U+ Just saying.... δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. https://www.cosmote.gr/sc/pricelist/?lang=el&mtbid=7ce557a6-458b-5de4-e053-181f12ac3db5
dream21 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Antonis_V είπε Just saying.... δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. https://www.cosmote.gr/sc/pricelist/?lang=el&mtbid=7ce557a6-458b-5de4-e053-181f12ac3db5 Μα εγω δεν μιλώ για cosmote double play sim unlimited αλλα για προγραμμα Cosmote Gigamax unlimited στο οποιο μπορεις να βρεις με 24€ και 2ετες συμβολαιο και να βαλεις την καρτα σε 5G MODEM οπως εχω κανει εγω και να έχεις unlimited χωρις κοφτες χωρις τιποτα ιντερνετ στο σπιτι Σε εμενα βεβαια μου εχει βγει με τις εκπτωσεις στα 11.6€ Spoiler Επεξ/σία 5 Μαϊου από dream21
Antonis_V Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 10 λεπτά πριν, dream21 είπε Μα εγω δεν μιλώ για cosmote double play sim unlimited αλλα για προγραμμα Cosmote Gigamax unlimited στο οποιο μπορεις να βρεις με 24€ και 2ετες συμβολαιο και να βαλεις την καρτα σε 5G MODEM οπως εχω κανει εγω και να έχεις unlimited χωρις κοφτες χωρις τιποτα ιντερνετ στο σπιτι Σε εμενα βεβαια μου εχει βγει με τις εκπτωσεις στα 11.6€ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο λόγος που πήγαμε στο Double Play Sim, ήταν ότι με το απλό 5g Modem, είχαμε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Όσο πιο πολύ κόσμο είχε, διακοπές, καλοκαίρι, τουρίστες και και και τόσο έπεφτε. Χαλκό και ίνα δεν έχουν και δεν προβλέπεται. Φάγαμε άκυρο από όλους. Και μας πάσαραν το Double Play SIM, και καλά: παίζει με άλλη συχνώτητα και προτεριότητα ως εναλλακτική λύση για χαλκό, και ότι δεν θα επηρεάζεται από κόσμο κλπ. Εντέλει και με αυτό τα ίδια θέμα. 0.1mbps με το ζώρι 5/6 μήνες το χρόνο.
dream21 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 4 λεπτά πριν, Antonis_V είπε Ο λόγος που πήγαμε στο Double Play Sim, ήταν ότι με το απλό 5g Modem, είχαμε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Όσο πιο πολύ κόσμο είχε, διακοπές, καλοκαίρι, τουρίστες και και και τόσο έπεφτε. Χαλκό και ίνα δεν έχουν και δεν προβλέπεται. Φάγαμε άκυρο από όλους. Και μας πάσαραν το Double Play SIM, και καλά: παίζει με άλλη συχνώτητα και προτεριότητα ως εναλλακτική λύση για χαλκό, και ότι δεν θα επηρεάζεται από κόσμο κλπ. Εντέλει και με αυτό τα ίδια θέμα. 0.1mbps με το ζώρι 5/6 μήνες το χρόνο. Aυτοι πάντως στην cosmote με το cosmote wifi 5G αυτο που διαφημιζουν στην τηλεοραση λενε οτι δίνουν προταιραιοτητα σε αυτους που το εχουν ωστε να πιανουν 200/20 αλλα και πάλι στη θεση σου καλυτερα starlink με δωρεαν εξοπλισμο και με τα 40€ θα εχεις χαλαρα 400/20... 1
komninosm Δημοσ. Τετάρτη στις 04:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:45 μμ (επεξεργασμένο) Στις 29/4/2025 στις 10:51 ΠΜ, kurkosdr είπε Εν τω μεταξύ μιλάμε για υπηρεσία που κάνει €40 το μήνα τους πρώτους 12 μήνες και μετά πέφτει στα €29, και ο ένας λέει ότι αυτό θα απειλήσει την Cosmote, ο άλλος ότι θα ρίξει τις τιμές... κυριολεκτικά ο,τι να'ναι. Το 100Mbps fiber της Cosmote είναι 34€, και τα 300Mbps fiber της Cosmote είναι 39€ (χωρίς την επιδότηση), και αυτά αυτό με πολύ χαμηλό ping, και εγγυημένα 100Mbps ή 300Mbps αντιστοίχως, αφού δεν μιλάμε για ασύρματο φάσμα (που εξ'ορισμού το μοιράζεσαι με άλλους), αλλά για οπτική ίνα που είναι όλη δική σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ. Αν είσαι σε περιοχή που έχει FTTH δεν αξίζει τον κόπο για να γλιτώσεις 10 ολόκληρα ευρώ το μήνα. Βασικά και σε περιοχή με καλή VDSL να είσαι, δεν αξίζει να μπλέκεις με ακροβατικά όπως το Starlink και να έχεις μεγαλύτερο ping και θέματα όταν έχει βροχή ή σε ώρες αιχμής μόνο και μόνο για να έχεις μεγαλύτερο peak Mbps. Και μανιακός downloader να είναι και να θες τα peak Mbps, το Starlink έχει soft cap στα 1TB που μετά σε κάνουν throttling. Τώρα όποιος είναι σε σαπιο-ADSL και είναι με 4-8Mbps, το Starlink θα τον βολέψει, αλλά πλέον οι ADSL είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το Starlink είναι κυρίως για χώρες όπως οι ΗΠΑ που το internet είναι κυριολεκτικά πανάκριβο λόγω απουσίας "απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών" (local-loop unbundling) και επειδή υπάρχουν ακόμα απομακρυσμένες περιοχές στις ΗΠΑ που έχουν μόνο PSTN και μερικές φορές ούτε και αυτό. Το πλεονέκτημα του κρατικού ΟΤΕ ήταν ότι αυτές τις ταπεινές χάλκινες γραμμές που έφτιαξε (που μετά έγιναν ADSL) τις έφερε και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας. Καλα τα λες. Επισης πρεπει να υπολογιστει και το κοστος σε ρευμα. Starlink 50/100/150 Watt αναλογα το μεγεθος.? Παντως αν μπορεις να το κοβεις και να το εχω μονο 3 μηνες το καλοκαιρι στο εξοχικο σπιτι (Χαλκιδικη work from home), ειναι καλη λυση. Ας χασω και τον αριθμο τηλεφωνου, δεν παιρνει σχεδον κανεις πια. Αλλα προβληματα που αναφερθηκαν: Δεν δουλεύουν εισερχόμενες συνδέσεις VPN καθώς παίζει μέσω CG-NAT. Οι εξερχόμενες παίζουν. Δεν δουλεύει το wifi calling ούτε μέσω του vpn προς το Fritz του σπιτιού. Για torrents δεν ξέρω δεν μου έχει πει κανένας πελάτης. Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:46 μμ από komninosm add 1
kurkosdr Δημοσ. Τετάρτη στις 04:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:55 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, komninosm είπε Δεν δουλεύουν εισερχόμενες συνδέσεις VPN καθώς παίζει μέσω CG-NAT. Οι εξερχόμενες παίζουν. Δεν δουλεύει το wifi calling ούτε μέσω του vpn προς το Fritz του σπιτιού. Για torrents δεν ξέρω δεν μου έχει πει κανένας πελάτης. Αν μιλάμε για CGNAT, το οποίο σημαίνει ότι το port-forwarding είναι αδύνατον, τότε θα έχεις χαμηλές ταχύτητες στα torrent αφού θα μπορείς να συνδέεσαι μόνο σε seeders και leechers οι οποίοι είναι port-forwarded (δηλαδή έχουν ανοιχτή την θύρα εισερχόμενων συνδέσεων), δηλαδή δεν θα μπορείς να συνδέεσαι σε seeders και leechers οι οποίοι είναι επίσης σε CGNAT ή σε non-port-forwarded VPN. Αυτό είναι διπλό πρόβλημα, αφού όχι μόνο δεν θα μπορείς να συνδέεσαι σε seeders με κλειστό port, αλλά δεν θα μπορείς να στείλεις σε leechers που είναι πιο πίσω από εσένα και είναι με κλειστό port ώστε να μην χτυπάτε όλοι τους seeders. Είχα παρόμοιο πρόβλημα με NordVPN, δηλαδή σε VPN είχα πολύ χαμηλότερες ταχύτητες στα torrent, πήγα σε ProtonVPN που υποστηρίζει port-forwarding και βρήκα την υγεία μου. Επίσης τι σημαίνει "εισερχόμενες συνδέσεις VPN"; Στο ProtonVPN για παράδειγμα μπορείς να συνδεθείς μέσω Starlink; Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:57 μμ από kurkosdr
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 10:28 μμ Super Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 10:28 μμ On 05/05/2025 at 17:12, dream21 said: Aυτοι πάντως στην cosmote με το cosmote wifi 5G αυτο που διαφημιζουν στην τηλεοραση λενε οτι δίνουν προταιραιοτητα σε αυτους που το εχουν ωστε να πιανουν 200/20 αλλα και πάλι στη θεση σου καλυτερα starlink με δωρεαν εξοπλισμο και με τα 40€ θα εχεις χαλαρα 400/20... Πλέον έγινε έως 300/30 νομιζω και δεν έχει όριο GB.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα