Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, haHa είπε

ABS

ABS is overrated, learn to threshold brake people.
Περα απο την πλακα ειναι πολυ πιο σημαντικο να ξερεις να ελεγχεις ενα οχημα παρα να κανεις spray and pray. Τα συστηματα ειναι εκει για να σε βοηθησουν οχι για να υποκαταστησουν την σωστη οδηγηση. Αλλο ΟΔΗΓΟΣ και αλλο χειριστης (Απλός χειριστής ή πραγματικός οδηγός (4Τ 188, 5/1986)) 

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 3
  • Απαντ. 319
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Giorgos241 είπε

Σε τι; Προς τον πεζό ή προς το πλήρωμα του οχήματος; 

Σίγουρα προς τον πεζό. Σε μεγάλο ποσοστό κ στους επιβάτες. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Υπάρχουν όμως πολλαπλάσιοι που δεν έχουν λεφτά ούτε για βενζίνη  και έχουν τα αμάξια τους σε τραγική κατάσταση.

Αυτό ισχύει και με όσους έχουν νεότερα μοντέλα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

H αγορά καινούργιων φιλικών προς το περιβάλλον οχήματα και τα ΜΜΜ είναι η λύση όχι τα σαπάκια τις Ευρώπης!!! ημαρτον!

Ναι ναι το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους.......θα έπρεπε στην 15ετια να διπλασιάζονται τα τέλη και στα  20 πρέσα! τόσο απλά, αλλά στην μπανανιά του ελλαδισταν τα σαπακια είναι ψήφαλακια!!!

Οταν το μέσος μισθός φτάσει τα +3.000€ ή η χώρα αποκτήσει αυτοκινητοβιομηχανία τότε ναί θα μπορούμε να πούμε πως πρέπει να κατευθύνουμε τον κόσμο προς το καινούργιο. Μέχρι να συμβούν αυτά, η επιλογή του μεταχειρισμένου είναι η καλύτερη για τον μέσο Έλληνα που δεν θέλει να δώσει το 200% του εισοδηματός του για να αποκτήσει ένα περουσιακό στοιχείο που κάθε χρόνο χάνει αξία.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

δεν μπορω να βρω τιποτα αξιολογο μεχρι 50.000 ολα ειναι το ιδιο ασχημο σχημα, καμια ποιοτητα κατασκευης ουτε εσωτερικου και μηδενικη δυνατοτητα DIY επισκευων, οχι δε θα παρω. Να δωσω πχ 20κ για ενα καινουργιο  κιτροεν καλυτερα να τα παιξω στο καζινο

αγαπητε μου φιλε κυκλοφοράω στον δρομο αλλα εκτος και αν ειμαι στραβος, το 50% των παλαιων οχηματων ειναι κορυφαια εως πολυ καλη κατασταση το υπολοιπο 30% σε μετρια και ενα μικρο 20% τα λες οντως χρεπια

αγαπητε μου φιλε κυκλοφοράω στον δρομο αλλα εκτος και αν ειμαι στραβος, το 50% των παλαιων οχηματων ειναι κορυφαια εως πολυ καλη κατασταση το υπολοιπο 30% σε μετρια και ενα μικρο 20% τα λες οντως χρεπια  ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΑΜΕ!!!

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.

Χαρας το κουραγιο του για οποιον συνεχιζει την συζητηση για σαπακια που οι ιδιοκτητες τους τα εχουν για καλυτερα απο καινουργιο.......πραγματικα ζουμε αναμεσα τους!

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ABS is overrated, learn to threshold brake people.

Το διαβασαμε κι αυτο...

Ο Μητσος απο τα Πετραλωνα θεωρει οτι ο μεσος οδηγος μπορει σε κατασταση πανικου να φρεναρει καλυτερα χωρις ABS.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Μητσος λογικα θα εχει αυτοκινητο 25+ετιας.

• Like 9
  • Haha 2
Δημοσ.
6 minutes ago, haHa said:

Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Μητσος λογικα θα εχει αυτοκινητο 25+ετιας.

Ναι αλλά το έχει σα να βγήκε απο το εργοστάσιο...

• Haha 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Timour21 said:

Eξήγησέ μου λίγο, αν αστοχήσει ο ημάντας πχ, ποιος ακριβώς θα σκοτωθεί? ή αν χαλάσει ο μηχανισμός των υαλοκαθαριστήρων, καεί φανάρι κλπ.

Φούντ φορ θόουτ για να έχεις κάτι να σκέφτεσαι όταν θα ξαναμπείς στον κοντά 70 ετών σκοπελίτη για να πάς αμοργό πχ.

Δες πόσα χρόνια πετάνε και τα boeing της air force one, 40 χρόνια (η airbus δίνει 30 χρόνια υποστήριξης για τα αεροσκάφη της). Και μιλάμε για ιπτάμενα οχήματα, τα οποία αν χαλάσουν, δεν κάνεις στην άκρη του δρόμου και καλείς οδική....

Πλοία 70 ετών λοιπόν, αεροσκάφη 40 ετών, αλλά τα αμάξια 15ετίας είναι σάπια και θέλουν πέταμα.

Το καλύτερο αμάξι του πλανήτη να πάρεις καινούριο , αν δεν αλλάζεις τακάκια/λάστιχα στα χλμ που πρέπει, θα είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από ένα 15ετίας το οποίο κάνει τακτικά service και αλλαγές αναλωσίμων. 

Δεν είναι έτσι γιατί το αυτοκίνητο έχει ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ χρόνο ζωής απο τα άλλα που το συγκρίνεις αμεσα. Συγκρίνεις κάτι που βγαίνει μαζικά για τον μέσο καταναλωτή και μπορείς να αγοράσεις με κάτι που δεν μπορεί να αγοράσει τελικός καταναλωτής αλλά εταιρεία. Διαφέρει σε ΚΟΣΤΟΣ, πολυπλοκότητα, συντήρηση. Δεν μπορώ να αγορασω ενα Airbus A320 και ΔΕΝ μπορώ να το παώ φια σερβις ετσι απλά στο συνεργείο. Ευρωπαικά αυτοκίνητα του 2000 στο εργοστάσιο ΠΡΙΝ ξεκινήσει η παραγωγή, έβλεπαν το επόμενο σχέδιο πως θα βγει στην ίδια παραγωγική διαδικασία ΧΩΡΙΣ αλλαγές, χωρίς πρόσθετο κόστος αλλά αντιθέτως με μείωση κόστους. Δηλαδή πριν παραχθεί μαζικά το μοντέλο Α έκδοση ΜΚ4 γινόταν προσομοίωση ή έλεγχος παραγωγής για το μοντελο Α έκδοση ΜΚ5, ουτε καν facelift. Το αεροπλάνο και το καράβι είναι άλλο ΠΡΟΙΟΝ με άλλο προσδόκιμο χρόνο ζωής, άλλα νουμερα πωλήσεων, άλλη πολυπλοκότητα και άλλο ΚΟΣΤΟΣ. Η airbus ΔΕΝ πρόκειται να πουλήσει 1.000.0000 τεμάχια 320 σαν να ήταν τα νεα opel corsa ή yaris. 

Και τέλος ιμάντας αν σπάσει είναι ανάλογα με το όχημα. Σε corola μου έχει σπάσει ιμαντας , εχασα τα υδραυλικά στο ταξίδι και ανοιξε χριστουγεννα ολο το ταμπλό. Αν γίνει σε ΝΕΟ οδηγό που ΔΕΝ εχει οδηγήσει τιμόνι χωρίς υδραυλικά. μπορεί να του φύγει στην στροφή και να πάει ευθεία γιατί δεν ξέρει πόση δύναμη χρειάζεται να στρίψει χωρις υδραυλικά. Αν σπάσει όμως ιμαντας χρονισμού θα πάρεις όλο τον κινητήρα στον χέρι, τις βαλβίδες θα διαλύσει. θα κάνει μπαμ και τέρμα. οδική για συνεργείο. 

Επεξ/σία από hyperlost
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 13/5/2025 στις 12:14 ΜΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

Γηρασμένος ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ επικίνδυνος, ξεχωρίστε τα επιτέλους. Αυτό είναι καραμέλα που μας πουλάνε για δήθεν περιβαλλοντικούς λόγους.

Έχω αυτοκίνητο 26 ετών που είναι λες και βγήκε χθες από το εργοστάσιο, έχει μόλις 150.000 km και τα πάντα είναι καινούργια, αλλαγμένα με OE ή OEM. Το κρατάω από άποψη, όπως από άποψη είναι FIVA YOUNGTIMER, όπως από άποψη το οδηγώ καλοκαιρινό Σάββατο απόγευμα γιατί γουστάρω την αίσθηση που έχει ένα πλήρως μηχανικό πράγμα. Έχω ξοδέψει τουλάχιστον 1.5 φορές την αξία του σε αναπαλαίωση που συνεχίζεται σε ετήσια βάση. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ;

Με αυτό που λες προσβάλλεις ιδιοκτήτες σαν και εμένα ΑΜΕΣΑ και δεν είμαι μόνο εγώ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

Θες να κάτσουμε μια μέρα σε ένα καφέ στην Καβάλας και να μετρήσουμε τέτοιας χρονολογίας οχήματα και τη βγάζουν από πίσω; Εσύ μπορεί να είσαι άριστος σε όλα. Είσαι όχι απλά η μειοψηφία αλλά η τρίχα στο κεφάλι του Βαρουφάκη.

• Confused 1
  • Haha 14
Δημοσ.

Θεωρούμε δηλαδή ότι ο

"Ο Μητσος απο τα Πετραλωνα"

με το αμάξι 25ετιας ακολουθεί τους ίδιους κανονισμούς συντήρησης και επισκευών που ακολουθεί η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για το αεροπλάνο που μεταφέρει τον πρόεδρο της Αμερικής;

Αν όντως το κάνει μπράβο του πάντως.

• Haha 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...