Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν βλεπω σε μια πλατφορμα πχ την e-food 3.75€ χρεωση για διανομη (νομιζω το max ειναι αυτο), ποιος παιρνει αυτα τα λεφτα; 

• Thanks 1
  • Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οταν βλεπω σε μια πλατφορμα πχ την e-food 3.75€ χρεωση για διανομη (νομιζω το max ειναι αυτο), ποιος παιρνει αυτα τα λεφτα; 

το E-food φανταζομαι και με αυτα πληρωνη για τις υπηρεσιες που παρεχει, delivery κτλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον βάζουν και έξτρα χρέωση υπηρεσίας, αφού αύξησαν και το delivery cost, για να προωθήσουν τα pro πακέτα τους.

Εγώ έχω κόψει τις πλατφόρμες αυτές εδώ και μήνες και επέστρεψα στο παλιό, καλό τηλέφωνο.

Εκ των πραγμάτων παραγγέλνω σπάνια βέβαια.

Επεξ/σία από Charismo
  • Like 26
  • Thanks 2
Δημοσ.

Έβαλα Wolt+ για ένα μήνα γιατί μου έβγαινε κι εμένα σε ένα μαγαζί και λέω του π@υστη κάπου θα ξαναπαραγγείλω θα βγεί μια η άλλη. 

Έχω παραγγείλει απο τότε άλλες 2 φορές, μια απο πιτσαρία μια απο wolt μάρκετ. Απο την πιτσαρία μου έκοψε 10 λεπτά απο την χρέωση υπηρεσίας, απο την παραγγελία ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΕΤ, δε μου έκοψε τίποτα ούτε απο διανομή ούτε απο λοιπές χρεώσεις γιατί για να πάρεις τα δωρεάν μεταφορικά τα οποία έχεις πληρώσει έχει ελάχιστη παραγγελία 25€. Never again.

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ανάλογα αν είναι delivery by efood/wolt τα περνει η εκάστοτε εταιρία

Αν η διανομή γίνεται από διανομείς του καταστήματος τα περνει το κατάστημα 

Πάντως δεν πάνε στο διανομέα (ο διανομέας θα πληρωθεί τη παραγγελία αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ανάλογα τη απόσταση που θα διανύσει, η με το μισθό του αν είναι μισθωτός) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα ποσοστο το παιρνει ο ντελιβαρας της πλατφορμας..αλλα το μεγαλυτερο φειλ  ειναι κ η εξτρα  " Χρέωση χρήσης υπηρεσίας" που παει απευθειας στην πλατφορμα... δηλ εισαι 3.70+0, Κατι

Υπενθυμιζω οτι τσιμπανε περα απο τον καταναλωτη τα παραπανω αλλα και απο μεριας επιχειρηματια τα κλασσικα  ποσοστα (10-30%) ανα παραγγελια! Βεβαια Δεν σταματανε εκει αλλα σχεδον επιβαλουν κ εξτρα ποσοστο για προωθηση ωστε να βγαινει υψηλα το μαγαζι ή γ να μην βρεθει τερμα κατω  στην λιστα 😉

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιούμε και τους πληρώνουμε, τόσο περισσότερο θα ανεβάζουν τις τιμές και θα κάνουν χειρότερη την μη πληρωμένη/premium/pro εμπειρία. 

Τηλεφωνάκι για όπου γίνεται, takeout ακόμα καλύτερα, σπιτικό φαγητό ΑΚΟΜΑ καλύτερα.

Όπως τα λέει ο φίλος

Για μένα, αν και δεν παίρνω συχνά απέξω, όταν προκύπτει η "ανάγκη" κατά σειρά παίζει takeout (να κουνήσουμε λίγο τον απαυτό μας), μετά τηλέφωνο στο κατάστημα και τέλος πλατφόρμες σπάνια (αν κάτσει κάνα κουπονάκι ή πέσει φάση παρέας όπου ο ένας το θέλει έτσι και ο άλλος αλλιώς, που ξέρεις ότι από το τηλέφωνο 99% θα γίνει λάθος).

Και φυσικά (τροφή για σκέψη) σκεφτείτε πριν παραγγείλετε κάτι από μακριά για το πως θα φτάσει. Κυρίως σε επίπεδο χρόνου που θα έχει περάσει συσκευασμένο μέσα σε κουτί και πλαστική σακούλα και κατά συνέπεια στην τελική υφή/αίσθηση.

Σημ. Καμιά φορά παίρνοντας από το "βρώμικο" (καμία σχέση τα παιδιά εκεί αλλά έχει επικρατήσει να λέμε έτσι τις καντίνες) μπροστά από την Πάντειο βλέπω να έρχεται delivery να παίρνει παραγγελία και πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος απολαμβάνει χοτντογκ μετά από 10-15 λεπτά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο/σακούλα. Κάποια πράγματα είναι απλά για να το τρως επιτόπου, τη στιγμή που φτιάχνεται

3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ξυπνηστε, σας κλεβουν. κοψτε τους μεσαζοντες στο φαι σας.

Το αστείο είναι ότι κάποια στιγμή έγινε ολόκληρο "κίνημα" με τις λαϊκές "χωρίς μεσάζοντες" αλλά στο έτοιμο φαγητό τους βάζουμε από μόνοι μας μέσα στην "αλυσίδα"

• Like 2
Δημοσ.
  • Βήμα 1: Χτίζεις καλύβα στο βουνό για να μη στο χτίσει μηχανίκος που θέλει λεφτά.

• Βήμα 2: Σκαλίζεις τόξο από κλαδί ελιάς για να μην το αγοράσεις από τεχνίτη που θέλει λεφτά.

• Βήμα 3: Κυνηγάς ζαρκάδι με το τόξο για να μην αγοράσεις κρέας από τον κρεοπώλη που θέλει κέρδος πάνω στο εμπόρευμα. 

• Βήμα 4: Ανάβεις φωτιά με πέτρες για να μην πληρώνεις την BIC για μια από τις αρχαιότερες "τεχνολογίες" του πλανήτη. 

• Βήμα 5: Βάζεις πάνω το ζαρκάδι.

• Βήμα 6: Τρως σαν βασιλιάς.

Και το καλύτερο; Ούτε 3.75€, ούτε “χρέωση υπηρεσίας”, ούτε να περιμένεις 50 λεπτά τον ντελιβερά που σου φέρνει το σουβλάκι πιο παγωμένο από την πρώην σου.

0 μεσάζοντες. 

• Like 17
  • Thanks 1
  • Confused 6
  • Sad 1
  • Haha 7
Δημοσ.

Δεν θεωρω παραλογο να υπαρχει ενα εξτρα κοστος διανομης οταν μενω στον Α δημο και παραγγελνω κατι αρκετα χιλιομετρα μακρυα που αν τους επαιρνα τηλ. θα μου το εκλειναν στην μουρη. Η οταν Σαββατο βραδυ για να βγαλουμε γραμμη επρεπε να παρουμε 5-10 φορες. Τωρα ανοιγεις το app σου και τελος. Βεβαια αυτα τα εξτρα κοστη εχουν ξεφυγει και εκει ειναι το προβλημα.

Ενας εξτρα λογος που ξεκινησα να παραγγελνω μεσω app ειναι και η χρηση καρτας που το 16-18 μου εφερναν 2 καταστηματα απο τα 5-6 που αγοραζα φαγητο. Πλεον δεν με νοιαζει αν εχω μετρητα ακομα και για μπουρμπουαρ καθως του βαζεις και αυτου μεσω της καρτας αν δεν εχεις ουτε φραγκο πανω σου.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Πρόσφατα θέλησα να πάρω ντονατσάκια νανού και είπα μήπως γλιτώσω τον περίπατο.

Λέω κάτσε να ελέγξω μια πρώτα τι γίνεται, μη μας πιάσουν και τον οποποποπο (τι καημός!).

Αλμυρά το κιλό σε wolt 12.80€

Αλμυρά το κιλό από κατάστημα 8,80€

Εντάξει, είπαμε να βγάλετε αλλά μη το σκίσετε κιόλας. 

+50% είναι υπερβολικό, ακόμη και όταν έχεις την υπηρεσία μεταφοράς "δωρεάν"

Κάπου έχουν ξεφύγει, δυστυχώς έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης...

Spoiler

image.png.8bd10751ae58a643cfce393b6b7320ba.png

image.png.f4a8688c92bdda89e00e01268a0ea893.png

• Like 7
Δημοσ.

Βασικα για να δωσεις 4 ευρω για delivery, τη στιγμη που υπαρχουν δωρεαν εναλλακτικες, πρεπει να'σαι ενα ή περισσοτερα απο τα παρακατω:

1) νεοπλουτος/χορηγουμενος

2) βολεψακιας/τεμπελης

3) κοροιδο

• Like 8
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με απλοϊκή σκέψη πιστεύω πως ειναι πλεον απαραίτητες αυτές οι υπηρεσίες και ο κόσμος θα πληρώνει όλο και παραπάνω. 

Πολλοί γνωστοί μου δε μπορούν χωρίς wolt. Ειδικά όσοι κοστολογουν ακριβά το χρόνο τους είναι ψίχουλα αυτά. 

Προφανώς δεν είναι για όλους. Εγώ τα βαρέθηκα όλα και είτε πάω και αγοράζω ότι είναι και τέλος. Εξάλλου ούτε κάτι vfm είχα βρει και οι χρόνοι ήταν εκτός 40 λεπτά +.  Όμως για το κόσμο είναι τεράστια εξυπηρέτηση και άνεση. Εφόσον πάνε καλά και οι δουλειές δε βλέπω λόγο να μη κάνουν αυξήσεις 25% πχ

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 3
Δημοσ.

αν και σπανια παραγγελνω απο εξω πλεον οταν χρειαστει η παω μονος μου και παιρνω οτι χρειαστει η αν εχει καποιο δικο του site το μαγαζι παιρνω απο εκει efood και wolt κομμενα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...