Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Yπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο (παράδειγμα, εδώ).

39% αύξηση σε ένα χρόνο.

Και, προφανώς, συμφωνούμε πως οι πλατφόρμες προσφέρουν οφέλη, ειδάλλως δεν θα συνέρρεαν εκεί τόσοι.

Το αν δικαιολογείται το κόστος που προσθέτουν, είναι μια άλλη κουβέντα, ο καθένας κρίνει και πράτει ανάλογα.

Αλλά, το να φορτώνουμε τις καθυστερήσεις στο efood, όταν αλυσίδες με δικούς τους στόλους ξεκινάνε Σ/Κ από τα 50 λεπτά, είναι ανεδαφικό.

Υ.Γ. Δεν τις υποστηρίζω τις πλατφόρμες, τις χρησιμοποιώ ελάχιστα και θεωρώ πως έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μια τραγική νοοτροπία. Απλά, όταν βλέπω τώρα να φορτώνουμε και τις...καθυστερήσεις στο efood, νομίζω πως απλά χάνεται το τόπι, τελείως.

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ξαναλέω, δε θεωρώ πως ο κόσμος το γύρισε απ' τις ταβέρνες στα σουβλατζίδικα.

Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, είναι εντελώς ηλίθιο. Με δύο τυλιχτά, μία πατάτες και αναψυκτικό/μπύρα είσαι στα 15€ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Δε γλιτώνεις κάτι σε σχέση με την ταβέρνα. Άντε στην ταβέρνα να δώσεις 17€ επειδή θα αλλάξεις τα δύο τυλιχτά με μια μπριζόλα.

Σου λέω πως εγώ έχω μειώσει τις ταβέρνες και το λένε και άλλη στα κατά καιρούς νήματα που ανοίγουν . Εσύ επιμένεις επειδή βλέπεις κόσμο. Έχω γράψει 100 φορές ότι όταν αυξάνεται η τιμή μειώνεται η ζητούμενη ποσότητα. Δες και τον εαυτό σου εάν έχεις μειώσει τις εξόδους, τις παραγγελίες, έχεις πάρει μηχανή καφέ κλπ. Ακόμα και σε αυτό το νήμα λένε ότι έχουν μειώσει καφέδες/εξόδους. 

Για την ταβέρνα ένα παράδειγμα είναι ότι δίνεις 25€, ενώ με 15€ έχεις πάρει ντελιβερι. Δεν είναι ανάγκη να είναι το ίδιο φαγητό, μπορεί το ένα να είναι ψαροταβέρνα, και το άλλο να είναι σουβλάκια. Είναι η ανάγκη για έτοιμο φαγητό χωρίς να κουνήσεις το δάχτυλο σου και ικανοποιείται είτε από ντελιβερι, είτε από εστιατόριο. Το δεκαρικο μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά μαζεύεται στο τέλος του μήνα.

Το ότι βλέπεις κόσμο στα μαγαζιά είναι ένα στιγμιότυπο και τίποτα άλλο. Εάν με δεις εμένα στο μαγαζί που ξέρεις θα ξέρεις ότι εγώ πήγαινα 2 φορές την εβδομάδα και πλέον πηγαίνω 1 φορά; Που θα ξέρεις ότι δεν είναι τουρίστες; 

Αυτό το γράφω γενικά γιατί μου έχετε απαντήσει αρκετοί και δεν τα θυμάμαι όλα για να απαντήσω ξεχωριστά. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, phanispal είπε

Να 'ταν απλά αυτό, ίσως να παλευόταν.

Το θέμα είναι ότι η παραγγελία ετοιμάζεται σχετικά νωρίς, και όταν φτάνει στον παραλήπτη έχει παγώσει και κάποιες φορές δεν τρώγεται.

Παρόλ' αυτά ο κόσμος διαιωνίζει αυτή την κατάσταση. Όπως είπα και πριν, αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί δε μπορούν να σκεφτούν απλά πράγματα, αλλά ειλικρινά ώρες-ώρες δε μπορώ παρά να απορήσω. Δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση από μεγάλη μερίδα κόσμου, κάνουν μηχανικές κινήσεις. Παραγγέλνω γιατί έτσι, χωρίς να σκέφτομαι τι είναι αυτό που θα φάω και σε τι κατάσταση θα είναι όταν θα μου έρθει μετά από μία ώρα αναμονή.

Όταν ο κόσμος δεν κοιτάει από που παραγγέλνει δεν γίνεται να περιμένει να έρθει φαγητό σε σωστή θερμοκρασία από 10 χιλιόμετρα απόσταση (για Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα στη περιοχή σινδου στήθηκε τεράστιο ghost kitchen που καλύπτει σχεδόν όλη τη Θεσσαλονίκη) δεν γίνεται λογικός άνθρωπος να παραγγείλει από εκεί και να έχει ελπίδα ότι θα έρθουν έστω και χλιαρά, αλλά όπως είπα πιο πάνω δεν κοιτάνε καν που είναι το κατάστημα που παραγγέλνουν 

12 λεπτά πριν, Snoob είπε

Yπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο (παράδειγμα, εδώ).

39% αύξηση σε ένα χρόνο.

Και, προφανώς, συμφωνούμε πως οι πλατφόρμες προσφέρουν οφέλη, ειδάλλως δεν θα συνέρρεαν εκεί τόσοι.

Το αν δικαιολογείται το κόστος που προσθέτουν, είναι μια άλλη κουβέντα, ο καθένας κρίνει και πράτει ανάλογα.

Αλλά, το να φορτώνουμε τις καθυστερήσεις στο efood, όταν αλυσίδες με δικούς τους στόλους ξεκινάνε Σ/Κ από τα 50 λεπτά, είναι ανεδαφικό.

Υ.Γ. Δεν τις υποστηρίζω τις πλατφόρμες, τις χρησιμοποιώ ελάχιστα και θεωρώ πως έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μια τραγική νοοτροπία. Απλά, όταν βλέπω τώρα να φορτώνουμε και τις...καθυστερήσεις στο efood, νομίζω πως απλά χάνεται το τόπι, τελείως.

Το efood έμμεσα ανάγκασε τα καταστήματα να ανοίξουν τα όρια για να συναγωνιστουν τα άλλα μαγαζιά και ξαφνικά μαγαζιά που κάλυπταν αποστάσεις λιγότερο από χιλιόμετρο αντε και καμιά γειτονιά πιο εκεί (και πάλι μικρές παραγγελίες δεν περνάμε) πλέον έχοντας ανοίξει 10 φαγάδικα σε κάθε τετράγωνο οριακά πρέπει να πας και στη διπλανή πόλη 

• Super Moderators
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω -και σταματάω εδώ, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπίζομαι τις πλατφόρμες- πως υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες με πολλά καταστήματα (άρα πυκνό δίκτυο) και πολυπληθείς στόλους δικών τους διανομέων, που Παρασκευή και Σάββατο (ή/και ημέρες αγώνων) ξεκινάει η αναμονή από τα 50 λεπτά.

Θέλετε να φορτώσετε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο efood, καν' τε το, καμία συμπάθεια δεν τους έχω, απλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που στρέφονται στο έτοιμο φαγητό. Από όπου κι αν το αγοράζουν.

Στο σουβλάκι του Ελληνικού, λ.χ. ημέρα Τετάρτη, χωρίς αγώνες, χωρίς τίποτε, είχε ουρά (δεν έχει delivery από άποψη και δεν νομίζω να συμμετέχει σε πλατφόρμες, αλλά και για εκεί άκουγα διθυράμβους για την ποιότητα και μου φάνηκε επιεικώς μέτριο, οπότε δεν θα καθίσω να το ψάξω σε πλατφόρμες ούτως ή άλλως). 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Snoob είπε

Στο σουβλάκι του Ελληνικού, λ.χ. ημέρα Τετάρτη, χωρίς αγώνες, χωρίς τίποτε, είχε ουρά (δεν έχει delivery από άποψη και δεν νομίζω να συμμετέχει σε πλατφόρμες, αλλά και για εκεί άκουγα διθυράμβους για την ποιότητα και μου φάνηκε επιεικώς μέτριο, οπότε δεν θα καθίσω να το ψάξω σε πλατφόρμες ούτως ή άλλως). 

screenshot-623.png

:devil:

• Haha 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Όταν ο κόσμος δεν κοιτάει από που παραγγέλνει δεν γίνεται να περιμένει να έρθει φαγητό σε σωστή θερμοκρασία από 10 χιλιόμετρα απόσταση (για Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα στη περιοχή σινδου στήθηκε τεράστιο ghost kitchen που καλύπτει σχεδόν όλη τη Θεσσαλονίκη) δεν γίνεται λογικός άνθρωπος να παραγγείλει από εκεί και να έχει ελπίδα ότι θα έρθουν έστω και χλιαρά, αλλά όπως είπα πιο πάνω δεν κοιτάνε καν που είναι το κατάστημα που παραγγέλνουν 

Το efood έμμεσα ανάγκασε τα καταστήματα να ανοίξουν τα όρια για να συναγωνιστουν τα άλλα μαγαζιά και ξαφνικά μαγαζιά που κάλυπταν αποστάσεις λιγότερο από χιλιόμετρο αντε και καμιά γειτονιά πιο εκεί (και πάλι μικρές παραγγελίες δεν περνάμε) πλέον έχοντας ανοίξει 10 φαγάδικα σε κάθε τετράγωνο οριακά πρέπει να πας και στη διπλανή πόλη 

Λοιπόν, το έχω κάνει πριν καιρό.  Όταν έφυγα από την Αθήνα πριν καμιά 10αριά χρόνια παραγγέλναμε τηλεφωνικά κατά κύριο λόγο και σίγουρα δεν υπήρχε efoοd κλπ, εκεί που μένω πάλι αν παραγγείλεις η ακτίνα εκ των πραγμάτων δεν είναι πάνω από 1-1,5 χιλιόμετρα. Ανεβαίνω Αθήνα, βράδυ, κουρασμένος κατεβάζω το efood ή δεν θυμάμαι ποια πλατφόρμα, παραγγέλνω αυτό που θέλω, αργούσε λίγο, ψάχνω λίγο να δω από που παράγγειλα και βλέπω με έκπληξη ότι ενώ έμενα Κουκάκι είχα παραγγείλει κάπου από Αμπελόκηπους ή κατί τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι ένοιωσα άσχημα που έφερα το delivery τόσο κόσμο, ειδικά που εκεί που έμενα ήταν γεμάτο φαγάδικα, αλλά πραγματιά δεν το περίμενα. Έδωσα νομίζω κανά 5ευρω στο παιδί να μου φύγουν οι τύψεις. 

• Moderators
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Snoob είπε

Επαναλαμβάνω -και σταματάω εδώ, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπίζομαι τις πλατφόρμες- πως υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες με πολλά καταστήματα (άρα πυκνό δίκτυο) και πολυπληθείς στόλους δικών τους διανομέων, που Παρασκευή και Σάββατο (ή/και ημέρες αγώνων) ξεκινάει η αναμονή από τα 50 λεπτά.

Θέλετε να φορτώσετε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο efood, καν' τε το, καμία συμπάθεια δεν τους έχω, απλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που στρέφονται στο έτοιμο φαγητό. Από όπου κι αν το αγοράζουν.

Χονδρικά σε γυραδικο στο χιλιόμετρο ακτίνα θέλεις 2 διανομείς όλη μέρα και τουλάχιστον 3ις ώρες αιχμής 

Αν πάμε στα 2 χιλιόμετρα ακτίνα θες 5-6 για νορμάλ ώρες και 8+ ώρες αιχμής αυτά αν θες να ταΐσεις κόσμο στα 25-35 λεπτά και όσο μεγαλύτερα όρια αν θες να τρώνε το φαγητό σε νορμάλ θερμοκρασία θέλεις αρκετούς παραπάνω διανομείς 

Το να βλέπεις 6 διανομείς σε καταστήματα με 3-4 χιλιόμετρα ακτίνα δεν είναι στόλος γιατί για να εξυπηρετήσει πρέπει να φορτώνει 2-3-4 παραγγελίες στο καθένα για να βγει η δουλειά 

Αν δε πάμε σε pizza που είναι πιο ευαίσθητο στο χρόνο οπότε θες παραπάνω διανομείς 

13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Λοιπόν, το έχω κάνει πριν καιρό.  Όταν έφυγα από την Αθήνα πριν καμιά 10αριά χρόνια παραγγέλναμε τηλεφωνικά κατά κύριο λόγο και σίγουρα δεν υπήρχε efoοd κλπ, εκεί που μένω πάλι αν παραγγείλεις η ακτίνα εκ των πραγμάτων δεν είναι πάνω από 1-1,5 χιλιόμετρα. Ανεβαίνω Αθήνα, βράδυ, κουρασμένος κατεβάζω το efood ή δεν θυμάμαι ποια πλατφόρμα, παραγγέλνω αυτό που θέλω, αργούσε λίγο, ψάχνω λίγο να δω από που παράγγειλα και βλέπω με έκπληξη ότι ενώ έμενα Κουκάκι είχα παραγγείλει κάπου από Αμπελόκηπους ή κατί τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι ένοιωσα άσχημα που έφερα το delivery τόσο κόσμο, ειδικά που εκεί που έμενα ήταν γεμάτο φαγάδικα, αλλά πραγματιά δεν το περίμενα. Έδωσα νομίζω κανά 5ευρω στο παιδί να μου φύγουν οι τύψεις. 

Αυτό ακριβώς οι περισσότεροι πάνε με τη λογική ε για να το βγάζει θα είναι κοντά αλλά δεν ισχύει πάνω πάνω βγαίνουν αυτοί που πληρώνουν για προώθηση (αντε κάνα καινούργιο μαγαζί να δεις ψηλά και αυτό 4 μέρες πλέον από όταν μπει στη κόκκινη πλατφόρμα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Charismo είπε

Το ότι φτάσαμε να είμαστε οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι και δεν άνοιξε μύτη, αλλά τουναντίον "δειχνόμαστε", τυχαίο θεωρείς πως είναι;

Δεν βαριέσαι. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος, πρέπει να πάψουμε να είμαστε "ρομαντικοί".

Δημοσ.

Βγάζω (κατά μ.ο.) περίπου 50ε/ώρα και έχω ένα χρόνο να πάρω ντελίβερυ. Σκουπίδια και πανάκριβα γι' αυτό που είναι = κακή επιλογή + παχυντική. 

Κάτι πόντους μποξ είχα, μου ήρθε μεηλ ότι θα λήξουν, και σπατάλησα όσο μπορούσα περισσότερους για να κεράσω εμένα και ένα φίλο από ένα αξιοπρεπές μπέργκερ στη γειτονιά. 

Παρόλη την κλάψα των Ελλήνων, που βγάζουν κάνα δεκαρικάκι την ώρα, μια χαρά γεμάτοι - ολόγιομοι είναι οι δρόμοι στο κέντρο Αθήνας - Θεσσαλονίκης με ΝοτιοΑσιάτες νεοεισερχόμενους συμπολίτες μας που πάνε πάνω-κάτω καφέδες, φαγητάκια, ψωνάκια κλπ κλπ. 

10-11 τη νύχτα στην Αθήνα, ακούγονται μόνο παπάκια ντελίβερυ. Ε, τα βρίσκουν, και σας τα κάνουν. 

Εγώ προσωπικά, τρώω τα 19 από τα 21 γεύματα της εβδομάδας (πρωί - μεσημέρι - βράδυ) αποκλειστικά προετοιμασμένα σπίτι μου, ακόμα κι αν είναι κάτι απλό (πχ ντάκος). Δύο φορές τη βδομάδα (συνήθως Σάββατο μεσημέρι και μία καθημερινή βράδυ) θα πάω σε μία (ψαρο)ταβέρνα, ή ένα εστιατόριο, για να δοκιμάσω κάτι που μου είναι δύσκολο και/ή μπελάς να κάνω σπίτι (αρνίσια παϊδάκια / ψητό φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα με τέλεια πετσούλα, ΕΣΑΣ ΚΟΙΤΑΩ ). 

Για καφέ απ'έξω, λολ, ούτε συζήτηση. Απορώ γιατί να το κάνει κανείς αυτό. Μια φορά μου χάλασε η καφετιέρα το πρωί, πήρα έναν τεηκαγουέη πηγαίνοντας στο γραφείο. 1.80. Ντελίβερυ με 2.50 + τιπς + ντελιβερυ fee γιατί;

• Like 2
Δημοσ.

Ονταν έγραψα εγω οτι ορισμένοι δεν θελουν να κουνήσουν τον κ@λο τους, μου ειπαν οχι δεν ειναι...ετσι!. 
Θέλεις ανέσεις?. Ναι μανδαμ θα τις πληρώσεις.  Πολλά νέα ζευγαράκια που ειναι στα μελιά (το ειδα και οταν παντρεύτηκα εγω) αυτό κάνουν.. Γυρνάμε σπιτι.. Ελα μωρε τωρα που να μαγειρεύουμε ας πάρουμε απο εξω και να αραξουμε να δούμε καμιά ταινία. Αυτο κάναμε, γίναμε 400 κιλα στο τέλος και αρχίσαμε μετα τις διετίες και τα ταπερακια!.

Ενω απο την αλλη, ο εργένης η εργενησα, ο 35-40-45αρης/σα δύσκολα θα παραγγείλουν απο εξω, θα μαγειρέψουν κατι και θα φανε, εκτος αν ειναι κανένας άσχετος και δεν ξερει να βράσει ουτε ενα αυγό.. Υπάρχουν και αυτοι αναμεσα μας.. Οι νοικοκοιρες που εχουν παιδια και και τα βγαζουν δυσκολα οικονομικα παλι θα κανουν ενα φαι να φαει ολη η οικογενεια αφου δεν περισσεύουν λεφτα να παραγγείλουν απο εξω. Το βλεπω απο τον φιλο μου, 4 ατομα ειναι μου λεει δεν βγαινω θέλουμε ενα 50αρικο για να παραγγείλουμε σουβλάκια (+ καμια παπατα, + αναψυκτικα και καμια σαλατα). θα τα φτιάξει λοιπόν μονος του. 

Εγω πιστεύω οτι ποιο πολυ οι πλατφόρμες αυτες δουλεύουν ποιο πολυ με την νεολαια, το βλέπω απο την κόρη και απο τον γιο μου που ειναι 14χρ και παραγγέλνει e-food οταν ειναι εξω με τις φιλες της και εχουν αράξει σε καμιά παιδική χαρα η σε κανενα παρκακι, η ακομα και οταν ειναι στο σπιτι μαζεμένοι. 

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Δύο φορές τη βδομάδα (συνήθως Σάββατο μεσημέρι και μία καθημερινή βράδυ) θα πάω σε μία (ψαρο)ταβέρνα, ή ένα εστιατόριο, για να δοκιμάσω κάτι που μου είναι δύσκολο και/ή μπελάς να κάνω σπίτι (αρνίσια παϊδάκια / ψητό φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα με τέλεια πετσούλα, ΕΣΑΣ ΚΟΙΤΑΩ ). 

Αυτο κανω και εγω θα παω να παρω κανενα κοκορέτσι, καμια γουρουνόπουλα, κανα κοντοσουβλι, πράγματα που δεν μπορώ να τα φτιάξω μονος μου, αλλα ναι τον καφε τωρα 2.50 και το σουβλακι 3.50 ?? really? Σιγα το φαι 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ονταν έγραψα εγω οτι ορισμένοι δεν θελουν να κουνήσουν τον κ@λο τους, μου ειπαν οχι δεν ειναι...ετσι!. 
Θέλεις ανέσεις?. Ναι μανδαμ θα τις πληρώσεις.  Πολλά νέα ζευγαράκια που ειναι στα μελιά (το ειδα και οταν παντρεύτηκα εγω) αυτό κάνουν.. Γυρνάμε σπιτι.. Ελα μωρε τωρα που να μαγειρεύουμε ας πάρουμε απο εξω και να αραξουμε να δούμε καμιά ταινία. Αυτο κάναμε, γίναμε 400 κιλα στο τέλος και αρχίσαμε μετα τις διετίες και τα ταπερακια!.

Ενω απο την αλλη, ο εργένης η εργενησα, ο 35-40-45αρης/σα δύσκολα θα παραγγείλουν απο εξω, θα μαγειρέψουν κατι και θα φανε, εκτος αν ειναι κανένας άσχετος και δεν ξερει να βράσει ουτε ενα αυγό.. Υπάρχουν και αυτοι αναμεσα μας.. Οι νοικοκοιρες που εχουν παιδια και και τα βγαζουν δυσκολα οικονομικα παλι θα κανουν ενα φαι να φαει ολη η οικογενεια αφου δεν περισσεύουν λεφτα να παραγγείλουν απο εξω. Το βλεπω απο τον φιλο μου, 4 ατομα ειναι μου λεει δεν βγαινω θέλουμε ενα 50αρικο για να παραγγείλουμε σουβλάκια (+ καμια παπατα, + αναψυκτικα και καμια σαλατα). θα τα φτιάξει λοιπόν μονος του. 

Εγω πιστεύω οτι ποιο πολυ οι πλατφόρμες αυτες δουλεύουν ποιο πολυ με την νεολαια, το βλέπω απο την κόρη και απο τον γιο μου που ειναι 14χρ και παραγγέλνει e-food οταν ειναι εξω με τις φιλες της και εχουν αράξει σε καμιά παιδική χαρα η σε κανενα παρκακι, η ακομα και οταν ειναι στο σπιτι μαζεμένοι. 

Αυτο κανω και εγω θα παω να παρω κανενα κοκορέτσι, καμια γουρουνόπουλα, κανα κοντοσουβλι, πράγματα που δεν μπορώ να τα φτιάξω μονος μου, αλλα ναι τον καφε τωρα 2.50 και το σουβλακι 3.50 ?? really? Σιγα το φαι 

Κοιτα το delivery για φαγητο το καταλαβαινω ειδικα οταν δεν υπαρχει χρονος η εισαι πολυ κουρασμενος για να μαγειρεψεις. Το delivery καφε ποτε μα ποτε δεν προκειται να το καταλαβω. Πας καφετερια οκ θα απολαυσεις και το περιβαλλον θα δεις κοσμο θα αραξεις κτλ το delivery καφε τι πραγματικα προσφερει? Δηλαδη δινεις 3 ευρω για κατι που αξιζει 10 λεπτα με το delivery καφε ενω οταν πας καφετερια λες τα 3 θα πανε για το περιβαλλον τη μουσικουλα κτλ ο καφες ξερεις οτι εχει 10 λεπτα. Αυτα μαραναν τον φτωχο ελληνα θα πω εγω το delivery καφε να νιωθει οτι ειναι στο dubai τρομαρα του. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Θυμάμαι ένοιωσα άσχημα που έφερα το delivery τόσο κόσμο, ειδικά που εκεί που έμενα ήταν γεμάτο φαγάδικα, αλλά πραγματιά δεν το περίμενα. Έδωσα νομίζω κανά 5ευρω στο παιδί να μου φύγουν οι τύψεις. 

Μην τρελαινεσαι.Σιγουρα μετα απο αυτο εβαλαν οριο.
Θυμαμαι μια κακια κοπελα ( λογοκρισια ) που ειχε παρει τηλ για να παραγγειλει απο πολυ μακρια.
Η ελαχιστη ηταν 3 ευρω για κεντρο,αλλα για τη δικη της περιοχη ηταν 5.

Της ειπα να παρει κατι ακομα,γιατι ηταν πολυ μακρια και δε μπορουσα να παω εκει για 3 ευρω,δεν ηθελε οποτε της εριξα ακυρο.
Απο την κακια της,μπηκε στο efood,βρηκε οτι δεν ειχαμε βαλει ακομα  οριο ( παντα κατι τετοιο γινεται για να γινουν οι αλλαγες ) , οποτε παρηγγειλε στην ελαχιστη των 3 ευρω.
Δε θα γραψω τη συνεχεια,αλλα δεν ξαναπαρηγγειλε.

Παρομοια περιπτωση,στην αλλη ακρη της πολης,οτι ειχε εμφανιστει το efood.
Μπηκε η αλλη η αεργη φοιτητρια που βαριοταν και παρηγγειλε ενα κρουασαν βουτυρου  ( 1.20 ) στην αλλη ακρη της πολης,αφησα το μαγαζι μονο του 25 λεπτα γιατι η τυπισσα δεν ειχε βαλει κουδουνι και δεν απαντουσε στο τηλ  και γυρισα πισω για να βρω 5 παραγγελιες ενω ημουν μονος διανομεας. Ε μετα απο αυτο μπηκε ελαχιστη και εκει.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Το delivery καφε ποτε μα ποτε δεν προκειται να το καταλαβω. Πας καφετερια οκ θα απολαυσεις και το περιβαλλον θα δεις κοσμο θα αραξεις κτλ το delivery καφε τι πραγματικα προσφερει? Δηλαδη δινεις 3 ευρω για κατι που αξιζει 10 λεπτα με το delivery καφε ενω οταν πας καφετερια λες τα 3 θα πανε για το περιβαλλον τη μουσικουλα κτλ ο καφες ξερεις οτι εχει 10 λεπτα.

Οι πιο πολλοι πελατες βρισκονται στον χωρο εργασιας και θελουν καφε.
Ο καφες ντελιβερι δεν κανει οσο το να κατσεις στο μαγαζι.
Ο καφες δεν κανει 10 λεπτα.
Καλο ειναι να ενημερωθεις γενικοτερα.

Δημοσ.

γενικο σχολιο γιατι βλεπω ενα trend

οταν κατι γινετε ακριβοτερο ή οπως στην συγκεκριμενη περιπτωση ακριβοτερο λογο μεσαζοντα η λυση δεν ειναι "κοψτο και καντο μονος σου".

αρχικα δεν εχω γυρο σπιτι μου. αλλα και να ειχα, οπως πχ εχω υλικα για πιτσα, αυτο δουλευει στο φαι, αντε στον καφε. ακριβα τα ρουχα, μην παρεις ρουχα, ακριβα τα αμαξια μην παρεις αμαξι, ακριβα τα επιπλα μην παρεις επιπλα, ακριβη η δεη, κατεβασε το γενικο, ακριβο το μαιευτηριο, τι τα θες τα παιδια (?), ακριβα τα ενοικια, ωραια ειναι και τα παρκα με αντισκηνο...

οταν οι τιμες ανεβαινουν ανεξελεγκτα για να παραγεται πλουτος που παει σε τριτες τσεπες κατι δεν παει καλα στο οικονομικο μοντελο, οχι στην κοινωνια. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, Arkin said:

Δηλαδη δινεις 3 ευρω για κατι που αξιζει 10 λεπτα με το delivery καφε ενω οταν πας καφετερια λες τα 3 θα πανε για το περιβαλλον τη μουσικουλα κτλ ο καφες ξερεις οτι εχει 10 λεπτα. 

Μόνο το ποτήρι, το καπάκι και το καλαμάκι κοστίζουν πάνω από 10 λεπτά.

Μην γράφετε ανακρίβειες αν δεν ξέρετε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...