vorlon68 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, amigagr είπε δεν προκειται, τρεις ανθρωποι εχουν linux, δεν επιβαρυνουν καθολου. 😋 Δεν ειναι τρεις, ειναι τρεις και ο κουκος. Ξέχασες τον κούκο.. 2 3
comfuzio Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Μακάρι να τους αφαιρούσαν και όλους εντελώς από κάποιο .iso, πάντα πρόβλημα ήταν οι drivers που βάζαν τα windows, outdated κατά κύριο λόγο. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω κάνει εγκατάσταση με το δίκτυο συνδεδεμένο επάνω στο pc, πάντα offline εγκατάσταση, χειροκίνητη εγκατάσταση των νεότερων driver από τον εκάστοτε κατασκευαστή και μετά online για windows update. Στα πιο πολλά pc που έκανα troubleshooting σε διάφορα glitches που είχαν, πάντα η αιτία ήταν κάποιος απαρχαιωμένος driver που πέρασαν τα windows και ο χρήστης δεν ενημέρωσε ποτέ. Το rapr (https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer) με έχει σώσει άπειρες φορές με το να βγάζω έξω από το driver store την σαβούρα που μένει όχι μόνο από τα windows updates σε drivers αλλά και από τους ίδιους τους κατασκευαστές καμιά φορά.
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 24 minutes ago, comfuzio said: Μακάρι να τους αφαιρούσαν και όλους εντελώς από κάποιο .iso, πάντα πρόβλημα ήταν οι drivers που βάζαν τα windows, outdated κατά κύριο λόγο. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω κάνει εγκατάσταση με το δίκτυο συνδεδεμένο επάνω στο pc, πάντα offline εγκατάσταση, χειροκίνητη εγκατάσταση των νεότερων driver από τον εκάστοτε κατασκευαστή και μετά online για windows update. Στα πιο πολλά pc που έκανα troubleshooting σε διάφορα glitches που είχαν, πάντα η αιτία ήταν κάποιος απαρχαιωμένος driver που πέρασαν τα windows και ο χρήστης δεν ενημέρωσε ποτέ. Το rapr (https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer) με έχει σώσει άπειρες φορές με το να βγάζω έξω από το driver store την σαβούρα που μένει όχι μόνο από τα windows updates σε drivers αλλά και από τους ίδιους τους κατασκευαστές καμιά φορά. Auslogics registry cleaner, χρήσιμο εργαλείο και μου έβρισκε άπειρη σαβούρα από disconnected devices του παρελθόντος και drivers που έβαζα όταν έκανα root συσκευές και άφηναν κατάλοιπα στην registry.
Edgr Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου καλα σας κανουνε πλεμπες να παρετε καινουρια η φτωχια κ η μιζερια δε χωραει στη microsoft 2 1 1
patentas11 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικά driver update agents, το καλύτερο και με μεγάλο community είναι το SDI https://sdi-tool.org/ Έχω τοπικά κατεβάσει όλη την βιβλιοθήκη σε NAS και με 1 κλικ κάνω εύκολα την δουλειά μου όσα PC και να μου έρθουν. Φυσικά έχω και δικές μου βιβλιοθήκες σε hardware που ήδη έχω, δεν εξαρτώμαι από σύννεφα και windows update. Μου θύμισες το Driver Pack Solution. Το συγκεκριμένο που προτείνεις ψάχνει και βρίσκει drivers που δεν κατεβαίνουν αυτόματα ή απλώς κάνει Update;
tapitas Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 4 ώρες πριν, jack124 είπε Εγώ πιστεύω αυτές οι αποφάσεις είναι με τις πλάτες και των κατασκευαστων. Δεν πιστεύω ότι το αποφασίζει μόνη της η Microsoft Όλη η μαφία μαζί δουλεύουν προφανώς, για να κάνουν χρήμα λογικό είναι. 1
svartevarg Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικά driver update agents, το καλύτερο και με μεγάλο community είναι το SDI https://sdi-tool.org/ Έχω τοπικά κατεβάσει όλη την βιβλιοθήκη σε NAS και με 1 κλικ κάνω εύκολα την δουλειά μου όσα PC και να μου έρθουν. Φυσικά έχω και δικές μου βιβλιοθήκες σε hardware που ήδη έχω, δεν εξαρτώμαι από σύννεφα και windows update. Τελικά το SDI origin δεν είναι η ασφαλής έκδοση ; https://snappy-driver-installer.org/ ή https://www.glenn.delahoy.com/snappy-driver-installer-origin/ Χρησιμοποιείς μόνο τους signed drivers για ασφάλεια ; Επεξ/σία 22 Ιουνίου από svartevarg
Black Demis Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 3 hours ago, Retromaniac said: Κόστος συντήρησης για ποιο πράγμα; Τα ίδια τα 11 θα είναι χωρίς να αφαιρέσουν τους drivers το καθε driver θα πρέπει να ελέγχεται και να τροποποιείται στην νέα έκδοση του λογισμικού η και το ίδιο το λογισμικό θα πρέπει να τροποποιείται αν δεν ειναι δυνατό το πρώτο... τι να την κάνεις την παλιά έκδοση αν μολις μπει τρως μπλε οθονη.......
Retromaniac Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Black Demis είπε το καθε driver θα πρέπει να ελέγχεται και να τροποποιείται στην νέα έκδοση του λογισμικού η και το ίδιο το λογισμικό θα πρέπει να τροποποιείται αν δεν ειναι δυνατό το πρώτο... τι να την κάνεις την παλιά έκδοση αν μολις μπει τρως μπλε οθονη....... Κάθε driver publisher ελέγχει μόνος του, με τα εργαλεία που του δίνει η Microsoft, τους drivers και παραδίδει τα αποτελέσματα. Η Microsoft λειτουργεί μόνο σαν αρχή διαπίστευσης. Μάλιστα το ελάχιστο κόστος που έχει (για τη Microsoft ) αυτή η διαδικασία, καλύπτεται ήδη από τα λεφτά που πληρώνουν κάθε χρόνο οι publishers για το validation. Επίσης αν ένας driver δεν παίζει, τότε θα αλλάξει ο driver και όχι τα windows, εκτός και αν ο publisher ανακαλύψει οντως bug στα windows και ζητήσει από τη Microsoft να το διορθώσει. Αλλά αυτό είναι ασχετο από τη διαδικασία. Τα bugs πρέπει να διορθώνονται. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει το λειτουργικό είναι όταν μια πολύ μεγάλη εταιρεία, όπως Nvidia ή Amd, προσεγγίζει τη microsoft ώστε να υποστηρίξουν το νέο hw και να ενσωματώσουν νέα API στα windows. Αλλά αυτό αφορά μόνο το νέο hardware όχι το παλιό για το οποίο μιλάμε. Οπότε το μόνο ουσιαστικο κόστος είναι για τους publishers αλλά για παλιό hw δεν χρειάζεται να αλλάξει ο driver ποτέ, εκτός και αν βγει νέο λειτουργικό που αλλάζει διαφορά υποσυστήματα. Αλλά εδώ πάμε σε άλλο λειτουργικό όπως είπα. Εν κατακλείδι, για τη Microsoft δεν υπάρχει πραγματικό κόστος. Άρα γιατί να μην δωσει μια άλλη, ειδική έκδοση; Επεξ/σία 22 Ιουνίου από Retromaniac
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 5 ώρες πριν, VasKag είπε Επειδή βλέπω ότι το full είναι 44gb , σε περίπτωση update τι γίνεται? Χρειάζεται να ξανακατέβει όλο? Αν μιλάμε για παλιό hardware από κατασκευαστές που πλέον δεν "υπάρχουν", το κατεβάζεις μια φορά και δεν το ξανακατεβάζεις, μιας και το πιθανότερο είναι να μην βγει νέα έκδοση κάποιου driver. Αν μιλάμε για καινούριο hardware πας κατευθείαν στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή, δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο pack. 1
Black Demis Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, Retromaniac said: Κάθε driver publisher ελέγχει μόνος του, με τα εργαλεία που του δίνει η Microsoft, τους drivers και παραδίδει τα αποτελέσματα. Η Microsoft λειτουργεί μόνο σαν αρχή διαπίστευσης. Μάλιστα το ελάχιστο κόστος που έχει (για τη Microsoft ) αυτή η διαδικασία, καλύπτεται ήδη από τα λεφτά που πληρώνουν κάθε χρόνο οι publishers για το validation. Επίσης αν ένας driver δεν παίζει, τότε θα αλλάξει ο driver και όχι τα windows, εκτός και αν ο publisher ανακαλύψει οντως bug στα windows και ζητήσει από τη Microsoft να το διορθώσει. Αλλά αυτό είναι ασχετο από τη διαδικασία. Τα bugs πρέπει να διορθώνονται. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει το λειτουργικό είναι όταν μια πολύ μεγάλη εταιρεία, όπως Nvidia ή Amd, προσεγγίζει τη microsoft ώστε να υποστηρίξουν το νέο hw και να ενσωματώσουν νέα API στα windows. Αλλά αυτό αφορά μόνο το νέο hardware όχι το παλιό για το οποίο μιλάμε. Οπότε το μόνο ουσιαστικο κόστος είναι για τους publishers αλλά για παλιό hw δεν χρειάζεται να αλλάξει ο driver ποτέ, εκτός και αν βγει νέο λειτουργικό που αλλάζει διαφορά υποσυστήματα. Αλλά εδώ πάμε σε άλλο λειτουργικό όπως είπα. Εν κατακλείδι, για τη Microsoft δεν υπάρχει πραγματικό κόστος. Άρα γιατί να μην δωσει μια άλλη, ειδική έκδοση; τα παλια drivers που einai στην βιβιλιοθηκη της ms(outdated δλδ) τα ελεγει η ms τα υπολοιπα για ποιο φρεσμα μηχανηματα ερχονται απο hardware wendors, για αυτο και η ms θελει να κοψει τα παλια πχ βαζεις μια παλια κάρτα ηχου για την οποία εχει εδω και χρονια σταματήσει οποιο support και μολις συνδεθείς στο internet σου κατεβάζει ενα generic driver (λειψο μεν λειτουργει δε) το ιδιο πχ για καποιο usb to serial controlerr κλπ.... πλεον οταν θα τα βαζεις θα σου βγαζει για παντα unknown deivce Επεξ/σία 22 Ιουνίου από Black Demis
Retromaniac Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Black Demis είπε τα παλια drivers που einai στην βιβιλιοθηκη της ms(outdated δλδ) τα ελεγει η ms τα υπολοιπα για ποιο φρεσμα μηχανηματα ερχονται απο hardware wendors, για αυτο και η ms θελει να κοψει τα παλια πχ βαζεις μια παλια κάρτα ηχου για την οποία εχει εδω και χρονια σταματήσει οποιο support και μολις συνδεθείς στο internet σου κατεβάζει ενα generic driver (λειψο μεν λειτουργει δε) το ιδιο πχ για καποιο usb to serial controlerr κλπ.... πλεον οταν θα τα βαζεις θα σου βγαζει για παντα unknown deivce Δεν ελέγχει τίποτε. Έχουν ήδη ελεγχθεί. Αν βγει νέο λειτουργικό θα πρέπει ο publisher να ξανακάνει την διαδικασία. Επεξ/σία 22 Ιουνίου από Retromaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα