phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Έχω 75άρα απέναντι από καναπέ (προφανώς). Μαστιγώστε ελεύθερα. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Έχω 75άρα απέναντι από καναπέ (προφανώς). Μαστιγώστε ελεύθερα. Θα σε στεναχωρήσω καθώς, επειδή λόγω της δουλειάς μπαίνω σε αρκετά σπίτια (κανονικά με κουδούνι από την πόρτα και όχι κάτι άλλο πιο ύποπτο ), δεν είσαι ούτε πρωτότυπος ούτε μειονότητα (ο αποπάνω σου που την έχει στην άκρη και ο κουμπάρος μου που ανέφερα, ναι είναι) Οπότε ποιος "ομοεθνής" σου να σε "μαστιγώσει" και γιατί. Άντε κάποιος που έχει 65άρα να ψιλοζηλέψει λίγο
phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αν διαβάσεις τα σχόλια, 19 στους 20 το παίζουν γαμάτοι που δε βλέπουν τηλεόραση (όπως κάνω κι εγώ σε κουβέντα για τα SM) και οι μισοί δεν έχουν καν συσκευή. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από phanispal
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 22 λεπτά πριν, mountains1 είπε Οταν μπαινω σε σπιτι αλλου, και βλεπω σε κεντρικη θεση την τηλεοραση να δεσποζει στον χωρο....βγαζω τα συμπερασματα μου.... εγω την εχω, ως οθονη, σε μια γωνια, σχεδον ουτε που την βλεπεις. Μια τηλεοραση σε ανυποληψία! Ετσι οπως της αρμοζει! Φαντάζομαι το ταράκουλο που παθαίνεις όταν μπαίνεις στον Κωτσόβολο. 3
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Αν διαβάσεις τα σχόλια, 19 στους 20 το παίζουν γαμάτοι που δε βλέπουν τηλεόραση (όπως κάνω κι εγώ σε κουβέντα για τα SM) και οι μισοί δεν έχουν καν συσκευή. Η φάση "βλέπω/δεν βλέπω τηλεόραση" θυμίζει το αντίστοιχο με τα cartoon (μίκυ μάους για τους παλαιότερους) όπου: Σε ηλικία νηπιαγωγείου/δημοτικού όλοι βλέπαμε και το λέγαμε/συζητούσαμε στο σχολείο Σε ηλικία γυμνασίου συνεχίζαμε να βλέπουμε αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν το παραδεχόταν στους φίλους/συμμαθητές Και τέλος στο λύκειο και μετά αρχίσαμε να το παραδεχόμαστε και να το συζητάμε, σε σχολές/δουλειά/στρατό. Μάλιστα τότε για πολλούς άλλαξαν και οι προτιμήσεις και αντί να στηρίζουν τον μπίπ-μπίπ άρχισαν να τον βλέπουν σαν κωλόπουλο και να τραβάει τη συμπάθειά τους ο πολύπαθος κογιότ (αντίστοιχα και για τις φάσεις συλβέστερ με τουίτι, κλπ ) Επεξ/σία 9 Ιουλίου από haris_216 3
phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, haris_216 είπε Η φάση "βλέπω/δεν βλέπω τηλεόραση" θυμίζει το αντίστοιχο με τα cartoon (μίκυ μάους για τους παλαιότερους) όπου: Σε ηλικία νηπιαγωγείου/δημοτικού όλοι βλέπαμε και το λέγαμε/συζητούσαμε στο σχολείο Σε ηλικία γυμνασίου συνεχίζαμε να βλέπουμε αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν το παραδεχόταν στους φίλους/συμμαθητές Και τέλος στο λύκειο και μετά αρχίσαμε να το παραδεχόμαστε και να το συζητάμε, σε σχολές/δουλειά/στρατό. Μάλιστα τότε για πολλούς άλλαξαν και οι προτιμήσεις και αντί να στηρίζουν τον μπίπ-μπίπ άρχισαν να τον βλέπουν σαν κωλόπουλο και να τραβάει τη συμπάθειά τους ο πολύπαθος κογιότ (αντίστοιχα και για τις φάσεις συλβέστερ με τουίτι, κλπ ) Αν θεωρήσεις το insomnia ως μικρογραφία της κοινωνίας, τα τελευταία χρόνια η αγορά της τηλεόρασης πρέπει να περνάει μεγάλη κρίση. 1
Charismo Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Έχει μεγάλη διαφορά δεν ανοίγω γενικά τηλεόραση (ούτε για gaming, ταινίες κτλ.) και δεν έχω κεραία για να δω το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο είναι σκουπίδι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Στο παρόν νήμα κάπου έχουν μπλεχτεί οι δύο έννοιες.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, mountains1 είπε Οταν μπαινω σε σπιτι αλλου, και βλεπω σε κεντρικη θεση την τηλεοραση να δεσποζει στον χωρο....βγαζω τα συμπερασματα μου.... εγω την εχω, ως οθονη, σε μια γωνια, σχεδον ουτε που την βλεπεις. Μια τηλεοραση σε ανυποληψία! Ετσι οπως της αρμοζει! Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά νομίζω πως φέρεσαι κάπως περίεργα σε μια ...απλή ηλεκτρονική συσκευή! Εννοώ πως της αποδίδεις ακόμη και κοινωνικά/ανθρώπινα χαρακτηριστικά ενώ η "καψερή" δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες οθόνες που κοιτάζεις καθημερινά! Το τηλεοπτικό περιεχόμενο από την άλλη είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα μιας και εδώ κολλάει το "περί ορέξεως"... Το οποίο περιεχόμενο προσαρμόζεται πάντα στη ζήτηση από την πλευρά του κοινού. Η απαξίωση του μέσου δεν σημαίνει ταυτόχρονα και βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάποιου, μιας και υπάρχουν άπειρες άλλες προβληματικές συμπεριφορές που δεν έχουν να κάνουν με αυτό... 1
Charismo Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 minute ago, billdanos said: Το τηλεοπτικό περιεχόμενο από την άλλη είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα μιας και εδώ κολλάει το "περί ορέξεως"... Το οποίο περιεχόμενο προσαρμόζεται πάντα στη ζήτηση από την πλευρά του κοινού. Η απαξίωση του μέσου δεν σημαίνει ταυτόχρονα και βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάποιου, μιας και υπάρχουν άπειρες άλλες προβληματικές συμπεριφορές που δεν έχουν να κάνουν με αυτό... Μου θυμίζει όταν πριν δυο-τρία χρόνια και με το χαμό που γινόταν με το TikTok κατέβασα την εφαρμογή για να "χαζέψω" λίγο περί τίνος πρόκεται. Εν τέλει κόντεψα να χαζέψω κυριολεκτικά και την ξήλωσα τη δεύτερη ημέρα. Τι ψυχολογικά βγάζει ο καθένας εκεί μέσα δεν λέγεται. Παίζει να είναι ό,τι χειρότερο έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Κόντεψε να καεί ο εγκέφαλός μου. 1
mountains1 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 26 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά νομίζω πως φέρεσαι κάπως περίεργα σε μια ...απλή ηλεκτρονική συσκευή! Εννοώ πως της αποδίδεις ακόμη και κοινωνικά/ανθρώπινα χαρακτηριστικά ενώ η "καψερή" δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες οθόνες που κοιτάζεις καθημερινά! Το τηλεοπτικό περιεχόμενο από την άλλη είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα μιας και εδώ κολλάει το "περί ορέξεως"... Το οποίο περιεχόμενο προσαρμόζεται πάντα στη ζήτηση από την πλευρά του κοινού. Η απαξίωση του μέσου δεν σημαίνει ταυτόχρονα και βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάποιου, μιας και υπάρχουν άπειρες άλλες προβληματικές συμπεριφορές που δεν έχουν να κάνουν με αυτό... Εννοειται οτι δεν στοχοποιω την ιδια την συσκευη! Ενα εργαλειο ειναι, στον ανθρωπο επαφιεται πως θα το μεταχειριστει. Ενα μαχαιρι μπορει να κοψει ψωμι, μπορει και να σφαξει ανθρωπο! Δεν φταιει το ....μαχαιρι! Απλα, μου βγαινει αντιδραση ειλικρινα, οταν ξερω οτι σε πολλα σπιτια η 'εστια' ειναι η τηλεοραση, την εχουν σχεδον σαν τοτεμ, και παθαινουν καθημερινη λοβοτομη και πλυση εγκεφαλου ειτε με σκουπιδαριο, ειτε με υποκουλτουρα, ειτε με προπαγανδα, κλπ κλπ κλπ Ε λεω κι εγω, σε μια ακρη η οθονη και πολυ της ειναι! Ετσι, για contrast με οτι βλεπω σε αλλα σπιτια. ---
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, mountains1 είπε Εννοειται οτι δεν στοχοποιω την ιδια την συσκευη! Ενα εργαλειο ειναι, στον ανθρωπο επαφιεται πως θα το μεταχειριστει. Ενα μαχαιρι μπορει να κοψει ψωμι, μπορει και να σφαξει ανθρωπο! Δεν φταιει το ....μαχαιρι! Απλα, μου βγαινει αντιδραση ειλικρινα, οταν ξερω οτι σε πολλα σπιτια η 'εστια' ειναι η τηλεοραση, την εχουν σχεδον σαν τοτεμ, και παθαινουν καθημερινη λοβοτομη και πλυση εγκεφαλου ειτε με σκουπιδαριο, ειτε με υποκουλτουρα, ειτε με προπαγανδα, κλπ κλπ κλπ Ε λεω κι εγω, σε μια ακρη η οθονη και πολυ της ειναι! Ετσι, για contrast με οτι βλεπω σε αλλα σπιτια. --- Οι οθόνες (στο περιεχόμενο αναφέρομαι και πάλι) των κινητών/tablet/laptop/pc, κάνουν την τηλεόραση να μοιάζει με "αγία"... 1
mountains1 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Οι οθόνες (στο περιεχόμενο αναφέρομαι και πάλι) των κινητών/tablet/laptop/pc, κάνουν την τηλεόραση να μοιάζει με "αγία"... ΟΧΙ. Γιατι σε αυτα, ειναι on demand περιεχομενο και απειρες δυνατοτητες δημιουργικης αξιοποιησης, αρκει να ξερεις και να θες. Η TV ειναι broadcasting ξεκαθαρα. One direction και no customization. (και δεν μιλω για συνδεση της tv στο net, εκει τα ορια γινονται δυσδιακριτα) 1
phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ναι, αυτό που κάνει η πλειοψηφία είναι πολύ δημιουργική αξιοποίηση. Μιλάμε σε σοκάρει τέτοια δημιουργικότητα. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, mountains1 είπε ΟΧΙ. Γιατι σε αυτα, ειναι on demand περιεχομενο και απειρες δυνατοτητες δημιουργικης αξιοποιησης, αρκει να ξερεις και να θες. Η TV ειναι broadcasting ξεκαθαρα. One direction και no customization. (και δεν μιλω για συνδεση της tv στο net, εκει τα ορια γινονται δυσδιακριτα) Διαφωνώ και εξηγώ: Η τηλεόραση (η παραδοσιακή) δεν είναι αμφίδρομη, σου σερβίρει πράγματα και είτε κάθεσαι να τα δεις είτε όχι και δεν μπορείς να επηρεάσεις τη ροή. Στο υποθετικό σενάριο πως έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν αποτελείται μόνο από σκουπίδια, ένας "προβληματικός" τηλεθεατής θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να πέσει πάνω σε ένα πρόγραμμα που κάπως θα μπορούσε να του προσφέρει κάτι και να τον κάνει να σκεφτεί λίγο περισσότερο ή ακόμη και να αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις του. Στο διαδίκτυο όμως, ένας "προβληματικός" χρήστης μπορεί και χτίζει το περιεχόμενο σύμφωνα με τα γούστα σου, τις απόψεις του, κλπ, με αποτέλεσμα να φτιάχνει πολύ πιο εύκολα έναν μικρόκοσμο που τον κάνει να πιστεύει πως έχει σε ΟΛΑ δίκιο. Αν μιλάμε για τοξικό άνθρωπο, θα έχει ένα απόλυτα τοξικό περιεχόμενο το οποίο θα προσπαθεί να το επιβάλει και στους υπόλοιπους... Γενικώς όλο αυτό σηκώνει τεράστια συζήτηση αλλά για μένα όλα εξαρτώνται από τον κάθε άνθρωπο και την προσωπικότητά του. Κανένα μέσο δεν είναι κακό γενικά. Κακό περιεχόμενο προφανώς υπάρχει παντού. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις