Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Το πρόβλημα δεν είναι οτι βγαίνουν νέοι νόμοι, το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται, διαβάζω και απο τα 2 στρατόπεδα και βλέπω ότι πραγματικά δεν βγάζεις άκρη, δεν πειράζει, όταν μπούν κάμερες παντού απο Σεπτέμβριο και έρχεται το πρόστιμο στο κινητό θα βάλουν όλοι μυαλό, και δίκυκλα και τετράτροχα, απλά μερικοί άτυχοι θα την φάνε μέχρι να στρώσουν όλοι.

Πως να τηρηθει νομος που ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητας; Ειναι σαν το παρκαρισμα οχηματων νομιμα. Δεν παιζει να γινει ποτε. Η τα μηχανακια πανω στα πεζοδρομια. Δεν θα τηρηθει ποτε. 

Εδω που ειμαι, επαρχια, τα περιπολικα εξω απο το τμημα ειναι ΠΑΝΤΑ διπλοπαρκαρισμενα και δεν μπορεις να περασεις ουτε απο τις ραμπες, τις εχουν κλεισει και αυτες. Μεσα απο τα περιπολικα ειναι τα προσωπικα τους οχηματα. 

Επειδη τα εχουμε ξαναπει αυτα, οι νομοι που ειναι βλακωδης ευτυχως ακυρονονται στην πραξη. Στα μπαρ και στα μπουζουκια καπνιζουν. Τα λεγαμε; Τα λεγαμε. 

• Like 1
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον καθρεπτη τον κοιταμε παντα καθε λιγο ακομα και σε αδειο δρομο βουνου 

Βλεπω καποιους πχ σε στενα  που ξαφνικα σταματανε ή  πανε να παρκαρουν χωρις καν να εχουν δει οτι πισω τους ειναι αλλος χωρις να βγαλουν  αλαρμ ή φλας

Στον κοσμο μας και τι μας νοιαζει τι γινεται πισω μας 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.

Προφανώς και πάντα πρέπει να κοιτάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους καθρέπτες, αλλά στην πόλη δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να δεις όλα τα μηχανάκια.

Εκτός αν είστε τίποτα αράχνες και έχετε 100 μάτια.

Δημοσ.

Οταν οδηγω το αμαξι δεν ασχολουμαι καν με τα μηχανακια. Δεν με ενοχλουν ποτε. Ισως επειδη κυριως οδηγω μηχανη και ξερω οτι δεν χρειάζεται να κανω κατι περα απο το να μην οδηγαω το αμαξι σαν πιωμενος.

• Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Οταν οδηγω το αμαξι δεν ασχολουμαι καν με τα μηχανακια. Δεν με ενοχλουν ποτε. Ισως επειδη κυριως οδηγω μηχανη και ξερω οτι δεν χρειάζεται να κανω κατι περα απο το να μην οδηγαω το αμαξι σαν πιωμενος.

Αυτο ακριβως. Οσοι οδηγανε αμαξια δεν χρειαζεται να κανουν τιποτα παραπανω απο να οδηγανε κανονικα. Αυτος που οδηγαει δικυκλο εχει υπολογισει ολες τις κινησεις σου τις δικες σου και των αλλων 2 μπροστα οταν κανει διηθηση και εχει τα ματια του δεκατεσσερα γιατι ειναι απολυτα εκτεθειμενος πανω στην μηχανη.

Το προβλημα ειναι οι κλασσικοι παστουρμαδες που οδηγανε αυτοκινητα και αλλαζουν λωριδες χωρις φλας και μπαινουν με σφηνα μπροστα απο αλλα αμαξια στην διπλανη λωριδα και φυσικα μιλανε ή παιζουν με το κινητο τους. Κατ΄αλλα το προβλημα ειναι τα δικυκλα.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leolipop είπε

Στην Λ.Αθηνων σήμερα 3 φορές προσπαθούσα να αλλάξω λωρίδα με αναμμενο φλας και το ακύρωσα ισάριθμες φορές μέχρι να σταματήσουν να έρχονται μηχανάκια ανάμεσα από τις λωριδες.

Δεν εχει πει κανεις οτι οποιος καβαλαει μηχανακι ειναι και αγιος. Υπαρχουν και ηλιθιοι μηχανακηδες, οπως υπαρχουν και ηλιθιοι αυτοκινητακηδες.

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Εδω που ειμαι, επαρχια, τα περιπολικα εξω απο το τμημα ειναι ΠΑΝΤΑ διπλοπαρκαρισμενα

Μιλας για επαρχια γιατι δεν εχεις δει τι γινεται στο τμημα του πειραια 😁

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Τον καθρεπτη τον κοιταμε παντα καθε λιγο ακομα και σε αδειο δρομο βουνου 

Βλεπω καποιους πχ σε στενα  που ξαφνικα σταματανε ή  πανε να παρκαρουν χωρις καν να εχουν δει οτι πισω τους ειναι αλλος χωρις να βγαλουν  αλαρμ ή φλας

Στον κοσμο μας και τι μας νοιαζει τι γινεται πισω μας 

Αυτοι που περιγραφεις συνηθως οδηγουν κιτρινο οχημα.

Οποτε βλεπουμε κιτρινο οχημα ειμαστε διπλα και τριδιπλα προσεκτικοι γιατι αυξανονται δραματικα οι πιθανοτητες να κανει τετοιες κινησεις.

Δημοσ.
9 hours ago, lector said:

Ο οδηγος αυτοκινητου ναι πρεπει να κοιταει συνεχως παντου, και μπρος και καθρεφτες, ασχετως με το αν υπαρχει μηχανακι ή οχι. Εγω ετσι κανω, και αν μπορω να το κανω εγω, μπορουνε κι αλλοι. 

8 hours ago, Ntinaras said:

Να κοιτάω καθρέφτες ενώ πηγαίνω ευθεία?

8 hours ago, lector said:

Ναι τι;

8 hours ago, Ntinaras said:

Για ποιο λόγο?

6 hours ago, zio10 said:

Για τα μηχανάκια :P

4 hours ago, lector said:

Προληπτικα. 

αυτη είναι εν ολιγοις η κατασταση στην Ελλαδα. Οχι νομοι και κανονες που πρεπει να τηρηθουν ωστε να ειναι όλοι ασφαλεις. 

Συμφωνα με το chatgpt δεν υπάρχουν σαφης οδηγιες στον ελληνικο ΚΟΚ για το ποτε πρεπει να ελεγχεις τους καθρεφτες σου.

Υπάρχουν ομως οδηγιες του ΕΣ, που αναφέρουν τα εξής για το πότε

Σταματάς ή ελαττώνεις ταχύτητα

Προσπερνάς άλλο όχημα

Σταθμεύεις

Ξεκινάς από στάση

Εκτελείς στροφή σε διασταύρωση

Κάνεις στροφή επί τόπου

Αλλάζεις λωρίδα κυκλοφορίας

Σε άλλες χώρες ως επι τω πλειστων δεν αναφερεται χρονικη συχνοτητα αλλα σχετιζεται  αλλαγη κατευθυνσης ή ταχυτητας.

Στο Νιου Τζερσευ που εχω οδηγησει επισταμενα στα φαναρια οι μηχανες καταλαμβανουν κανονικα χωρο αυτοκινητου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

αυτη είναι εν ολιγοις η κατασταση στην Ελλαδα. Οχι νομοι και κανονες που πρεπει να τηρηθουν ωστε να ειναι όλοι ασφαλεις. 

Συμφωνα με το chatgpt δεν υπάρχουν σαφης οδηγιες στον ελληνικο ΚΟΚ για το ποτε πρεπει να ελεγχεις τους καθρεφτες σου.

Υπάρχουν ομως οδηγιες του ΕΣ, που αναφέρουν τα εξής για το πότε

Σταματάς ή ελαττώνεις ταχύτητα

Προσπερνάς άλλο όχημα

Σταθμεύεις

Ξεκινάς από στάση

Εκτελείς στροφή σε διασταύρωση

Κάνεις στροφή επί τόπου

Αλλάζεις λωρίδα κυκλοφορίας

Σε άλλες χώρες ως επι τω πλειστων δεν αναφερεται χρονικη συχνοτητα αλλα σχετιζεται  αλλαγη κατευθυνσης ή ταχυτητας.

Στο Νιου Τζερσευ που εχω οδηγησει επισταμενα στα φαναρια οι μηχανες καταλαμβανουν κανονικα χωρο αυτοκινητου.

Είναι δυνατόν να μπει στον κοκ το κάθε πότε θα κοιτάμε τους καθρέφτες;! Και πως θα ελεγχθεί αυτό;

Είναι καθαρά στην κρίση του οδηγού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

58 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι δυνατόν να μπει στον κοκ το κάθε πότε θα κοιτάμε τους καθρέφτες;! Και πως θα ελεγχθεί αυτό;

Είναι καθαρά στην κρίση του οδηγού.

Μήπως να βγει και οδηγία πότε να πίνουμε νερό ή πότε να πηγαίνουμε στην τουαλέτα;

Δε χρειάζεται σε όλα τα πράγματα να έχεις τον πατερούλη να σου λέει τι να κάνεις. Μερικά πράγματα τα καταλαβαίνουμε και μόνοι μας. Πρέπει να τα καταλαβαίνουμε.

Δε χρειάζομαι οδηγία να μου λέει ότι πρέπει να κοιτάξω τον καθρέφτη πριν ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου. Δε χρειάζομαι οδηγία να μου λέει ότι πρέπει να ελέγξω την κίνηση πριν διασχίσω με τα πόδια τον δρόμο.

Αλίμονο αν περιμένουμε οδηγία και για το πότε θα αναπνεύσουμε.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Neptu είπε

Δε χρειάζομαι οδηγία να μου λέει ότι πρέπει να κοιτάξω τον καθρέφτη πριν ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου. Δε χρειάζομαι οδηγία να μου λέει ότι πρέπει να ελέγξω την κίνηση πριν διασχίσω με τα πόδια τον δρόμο.

Εσυ ισως οχι. Πολλοι αλλοι ομως ναι. Και για τα 2 που αναφερεις.

Δημοσ.
7 hours ago, basilis_k6 said:

Επειδη τα εχουμε ξαναπει αυτα, οι νομοι που ειναι βλακωδης ευτυχως ακυρονονται στην πραξη. Στα μπαρ και στα μπουζουκια καπνιζουν. Τα λεγαμε; Τα λεγαμε. 

Εδώ όμως είναι και φοροεισπρακτικό το μέτρο, θα σε τραβάει η καμερούλα και θα σου έρχεται η παράβαση στο κίνητο,θα την φάνε η πρώτοι και οι άλλοι θα γίνουν παναγίτσες, το έχω δεί το έργο και στην Αυστραλία,  που έκανε παράβαση ο ξάδερφος και μετά έκλεγε για τα points.

• Moderators
Δημοσ.
On 16/07/2025 at 22:01, dith said:

Σκέψου πχ τον ιδανικό νομοταγή δικυκλιστή, που κινείται πίσω απο αμαξι, πλάι σε αλλο νομοταγή δικυκλιστή, ενώ κινούνται ολα τα οχηματα. Και πίσω τους αλλοι 2, παλι υποδειγματα σεβασμού στο νόμο.

Γιατί να είναι μόνο δύο πλάι πλάι; Αν είναι παπάκια μπορούν να χωρέσουν και τρία το ένα δίπλα στο άλλο στην ίδια λωρίδα. Ή και τέσσερα αν στριμωχτούν λιγάκι.

Μου άρεσε το «υποδείγματα σεβασμού στο νόμο» πάντως.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Neptu είπε

Δε χρειάζομαι οδηγία να μου λέει ότι πρέπει να ελέγξω την κίνηση πριν διασχίσω με τα πόδια τον δρόμο.

Ακριβως για αυτο εχει μπει οδηγια στους οδηγους να δινουν προτεραιοτητα στους πεζους, γτ οι πεζοι δεν βλεπουν την κινηση πριν διασχισουν τον δρομο

14 ώρες πριν, li@m είπε

Βρε κουτακιδες!!! Βρε κουτακιδες!!!

Εγω σαν χρηστης 97,5% δικυκλου εχω να πω το εξης: ΑΝ με βρεις ενω κανω διηθηση με +20/30 χαω απο εσενα κουτακια μου, δεν θα σου ζητησω τα ρεστα. Γιατι πολυ απλα ΦΤΑΙΩ. Παντα οταν κανω διηθηση προσπαθω να δω απο τους καθρεπτες σου και να καταλαβω τι προκειται να κανεις ωστε να κανω μια ασφαλη διηθηση.

Αν τωρα κατι ζαβα εδω μεσα δεν αντιλαμβανονται πως αν το συνολο των δικυκλων, που ειναι μεταξυ 1/3  και 1/4 των συνολικων οχηματων, αντικατασταθει με τετρατροχα δεν θα αλλαξει κατι στους ηδη μποτιλιαρισμενους δρομους, τοτε σας προτεινω να διαβασετε κανενα βιβλιο δημοτικου.

Φιλικα

Οι κουτακιδες μπορει να αλλαξουμε πορεια για 1002 λογους. Λακουβα που ξαφνικα την ειδα αφου περασε το μπροστινο οχημα? Καποιο ζωο? Οχημα απο το αντιθετο ρευμα που μπαινει ξαφνικα στην λωριδα? Δεν γινεται να βλεπεις τον δικο μου καθρεπτη μονο και οχι και ολων των αλλων. Αλλα οπως ειπες, κανεις διηθηση και ξερεις οτι εσυ θα φταις αν συμβει κατι, οποτε ειμαστε οκ.

Φιλικα.

Μεσα σε πολη βλεπω καθρεπτες μονο αν χρειαστει να αλλαξω πορεια (ισως και σε κανα φαναρι). Τωρα, αν στο μεταξυ πηγαινω λιγο ζιγκ ζαγκ εντος της λωριδας μου (λογω των διπλανων μου, λογω δρομου, λγοω λογω λογω), not my problem. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...