dtk-386 Δημοσ. Σάββατο στις 11:05 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:05 πμ Είναι παράνομο όμως και ο άνθρωπος θα πρέπει να ξέρει ότι παίρνει ρίσκο για -100 ευρώ
cpc464 Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Εγώ δεν θα το έκανα, πέραν του ότι δεν πληρώνει εφορία εσύ είσαι ακάλυπτος και απροστάτευτος και σε πετάει έξω ότι ώρα θέλει,αν τα οικονομικά σου είναι καλά δεν υπάρχει λόγος να δεχτείς, αν θέλεις ζήτα να κάνετε συμβόλαιο με μικρότερο ποσό και να του δίνεις τα υπόλοιπα, και αυτό παράνομο είναι αλλά τουλάχιστον υπάρχει ενοικιαστήριο και έχεις δικαιώματα. 1
Pansp32 Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ (επεξεργασμένο) Η πραγματικότητα είναι η εξής: Από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Έστω ότι έχει μόνο αυτό το διαμέρισμα για ενοικίαση. 300x12=3600. Ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 540 400x12=4800. Ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 720 Ακόμα και μαύρα να τα παίρνει τα 3600 ευρώ είναι (προφανώς) λιγότερα από τα φορολογημένα 4800(4080). Η χρυσή τομή είναι τα 353 ευρώ. Ίσως λόγω κάποιων επιδομάτων να μην θέλει να τα εμφανίσει. Από την πλευρά του ενοικιαστή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τον συμφέρει να είναι δηλωμένο γιατί δεν έχει ούτε κάποιον κίνδυνο να τον πετάξει έξω, μπορεί να έχει στο όνομα του ρεύμα και ότι άλλο θέλει κλπ. Αν δεν θες να ρισκάρεις και θες το συγκεκριμένο διαμέρισμα τότε διαπραγματεύεσαι να το δηλώσει, να του δίνεις 300 το μήνα + το φόρο μαύρα(είναι 45 το μήνα). Ή τέλος πάντων να το δηλώσει έστω και 100-150 ευρώ και τα υπόλοιπα στο χέρι(π.χ. για 100 ευρώ, μαζί με φόρο θα ήταν στο χέρι 215). Αν θες να το "ρισκάρεις" τότε 1. κόψε φάτσα/χαρακτήρα, 2. τουλάχιστον να σε δηλώσει κάπως ως φιλοξενούμενο, 3. να είσαι σίγουρος ότι το διαμέρισμα έχει ξεχωριστό ρολόι για ρεύμα/νερό και 4. προσωπικά θα έλεγα μην βάλεις καν ίντερνετ(πάρε ένα 4/5g router και κάνε δουλειά) ή οτιδήποτε μπορεί να "δένει" το σπίτι με εσένα. Και τα 2 έχουν τα καλά και τα κακά τους. Άμα έχεις σκοπό να μείνεις χρόνια τότε μάλλον η νόμιμη περίπτωση είναι καλύτερη. Για να μην αλλάζεις σε κανά χρόνο διαμέρισμα πάλι. Άμα δεν έχεις σκοπό να μείνεις για χρόνια αλλά να μείνεις 1-2 χρόνια λιγότερο τότε και το 2ο σενάριο μπορεί να "συμφέρει"(λιγότερη γραφειοκρατία για έσενα για να πάρεις αλλά και να διακόψεις παροχές ρεύματος, νερού κλπ) Good luck. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:48 μμ από Pansp32 1
1comment Δημοσ. Σάββατο στις 02:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:08 μμ Ο φόρος είναι 15% για μικρά ενοίκια, το οποίο θα πέσει κιόλας σύμφωνα με όσα ακούγεται ότι θα ανακοινωθούν στη δεθ. Μπορεί να γίνει 10. Για ένα 10-15% φόρο αλήθεια υπάρχουν ιδιοκτήτες που ρισκάρουν είτε να μην κάνουν συμβόλαιο ή να κάνουν μικρότερο; Εμπιστεύονται ότι οι νοικάρηδες θα τους δίνουν τα μαύρα; Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ κάτι τέτοιο! Ας το νοικιάσει πιο ακριβά αφού συμπεριλάβει το φόρο. 1
ideal09 Δημοσ. Σάββατο στις 02:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:17 μμ Μήπως του στράβωσε πώληση με το Σπίτι μου 2 επειδή το νοίκιαζε, και θέλει να έχει άδειο σπίτι σε περίπτωση που σκάσει το 3; Οπωσδήποτε συμβόλαιο.
nikoskola Δημοσ. Σάββατο στις 02:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:33 μμ (επεξεργασμένο) μήπως δεν είναι καν ιδιοκτήτης και θέλει απλα να τσιμπίσει την προκαταβολή και να την κάνει Αλέκος? Επεξ/σία Σάββατο στις 02:34 μμ από nikoskola 1
Zazula Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Βλέπω η εστίαση να είναι στο ότι ο ιδιοκτήτης πάει να φοροδιαφύγει, ενώ εξίσου εύλογα πιθανό είναι να υπάρχουν συνιδιοκτήτες που έτσι μένουν εκτός ή να μην έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς για τον οποιονδήποτε λόγο ή ακόμη και να μην έχει εντέλει την ιδιοκτησιακή σχέση που εμφανίζει στον υποψήφιο μισθωτή. Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο κάτι που πρωτίστως διασφαλίζει προς τον μισθωτή είναι πως γίνεται αποδοχή του από όλους τους νόμιμους συγκύριους ή συνεπικαρπωτές.
StamTheMan Δημοσ. Σάββατο στις 08:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:25 μμ Στις 18/7/2025 στις 5:06 ΜΜ, sstratos είπε Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. Ναι ναι,νομιζε.
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ Στις 18/7/2025 στις 2:32 ΜΜ, Kapws είπε Πέρα από τα φορολογικό της κατάστασης, που δεν ειμαι ειδικός για να σχολιάσω, το να μην έχεις συμβόλαιο σε αφήνει ξεκρέμαστο σε πάρα πολλές και άβολες καταστάσεις και μπορεί να σε πετάξει έξω εν μία νυκτί ο ιδιοκτήτης. Δεν αναφέρω έξαλλες καταστάσεις να ειναι π.χ. κανένας παρανοϊκός και να εμφανιστεί στην πόρτα σου με αστυνομία κατηγορώντας σε ότι μπήκες με το έτσι θέλω στο σπίτι του. Άπαξ και μπει άτομο μεσα στο σπίτι χωρίς συμβόλαιο, θα παιδευτείς πολύ να τον βγάλεις. Άμα τον κατηγορήσεις ότι μπήκε έτσι μέσα και σου έκανε κατάληψη, πρέπει να τι αποδείξεις κιόλας. Σε τυχόν δικαστήριο θα έχει πρόβλημα ο ιδιοκτήτης. Οι δικαστές δεν είναι χαζοί, το ότι δεν έχει μισθωτήριο ο ενοικιαστης δεν λέει κάτι. Μπορεί να έχει αποδείξεις ότι πληρώνει τον ιδιοκτήτη, πληρώνει το ρεύμα και το νερό ας μην είναι στο δικό του όνομα. Γενικά η φάση να θέλει ο ιδιοκτήτης να νοικιάσει χωρις συμβόλαιο, σε τυχόν προβλήματα δημιουργεί θέματα και στους δύο. Αυτά που λένε κάποιοι να έρθει ο ιδιοκτήτης να κόψει νερό και ρεύμα η να σκάσει με κλειδαριά και αστυνομίες να φωνάζει ότι μπήκε ο άλλος με στανιο κτλ, τρως τουλάχιστον 3-4 μηνύσεις μαζεμένες απο αυτόν που έβαλες μέσα, και το φυσας χωρίς να κρυώνει μετα, αυτοδικια, διαταραξη οικιακής ειρήνης, παραβίαση και διάρρηξη άμα ανοίξεις με κλειδαρα, ακομα και μήνυση επειδή από την φασαρία βγήκαν οι γείτονες και είδαν τον ιδιοκτήτη να σε κατηγορεί στους άλλους μπορεί να φας. Για τον θεματοθετη, συνιστώ να γίνει συμβόλαιο και όλα τυπικά, να πεις του ιδιοκτήτη ότι πρέπει να φαίνεται στην εφορία τα λεφτά που θα πληγώνεις εσύ σε αυτόν αλλιώς και καλά θα πληρώσεις υψηλότερο φόρο και μπορεί να έχεις πρόβλημα ελέγχου. Τώρα άμα θέλετε σε μαύρη ενοικίαση, παίρνεις ρίσκο και τα παίζεις όλα για όλα. Μπορεί να πέσεις στον παρανοϊκό ιδιοκτήτη που αναφέρθηκε, στον οποίον μετά άμα δεν θες να φύγεις από εκεί και να το παλέψεις μέχρι τέλους, θα τρέχετε σε αστυνομίες και δικαστήρια. 2
militarist Δημοσ. Σάββατο στις 11:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:37 μμ Μια είναι η λύση ……. υγρο πυρ!!!!! βάλε ένα συμβόλαιο έξω από το σπίτι , στο πεζοδρόμιο, ρίξε υγρό πυρ και βάλτε του φωτιά … για να είστε και 100 σίγουροι ότι θα πιάσει , χορέψτε γύρω γύρω από την φωτιά φωνάζοντας … »Μητσοτακη δεν θα πάρεις μια ρε κουφάλα !» 2 -3 φορές είναι αρκετές … 1
findex Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 πμ Στις 18/7/2025 στις 5:29 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Δωρεάν παραχώρηση;Είμαι σίγουρός ότι υφίσταται κάτι τέτοιο. Μου αρέσει η σιγουριά σου …..Έχω παραχωρήσει ένα διαμέρισμα σε ανηψάκι μου που σπουδάζει και δηλώνω το ελάχιστο ενοίκιο που είναι 150 ή 180 όπως έχει πει ο λογιστής μου ,κι επειδή πράγματι δεν είναι και τόσο άνετη η οικογένεια, ούτε την εφορία που μου στοιχίζει δεν θέλω να ζητήσω…. 1
sstratos Δημοσ. Κυριακή στις 12:18 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:18 πμ Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου , ακούστηκαν όλες οι απόψεις , θα δω τι θα κάνω... Εάν θέλετε μπορεί να κλειδώσει ή να μείνει για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους.
jonchris Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 πμ Στις 3/7/2025 στις 11:56 ΜΜ, lector είπε Οχι αδερφε, δεν ηταν κανενα οχημα παρκαρισμενο, ημουν στο σημειο για ωρα. Οταν εφτασε ο κουβας η θεση μπροστα ηταν κενη, απλα επελεξε να κλεισει το δρομο γιατι ετσι. Και το δικαιωμα που περιγραφεις οτι εχουν, το εχουν κανει κουρελοχαρτο. Καθε μερα τα βλεπω. Επισης αυτο δεν ειναι ουτε αστυνομικο οχημα ουτε οχημα εκτακτου αναγκης, και ναι βαζει σε κινδυνο αλλα ατομα ετσι οπως εχει παρκαρει διοτι αναγκαζει τους υπολοιπους διερχομενους να μπουν στο αντιθετο ρευμα για να προσπερασουν. Εγω δεν ισχυριστηκα κατι τετοιο, ουτε προσπαθησα να πεισω κανεναν. Αλλος ειναι που ισχυριζεται το αντιθετο, και απ'οτι φαινεται σε εχει πεισει κιολας. Εχουν κανει καλη δουλεια τα φερεφωνα. Στις 18/7/2025 στις 11:19 ΜΜ, sstratos είπε Ευχαριστώ ξανά για τις απαντήσεις σας. Το σπίτι είναι 80 τμ , δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι μεγάλο και ανακαινισμένο μπάνιο. Ενοίκιο θέλει 300 (πρωτεύουσα επαρχίας). Αντίστοιχα τμ/δωμάτια ξεκινάνε από 400 -μιλαμε για 100 ευρώ κατω- Τηλέφωνο στο όνομα μου , ΔΕΗ νερό στο δικό του αναγκαστικά αλλά το δέχεται.. Έλεος 450€ εφορία το χρόνο είναι τι θα πάθει ο ιδιοκτήτης; Πόσο καρμίρης πια! Αντε βάλε 150€ συμβόλαιο έστω 225€ εφορία το χρόνο είναι, περιουσία νοικιάζει. Το συμβόλαιο είναι προστασία και για τους δύο. Αυτός διακινδυνευει περισσότερα. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα σπάει παγκόσμια ρεκόρ! Κατά τα άλλα θέλουμε παροχές από το κράτος, παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες κτλ. Αυτά από που θα βγουν; Μόνο από τα νομοταγη κορόιδα! 1
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 πμ 21 λεπτά πριν, findex είπε Μου αρέσει η σιγουριά σου …..Έχω παραχωρήσει ένα διαμέρισμα σε ανηψάκι μου που σπουδάζει και δηλώνω το ελάχιστο ενοίκιο που είναι 150 ή 180 όπως έχει πει ο λογιστής μου ,κι επειδή πράγματι δεν είναι και τόσο άνετη η οικογένεια, ούτε την εφορία που μου στοιχίζει δεν θέλω να ζητήσω…. Eυτυχώς που είχες λογιστή και δεν σε πήρα στον λαιμό μου με την σιγουριά μου.Ο Θεός σε φύλαξε!!!
findex Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 πμ 20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Eυτυχώς που είχες λογιστή και δεν σε πήρα στον λαιμό μου με την σιγουριά μου.Ο Θεός σε φύλαξε!!! Δεν έγινε τυχαία, έκανα και τις προσευχές μου για να με φυλάξει …. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις