Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, ideal09 said:

Ενδιαφέρον αυτό, δηλαδή;

Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι ιδιαζόντως αγχολυτικά. Προσωπικά το καθημερινό περπάτημα με έχει σώσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

• Like 2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, 

Επειδή κι εγώ ξεκίνησα πριν κανένα χρόνο το τρέξιμο, θα σου προτείνω το Asics Novablast 4, έχει βγει και το 5 αλλά είναι πιο τσιμπημενα. Αν έχεις πλατυποδια τα καλύτερα είναι της σειράς  kayano. Ακόμα σου προτείνω να διαβάσεις/ακούσεις το βιβλίο Born to run. Θα αλλάξει τελείως η οπτική σου και η τεχνική σου. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

"Τα έχεις δοκιμάσει όλα, εκτός από καλό, ακριβό παπούτσι με αερόσολα.”
Μου υποσχέθηκε πως η εμπειρία θα είναι μέρα με τη νύχτα. Ότι έτσι δεν θα πονάνε τα καλάμια, ούτε οι φλέβες.

Τοτε τι εχεις δοκιμασει;
Οπως στα ειπε ειναι.
Και εγω δεν ειχα επιγνωση της καταστασης,ειχα ενα ακριβο ζευγαρι kayano μονο για τρεξιμο και στη δουλεια φορουσα οτι να'ναι.
Μια μερα,επειδη με πονουσε ενας παλιος τραυματισμος,ειπα να φορεσω τα running στη δουλεια.
Σε μιση ωρα μου ειχε περασει και ο πονος.
Και κατι αλλο,μην αγοραζετε φθηνα αθλητικα.
Καλυτερα πεταξτε τα λεφτα στο τζογο.

Για καθημερινα,πηγαινε σε ενα μαγαζι και ζητα να δοκιμασεις skechers.

Δε βλεπονται,αλλα δεν παιζονται.

• Like 2
Δημοσ.

Το καλό με το σκρουτζ (για τους πελάτες καλό) είναι ότι μπορείς να κάνεις επιστροφή κάτι που δεν σου άρεσε και σου γυρίζουν πίσω και το κόστος μεταφορικών. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα eshop που μεταφορικά δεν επιστρέφονται και πληρώνεις έξοδα επιστροφής.

Αρα έχεις το περιθώριο να δοκιμάσεις 1-2 να δεις αν σε βολεύουν.

8 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Βρήκα λοιπόν ένα ζευγάρι με “αερόσολα”, στα 70€, και με βάση τα reviews φαίνεται καλή περίπτωση.
Αυτό εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/56675418/Skechers-Andrika-Sneakers-Bbk-183090-BBK.html

Αρνητικά reviews δεν είδα. Μου αρέσουν, και δείχνουν να έχουν κάθε ελκυστικό στοιχείο.. μέχρι και ένα μικρό curve μπροστά, όπου τα επίπεδα τα φοβάμαι!
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο:
Με 10 λεπτά δοκιμής στο χωλ του σπιτιού μου... πώς να καταλάβω αν είναι τα σωστά;

Δημοσ.
3 hours ago, JiovanniGeorgeo said:

Νομίζω αυτά μου ζητάτε.

Ύψος 1.69

Βάρος 66.55

BMI 22.2

Ηλικία 35-36 ετών

Εδώ από ρολόι Xiaomi Band 6 έχω το χθεσινό, τελευταίο τρέξιμο. Είναι παρεμφερές, ότι ' να ' ναι δηλαδή, με τα υπόλοιπα. 

image.jpeg.8c3c2ff49621085537b96dc67b606017.jpeg

Παιδιά επίσης κάνω box 3 έτη σχεδόν, είμαι αυτός εδώ, και για 2 έτη σήκωνα τρομερά βάρη σαν κουβαλητής (η καλύτερη εργασία που έχω κάνει - και τα περισσότερα λεφτά που έχω βγάλει), εκεί έκανα και τα ~17.000 βήματα τη μέρα.. σε πρακτορείο αεροδρόμειο. Τώρα το box το κάνω ξυπόλυτος, και το περπάτημα στην εργασία απλά λύθηκε με 1-2 αλλαγές πάτων. Και οι δεύτεροι δηλαδή είναι απο super market. Δε θεωρώ πως έχω πρόβλημα.

Το ότι ΟΛΑ τα παραπάνω, ΜΑ ΟΛΑ, τα κάνω για να σώσω τον ψυχικό μου κόσμο καθώς είμαι 100% αυτοκτωνικός, φαίνεται στο ότι όντως με τα βίας μπαίνω στο κόπο να με ζεστάνω στο τρέξιμο. Ειδικά όταν έχω νεύρα.

Τι κάνω;

Δυο διατάσεις. Στατικές (που ήδη μου λέτε πως είναι για το τέλος αυτές), μια που τεντώνω το πόδι εμπρός σε ένα ψηλό παγκάκι, και μια που τα τραβάω πίσω στο κώλο. Τα κρατάω για 20s έκαστο, και ξεκινάω. Τις περισσότερες φορές πάω κάπως πιο αργά στην αρχή.. Θα προσπαθώ να το κάνω συνειδητά. Και το περπάτημα στο ΤΕΛΟΣ γνωρίζω ήδη, αλλά πολλές φορές απλά θέλω να τελειώνω. Στο όνομα σας, δε θα το ξανακάνω.

Με τα παπούτσια τι γίνεται.. Εγώ "πονάω" στην ιδέα να μπω στα intersport, όλα αυτά τα μαγαζιά τα απαιχθάνομαι (αγοράζω από αποθήκες και ηλεκτρονικά). Άντε να επιστρέψω κάτι.. αλλά να τρέχω για ειδικούς πάτους.. με σκοτώνετε - δεν έχω ούτε υπομονή, ούτε λεφτά για 50€ πάτο.

Νομίζω αυτά ήταν τα πρώτα φαβορί.

1. Pegasus 41 → Για καθημερινό τρέξιμο σε ευθείες, αλλά όχι τρέλα-επιφάνειες.

2. Adidas Terrex Soulstride → Για το δικό μου “ψυχολογικό τρέξιμο-διαδρομή-ξεσπάσματα”, χωρίς φιοριτούρες. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

3. Nike Pegasus Trail 5 GTX → Νομίζω αυτό αν και το πιο ακριβό, είναι το πιο τούμπανο και καλύπτει ΟΛΕΣ τις ανάγκες μου.

Τώρα χρήστες αναφέρουν HOCA και άλλα εξωτικά πράγματα. Βοηθήστε να καταλήξω.

το μονο που θα γραψω.δεν αγοραζουμρ gtx(goretex) αν δεν σκοπευουμε να τρεχουμε σε βροχη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos ΑΝ με δεχθούν Ταυλάνδη, δεν ξέρω καν τι καιρός θα με βρει. Ό,τι εικόνα έχω δει εκεί, είναι ομιχλώδης. Αλλά δεδομένου πως θα γέρνει η διάρκεια προς έτος.. φαντάζομαι θα δω κάθε λογής καιρικό φαινόμενο.

3 hours ago, 1comment said:

Αρα έχεις το περιθώριο να δοκιμάσεις 1-2 να δεις αν σε βολεύουν.

Τα ξέρω καλά τα policies του skroutz. Το πρόβλημα που ανέφερα και στη προηγούμενη σελίδα όμως είναι το εξής :

ΠΩΣ "δοκιμάζεις" ουσιαστικά ένα αθλητικό στο χωλ του σπιτιού σου για 5-10 λεπτά, ή σε ένα μαγαζί που θεωρητικά πολύ σωστά μου λέτε να πάω να δοκιμάσω πριν προβώ σε αγορά online του ίδιου παπουτσιού με οικονομικότερο deal.

Θα είναι αρκετό; Εγώ πιστεύω στο ίδιο το τρέξιμο θα φανεί, και μετά από καμιά ώρα τουλάχιστον. ΑΝ τα πατήσω τόσο, δεν επιστρέφονται μετά.. :(

6 hours ago, animor said:

Βλεπω ότι πας με αργό ρυθμό όποτε προτίμησε κάτι για διάρκεια κι όχι ταχύτητα.

Να, για να μη λέτε, χθες θυμήθηκα πως περπάτησα μέχρι το πάρκο. Περίπου 500μ. Το έβαλα σαν "Running Mode" από το σπίτι όμως. ΌΝΤΩΣ τρέχω αργά; ή έβγαλε ένα μέσο όρο το MiBand μαζί με το περπάτημα; δεν είναι πως θα με απογοητεύσει κάτι, απλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Θεωρούσα πως πάω σχετικά γοργά. :P  EDIT: Ξέχασα πως κάθε φορά που περνούσα από τις δημόσιες βρύσες του πάρκου, στεκόμουν να μου ξεπλύνω και το στόμα! ~5 φορές φαντάζομαι..

Τις περισσότερες φορές τα καταγράφω στο ρολόι, αλλά μόνο τα συνολικά μέτρα που έκανα κοιτάω.. τα άλλα (stride κτλπ) δε τα κοιτάω - δε τα καταλαβαίνω, και δεν με πολυ-νοιάζουν.

Παιδιά, λέτε να τσιμπήσω αυτά; Και αν αισθανθώ κάτι τόσο ακραία λάθος, στο χωλ, τα επιστρέφω.. τι να πω.. Θα ανεβοκατέβω τρεις σκάλες τρέχοντας αν είναι.. καθαρές τις έχω, σχετικά. :P Αν και ΠΑΛΙ βλέπω κάποιον να λέει είδε σκησίματα στα πλάγια ΕΝΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ.. :( 

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
Δημοσ.
7 hours ago, JiovanniGeorgeo said:

Νομίζω αυτά μου ζητάτε.

Ύψος 1.69

Βάρος 66.55

BMI 22.2

Ηλικία 35-36 ετών

Εδώ από ρολόι Xiaomi Band 6 έχω το χθεσινό, τελευταίο τρέξιμο. Είναι παρεμφερές, ότι ' να ' ναι δηλαδή, με τα υπόλοιπα. 

Παιδιά επίσης κάνω box 3 έτη σχεδόν, είμαι αυτός εδώ

Μια χαρα εισαι,σε πολυ καλη φορμα. Λιγο περισσοτερο ζεσταμα στα ποδια και ξεχωριστες ασκησεις ενδυναμωσης των κατω ακρων και ελπιζω να φυγουν οι πονοι. 

Αυτος λεει σωστα πραγματα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ που μένω κάποια καταστήματα αθλητικών σε βάζουν και τρέχεις σε διάδρομο και έχει ένα σύστημα με κάμερα που αναλύει μετά το τρέξιμό σου και σου προτείνει το είδος παπουτσιού που χρειάζεσαι. Για καιρό έτρεχα με ακριβά μεν ακατάλληλα δε παπούτσια. Όταν έκανα αυτό το gait video analysis μου είπε ότι χρειάζεται να πάρω support παπούτσι και από τότε σώθηκα. Κάτι χαζόπονοι σε καλάμια κλπ απλά εξαφανίστηκαν.

Επεξ/σία από ghostaki
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε, τα 11 λεπτά για ένα χιλιόμετρο μέσος όρος είναι περπάτημα, γι αυτό είπα ότι ο ρυθμός σου είναι αργός αν μετρήθηκε σωστά και πρότεινα κάτι για αποστάσεις και διάρκεια κι όχι ταχύτητα.

Αυτα τα adidas που πόσταρες είναι trail, δεν σου χρειάζονται για τα εδάφη που ανέφερες. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Νομίζω αυτά μου ζητάτε.

Ύψος 1.69

Βάρος 66.55

BMI 22.2

Ηλικία 35-36 ετών

Παιδιά επίσης κάνω box 3 έτη σχεδόν, είμαι αυτός εδώ, και για 2 έτη σήκωνα τρομερά βάρη σαν κουβαλητής (η καλύτερη εργασία που έχω κάνει - και τα περισσότερα λεφτά που έχω βγάλει), εκεί έκανα και τα ~17.000 βήματα τη μέρα.. σε πρακτορείο αεροδρόμειο. Τώρα το box το κάνω ξυπόλυτος, και το περπάτημα στην εργασία απλά λύθηκε με 1-2 αλλαγές πάτων. Και οι δεύτεροι δηλαδή είναι απο super market. Δε θεωρώ πως έχω πρόβλημα.

Το ότι ΟΛΑ τα παραπάνω, ΜΑ ΟΛΑ, τα κάνω για να σώσω τον ψυχικό μου κόσμο καθώς είμαι 100% αυτοκτωνικός, φαίνεται στο ότι όντως με τα βίας μπαίνω στο κόπο να με ζεστάνω στο τρέξιμο. Ειδικά όταν έχω νεύρα.

Τι κάνω;

Δυο διατάσεις. Στατικές (που ήδη μου λέτε πως είναι για το τέλος αυτές), μια που τεντώνω το πόδι εμπρός σε ένα ψηλό παγκάκι, και μια που τα τραβάω πίσω στο κώλο. Τα κρατάω για 20s έκαστο, και ξεκινάω. Τις περισσότερες φορές πάω κάπως πιο αργά στην αρχή.. Θα προσπαθώ να το κάνω συνειδητά. Και το περπάτημα στο ΤΕΛΟΣ γνωρίζω ήδη, αλλά πολλές φορές απλά θέλω να τελειώνω. Στο όνομα σας, δε θα το ξανακάνω.

Με τα παπούτσια τι γίνεται.. Εγώ "πονάω" στην ιδέα να μπω στα intersport, όλα αυτά τα μαγαζιά τα απαιχθάνομαι (αγοράζω από αποθήκες και ηλεκτρονικά). Άντε να επιστρέψω κάτι.. αλλά να τρέχω για ειδικούς πάτους.. με σκοτώνετε - δεν έχω ούτε υπομονή, ούτε λεφτά για 50€ πάτο.

Νομίζω αυτά ήταν τα πρώτα φαβορί.

1. Pegasus 41 → Για καθημερινό τρέξιμο σε ευθείες, αλλά όχι τρέλα-επιφάνειες.

2. Adidas Terrex Soulstride → Για το δικό μου “ψυχολογικό τρέξιμο-διαδρομή-ξεσπάσματα”, χωρίς φιοριτούρες. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

3. Nike Pegasus Trail 5 GTX → Νομίζω αυτό αν και το πιο ακριβό, είναι το πιο τούμπανο και καλύπτει ΟΛΕΣ τις ανάγκες μου.

Τώρα χρήστες αναφέρουν HOCA και άλλα εξωτικά πράγματα. Βοηθήστε να καταλήξω.

Φίλε μου με 11:07 το χλμ όχι τρέξιμο, ούτε περπάτημα δε το λες. Προφανως σταματάς να δεις βιτρίνες ή να χαιρετίσεις κόσμο. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ghostaki είπε

Εδώ που μένω κάποια καταστήματα αθλητικών σε βάζουν και τρέχεις σε διάδρομο και έχει ένα σύστημα με κάμερα που αναλύει μετά το τρέξιμό σου και σου προτείνει το είδος παπουτσιού που χρειάζεσαι. Για καιρό έτρεχα με ακριβά μεν ακατάλληλα δε παπούτσια. Όταν έκανα αυτό το gait video analysis μου είπε ότι χρειάζεται να πάρω support παπούτσι και από τότε σώθηκα. Κάτι χαζόπονοι σε καλάμια κλπ απλά εξαφανίστηκαν.

Αν σε δει ένας που "κόβει" το μάτι του θα σου πει αν τρέχεις στραβά, επίσης μπορείς να δεις από κάτω πως είναι φαγωμένα κάποια παλιά παππούτσια που φορούσες. 

Πολύ σημαντικό αν τρέχεις "στραβά" χρειάζεσαι οπωσδήποτε παππούτσια support. 

Κάποιος επαγγελματίας με το βίντεο σίγουρα θα έχει καλύτερη εικόνα, απλά αναφέρω και την δικιά μου σκέψη σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσία.

• Like 1
Δημοσ.

Ε κάτι απλά δε πάει καλά. Πολλοί που κάνουν 4 χλμ μου λένε πως τρέχω και δεν ξανάρχονται μαζί μου. Ένας φίλος, που διαβάζει σαν ανώνυμος, ετοιμάζει ποδήλατο. Και πάλι αμφιβάλω αν θα το βάζει στη μασχάλη σε μερικά σημεία να με ακολουθήσει. Επίσης φοβάμαι μη σκοτωθεί από κάνα αμάξι με το ποδήλατο, γιατί πολλές φορές κατεβαίνω, κάνω κύκλο τη μισή μου πόλη και μετά ξαναμπαίνω στο πάρκο.

Άρα κάτι δε μετράει καλά. Στο να ξεβγάλω το στόμα μου, μένω για 20s βαριά, και δεν πίνω νερό. 

Just now, JiovanniGeorgeo said:

Ε κάτι απλά δε πάει καλά. Πολλοί που κάνουν 4 χλμ μου λένε πως τρέχω και δεν ξανάρχονται μαζί μου. Ένας φίλος, που διαβάζει σαν ανώνυμος, ετοιμάζει ποδήλατο. Και πάλι αμφιβάλω αν θα το βάζει στη μασχάλη σε μερικά σημεία να με ακολουθήσει. Επίσης φοβάμαι μη σκοτωθεί από κάνα αμάξι με το ποδήλατο, γιατί πολλές φορές κατεβαίνω, κάνω κύκλο τη μισή μου πόλη και μετά ξαναμπαίνω στο πάρκο.

Άρα κάτι δε μετράει καλά. Στο να ξεβγάλω το στόμα μου, μένω για 20s βαριά, και δεν πίνω νερό. 

ErnestoGr ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τρέχω σαν αθλητής, μια γέρνω μπροστά, μια πατάω όλο το πέλμα. Την άλλη κάνω εξαλιάρικα ζιγκ-ζαγκ επειδή μπήκε ΤΟ κομμάτι μου και ξετρελαίνομαι. Άρα, τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά που μπορούν να ευθύνονται. Αλλά επιμένουμε πως το κύριο είναι το φθηνό / ακατάλληλο παπούτσι των 20€ έτσι; Αυτό δε το σκαπουλάρω βλέποντας στο YT που να βάζω το πέλμα και πως.

Ωραία, ο πελματογράφος πόσο κοστίζει; Μπορώ να πάρω πάτο σύμφωνα με αυτόν, και να πληρώσω ΜΟΝΟ τον πελμ/φο και τον πανάκριβο πάτο και να μην αγοράσω παπούτσι; Θα δω και βίντεο στο πως να βάζεις το πόδι σου.. :P

Υ.Γ.: ΑΝ έρθω κοντά - κοντά με άλλον runner που να δείχνει pro θα έχω τον νου μου να του δείξω πως τρέχω μπας και πιάσει κάτι. Ευελπιστώ πως δεν θα τον διακόψω για να το κάνω.

Υ.Γ2: Την επόμενη φορά θα κάτσω ΜΙΑ ΦΟΡΑ, να πατάω stop/start run στο ρολόι κάθε φορά που δεν "τρέχω". Και θα κάνω PM σε εσένα συγκεκριμένα milos_. Είμαι απλά περίεργος.. αν και δεν θα έπρεπε. Είναι το πιο ασήμαντο για εμένα, όπως και να μου πεις πως είναι η "επίδοση" μου σε αυτό. Τέσπα.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Τι κάνω;

Όλα αναφέρθηκαν εκτός από αυτό που πρέπει.

Ορμονικά και ψυχολογικά έχεις ψαχτεί;

Έχεις πάει σε ειδικό; Παίρνεις κάποια αγωγή;

Δεν είναι λύση να σπάσεις τα πόδια σου ή τα κεφάλια των άλλων, όταν φανερά κάτι φταίει. Νέος άνθρωπος είσαι, η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή αν απευθυνθείς εκεί που πρέπει.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

ErnestoGr ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τρέχω σαν αθλητής, μια γέρνω μπροστά, μια πατάω όλο το πέλμα. Την άλλη κάνω εξαλιάρικα ζιγκ-ζαγκ επειδή μπήκε ΤΟ κομμάτι μου και ξετρελαίνομαι. Άρα, τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά που μπορούν να ευθύνονται. Αλλά επιμένουμε πως το κύριο είναι το φθηνό / ακατάλληλο παπούτσι των 20€ έτσι; Αυτό δε το σκαπουλάρω βλέποντας στο YT που να βάζω το πέλμα και πως.

Ωραία, ο πελματογράφος πόσο κοστίζει; Μπορώ να πάρω πάτο σύμφωνα με αυτόν, και να πληρώσω ΜΟΝΟ τον πελμ/φο και τον πανάκριβο πάτο και να μην αγοράσω παπούτσι; Θα δω και βίντεο στο πως να βάζεις το πόδι σου.. :P

Ουσιαστικά τα παππούτσια με support έχουν έναν σκελετό που σε αναγκάζουν να πατάς ίσια.

Το να τρέχεις "στραβά" δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις επιδόσεις.

Πελματογράφημα δεν έχω κάνει, δεν έχω άποψη.

δες ένα παράδειγμα

Επεξ/σία από ErnestoGr
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...