Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, poulinos είπε

παρα πολλοι πανε σε μεγαλυτερα πακετα λογω του upload και οχι του download

δεν το κάνουν συμμετρικό να τελειώνουμε... (και διαγράφουν HCN και Inalan, γιατί οι flash προσφορές της δεν κρατάνε πολύ)

Επεξ/σία από THe_onE10
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 minutes ago, Hacker?pcs said:

Κλαίνε οι χηρες κλαίνε οι παντρεμένες, άκου παράπονο που έχει ο άλλος την DSL μου μέσα

ποσο αληθεια.μερικοι παρακαλανε για fiber και αλλοι λενε οχι.και αλλοι εχουν adsl που παιζει 2 mbit..

4 minutes ago, THe_onE10 said:

δεν το κάνουν συμμετρικό να τελειώνουμε... (και διαγράφουν HCN και Inalan, γιατί οι flash προσφορές της δεν κρατάνε πολύ)

δυσκολο διοτι παιζει να χασουν πελατες metro ethernet που πληρωνουν 3ψηφια και 4ψηφια ποσα για να εχουν συμμετρικο up,down σε  οπτικη ινα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

δυσκολο διοτι παιζει να χασουν πελατες metro ethernet που πληρωνουν 3ψηφια και 4ψηφια ποσα για να εχουν συμμετρικο up,down σε  οπτικη ινα

Και εγώ έτσι πιστεύω... άσε που η dt μόνο Τσεχία δίνει συμμετρικό

Το θέμα είναι πόσο θα πιέσει η ΔΕΗ

Επεξ/σία από THe_onE10
Δημοσ.
18 minutes ago, THe_onE10 said:

Και εγώ έτσι πιστεύω... άσε που η dt μόνο Τσεχία δίνει συμμετρικό

Το θέμα είναι πόσο θα πιέσει η ΔΕΗ

εγω πιστευω οτι απλα χαμηλες τιμες για να μπει δυναμικα και μετα...

ισως επισης εχει και χαμηλες τιμες επειδη οσο ξερω δεν δινει ακομα τηλεφωνια που για καποιους ειναι μειον

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, poulinos είπε

ισως επισης εχει και χαμηλες τιμες επειδη οσο ξερω δεν δινει ακομα τηλεφωνια που για καποιους ειναι μειον

Θα βάλει από 2026 ως add-on. Γενικά δεν θα ξεφύγει πολύ τιμολογιακά. Η λογικη θα είναι ίδια

Δημοσ.

Το νήμα αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους γράφουν τα γνωστά

-Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές. 
-Είμαστε μπανανία. 
- Το κράτος ……..μπλα μπλα μπλα 

- Οι πάροχοι ……μπλα μπλα μπλα  (Οκ δεκτό. Οι πάροχοι μας δεν είναι οι καλύτεροι) 

Ομως κανείς δεν κοιτάει στον καθρέπτη.  Αφού 50Mbs «φτάνουν» ….. Τι να το κάνεις το FTTH ? 

• Like 2
Δημοσ.

Σε εμένα έρχεται μονο 24αρα και μόνο οτε. Βασικά επειδή μενω μονος δεν χρειάστηκα παραπάνω κιόλας. Και σταρκραφτ παιζω και cs κτλπ. Ταινιες δεν στριμαρω μονο λιγο υπομονή στα τορ ρε ν τ κανω (το προηγούμενο μηνα συλολο κατεβασματος 500gb πχ). Γενικά δεν τους νοιάζουν ολους οι ταχύτητες δεν καταλαβανω γιατι νομιζετε ότι ειναι υποχρεωτικο να χρειαζομαστε ολοι κατι περισσότερο σε αυτο τον τομέα. 

Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση με τις 2 τεχνολογιες αλλά το τι χρειάζεται ο καθενας θα το κρινει αυτος οχι να του λεμε εμείς οι υπόλοιποι.

Βέβαια δεν ειπαμε να κταταμε πισω τη τεχνολογία, φυσικά και να προχωρησει σε ολη τη χωρα η καλυψη. ας κάνουν οι υπόλοιποι οτι θέλουν. Και υποχρεωτικο ας γινει λογικη κινηση είναι.

Αλλα εγω παντως αν πχ απο την 24αρα που πληρωνω τωρα εχω μια αύξηση κοστους πχ 30% το μηνα (οταν γίνει υποχρεωτικο δεν ξέρουμε τι τιμες θα παίζουν) θα μου κακοφανει αρκετά να μου ερθει ενα επιπλέον εξοδο απο το πουθενα. Αν εχει ιδια τιμη φυσικά οχι δεν λέμε....

Δημοσ.

2 τα τινά. 
Ή θα είναι υποχρεωτικό για τους συνδρομητές να βάλουν fiber
Ή θα είναι υποχρεωτικό για τους παρόχους να διατηρούν και να συντηρούν 2 δίκτυα (οπτικής και χαλκού) στην ίδια γειτονιά.
Και δεν πολυκόβω για πιο πιθανό το δεύτερο.

9 ώρες πριν, THe_onE10 είπε

Ναι, τα μισθωμένα έρχονται συνήθως με SLA, οπότε δεν τους παίρνει να κάνουν αυτά που κάνουν σε μία best effort οικιακή.

Πάντως τελευταία φορά που μίλησα για μισθωμένη με SLA (επαρχία, οπτική που δεν υπήρχε καν σαν concept και ακόμα δεν υπάρχει εδώ που είμαστε, μόνο adsl 10mbps, ταχύτητα 50/50, κόστος ~500 μηνιαίως) διαπίστωσα ότι ναι μεν προέβλεπε συγκεκριμένες προθεσμίες που έπρεπε να λύσει το πρόβλημα κλπ και 99.5% uptime κάτι τέτοιο, ΌΜΩΣ δεν προέβλεπε κάποιο penalty αν δεν τα έπιανε αυτά...Τους το τόνισα 2 φορές ΟΚ αυτά που μου υπόσχεστε και τα υπογράφετε, αλλά αν δεν τα πιάσετε, πού λέει ότι θα έχετε αυτή ή την άλλη επίπτωση, τίποτα άκρα του τάφου σιωπή...και δεν το προχώρησα... και ΚΑΛΑ έκανα, έβαλα εκεί πέρα μετά από 1-2 χρόνια μια 4g extra sim και ένα wireless link από local broadband provider σε dual wan και με 1/10 του κόστους είμαι απόλυτα καλυμμένος σε 2/3 πλάσια ταχύτητα. Είναι το ίδιο; ΌΧΙ. Είναι αρκετό; ΝΑΙ. Είμαι offtopic? ΣΙΓΟΥΡΑ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jimsomebody είπε

Αλλα εγω παντως αν πχ απο την 24αρα που πληρωνω τωρα εχω μια αύξηση κοστους πχ 30% το μηνα (οταν γίνει υποχρεωτικο δεν ξέρουμε τι τιμες θα παίζουν) θα μου κακοφανει αρκετά να μου ερθει ενα επιπλέον εξοδο απο το πουθενα. Αν εχει ιδια τιμη φυσικά οχι δεν λέμε....

Δεν είναι άμεση απάντηση σε σένα, αλλά με αφορμή το σχόλιο το ποτήρι έχει 2 αναγνώσεις. Σε κάποιους φαίνεται ως μισοάδειο και σε άλλους μισογεμάτο.

Ας πάρουμε έναν τυχαίο πάροχο που σήμερα έχει επίσημη τιμή 18,90€ το ADSL 24άρι και 25,95€ το FTTH 300άρι. Η ποσοστιαία διαφορά είναι 37% αύξηση τιμής, αλλά από την άλλη το κόστος μονάδας (€/Mbps) στο 24άρι είναι 0,7875€ ενώ στο 300άρι είναι 0,0865€, μία τεράστια μείωση κόστους της τάξης του 89%. Δε νομίζω ότι για την ισχυρή πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας αποτελούν πρόβλημα τα επιπλέον 6€ για το FTTH αν υπολογίσει κάποιος την τεράστια διαφορά στην εμπειρία χρήσης μεταξύ των 2 συνδέσεων.

Ξεχνάμε μερικοί ότι μόλις λίγα χρόνια πριν το 24άρι είχε κόστος μεγαλύτερο του σημερινού 300αριού. Όσο η τεχνολογία προχωρά και παράλληλα αυξάνονται οι συνδέεις στα μεγαλύτερα πακέτα, αντίστοιχα μειώνεται το κόστος. Αλλά η μείωση αυτή δεν είναι απόλυτη και σχετίζεται με παροχή επιπλέον υπηρεσιών ή χαρακτηριστικών στην ίδια τιμή. Για παράδειγμα τα τελευταία 8 χρόνια έχω Full 3P Cosmote TV και συνολικά πληρώνω πάντα 55-56€, ξεκινώντας από ADSL 24άρι, μεταβαίνοντας σε VDSL 50άρι, κατόπιν σε FTTH 100 και τους τελευταίους 9 μήνες στο 300άρι.

Ναι πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που για δικούς τους λόγους (δεν το λέω αρνητικά) δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και καλύπτονται από το 24άρι. Άλλο αυτό και εντελώς διαφορετικό να ισχυριζόμαστε ότι το 90% των πελατών καλύπτεται από αυτή την ταχύτητα. Εεε λοιπόν όχι, δεν ισχύει αυτό επ' ουδενί. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέσεων ADSL απλά δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν για VDSL κι έτσι παραμένουν σε αυτή την χαμηλή ταχύτητα και όχι λόγω κόστους.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 9/8/2025 στις 2:49 ΜΜ, ant_ είπε

Με έχουν πάρει και άλλες φορές απο Cosmote για να βάλω οπτική ίνα αλλα δεν με ενδιαφέρει 

Σήμερα άλλαξαν το τροπάριο και μου λένε "είναι υποχρεωτικο"(!)

Εντωμεταξύ δεν έχω δει κανέναν άλλον στην οικοδομή πέρα απο έναν που έβαλε οικειοθελώς πριν μερικά χρόνια Fiber να έχει βάλει

Τι έγινε μονο για εμένα έγινε υποχρεωτικό η με δουλευουνε

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Η Νόβα μου είπε ότι έχει δοθεί οδηγία από την ΕΕ, σε περίπου 2 χρόνια από τώρα να καταργηθεί τελείως ο χαλκός, να έχει μόνο οπτικές ίνες. Στο μεταξύ, ό,τι βλάβες κλπ έχει ο χαλκός, ο ΟΤΕ έχει σταματήσει να τις επισκευάζει, κάνοντας αναγκαστική τη μετάβαση σε οπτικές ίνες σε περίπτωση βλάβης.

Δημοσ.

Προς ενημέρωση η ΔΕΗ θα δώσει και τηλεφωνία σε 1-2 μήνες διότι έχει υπογράψει και με τους 3 για τερματισμό των κυκλωμάτων της. Επίσης θα δώσει και TV μέχρι τα Χριστούγεννα και θα χτυπήσει και άδεια Φάσματος κινητής μόλις γίνει και πάλι διαγωνισμός. Η τελευταία προκήρυξη φάσματος ήταν το 2012 οπότε είναι πολύ κοντά και αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, Lewnidas1995 said:

με τα reply μερικων καταλαβα γιατι αργησαμε τοσο πολυ να φυγουμε απο το εως 200 και να παμε στο σιγουρο 300+
Πραγματικα μερικοι επειδη βλεπουν ενα netflix στην τηλεοραση του 2010 νομιζουν οτι ολοι εινια σαν αυτους.
Δεν μιλαμε τωρα για 1gbps ή 10gpbs αλλα για τα 300/500 που πλεον ειναι σχεδον απαραιτητα με τον ογκου που υπαρχει στο διαδυκτιο και την χρηση εντος σπιτιου. 
Επισης η ιδια τιμη που πληρωνεις την 50αρα σου εχουν πλεον οι 300αρες 😕 
Εγω επειδη δεν εχω προσβαση σε οπτικη εκανα επενδυση σε 5g :D 

image.png.8057cb370698bb9858470031e07d3cbf.png

Στείλε μου ένα πμ αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή με τα settings και το ρουτερ (συν κεραία αν έβαλες κάποια). Είμαι υπόχρεος 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Mivas (myphone) είπε

Η Νόβα μου είπε ότι έχει δοθεί οδηγία από την ΕΕ, σε περίπου 2 χρόνια από τώρα να καταργηθεί τελείως ο χαλκός, να έχει μόνο οπτικές ίνες. Στο μεταξύ, ό,τι βλάβες κλπ έχει ο χαλκός, ο ΟΤΕ έχει σταματήσει να τις επισκευάζει, κάνοντας αναγκαστική τη μετάβαση σε οπτικές ίνες σε περίπτωση βλάβης.

- Δεν ισχύει παντού, και κυρίως όπου κινδυνεύει άμεσα ή τα επόμενα χρόνια η πρωτοκαθεδρία της Cosmote (ριζική μείωση του πελατολογίου).

- Στην περιοχή που κατοικώ είχαν πέσει οι ταχύτητες στο δίκτυο χαλκού σε συνδέσεις από το Α/Κ, στο 50% των αρχικών ή και χαμηλότερα σε μερικές, και αυτό κράτησε μεγάλο διάστημα (σχεδόν 2 χρόνια). Όλοι οι τεχνικοί έλεγαν πως δεν θα γίνει καμία επισκευή, κλπ. Η περιοχή έχει αρκετά χρόνια και δίκτυο FTTH με πολύ-πολύ χαμηλή ζήτηση. Ως εκ θαύματος τους τελευταίους μήνες στο δίκτυο χαλκού οι ταχύτητες επανήλθαν στα αρχικά επίπεδα ή και παραπάνω σε μερικούς.

- «Είδες η ΔΕΗ»…

- Βεβαίως όπως έγραψαν πολλοί προηγουμένως, και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, η κατάργηση του δικτύου χαλκού είναι αναπόφευκτη και για οικονομικούς και για πρακτικούς λόγους.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς

Όντως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αφού ήδη το copper switch-off είναι γεγονός, απλά θα γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου ανά αστικό κέντρο.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, safridia είπε

Τι δεν χρειαζεται την ταχυτητα" η "γιατι εχει ακτινοβολια" 

5G user enter the game .Να με και εγώ.Μακαρι να το κάνανε υποχρεωτικό στο χωριό μου adsl  ακόμα με όλα τα καλούδια.Στο δε χωριό των πεθερικών dsl 1.5mbit.Αφου με γύρισε τόσο το μυαλό που ξήλωσα μέχρι και την καλωδίωση,με βλέπει ο τεχνικός με λέει άστο μπορεί να το χρειαστείς αν χαλάσει το 5G.Οοοοχι χρυσό μου καλύτερα hot spot το κινητό παρά το χαλι αυτό ξανα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...