imr Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 hour ago, airtrelomike13 said: Να σου πω κάτι. Η λύση είναι μια. Άρση μονιμότητας στο δημόσιο και αποκρατικοποίηση της πλειοψηφίας των υπηρεσιών. Όχι ότι με την αποκρατικοποίηση θα δοθεί κάποια σοβαρή λύση, καθώς τα είδαμε και με τον ΟΣΕ, αλλά τουλάχιστον δεν θα επικρατεί αυτή η νοοτροπία με το δημόσιο. Η μονιμότητα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ίσα ίσα που με την λαμογια και τον συνδικαλισμό στο δημόσιο μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Σκέψου εσύ από τον προϊστάμενο να είχες και φόβο απολυσης
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MadPax said: Εχεις τελειώσει την εισαγωγική εκπαίδευση των ΔΥ στο ΕΚΚΔΑ και δεν τα ξέρεις αυτά; Μπορεί να μην την έχει ολοκληρώσει. Σύμφωνα με τον κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, εγώ την έκανα λίγο πιο εκπνεύσει η διετία. Εδώ να φανταστείς, ερχόντουσαν άνθρωποι (από τον τομέα της Υγείας) όταν την παρακολούθησα εγώ, οι οποίοι είχαν διανύσει τη διετία και δεν τα είχαν κάνει τα σεμινάρια (ερωτήθηκαν τον λόγο από τους εισηγητές, αλλά δεν ήξεραν να απαντήσουν). Επεξ/σία 17 Αυγούστου από MauroPaltoudias 1
Nabuko Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Θα πρέπει να το σκεφτείς ψύχραιμα πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Από αυτά που γράφεις βλέπω ότι παρακινείσαι προς αυτή την κατεύθυνση γιατί σου λένε κάποιοι γνωστοί ή έχεις ακούσει ότι υπάρχει κύμα παραιτήσεων. Θεωρείς ότι αν πας σε μια ιδιωτική επιχείρηση θα βρεις προϊστάμενο που θα είναι του γούστου σου ή ότι δε θα δουλεύεις παραπάνω λόγω υποστελέχωσης? Και τι θα κάνεις σ' αυτή την περίπτωση? θα παραιτηθείς κι από κει? θα παραιτείσαι συνέχεια όταν τα βρίσκεις λίγο δύσκολα? και επειδή η ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι δημόσιο αν αύριο κλείσει ή σε απολύσουν? Θεωρείς ότι έχεις τα προσόντα ή είσαι τόσο καλός που θα τρέχουν οι επιχειρήσεις από πίσω σου να σε παρακαλάνε να σε προσλάβουν οπότε θα βρίσκεις άνετα δουλειά όποτε θέλεις? 2
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Θα πρέπει να το σκεφτείς ψύχραιμα πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Από αυτά που γράφεις βλέπω ότι παρακινείσαι προς αυτή την κατεύθυνση γιατί σου λένε κάποιοι γνωστοί ή έχεις ακούσει ότι υπάρχει κύμα παραιτήσεων. Θεωρείς ότι αν πας σε μια ιδιωτική επιχείρηση θα βρεις προϊστάμενο που θα είναι του γούστου σου ή ότι δε θα δουλεύεις παραπάνω λόγω υποστελέχωσης? Και τι θα κάνεις σ' αυτή την περίπτωση? θα παραιτηθείς κι από κει? θα παραιτείσαι συνέχεια όταν τα βρίσκεις λίγο δύσκολα? και επειδή η ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι δημόσιο αν αύριο κλείσει ή σε απολύσουν? Θεωρείς ότι έχεις τα προσόντα ή είσαι τόσο καλός που θα τρέχουν οι επιχειρήσεις από πίσω σου να σε παρακαλάνε να σε προσλάβουν οπότε θα βρίσκεις άνετα δουλειά όποτε θέλεις? κοιτα απο την αρχη δεν ηθελα να παω εκει, πηγα για κάποιους προσωπικους λόγους. Δηλαδή ηξερα απο τη πρωτη ημερα που ορκιστηκα οτι καποια στιγμη θα φυγω. Γνωριζω οτι παντου ειναι τα παντα και οτι υπαρχουν δυσκολιες, αλλα εκει που ειμαι δεν μου αρεσει γενικως 24 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε ΥΓ Σε ποια υπηρεσία εργάζεσαι που σου δίνει πρώτο μισθό, 1.000€; Σε ποιό ΜΚ ανήκεις; Για ευνόητους λόγους, δεν θα ηθελα να δωσω περισσοτερες πληροφορες. Πάντως ψέματα δεν λέω. 1
panosno1com Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 2 ώρες πριν, imr είπε Το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν το 2000 που επερνες λεφτά για να κάθεσαι. Πλεον πληρώνεσαι με το ζόρι με 1000 χωρίς 13-14 μισθό και με πολύ δουλειά και πίεση λόγω υποστελεχωσης. Φυσικά χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Είναι όνειρο για πολλούς κυρίως επειδή δεν θέλουν να δουλέψουν, οποίος μπορεί και θέλει να δουλέψει ιδιωτικό πραγματικά δεν βλέπω λόγο να κοιτάξει για δημόσιο. Το χάλια κλίμα ισχύει και στον ιδιωτικό, αλλά κυρίως με μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Σε σοβαρές εταιρίες είναι σπάνιο (αλλά γίνεται.) Έχω περάσει και τοξικό κλίμα και απολύση σε όσες εταίριες έχω δουλέψει αλλά πρόσφατα ακύρωσα σχετικά καλό διορισμό στο δημοσιο Το ιδιο με τον ιδιωτικο τομεα μονο που στο δημοσιο δεν σε απολυουν αμα πας χαλαρά ? Ή απολύονται και στο δημοσιο και ειναι ιδιωτικου δικαιου αοριστου χρονου?
vforvaggelis Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε αγγλια κυνηγανε το δημοσιο? εισαι σιγουρος? Κυπρο το εχω ακουσει, αλλα ασε τη Κυπρο Σε μεσο ορο (αναλογα και τον τομεα) αν θυμαμαι καλα η διαφορα δημοσιου-ιδιωτικου στην Αγγλια ειναι καπου στο 9% μεγαλυτερος μισθος στο δημοσιο. Καμια 8ετια πισω ηταν σαφως πολυ χαμηλοτερα.
Ducatista Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 58 λεπτά πριν, Pansp32 είπε Άσχετα από δημόσιο ή ιδιωτικό θα σου έλεγα "τσαμπουκάλεψε" λίγο και όλα μια χαρά. Υ.Γ. Όχι να πας να σπάσεις στο ξύλο κάποιον, ούτε φωνές κλπ. Αν τόσο καιρό έσκυβε το κεφάλι και αρχίσει τα οχι ο αλλος θα φρικάρει και θα αρχίσει τις φωνές οποτε εκεί θα πει καμια Παναγία και θα ισιώσει δεν πρέπει να δίνει κανεις τόσο χώρο σε προϊστάμενους κλπ γιατί στο τέλος απο καλός γίνεσαι μαλακας 3
imr Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 37 minutes ago, panosno1com said: Το ιδιο με τον ιδιωτικο τομεα μονο που στο δημοσιο δεν σε απολυουν αμα πας χαλαρά ? Ή απολύονται και στο δημοσιο και ειναι ιδιωτικου δικαιου αοριστου χρονου? Τι εννοείς? Στο δημόσιο και να κλέψεις δεν σε απολυουν.
archer100 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Βαζεις δικηγορο και δεν ξαναπατας ουτε δευτερολεπτο Αν σε ενοχλησει τηλεφωνικα, τον απειλεις (μεσω του δικηγορου σου) με ασφαλιστικα μετρα και μηνυση για παρενοχληση 2
mike15 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου εγω διαπιστωνω οτι εισαι ενα ησυχο ατομο που δεν θελει προστριβες και παρασκηνιακα με τους συναδελφους και προισταμενους.ομως ετσι ειναι δυστυχως η εργασια,τα εχει αυτα.πρεπει να μην εισαι τοσο σοφτ ,απο την αλλη αυτος εισαι και κοιτας να βρεις κατι αλλου.αυτο οσον αφορα την αντιμετωπιση συμπεριφορας. μισθολογικα δεν υπαρχει καποια τεραστια διαφορα να πω οτι σε δελεασαν. θεωρω μιας και δεν μας λες αλλα δεν εχει και καποιο νοημα,οτι ο βασικοτερος λογος ειναι το αντικειμενο.συμβιβαστηκες και το μετανιωσες.το εχω νιωσει σε αρκετες επαγγελματικες επιλογες μου.μαλλον ψαχνεις εργασια που να θελεις να πας για να δουλευεις με ορεξη ,να περναει η μερα σου χωρις να το καταλαβαινεις οτι εργαζεσαι.εαν αυτο το εχεις βρει και ειναι το σημαντικοτερο για σενα τοτε καντο.ειναι οντως πολυ σημαντικο. για μενα το δημοσιο ειναι μονο η μονιμοτητα και το ωραριο που ειναι κυριως πρωινο πενθημερο και ελευθερο Σ/Κ τα ζυγιζεις και βλεπεις. 1 1
paylidis Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Έχει μια διαδικασία, την αναγράφει και ο κώδικας. Θέλει δυο παραιτησεις με διαφορά 15 ημερών 16 ώρες πριν, panosno1com είπε Τυπικό γραφειοκρατικό παίρνεις την άδεια συνήθως
tilaverboy Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 17 ώρες πριν, jimakos00 είπε Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχεις σήμερα καλύτερες απολαβές και τον επόμενο μήνα να μην έχεις καθόλου. Στον ιδιωτικό και αν βγάζουν από τη μύγα ξύγκι. Παντού οι προϊστάμενοι είναι περίεργοι. Που να δεις τι τοξικό κλίμα υπάρχει στα εργοστάσια. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. Μην κοιτάς εξαιρέσεις. Το δημόσιο είναι τομέας για αποφυγή; Γι αυτό σκοτώνονται κάποιοι με 2 πτυχία, διδακτορικά και 4 γλώσσες για να μπουν; Που ζεις; Σύντροφε τον πράσινο ήλιο ξέχασες να βάλεις κάτω από την υπογραφή σου. 1
spinemm Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 3 hours ago, MauroPaltoudias said: Εάν είναι κεντρική Διοίκηση (αλλιώς και στενός δημόσιος τομέας, ήτοι Υπουργεία π.χ.), δεν υπάρχει γραφείο προσωπικού : υπάρχει Διεύθυνση Προσωπικού (ή Ανθρώπινου Δυναμικού). Με λίγα λόγια, είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία, εντελώς διακριτή από τις υπόλοιπες Διευθύνσεις ή εν γένει οργανικές μονάδες. Εάν πάλι, ανήκεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΑ α' ή β' βαθμού), το ίδιο ισχύει. Ρωτάς κάτι, δίνοντας ελάχιστα στοιχεία γενικά. Σε γενικές πάντως γραμμές, κανείς δεν σε εμποδίζει να παραιτηθείς, όποτε θέλεις εσύ. ΥΓ Σε ποια υπηρεσία εργάζεσαι που σου δίνει πρώτο μισθό, 1.000€; Σε ποιό ΜΚ ανήκεις; Δε νομιζω οτι θα απαντησει...(οπως και δεν απαντησε...!!!) 2 hours ago, airtrelomike13 said: κοιτα απο την αρχη δεν ηθελα να παω εκει, πηγα για κάποιους προσωπικους λόγους. Δηλαδή ηξερα απο τη πρωτη ημερα που ορκιστηκα οτι καποια στιγμη θα φυγω. Γνωριζω οτι παντου ειναι τα παντα και οτι υπαρχουν δυσκολιες, αλλα εκει που ειμαι δεν μου αρεσει γενικως Για ευνόητους λόγους, δεν θα ηθελα να δωσω περισσοτερες πληροφορες. Πάντως ψέματα δεν λέω. Δηλ εφαγες τη θεση απο καποιον αλλο ανθρωπο ενω ηξερες ή πιστευες οτι θα φυγεις....θες να φυγεις επειδη απλα δεν μπορεις να αντεξεις μια συμπεριφορα.....να σε ρωτησω κατι?? (και για να μην παρεξηγηθω χωρις να θελω να σε κοροιδεψω ή ειρωνευτω...) σιγουρα μενεις και με τους γονεις σου ακομα σωστα? Εν τω μεταξυ πρωτος μισθος 1000Ε (για τα δεδομενα της Ελλαδας, μια χαρα) και θες να φυγεις...μαλιστα!!! 1 hour ago, mike15 said: εγω διαπιστωνω οτι εισαι ενα ησυχο ατομο που δεν θελει προστριβες και παρασκηνιακα με τους συναδελφους και προισταμενους.ομως ετσι ειναι δυστυχως η εργασια,τα εχει αυτα.πρεπει να μην εισαι τοσο σοφτ ,απο την αλλη αυτος εισαι και κοιτας να βρεις κατι αλλου.αυτο οσον αφορα την αντιμετωπιση συμπεριφορας. μισθολογικα δεν υπαρχει καποια τεραστια διαφορα να πω οτι σε δελεασαν. θεωρω μιας και δεν μας λες αλλα δεν εχει και καποιο νοημα,οτι ο βασικοτερος λογος ειναι το αντικειμενο.συμβιβαστηκες και το μετανιωσες.το εχω νιωσει σε αρκετες επαγγελματικες επιλογες μου.μαλλον ψαχνεις εργασια που να θελεις να πας για να δουλευεις με ορεξη ,να περναει η μερα σου χωρις να το καταλαβαινεις οτι εργαζεσαι.εαν αυτο το εχεις βρει και ειναι το σημαντικοτερο για σενα τοτε καντο.ειναι οντως πολυ σημαντικο. για μενα το δημοσιο ειναι μονο η μονιμοτητα και το ωραριο που ειναι κυριως πρωινο πενθημερο και ελευθερο Σ/Κ τα ζυγιζεις και βλεπεις. Εαν ολοι δουλευαμε εκει που πραγματικα θελαμε και οι ανθρωπινες συμπεριφορες ηταν οπως τις θελαμε ΕΜΕΙΣ, τοτε πραγματικα, θα ειχαμε ανακαλυψει τον εργασιακο Παραδεισο...μεχρι τοτε ολοι κανουμε υπομονη και με συγκρατημενη ευγενεια αντιμετωπιζουμε την οποια συμπεριφορα.... αλλωστε ολοι οι ανθρωποι εχουν το κουμπι τους...επισης σε μια συμπεριφορα δεν φταιει μονο ο ενας....μην το ξεχναμε αυτο!!! 1
Pansp32 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ducatista είπε Αν τόσο καιρό έσκυβε το κεφάλι και αρχίσει τα οχι ο αλλος θα φρικάρει και θα αρχίσει τις φωνές οποτε εκεί θα πει καμια Παναγία και θα ισιώσει δεν πρέπει να δίνει κανεις τόσο χώρο σε προϊστάμενους κλπ γιατί στο τέλος απο καλός γίνεσαι μαλακας Είναι όπως τα λες και εσύ και ο @mike15. Καλώς ή κακώς ο χώρος εργασίας έτσι είναι. Ακόμα και έξω στην κοινωνία φιλότιμος=μαλάκας. Δυστυχώς. Άρα η μόνη λύση, όπου και να δουλεύει κάποιος, είναι να θέτει ξεκάθαρα όρια. Και λίγο πάγκαλος με τις ιστορικές...καλημέρες καμιά φορά δεν βλάπτει. Αν δεν μπορέσει να βρει μία χρυσή τομή και να το κάνει αυτό, welcome 12ωρα, 6ημερα αφού η δουλειά που θα του έχουν φορτώσει πολύ απλά δεν βγαίνει. Και όχι δεν χρειάζεται να είμαστε μέλι γάλα χαμογελάκι στις δουλειές. Η δουλειά να βγαίνει και από εκεί και μετά ούτε καλημέρα. Προσωπική άποψη βέβαια. @airtrelomike13 Αδερφέ είσαι 32. Δες ποια είναι η επίσημη διαδικασία. Προετοίμασε την παραίτηση σου, πάρε τις διακοπές σου ή τέλος πάντων αν προβλέπεται να τις πληρωθείς τότε φρόντισε να τις πληρωθείς(αν και υποθέτω το δημόσιο είναι τυπικό σε αυτά;) αλλιώς πάρτε πριν παραιτηθείς και μπες με αυτοπεποίθηση στο γραφείο του, δήλωσε και δώσε την παραίτηση σου ευγενικά("κύριε τάδε τάδε, ήρθα να υποβάλλω την παραίτηση μου κλπ κλπ") και κάνε/ζήτα ότι προβλέπεται(πρωτοκόλλο κλπ που αναφέρθηκαν). Μην κολλάς, μην φοβάσαι, μην εκνευρίζεσαι και μην χαρίζεσαι. Επεξ/σία 17 Αυγούστου από Pansp32 2
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, spinemm είπε Δε νομιζω οτι θα απαντησει...(οπως και δεν απαντησε...!!!) Δηλ εφαγες τη θεση απο καποιον αλλο ανθρωπο ενω ηξερες ή πιστευες οτι θα φυγεις....θες να φυγεις επειδη απλα δεν μπορεις να αντεξεις μια συμπεριφορα.....να σε ρωτησω κατι?? (και για να μην παρεξηγηθω χωρις να θελω να σε κοροιδεψω ή ειρωνευτω...) σιγουρα μενεις και με τους γονεις σου ακομα σωστα? Εν τω μεταξυ πρωτος μισθος 1000Ε (για τα δεδομενα της Ελλαδας, μια χαρα) και θες να φυγεις...μαλιστα!!! Εαν ολοι δουλευαμε εκει που πραγματικα θελαμε και οι ανθρωπινες συμπεριφορες ηταν οπως τις θελαμε ΕΜΕΙΣ, τοτε πραγματικα, θα ειχαμε ανακαλυψει τον εργασιακο Παραδεισο...μεχρι τοτε ολοι κανουμε υπομονη και με συγκρατημενη ευγενεια αντιμετωπιζουμε την οποια συμπεριφορα.... αλλωστε ολοι οι ανθρωποι εχουν το κουμπι τους...επισης σε μια συμπεριφορα δεν φταιει μονο ο ενας....μην το ξεχναμε αυτο!!! Αυτο ειναι δικαιωμα μου. Βγήκε μια προκηρυξη, εκανα τα χαρτιά μου, έγραψα και πέρασα. Έδωσα χρόνο να δω πως θα πάει. Δεν πήγα μια ημέρα και έφυγα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα