Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CONAN_ είπε

Επιπλέον για την ΕΥΔΑΠ μπορεί να υπάρχει ελεγχος ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελιδας eydap.gr και έτσι ο ιδιοκτήτης να βλέπει τι καταναλώσεις και λογαριασμούς εχει απληρωτους ο ενοικιαστής. Μέσα απο εκεί δηλώνεται και το όνομα του ενοικιαστή ως δεύτερο μαζί με του ιδιοκτήτη.

Ειναι και αυτό ενα μέτρο πρόληψης κάπως... 

ελεγχος απλως. τιποτα αλλο δεν μπορεις να κανεις με το ισχυον νομοθετικο πλαισιο. το κρατος κανει κοινωνικη πολιτικη με τα λεφτα των συνεπων...

• Like 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 hours ago, basilis_k6 said:

ημιμετρα

η ενοικιαση γης και ακινητων πρεπει να περασει αποκλειστικα σε εταιρειες. φλατ 10% προμηθεια και κανονες για ολους τους συμβαλλόμενους. κρατικη νομοθεσια συγκεκριμενη και κλειστο συστημα αξιολογησης για ολους. 

Αποκλειστικά; Που εφαρμόστηκε αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην σοβιετική ενωση... τα έλεγχε όλα η εταιρεία του κομουνιστικού κόμματος 😄

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, xsterg είπε

λεει οτι κατω απο 500€ μισθο δεν παω για δουλεια γιατι δεν με συμφερει επειδη τοσα ειναι τα επιδοματα για να καθομαι! 

Τι θέλεις να πει φίλε μου; 700 κάτι είναι ο βασικός, γιατί να πάει κάποιος να δουλέψει για λιγότερο από αυτο, αφού είναι παράνομο. Γνωρίζεις κάποιον που να προτείνει δουλειές με 500 ευρώ ή μήπως το κάνεις εσυ; 

Για το γεγονός οτι το επίδομα το παίρνεις μαξ πέντε μήνες σερί, μαξ 12 μήνες μεσα σε 4 χρόνια, και πρέπει να εχεις δουλέψει 175 μεροκάματα τον τελευταίο χρονο για να τον πάρεις δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, ειναι προφανές ότι κανένας άνεργος δεν παίρνει επίδομα ανεργίας. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tzavardin είπε

Τι θέλεις να πει φίλε μου; 700 κάτι είναι ο βασικός, γιατί να πάει κάποιος να δουλέψει για λιγότερο από αυτο, αφού είναι παράνομο. Γνωρίζεις κάποιον που να προτείνει δουλειές με 500 ευρώ ή μήπως το κάνεις εσυ; 

Για το γεγονός οτι το επίδομα το παίρνεις μαξ πέντε μήνες σερί, μαξ 12 μήνες μεσα σε 4 χρόνια, και πρέπει να εχεις δουλέψει 175 μεροκάματα τον τελευταίο χρονο για να τον πάρεις δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, ειναι προφανές ότι κανένας άνεργος δεν παίρνει επίδομα ανεργίας. 

μιλαω για χρονια αεργους που την βγαζουν με επιδοματα. ανθρωπους που δεν εχουν δουλεψει ποτε στην χωη τους η που εχουν δουλεψει περιστασιακα και τους διωχνουν ολη την ωρα. αυτοι την βγαζουν με επιδοματα. δεν λεω οτι περνανε πλουσιοπαροχα αλλα "την βγαζουν". ο αλλος ειναι χρονια ανεργος και αεργος ταυτοχρονα και ολη την ημερα ειναι σε καφετεριες. πως την βγαζει? η αλλη δεν ειχε δουλεψει ποτε στην ζωη της και αυτη την εβγαζε με επιδοματα και με την κοινωνικη πολιτικη του κρατους. και οι δυο ελευθεροι και χωρις παιδια. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2025 στις 10:56 ΠΜ, poulinos είπε

οταν ξερει οτι κανεις δεν του κανει τιποτα αν δεν πληρωσει τοτε αυτο που περιγραφεις γινεται. 

αυτό είναι το θέμα. Αν δει ότι τρώει άκυρα λόγω αυτού, θα αναγκαστεί να πληρώσει.

Εδώ ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν συνέπειες. 

Μπορώ να φτιάξω μια ψεύτικη αγγελία να δώσω τα πραγματικά μου στοιχεία (όνομα IBAN) να φάω λεφτά από κόσμο και να μη μου κάνουν τίποτα. Να πρέπει να κάνω καμια 10ρια φορές το ίδιο πράγμα ώστε να με κυνηγήσουν. Κι αν βγάλουν άκρη κι αν πάρουν τα λεφτά τους πίσω τα θύματα μετά από μηνύσεις και δικαστήρια. Τρέχα γύρευε. 

Χρωστάει ο άλλος και πρέπει να τον κυνηγάς κανα χρόνο για να πάρεις τα χρήματα σου. Κι αν είναι μικρό το ποσό δεν αξίζει κιολας. Τα έχασες.

Γιατί όλο αυτό; Χρωστάς; Κατάσχεση κατευθείαν από το λογαριασμό σου ή μόλις μπει η μισθοδοσία. Ούτε μηνύσεις, δικαστήρια, αναβολές και τρίχες κατσαρές.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

μιλαω για χρονια αεργους που την βγαζουν με επιδοματα. ανθρωπους που δεν εχουν δουλεψει ποτε στην χωη τους η που εχουν δουλεψει περιστασιακα και τους διωχνουν ολη την ωρα. αυτοι την βγαζουν με επιδοματα. δεν λεω οτι περνανε πλουσιοπαροχα αλλα "την βγαζουν". ο αλλος ειναι χρονια ανεργος και αεργος ταυτοχρονα και ολη την ημερα ειναι σε καφετεριες. πως την βγαζει? η αλλη δεν ειχε δουλεψει ποτε στην ζωη της και αυτη την εβγαζε με επιδοματα και με την κοινωνικη πολιτικη του κρατους. και οι δυο ελευθεροι και χωρις παιδια. 

Δεν ξέρεις πώς τη βγάζουν;

Εισοδηματίες από κληρονομιές.

• Moderators
Δημοσ.
21 hours ago, mike15 said:

αυτο κατι ειναι αλλα δεν αποκαλυπτει εαν χρωσταει ενοικια πριν σε αλλους,εαν ειναι "κανονι" δλδ..αυτο ειναι που ενδιαφερει τους εκμισθωτες-ιδιοκτητες η προηγουμενη ενοικιαση.τα νερα και ρευματα μπορεις να τα μεταβοιβασεις στο αφμ του και ας τον κυνηγανε εκεινον.

Τίποτα δεν είναι. Τι με νοιάζει εμένα αν ο μισθωτής μου χρωστάει στην Vodafone, στην Protergia, στην πιστωτική του ή στην εφορία; Εμένα με ενδιαφέρει αν ήταν τυπικός στους προηγούμενους εκμισθωτές του, αν άφησε απλήρωτο νερό (που είναι στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη) ή αν προκάλεσε ζημιές στα προηγούμενα σπίτια που έμεινε.

Πιστοποιητικό με μηδενική αξία είναι αυτό για τους εκμισθωτές. Τα ζητάς και τώρα αν θες αυτά από τον υποψήφιο μισθωτή, του λες να σου δώσει ενημερότητες και την εικόνα του από τον Τειρεσία. Καμία αξία και πάλι.

Δημοσ.

Παίρνεις μια ιδέα αν είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Και η σχέση που είχε με τους προηγούμενους δεν αποτελεί θέσφατο απαραίτητα. Ανθρώπινες σχέσεις είναι και αλλάζουν γρήγορα. Εύκολα γυρνάει το μάτι και των δύο πλευρών, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε κανείς δεν εγγυάται ότι ο άνθρωπος που βάζεις μέσα δεν θα αλλάξει. Κάτι του συμβαίνει στην ζωή του ένα γεγονός που τον βγάζει εκτός πορείας 

Από εκεί και πέρα, από το τίποτα, ας έχεις μια ένδειξη τουλάχιστον 

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τίποτα δεν είναι. Τι με νοιάζει εμένα αν ο μισθωτής μου χρωστάει στην Vodafone, στην Protergia, στην πιστωτική του ή στην εφορία; Εμένα με ενδιαφέρει αν ήταν τυπικός στους προηγούμενους εκμισθωτές του, αν άφησε απλήρωτο νερό (που είναι στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη) ή αν προκάλεσε ζημιές στα προηγούμενα σπίτια που έμεινε.

Πιστοποιητικό με μηδενική αξία είναι αυτό για τους εκμισθωτές. Τα ζητάς και τώρα αν θες αυτά από τον υποψήφιο μισθωτή, του λες να σου δώσει ενημερότητες και την εικόνα του από τον Τειρεσία. Καμία αξία και πάλι.

Διαφωνώ. Ο τζαμπατζής είναι τζαμπατζής. Εξάλλου πολλοί που χρωστάνε και δε γουστάρουν να πληρώσουν, φεσώνουν όπου τους παίρνει. Δε κάνουν διακρίσεις. Απλά όπου δε τους παίρνει πληρώνουν.

Εγώ σε τζαμπατζή δε θα νοίκιαζα. Και δε με νοιάζει αν χρωστάει σε τράπεζα ή περίπτερο.

Δηλαδή αν κάποιος έχει ληστέψει μόνο τράπεζες είναι οκ να τον προσλάβεις σε χρυσοχοείο διότι...εντάξει μωρέ τράπεζες ληστεύει, δεν υπάρχει πρόβλημα

Προσωπικά εγώ που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και την έχω πατήσει κιολας πολύ θα γούσταρα ένα γενικό τέτοιο σύστημα.

Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση "δεν έχω να σου δώσω. θα σε πληρώσω όταν πληρωθώ", αλλά το σκ εκδρομές με ....τα λεφτά που "δεν έχουν";

Επεξ/σία από Neptu
  • Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, xsterg said:

Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ την βγάζουν με τα 200 ευρώ τον μήνα ΚΕΑ + 70 ευρώ επίδομα στέγης αν έχουν ενοίκιο.

Τόσα είναι τα επιδόματα που δίνονται στους άπορους.

Αν είναι στις καφετέριες ή είναι εισοδηματιας ή τον συντηρεί αλλος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2025 στις 1:49 ΜΜ, xsterg είπε

και αντι η ΔΕΥΑΠ να κυνηγησει αυτον που εκανε την καταναλωση και ωφεληθηκε κυνηγαει εμενα. σε καμμια αλλη χωρα του κοσμου δεν γινεται αυτο που γινεται στην ελλαδα. αλλος να καταναλωνει και αλλος να πληρωνει!

Στη ΔΕΗ που έκανα αίτηση ηλεκτρονικά για επανασύνδεση ρεύματος (στο διαμέρισμα που αγόρασα το είχε αποσυνδέσει η προηγούμενη ιδιοκτήτρια) , μεταξύ άλλων για να προχωρήσω θα έπρεπε να αναλάβω και τυχόν χρέη προηγούμενης κατανάλωσης , δηλαδή δεν μπορούσα να κλικάρω next αν δεν επέλεγα να συμφωνήσω.

Μέχρι να βγει ο πρώτος λογαριασμός ήμουν κάπως έτσι :

sweats.gif

• Moderators
Δημοσ.
55 minutes ago, Neptu said:

Διαφωνώ. Ο τζαμπατζής είναι τζαμπατζής. Εξάλλου πολλοί που χρωστάνε και δε γουστάρουν να πληρώσουν, φεσώνουν όπου τους παίρνει. Δε κάνουν διακρίσεις. Απλά όπου δε τους παίρνει πληρώνουν.

Το ότι κάποιος έχει μαγαζί και χρωστάει ΦΠΑ ή ότι είχε υπογράψει εγγυητής στο δάνειο του κολλητού του πριν από 15 χρόνια ή ότι χρωστάει στην Cosmote γιατί δεν επέστρεψε το router όταν πήγε στην Nova, όλα τα παραπάνω δεν συνεπάγονται ότι δεν θα πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού που έχει μέσα τα παιδιά του. Κι όμως τέτοιες περιπτώσεις δεν θα μπορούν να βγάλουν το πιστοποιητικό που συζητάμε.

Για εμένα σημασία έχει να γίνεται background check σε όποιον μισθωτή βάζω στο σπίτι μου, να τους βλέπω ο ίδιος με τα μάτια μου πριν υπογράψουμε και να έχω λογικές απαιτήσεις στο τι ζητάω ανάλογα πάντα με το τι προσφέρει το σπίτι και η περιοχή. Είμαι εν γνώση μου ένα 20% κάτω από τα ενοίκια της πόλης σε αντίστοιχα σπίτια, αλλά ο μισθωτής έχει βάλει πάγια εντολή και την πρώτη του μήνα με πληρώνει.

Τώρα τα υπόλοιπα με Μίδες και Ε1 που βλέπω να ζητάνε κάτι group στο fb (λες και αποδεικνύει κάτι αυτό) είναι γελοιότητες κατά την γνώμη μου. Το μόνο που θα είχε αξία θα ήταν ένα χαρτί που να γράφει πως συμπεριφέρθηκε ο άλλος σε παλιότερες μισθώσεις, τόσο στις καταβολές, όσο και σε ζημιές.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2025 στις 12:43 ΜΜ, basilis_k6 είπε

ημιμετρα

η ενοικιαση γης και ακινητων πρεπει να περασει αποκλειστικα σε εταιρειες. φλατ 10% προμηθεια και κανονες για ολους τους συμβαλλόμενους. κρατικη νομοθεσια συγκεκριμενη και κλειστο συστημα αξιολογησης για ολους. 

Πόσα ακίνητα έχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...