trabakoulas Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Παίδες καλημέρα. Έβαλε πριν λίγες μέρες ο γείτονας ματάκι με κάμερα. Το θέμα είναι πως η πόρτα του γείτονα με τη δική μου είναι δίπλα δίπλα, κάθετες και δεν γίνεται να μπω/βγω στο διαμέρισμά μου χωρίς να με καταγράψει (η είσοδός μου είναι στο τέλος διαδρομου). Έκανα ένα πρόχειρο σκαρήφημα για να είναι πιο σαφές. Με κίτρινο είναι η είσοδος/πόρτα του γείτονα όπως ανοίγει, με μπλε η δική μου, στο τέλος του διαδρόμου. Προσωπικά μου κάθεται λίγο περίεργα, να ανοίγω απλά την πόρτα μου να παραλάβω ένα delivery και να βλέπω το φωτάκι της κάμερας να ανάβει και να με καταγράφει. Ή να σκάνε ειδοποιήσεις με βίντεο στο κινητό κάποιου, πότε και με ποιον μπαίνω/βγαίνω σπίτι μου κτλ. Με ρώτησε εκ των υστέρων, αφού μπήκε η κάμερα, αν με ενοχλεί. Προφανώς δεν είχε υπολογίσει πως μπορεί να με ενοχλούσε και παίζει να υπολόγιζε πως θα μου άρεσε κιόλας (π.χ. με κλέβουν και ζητάω το βίντεο από τον γείτονα) Συνοπτικά, απάντησα πως ναι με ενοχλεί κάπως και θα το εκτιμούσα αν μπορούσε να το βγάλει. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος τι ισχύει, γι'αυτό και δεν ήμουν πιο κατηγορηματικός/ξεκάθαρος σε αυτή τη φάση. Αναμένω αν θα κάνει όντως κάποια ενέργεια να το αφαιρέσει. Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει νομοθετικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι νόμιμο; Έχει δικαίωμα να μπει εκεί χωρίς την άδειά μου; Μπορώ να έχω εγώ ξεκάθαρη "απαίτηση" να βγει; ΥΓ. Γενικά να σημειωθεί πως δεν εχω κάποιο άλλο θέμα με τον γείτονα, για να μην πάει το μυαλό σας αλλού, είμαστε οκ. 2
Skrobo Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi Εισαι στην περίπτωση 3. 2 1
chrisgav Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Αφού πρόκειται μόνο για εξωτερική εικόνα, ζήτα του να έχεις πρόσβαση κι εσύ στο καταγραφικό app στο κινητό Δεν λύνει το πρόβλημά σου αλλα ισως έτσι καταλάβει γιατί είναι "ενοχλητικό" 1
giwrgostr Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Είσαι σίγουρος ότι καταγράφει; Έχουν οι γονείς μου παρόμοιο ματάκι και δείχνει μόνο live εικόνα στην οθόνη μέσα, δεν καταγράφει.
Moderators Inuyasha Δημοσ. πριν από 8 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Είσαι σίγουρος ότι καταγράφει; Έχουν οι γονείς μου παρόμοιο ματάκι και δείχνει μόνο live εικόνα στην οθόνη μέσα, δεν καταγράφει. Έχει αρκετές που κρατάνε και αρχείο μόλις πιάσει κίνηση γράφουν βίντεο
Nabuko Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 10 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Είσαι σίγουρος ότι καταγράφει; Έχουν οι γονείς μου παρόμοιο ματάκι και δείχνει μόνο live εικόνα στην οθόνη μέσα, δεν καταγράφει. Ακόμα και αυτό απαγορεύεται επειδή και η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, χωρίς αποθήκευση, θεωρείται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Ακόμα και αν είναι dummy κάμερα μπορεί κάποιος να ζητήσει να αφαιρεθεί επειδή δημιουργούν στον άλλον την αίσθηση παρακολούθησης. 1
gpapadakis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Βαλε και εσυ μια. Αν ερθουν να κλεψουν στον οροφο, η καμερα μπορει να σας γλυτωσει. Εχω την τυχη να εχω οροφοδιαμερισμα, οποτε δεν εχω τετοιο θεμα ευτυχως. Εχω βαλει τετοια ματακι με ειδοποιηση στο κινητο και αλλη μια στο γραφειο. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από gpapadakis 1
slaughter Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες εγώ θα το δω απο την μεριά του γείτονα. Θέλει να βάλει κάτι να προστατέψει το σπίτι του, με το να βλέπει αν κάποιος περίεργος σκάσει στην πόρτα του πριν μπει στο σπίτι του. Και μέσα σε όλα έχει και τον περίεργο γείτονα που τον καταγράφει όταν μπει ή βγει ή πάρει delivery. Έτσι εκεί που θα είχε π.χ. 10 ειδοποιήσεις στο κινητό του τώρα θα έχει 20 και έτσι όπως είναι οι πορτες δεν μπορεί σε κανένα σενάριο να κάνει την δουλειά του. Μεταξύ μας αν είναι νορμαλ δεν θα ασχοληθεί με το πότε μπαίνεις, βγαίνεις κλπ. Ούτε θα κάτσει να σχολιάσει τι μπλούζα φοράς ή αν άργησες να γυρίσεις. Δεν την έβαλε για κουτσομπολιό αλλά για προστασία. Αν ήθελε να σε παρακολουθήσει θα έβαζε κάτι πιο αόρατο. Ναι οκ ο νόμος λέει για προσωπικά δεδομένα κλπ, αλλά ακόμα λαμβάνουμε κλήσεις για προγράμματα τηλεφωνίας και ρεύματος και το θέμα μας είναι μην γράψουν την φάτσα μας κάπου. (Δεν θα πω που όλοι μας έχουμε photos που είμαστε στο background κάποιου που βγάζει φωτογραφία κάτι κάπου). Μην τρελαινόμαστε με κάτι τέτοια λοιπόν 6
panosno1com Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ειναι με ανιχνευτη κινησης οποτε οποιος περναει καταγράφεται ή αμα χτυπησει κουδούνι μπαινει στο κινητο να δει? Παντως κι εγω πιστεύω αν ήθελε να σε παρακολουθησει θα εβαζε κατι πιο διακριτικό
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 17 λεπτά πριν, slaughter είπε εγώ θα το δω απο την μεριά του γείτονα. Θέλει να βάλει κάτι να προστατέψει το σπίτι του, με το να βλέπει αν κάποιος περίεργος σκάσει στην πόρτα του πριν μπει στο σπίτι του. Και μέσα σε όλα έχει και τον περίεργο γείτονα που τον καταγράφει όταν μπει ή βγει ή πάρει delivery. Έτσι εκεί που θα είχε π.χ. 10 ειδοποιήσεις στο κινητό του τώρα θα έχει 20 και έτσι όπως είναι οι πορτες δεν μπορεί σε κανένα σενάριο να κάνει την δουλειά του. Μεταξύ μας αν είναι νορμαλ δεν θα ασχοληθεί με το πότε μπαίνεις, βγαίνεις κλπ. Ούτε θα κάτσει να σχολιάσει τι μπλούζα φοράς ή αν άργησες να γυρίσεις. Δεν την έβαλε για κουτσομπολιό αλλά για προστασία. Αν ήθελε να σε παρακολουθήσει θα έβαζε κάτι πιο αόρατο. Ναι οκ ο νόμος λέει για προσωπικά δεδομένα κλπ, αλλά ακόμα λαμβάνουμε κλήσεις για προγράμματα τηλεφωνίας και ρεύματος και το θέμα μας είναι μην γράψουν την φάτσα μας κάπου. (Δεν θα πω που όλοι μας έχουμε photos που είμαστε στο background κάποιου που βγάζει φωτογραφία κάτι κάπου). Μην τρελαινόμαστε με κάτι τέτοια λοιπόν Δεν ξέρω αν θα έλεγες το ίδιο βέβαια αν ο γείτονας εκτός από τους κλέφτες, θα γούσταρε να κρατάει και συλλογές με φωτό από τα παιδιά σου, τη γυναίκα, τη γκόμενα, το γκόμενο, κλπ κλπ... 😛 Πρέπει να καταλάβουμε πως ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι καλύτερο νομίζει για την ασφάλειά του αλλά ΜΟΝΟ όταν δεν εμπλέκει μέσα σε όλο αυτό και τους γείτονες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος απλά συνήθως δεν τηρείται... Το βλέπουμε αυτό και διάφορες υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα και βλέπουμε από εικόνες καταγραφικών κλπ πως οι κάμερες από καταστήματα, καταγράφουν ολόκληρο το δρόμο και όχι μόνο την είσοδο... 5
mp3buddy Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 12 λεπτά πριν, slaughter είπε .....Αν ήθελε να σε παρακολουθήσει θα έβαζε κάτι πιο αόρατο..... Καμιά σχετική πρόταση; 😎🤓🧐😝🤣 2
phanispal Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Δεν είπε ότι πιστεύει ότι ο δίπλα θέλει να τον παρακολουθήσει, απλά αισθάνεται ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του. Βέβαια το ίδιο θα έλεγε αν κάθε φορά που μπαινόβγαινε, ο δίπλα άνοιγε την πόρτα. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από phanispal 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν είπε ότι πιστεύει ότι ο δίπλα θέλει να τον παρακολουθήσει, απλά αισθάνεται ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του. Βέβαια το ίδιο θα έλεγε αν κάθε φορά που μπαινόβγαινε ο δίπλα άνοιγε την πόρτα. Το πρόβλημα εδώ είναι κυρίως αν υπάρχει καταγραφή και όχι μόνο live μετάδοση.
slaughter Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 3 minutes ago, billdanos said: Δεν ξέρω αν θα έλεγες το ίδιο βέβαια αν ο γείτονας εκτός από τους κλέφτες, θα γούσταρε να κρατάει και συλλογές με φωτό από τα παιδιά σου, τη γυναίκα, τη γκόμενα, το γκόμενο, κλπ κλπ... 😛 Πρέπει να καταλάβουμε πως ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι καλύτερο νομίζει για την ασφάλειά του αλλά ΜΟΝΟ όταν δεν εμπλέκει μέσα σε όλο αυτό και τους γείτονες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. για αυτό έγραψα αν δεν είναι περίεργος ο γείτονας. Αν όπως λες ήθελε να κάνει όλα αυτά θα είχε κάτι που δεν θα ήταν τόσο ευδιάκριτο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι πως πρώτα έκανε την κουτσουκέλα, μετά θυμήθηκε να ρωτήσει. Τα ίδια έκανε και μια σε εμάς, στον από κάτω όροφο, και σκοτώθηκε με τον απέναντι, γιατί ανήκει κι αυτή στην ευγενή συνομωταξία των Νεοελλήνων που πρώτα παρανομούν και μετά έρχονται να σε ρωτήσουν, "Γείτονα, δεν φαντάζομαι να σε πειράζει;" Κι είσαι εσύ ο "παράξενος" αν δεν θες μια κάμερα να σημαδεύει την εξώπορτά σου. Υποτίθεται έχει έρθει εξώδικο και προχωράει ο άλλος δικαστικά, γιατί η κάμερα είναι εκεί ακόμη. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι, να πάρει σειρά εκδίκασης, να εκδικαστεί. Στο δικό μας όροφο ευτυχώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένας να κοτσάρει φανερή κάμερα, γιατί πλέον είναι και τα ματάκια-κάμερες. Υ.Γ. Θαυμάζω -και ζηλεύω, ειλικρινά- όσους έχουν ως αφετηρία ότι ο άλλος είναι νορμάλ. Έχω γείτονα που, παρά τις διαρκείς παρακλήσεις, επέμενε να παρκάρει ημιφορτηγό ακριβώς πάνω στην έξοδο του γκαράζ της πολυκατοικίας, εξαφανίζοντας κάθε οπτικό πεδίο. Της ίδιας εξόδου από όπου εξέρχεται η σύζυγος με τα παιδιά τους. Μέχρι που ακούστηκε ένα "μπαμ" και βρέθηκε ο γιος στο νοσοκομείο για γύψο. Τώρα κλείνει το οπτικό πεδίο στο γκαράζ των γειτόνων. Νορμάλ κι αυτός. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα