Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν στα android τόσες επιλογές πραγματικά. Το μεγαλύτερο εύρος τιμών και συσκευών. 
Ο ενθουσιασμός και η λαχτάρα μερικών  “να φάει ξύλο η apple” λένε περισσότερα για εσάς από όσα νομίζετε. 

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το συγκεκριμένο το ανέφερα ως παράδειγμα ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ επιλογών που οδηγεί σε περιορισμό του συστήματος για να καταλάβεις πώς ένα trend (Apple, απουσία επιλογών) οδηγεί και άλλες εταιρείες να τείνουν προς τα εκεί, επηρεάζοντας τους χρήστες.

ΔΕΝ το ανέφερα για να σου πω "Google-sideloading=Apple-κλειστο toggle"

Διαφορετικά πράγματα, αλλά δε μου κάνει εντύπωση ότι δεν το πήρες χαμπάρι. Κάπως πρέπει να αφήσεις επιχείρημα.

Πάμε πάλι γιατί αρνείσαι να απαντήσεις συγκεκριμένα, παρά μόνο γενικολογίες. Μη νομίζεις ότι θα σταματήσω να σε ρωτάω.

Ποιες αλλαγές είδες εσύ στη χρήση του iOS με την εισαγωγή νέων stores; Εσύ ήσουν αυτός που μίλησες για "αυτοματοποίηση" (περισσότερα warnings, notifications κλπ). Εσύ ήσουν αυτός που μίλησε για ασφάλεια. Απάντα λοιπόν συγκεκριμένα και σταμάτα να υπεκφευγεις

1. Είδες περισσότερες π.χ ειδοποιήσεις (που να σχετίζονται με αυτό);

2. Είδες CVEs που να σχετίζονται με το νέο API για τα stores; 

Αν μου πεις όχι, απλά επιβεβαιώνεις ο,τι λέω. Αν, πάλι αρχίσεις τις γενικολογιες...ναι, επιβεβαιώνεις ο,τι λέω.

Έκανες μια αυθαίρετη σύγκριση που νόμιζες ότι σε βόλευε τη στιγμή που μιλούσαμε για privacy. Είπες να βάλεις 5-6 "features" ακόμα μέσα γιατί μόνο με το privacy δεν "έβγαινε".

Συμφωνώ. Η "καλή" συζήτηση όμως.

Τώρα, αν ο συνομιλητής σου πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο και τα μισά που έχει πει είναι ξεκάθαρα (αντικειμενικά) λάθος και κάνει ότι τα ξέχασε, δεν είναι "καλή" συζήτηση.

Τελικά είναι παράνομο το torrenting; Για πες μας.

Εγώ επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή, σκέτο. Σε κίνδυνο θα βάλει τη συσκευή σου αν την ανοίξεις. Αν την ανοίξεις, σημαίνει ότι ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν την ανοίξεις (όπως είναι και η default συμπεριφορά που δεν παρακάμπτεται τυχαία, καθώς σε προειδοποιεί ξανά και ξανά) ΔΕ ΒΆΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΟΥ.

Αυτός που δε βγάζει νόημα είναι αυτός που κάνει άκυρες συγκρίσεις, του τις δείχνουν μια προς μια, κάνει ότι τις ξέχασε λέγοντας "δε μου απάντησες" και όταν του τις ξανακάνουν quote τις "ξεχνάει" πάλι λες και δεν υπήρξαν ποτέ.

Το δικό σου παράδειγμα ενισχύει το δικό μου: όταν περιορίζεις sideloading ή βάζεις toggle, αλλάζει η φιλοσοφία του οικοσυστήματος. Από “by design κλειστό” πας σε “by default με εξαίρεση”, άρα αλλάζει το trust model συνολικά. Η ασφάλεια είναι συλλογική, όχι ατομική εμπειρία. Και μιας και μιλάμε για συνέπεια: η Canonical έφαγε τρελό κραξιμο από την κοινότητα του linux όταν έβαλε toggle για δεδομένα στο Ubuntu. Τότε ήταν αλλαγή φιλοσοφίας. Εδώ γιατί όχι;

Για το keyboard δεν άλλαξα κριτήριο: μίλησα για πακέτο privacy + features + δωρεάν σε mainstream χρήση. Για privacy μόνο υπάρχουν λύσεις· για το πακέτο δεν έφερε κανείς. Αν κάνω λάθος, φέρε παραπομπή.

Το torrenting ως πρωτόκολλο δεν είναι παράνομο, το περιεχόμενο μπορεί να είναι. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε ήδη. Η θέση μου είναι σταθερή: διαφοροποίηση και τεκμηρίωση. Η διαφορά μας είναι ότι απαντάω σε όλα, όχι σε όσα με βολεύουν. Θέλω επιχειρήματα και πηγές, όχι εντυπώσεις ή χαρακτηρισμούς.

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Εγώ επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή, σκέτο. Σε κίνδυνο θα βάλει τη συσκευή σου αν την ανοίξεις. Αν την ανοίξεις, σημαίνει ότι ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν την ανοίξεις (όπως είναι και η default συμπεριφορά που δεν παρακάμπτεται τυχαία, καθώς σε προειδοποιεί ξανά και ξανά) ΔΕ ΒΆΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΟΥ.

Αυτός που δε βγάζει νόημα είναι αυτός που κάνει άκυρες συγκρίσεις, του τις δείχνουν μια προς μια, κάνει ότι τις ξέχασε λέγοντας "δε μου απάντησες" και όταν του τις ξανακάνουν quote τις "ξεχνάει" πάλι λες και δεν υπήρξαν ποτέ.

Να στα πώ πάλι: 
α) Το ότι δε θα ανοίξω το διακόπτη δε σημαίνει ότι δε μπορώ να κολλήσω κάτι κακόβουλο από άλλον χρήστη που τον έχει ανοικτό.

β) θα πρέπει να βάλω κάποιο antivirus και antimalware οπως στα android για να προστατέψω τη συσκευή μου, με ότι συνεπάγεται για την εμπειρία χρήσης και την εξάρτηση από λογισμικό τρίτων που θα προσφέρουν αυτά τα προγράμματα.

γ) θα πρέπει να μπουν από την Apple επιπλέον ασφαληστικές δικλείδες για την προστασία του χρήστη, άρα πιο δύσκολοι οι αυτοματισμοί, αφού δεν έχουμε σταθερές παραμέτρους και περιβάλλον. 

δ) Όταν υπάρχει toggle, αλλάζει το trust model συνολικά. Δεν έχει σημασία αν εγώ προσωπικά δεν το ανοίγω· η ύπαρξή του επηρεάζει την εμπιστοσύνη όλων (developers, επιχειρήσεων, οργανισμών).

όλα τα παραπάνω τα έχω αναφέρει πολλές φορές και παίρνω μόνο επίθεση και κατηγορίες. Όχι απαντήσεις.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Tlykog said:

το οικοσύστημα της Apple είναι συνειδητά κλειστό, και ο καταναλωτής το γνωρίζει εκ των προτέρων. Υπάρχει ήδη η επιλογή Android για όποιον θέλει περισσότερη "ελευθερία".

Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνονται τέτοια θέματα αφού η συζήτηση πάντα εδώ καταλήγει από τους οπαδούς της Apple, σε αυτό το αστείο επιχείρημα που πλέον νομικά η ΕΕ το θεωρεί γελοίο και παράνομο. Οι οπαδοί της Apple αν δεν σας αρέσει η ΕΕ να πάτε να ζήσετε στην Ρωσία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ να σας πυροβολανε οι αστυνομικοί και οι μανιακοί δολοφόνοι

Επεξ/σία από Hacker?pcs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...